Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Μπροστά στα τείχη

Δεν αρκεί να διαβάσεις
τα ποιήματα του Καβάφη
για να ξέρεις τι θα κάνεις
μπροστά στα τείχη.
Κοίτα αν έχεις τη θέληση
να παλέψεις με την πέτρα
να γίνεις ένα με το σπαθί
για ν' αντέξεις την επίθεση.
Αν πιστεύεις πραγματικά
σε κάτι ανώτερο από σένα
κοίτα την ανθρωπότητα
και το χρόνο πριν χαθείς.

To blog του ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟY ΜΕΓΙΣΤΗΣ

To blog του ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟY ΜΕΓΙΣΤΗΣ

 

 

ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Του Μιχάλη Μπεκίρη
Βουλευτή Αχαϊας

Είναι λίγες οι φορές στη ζωή, ενός ατόμου ή συνόλου, όπου συναντάει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που χρήζει μιας κορυφαίας επιλογής. Επιλογής που έχει να κάνει με το μέλλον, ελάχιστα ή μηδενικά με το ατομικό, μέγιστα όμως με το συλλογικό.
Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει ούτε λαϊκισμούς, ούτε εγωισμούς, ούτε κορώνες αλλά ξεκάθαρες αλήθειες, διάφανες προτάσεις από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο βίο, δηλαδή από όλους μας πολιτευόμενους και πολίτες. Γνώμονας μας δεν μπορεί να είναι η καρέκλα, η θεσούλα μας, το μεγάλο ή μικρό «εγώ» μας, αλλά ο τόπος μας και κυρίως προστασία των αδυνάτων και το μέλλον όσων έρχονται μετά από εμάς.

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγου από το paspartoy
 
Στις 28 Ιανουαρίου 2012 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποδημία του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρού Χριστοδούλου. Ο Μεγάλος αυτός αγωνιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, είχε βρει ένα μαγικό τρόπο επικοινωνίας με τους συνέλληνες.
Με τους τρυφερούς αλλά συνάμα πύρινους λόγους του, κέρδιζε την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους και τα μηνύματα του κηρύγματός του φώλιαζαν βαθειά μέσα στην καρδιά τους.

Αρχαίο ελληνικό λιμάνι δίπλα στην Κωνσταντινούπολη

Ένα λιμάνι της Ρωμαϊκής εποχής και δίπλα του ένα αρχαιότερο, το οποίο παρουσιάζει ελληνικά στοιχεία και χρονολογείται στον 2ο π. Χ. αιώνα έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές που διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη, σε μια μικρή χερσόνησο της λίμνης Κιουτσουκτσεκμετσέ.


Το πρώτο έχει ήδη ταυτισθεί καθώς πιστεύεται ότι πρόκειται για την πόλη Βαθονέα, κάποια ερείπια της οποίας βρίσκονται βυθισμένα στα νερά της λίμνης. Η Βαθονέα ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2007, ύστερα από μια περίοδο ανομβρίας, όταν η στάθμη των υδάτων της λίμνης κατέβηκε. Τότε ανακαλύφθηκε ότι το λιμάνι έκρυβε τεράστιο θησαυρό αρχαίων αντικειμένων, που χρονολογούνται από τον 4ο έως τον 6ο αιώνα μ. Χ., την περίοδο δηλαδή, στην οποία ιδρύθηκε η Κωνσταντινούπολη.

Οι Γερμανοί μας χρωστούν 575 δισ. δολάρια

Οι Γερμανοί μας χρωστούν 575 δισ. δολάρια
Αν οι Γερμανοί μας δώσουν τελικά τις πολεμικές αποζημιώσεις τότε η Ελλάδα ξεχρεώνει και διώχνει τους Τροικανούς μια για πάντα.
Ενόψει της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα www.greece.org/blogs/wwii/ κείμενο – αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξαν οι κατακτητές», καλώντας σε υπογραφή του.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:
«Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Γερμανία θέλει Επίτροπο για την Ελλάδα

H Γερμανία θέλει την Ελλάδα να παραχωρήσει την κυριαρχία για αποφάσεις στη φορολογία και τις δαπάνες σε έναν «Επίτροπο προϋπολογισμού» της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλίσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αντίγραφο πρότασης που έχουν στο αρχείο τους οι «Financial Times».

Σε ό,τι θα ισοδυναμούσε με μία απίστευτη επέκταση του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ ένα κράτος μέλος, ο νέος επίτροπος θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις προϋπολογισμού που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση αν δεν είναι σύμφωνες με τους στόχους που έχουν θέσει οι διεθνείς δανειστές. Ο νέος διαχειριστής, που θα οριστεί από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάβει την ευθύνη ώστε να επιβλέπει το σύνολο των δαπανών από την ελληνική κυβέρνηση.

Και νέα άνοδος για τον S&P 500 στην εβδομάδα

Dow12.660,46-74,17 -0,58%  



  Nasdaq2.816,5511,27 0,40%  

H Wall Street χθες
Στο "κόκκινο" έκλεισαν την Παρασκευή οι περισσότερες μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου με τον S&P 500 να διευρύνει το ανοδικό του σερί για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα και την Wall Street να ελπίζει σε μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Από νωρίς η αγορά "αποδοκίμασε" με αρνητικό πρόσημο τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Ford.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 με τον ισχυρότερο ρυθμό από το β’ τρίμηνο του 2010 καθώς εδραιώνεται η ανάκαμψη παρά τα προβλήματα στην αγορά κατοικίας και την αδύναμη αγορά εργασίας. Ειδικότερα, "έτρεξε" με ρυθμό 2,8% το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, επιταχύνοντας από ρυθμό ανάπτυξης 1,8% το γ΄ τρίμηνο και 1,3% το β΄ τρίμηνο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ωστόσο έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3%. Στο έτος η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη 1,7% επιβραδύνοντας από το 2010 όταν είχε σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 3%.