Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

“Βουτιά” για τη μετοχή της Boeing μετά τη φωτιά στο 787

Η πυρκαγιά στο Dreamliner των Αιθιοπικών Αερογραμμών ίσως “σφραγίσει” τη μοίρα του αεροσκάφους-ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας - Και δεύτερο περιστατικό με αεροπλάνο της εταιρίας μέσα σε λίγες ώρες

Μπορεί ένα ατυχές περιστατικό στο Λονδίνο να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου, να “τρελάνει” τους επενδυτές και τους διοικούντες μιας κολοσσιαίας εταιρείας και τελικά να... στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά;

Γαλλία: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες(Βίντεο και Φωτό)


Από το protothema

-Επιτόπου σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη με το χρόνο-Σε σοβαρή κατάσταση 12 από τους συνολικά 180 τραυματίες -Για εικόνες αποκάλυψης μιλά ο δήμαρχος της περιοχής-Η ταχύτητα του τρένου ήταν «εξαιρετικά υψηλή», σύμφωνα με τους διασωθέντες 
Τουλάχιστον έξι νεκροί και 180 τραυματίες, 12 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Γαλλία, με προορισμό τη Λιμόζ που εκτελούσε το υπ' αριθμόν 3657 δρομολόγιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, είπε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο, όπως δήλωσε, «το πιθανότερο είναι ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί».

Νέα υψηλά στην Wall με κέρδη στο φίνις

Dow15.461,840,92 0,01%  



  Nasdaq3.578,3057,54 1,63%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street με τον Dow να διαγράφει στο κλείσιμο της συνεδρίασης τις οριακές απώλειες παρά τη «βουτιά» της μετοχής της Boeing με αποτέλεσμα να διευρύνει μαζί με τον S&P 500 το ιστορικό υψηλό του.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μία ημέρα μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν Dow και S&P 500, βρέθηκαν τα αποτελέσματα των JP Morgan και Wells Fargo τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της Πέμπτης τροφοδότησαν οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Ben Bernanke σύμφωνα με τον οποίο η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να χρειάζεται τα χαμηλά επιτόκια. Ο πρόεδρος της Fed επισήμανε παράλληλα πως η αύξηση του επιτοκίου δεν θα έρθει αυτόματα όταν η ανεργία φτάσει το 6,5% με δεδομένο το χαμηλό πληθωρισμό και την αδυναμία στην αγορά εργασίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 3,38 μονάδες (0,02%) κλείνοντας στις 15.464,3 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 21,78 μονάδων (0,61%) και έκλεισε στις 3.600,08 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,17 μονάδων (0,31%) κλείνοντας στις 1.680,19 μονάδες.

Η Ιαπωνία είναι πολύ πιο υπερχρεωμένη από την Ελλάδα

'Γιατί υπάρχει ελληνική άλλα όχι ιαπωνική κρίση όταν η Ιαπωνία έχει χρέος στο 240% του ΑΕΠ και η Ελλάδα στο 158%'' ;'' διερωτάται η Handelsblatt που επισημαίνει ότι η Ιαπωνία είναι πολύ πιο υπερχρεωμένη από την Ελλάδα.


Η συνέχεια του άρθρου όμως είναι αποκαλυπτική.

''Η Ιαπωνία δεν έχει κανένα πρόβλημα να δανειστεί χρήματα στις κεφαλαιαγορές. 
Η αιτία βρίσκεται στη διάρθρωση του χρέους της Ιαπωνίας. 

Απίστευτο ανδροειδές απο την Boston Dynamics (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BostonDynamics

Ελληνικός χάρτης της Ευρώπης του 15ου αιώνα



Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και οι ονομασίες να αναγράφονται στην Ελληνική γλώσσα...

Μας είναι γνωστοί οι χάρτες, που έγιναν πάνω σε πρότυπα του Πτολεμαίου, στους αναγεννησιακούς αιώνες, κυρίως, μετά το 15ο αιώνα, αλλά, είναι με λατινική γραφή και φέρουν λατινικές ονομασίες.

Ο χάρτης που παρουσιάζουμε, σήμερα, είναι ένα πολύ σπάνιο κομμάτι του βυζαντινού πολιτισμού, σχεδιασμένος λίγα χρόνια πριν αλωθεί η Κωνσταντινούπολη, από τους Οθωμανούς.

Βουδιστής μοναχός που πέθανε το 1927 είναι... ζωντανός!

