Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η Σφαγή του Δοξάτου

Ορφανά στα χαλάσματα του Δοξάτου
Μετά την απελευθέρωση των Σερρών, το 21ο Σύνταγμα της 7ης Μεραρχίας διατάσσεται να κατευθυνθεί προς τη Δράμα και να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων, που κατείχαν την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912. Το πρωί της 30ης Ιουνίου, μία ίλη ιππικού της 10ης Μεραρχίας του βουλγαρικού στρατού, με επικεφαλής τους ταγματάρχες Μπίρνεφ και Σιμεόνοφ, συνεπικουρούμενη από ένα τάγμα πεζικού και ομάδες κομιτατζήδων, κυκλώνει το Δοξάτο (9 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Δράμας. Σκοπός τους να σφάξουν και να λεηλατήσουν το πλούσιο χωριό της Δράμας, που κατοικείται από Έλληνες χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ως δικαιολογία προβάλλουν το επιχείρημα ότι είχαν παρενοχληθεί από ομάδες Ελλήνων προσκόπων (στρατιωτικό σώμα από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού Αγώνα).

Η γερμανική αστυνομία προέβη σε βιαιότητες εναντίον της αντιπροσωπείας Defend Kurdistan στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η γερμανική αστυνομία παρενόχλησε τα μέλη της "Αντιπροσωπείας για την Ειρήνη και την Ελευθερία στο Κουρδιστάν" στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Πίεσαν τα κεφάλια αρκετών ανθρώπων στον τοίχο, και ένας ακτιβιστής συνελήφθη.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αστυνομικοί από τη Μονάδα της Έσσης (BFE) παρενόχλησαν μέλη της «Αντιπροσωπείας για την Ειρήνη και την Ελευθερία στο Κουρδιστάν», τα οποία επέστρεψαν από το νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Οκτώ εκπρόσωποι υποβλήθηκαν σε διαδικασίες αναγνώρισης στοιχείων, αρκετά άτομα πιέστηκαν με το κεφάλι τους στον τοίχο και συνελήφθησαν δίχως αιτιολογία.

Αποκλειστικό ertnews.gr – ΠΟΥ: Δεν πρέπει να γίνονται πειράματα με πανδημικούς ιούς όπως στη Γουχάν

Ο Π.Ο.Υ σε απάντησή του αποκλειστικά στο ertnews.gr απαντά ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούνται τα αμφιλεγόμενα πειράματα «κέρδους – λειτουργίας» με επικίνδυνα παθογόνα

Έρευνα-Επιμέλεια Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης
Από το ertnews 

Από πού προήλθε τελικά ο ιός της πανδημίας; Από νυχτερίδες ή ήταν απόρροια πειραμάτων γενετικής μηχανικής υπό χαμηλά επίπεδα ασφάλειας; Οφείλονταν σε εργαστηριακό ατύχημα ή τελικά είναι φυσικής προέλευσης;

Τους δυο τελευταίους μήνες οι επιστήμονες προσπαθούν να συλλέξουν κάθε νέο στοιχείο για να απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα και έχουν επικεντρώσει μάλιστα τις έρευνες τους ειδικά στο σενάριο ενός εργαστηριακούς ατυχήματος εξετάζοντας σχολαστικά κάθε πιθανό ίχνος του Sars-CoV-2 παρά τις έντονες πολιτικές συζητήσεις.

Δυναμική επίδειξη δυνατοτήτων και διακλαδικής συνεργασίας από την ΔΕΠ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios

Επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), στο πλαίσιο συγκρότησης και ενεργοποίησής της, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάχη Μεγάρων, παρουσία επισήμων, μεταξύ των οποίων και ξένοι, όπως οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Κύπρου, της Αλβανίας και των Σκοπίων αλλά και οι Ακόλουθοι Άμυνας Αλβανίας, Βουλγαρίας, Γαλλίας και Ρουμανίας.

Η επίδειξη αφορούσε δυνατότητες Ειδικών Επιχειρήσεων που διεξάγονται με την υποστήριξη μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, σε συνδυασμό με τυποποιημένες στο ΝΑΤΟ Τακτικές, Τεχνικές και Διαδικασίες.

Στην Αθήνα ο Μενέντεζ, το χαρτί της συνεργασίας με τις ΗΠΑ παίζει ο Μητσοτάκης

Κώστας Αλεξανδρής
Από το liberal

Στην Αθήνα πρόκειται να βρεθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος έχει αποδειχθεί σε σταθερό και ισχυρό σύμμαχο των ελληνικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα έχει τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Προ ημερών, το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που εισηγήθηκε ο κ.Μενέντεζ  μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας και μπήκε για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.