Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πομπηία: Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα ρωμαϊκό άρμα που ήταν σχεδόν άθικτο

Το υπουργείο Πολιτισμού το χαρακτήρισε «ένα μοναδικό εύρημα, χωρίς προηγούμενο στην Ιταλία»

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα ρωμαϊκό άρμα από μια έπαυλη έξω από την Πομπηία, το οποίο ήταν σχεδόν άθικτο. Το σχεδόν τέλεια διατηρημένο τετράτροχο άρμα, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο, βρέθηκε κοντά στους στάβλους μιας αρχαίας έπαυλης στην Τσίβιτα Τζουλιάνα, περίπου 700 μέτρα από τα τείχη της αρχαίας Πομπηίας.

Ο Μάσιμο Οζάνα, ο απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, δήλωσε ότι η άμαξα ήταν η πρώτη του είδους της που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, όπου μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εργασίες και μεταφορές αλλά όχι για τελετές όπως αυτό.

Για να τελειώνουμε με το πανάκριβο παραμύθι γύρω από την κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή που είναι αντικείμενο μελέτης των φυσικών επιστημών έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν γνώση θετικών επιστημών και από επιστήμονες που υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Έχει συνδεθεί η κλιματική αλλαγή με την απειροελάχιστη αύξηση του ατμοσφαιρικού CO2 το οποίο αποδίδεται στην καύση των υδρογονανθράκων χωρίς δυστυχώς να τεκμηριώνεται επιστημονικά αυτή η άποψη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Του καθηγητή ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
ΠΗΓΗ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πρώτον η καύση των υδρογονανθράκων δεν είναι η μοναδική πηγή έκλυσης CO2 όπως εσκεμμένα

Πεντάγωνο: Οι S-400 της Τουρκίας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το NATO όχι οι S-300

Στις πρόσφατες τοποθετήσεις και «προτάσεις» του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «απάντησε» ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για το NATO «μεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι S-400 της Τουρκίας από τους S-300».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Τόμας Κάμπελ, ήταν κατηγορηματικός στην δήλωσή του για τους ρωσικούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας που απέκτησε η Άγκυρα και στη σύγκρισή τους με τους S-300.

Οργή στην Τουρκία: Η Ολλανδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Βράζει η Τουρκία, καθώς η Ολλανδική Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη "γενοκτονίας" και ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε εξόντωση αλλά εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού. Το επίσημο τουρκικό κράτος υποστηρίζει πως οι Αρμένιοι αντάρτες υποστήριζαν τα ρωσικά στρατεύματα κατά την εισβολή τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γι' αυτό και γι' αυτούς υπάρχουν μόνο "τα γεγονότα του 1915" και αρνούνται τη συστηματική εξόντοση που ξεκίνησε επί σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ κατά τα έτη 1894-96, αλλά και επί Νεοτούρκων (1908-18).

Ξαναζεσταίνεται πάλι το σχέδιο Ανάν ;

Μήπως ξεθάβουν» το σχέδιο Ανάν στην Γενεύη ;

Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούσιος ότι κάποιοι πάνε να σερβίρουν «ξαναζεσταμένο» σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, αναφερόμενος στην πενταμερή και ταυτόχρονα κάνει λόγο για δημοψήφισμα, από το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί η οποιαδήποτε μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Ενώ αρχικά ο κ. Κούσιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό «υποβίβασε» την πενταμερή της Γενεύης,

ΥΠΕΘΑ – ΓΕΕΘΑ: Δύσκολο αλλά αποδοτικό το 2020 (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα ο ετήσιος απολογισμός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για το έτος 2020, σήμερα, στην αίθουσα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Από το ΓΕΕΘΑ συμμετείχαν ο Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Επιτελάρχης Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης, καθώς και οι Διευθυντές των Κλάδων και των Ανεξάρτητων Διευθύνσεων και Διοικήσεων του.