Η εκταφή του σώματος του λάμα Hambo Itigelova πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2002, σε ένα νεκροταφείο στη ρωσική πόλη Ulan Ude.

Ο άνθρωπος πέθανε και θάφτηκε το 1927 και η εκταφή διεξήχθη με τη συμμετοχή συγγενών του, εκπρόσωπων της κυβέρνησης και
εμπειρογνωμόνων.

Αυτή η πληροφορία εμφανίστηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε τον Λάμα Buryat , του οποίου το σώμα είχε εκταφεί στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο τάφος περιείχε ένα ξύλινο κλουβί μέσα στο οποίο ένας βουδιστής λάμα κάθεται στη στάση του λωτού. Το σώμα του είχε διατηρηθεί, σαν να είχε μουμιοποιηθεί.

Η ΤΈΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΈΚΕΣΑΙ...Οι φωτογραφίες είναι των τελευταίων 5 ημερών.Όλος ο πλανήτης Βράζει. Σίγουρα δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό το πράγμα.

Thousands of people living in slums in Manila have fought fierce battles with police, who are trying to evict them from their homes in order to make way for a multi-billion dollar project to turn the area into a new business district.06-07-2013

Ο Garry McKinnon και το μυστικό πρόγραμμα Solar Warden

Η υπουργός Εσωτερικών της Αγγλίας Theresa May, ανακοίνωσε ότι ο Gary McKinnon, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι χακιέρασε το δίκτυο υπολογιστών του Πενταγώνου δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η κίνηση έγινε από τον φόβο ότι ο McKinnon θα αυτοκτονούσε.

Ο McKinnon, 46 ετών τώρα, υποφέρει από το σύνδρομο του Asperger. Εάν καταδικαστεί στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινή φυλακίσεως 60 ετών. Ο McKinnon, συνελήφθη τον Μάρτιο του 2002 για υποτιθέμενη παραβίαση μιας ντουζίνας υπολογιστές της NASA και του Πενταγώνου. Παραδέχτηκε τις παραβιάσεις ασφαλείας αλλά είπε ότι ήταν ακούσιες και ότι κοιτούσε για αποδείξεις για UFO.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΣΩ... ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Μ.Ρεπούση: "Μύθος οι σφαγές της Σμύρνης και των Ποντίων" - Εθνικιστές οι Έλληνες"

Η Μαρία Ρεπούση «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος» και χαρακτήρισε «μύθο» τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.
Είναι αυτά που προκάλεσαν και την πρόσφατη οργή του Μίκη Θεοδωράκη, που της είπε «είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "ΣΤΡΩΝΕΙ ΧΑΛΙ" ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ Ο Γ.Μπουτάρης ανοίγει τζαμί να προσευχηθεί ο Α.Νταβούτογλου στο Μπαϊράμι!!!

Από το defencenet

Ο φιλότουρκος Γιάννης Μπουτάρης ανοίγει τζαμί στη Θεσσαλονίκη για να προσευχηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη λήξη του Μπαϊραμιού.
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο Νταβούτογλου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 8 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η νηστεία των μουσουλμάνων. Αντί να βρεθεί λοιπόν σε κάποιο τζαμί στην Τουρκία θα προσευχηθεί σε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων στη συμπρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση προφανώς του κ. Μπουτάρη.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ... ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ Ένοπλες εργατικές ομάδες και πολιτοφυλακές ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις εσωτερικές διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την ριζοσπαστική πτέρυγα να διεκδικεί αυξημένο ρόλο στην κεντρική επιτροπή έγιναν γνωστές οι προτάσεις πρωτοβουλιών για την «αναδιαμόρφωση» του Στρατού αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Φυσικά δεν είναι σίγουρο πόσες από αυτές θα υιοθετηθούν στην έγκριση του Σχεδίου Απόφασης του κόμματος αλλά  η «ποιότητα» των προτάσεων αυτών (τις οποίες ενθαρρύνει θερμά η «τάση Λαφαζάνη») είναι ενδεικτική για τις προθέσεις κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή οριοθετούνται οι ισορροπίες με την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από 200(!) μέλη.

«Ράβε, ξήλωνε» για τις αποδείξεις

Σαν βόμβα έπεσε η χθεσινή αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή ότι δεν καταργείται το μέτρο συλλογής αποδείξεων. Αντιθέτως, θα επανέλθει και μάλιστα θα συνδυαστεί με αριθμό κινήτρων, δυσκολεύοντας περισσότερο το «παζλ» της φορολογίας για τους πολίτες.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν τα κίνητρα που θα αντικαταστήσουν το ισχύον σύστημα των αποδείξεων, το οποίο όπως ξεκαθάρισε ο Γ. Στουρνάρας, θα παραμείνει σε ισχύ αλλά τροποποιημένο με στόχο την αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής ΦΠΑ.

Ο Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα


Ο πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Ναι επί της αρχής» για το πολυνομοσχέδιο


Υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η ΔΗΜΑΡΨηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ κατά ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα, στην επιτροπή τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι φορέων  Δήμων, εκπαιδευτικών και της δημόσιας διοίκησης εκφράζοντας τις έντονες διαφωνίες τους με τις προωθούμενες διατάξεις.

Σνόουντεν: Θρίλερ με την πτήση «ελευθερίας» από τη Μόσχα στο Καράκας

Η γερμανική Bild «χαρτογραφεί» την πιθανότερη οδό διαφυγής του Αμερικανού πρώην πράκτορα - Πώς θα αποφύγει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ - «Θολώνει» τα νερά με δηλώσεις του το «βαθύ λαρύγγι» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιώνΟργιάζουν οι φήμες για το "ταξίδι προς την ελευθερία" του Εντουαρντ Σνόουντεν, του «υπ' αριθμόν 1» εχθρού των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών μπορεί αύριο να βρίσκεται στη Βενεζουέλα, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που του προσφέρει "ανθρωπιστικό" άσυλο.

Αποκάλυψη: Ο Κόλα και η παρέα του μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία!

Ο θείος του Αλβανού κακοποιού μιλάει σε αλβανική εφημερίδα για τη διαφυγή των δραστών, την επιστροφή τους στην Ελλάδα και τον Αλκέτ Ριζάι - «Ήθελαν να πάνε στο Κόσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα», λέει ο Φλαμούρ Λίκα

Την ώρα που οι ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου, την περιοχή της Ντουσκάρας και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό τους, γινόταν στην Αλβανία, η κηδεία των Eντισον και Φλαμούρ Λίκα που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Ντόρα Μπακογιάννη:«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς ανασταίνει το ΠΑΣΟΚ»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς ανασταίνει το ΠΑΣΟΚ»
Τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε μηναίο περιοδικό.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «απολύτως απαραίτητη» τη δημιουργία κυβέρνησης αφού «το τελευταίο πράγμα το οποίο ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι να μπει σε περιπέτειες».
Με βάση τις δημοσκοπήσεις, θεωρεί μάλιστα ότι αν δεν κατόρθωναν να δημιουργήσουν κυβέρνηση τα δύο κόμματα «θα πηγαίναμε σε εκλογές, και πιθανότατα σε απανωτές εκλογές», κάτι που «θα ήταν η οριστική ταφόπετρα για την ελληνική οικονομία». Θεωρεί ότι «για να έχουμε σήμερα μια ελπίδα και μια προοπτική χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα».

Η πρέσβης των ΗΠΑ και οι σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Η πρέσβης των ΗΠΑ και οι σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους
Ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, ίσως πιο πολύ και από τον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι μεταξύ των αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών είναι η Αμερικανίδα πρεσβευτής στη χώρα, Αν Πάτερσον.

Φωτογραφίες της με κόκκινα «Χ» πάνω στο πρόσωπό της έκαναν την εμφάνισή τους στα χέρια διαδηλωτών σε όλες τις κινητοποιήσεις που ζητούσαν την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου και τη διενέργεια εκλογών.
Ο λόγος είναι η απροκάλυπτη στήριξη της Πάτερσον στην ισλαμιστική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων και το πολιτικό σκέλος της, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας. Η Αμερικανίδα διπλωμάτης θεωρείται ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσης της αμερικανικής πολιτική στο θέμα της Αιγύπτου, έχοντας πείρα και από άλλες χώρες με ξεσπάσματα βίας και πολιτική αστάθεια, όπως η Κολομβία και το Πακιστάν.

Μέρκελ και Σόιμπλε λένε «nein» σε νέο «κούρεμα»

Μέρκελ και Σόιμπλε λένε «nein» σε νέο «κούρεμα»
Αρνητική παραμένει η Καγκελάριος της Γερμανίας στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος.
«Δεν βλέπω νέο, δεύτερο κούρεμα στο ελληνικό χρέος» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, η Μέρκελ εμμένοντας στην «γραμμή» που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, η A. Μέρκελ υπόσχεται την χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, ως προς το σκέλος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όπου η ελληνική κυβέρνηση υστερεί εμφανώς.
Από την πλευρά ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Bild, τόνισε ότι ήταν «μοναδικό γεγονός» το κούρεμα του ελληνικού χρέους προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη για χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα περνάει μόνο μέσα από αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές.

Δίκη Άκη: «Όχι» στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ

Δίκη Άκη: «Όχι» στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ
Στο... κενό έπεσε τελικά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με το δικαστήριο που έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των εισαγγελέων δεν έχουν προκύψει από την έως τώρα αποδεικτική διαδικασία συγκεκριμένα στοιχεία, που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ μπορούν να εισφέρουν νέα στοιχεία για την υπό διερεύνηση κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το πολυνομοσχέδιο το ετοίμασε η τρόικα

Το πολυνομοσχέδιο το ετοίμασε η τρόικα
Πλήρης ευτελισμός της Βουλής και της νομοθετικής διαδικασίας - Η κατάρτιση των νομοσχεδίων υπόθεση δικηγορικών γραφείων, συνδεδεμένων με τους δανειστές
Όταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης έλεγε χθες ότι ο κ. Στουρνάρας έχει δική του Επικράτεια και δική του κυβέρνηση, λίγοι κατάλαβαν τι εννοούσε.
Και ακόμα λιγότεροι ξέρουν το παρασκήνιο γύρω από τον τρόπο διαμόρφωσης και κατάρτισης κρίσιμων νομοσχεδίων, όπως το πολυνομοσχέδιο που ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Αμετάβλητο παραμένει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμετάβλητο παραμένει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Χωρίς μεταβολή και στις 95,99 μονάδες διαπραγματεύεται, στις 13:12, ο Γενικός Δείκτης. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 18.982,95 ευρώ.

Αντίθετα, ζημιές της τάξης του 0,43% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,35 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση καταγράφουν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,92% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,32%.

Άνοδος με ισχνό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν δείχνει… εύκολη υπόθεση.

Σε υποτονικό κλίμα και με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο, ο οποίος λίγο μετά τις 14:00 οριακά υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ, διεξάγονται οι συναλλαγές της Παρασκευής, με το ενδιαφέρον της αγοράς να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο και τη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ.

Τα 5 ανεξήγητα φαινόμενα της μάχης του μαραθώνα


Ιστορικό υπόβαθρο της Μάχης
Καθώς στην Ιωνία οι ελληνικές πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα κέντρα, όπως η Μίλητος και η Αλικαρνασσός, δε μπόρεσαν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους περιήλθαν υπό την κυριαρχία της περσικής αυτοκρατορίας προς τα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα. Το 499 π.Χ. οι Έλληνες των ιωνικών πόλεων ξεκίνησαν την Ιωνική Επανάσταση και η Αθήνα μαζί με την Ερέτρια κινήθηκαν προς βοήθειά τους.

Το 490 π.Χ. ο Πέρσης βασιλιάς, Δαρείος Α', έχοντας καταστείλει την εξέγερση των ιωνικών πόλεων από το 494 π.Χ., έστειλε το στόλο του να τιμωρήσει τις δύο πόλεις. Ο περσικός στρατός κατέστρεψε την Ερέτρια και αποβιβάστηκε στην Αττική, αλλά στη μάχη του Μαραθώνα ηττήθηκε από τους Αθηναίους και άλλους υπό το στρατηγό Μιλτιάδη.

Το σήμα της νέας ΕΡΤ είναι αντιγραφή του ρώσικου CCCP TB της εποχής Γκορμπατσόφ

Από την ώρα που βγήκε στον αέρα το σήμα της νέας ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης έχει ξεκινήσει μια συνεχής συζήτηση για την πηγή έμπνευσης του χαμηλής αισθητικής λογότυπου της ΕΔΤ.


Κάποιοι είπαν πως οι γραφίστες είχαν στο μυαλό τους «το Ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιανίδη, ωστόσο φαίνεται πως το νέο logo είχε ρώσικη καταγωγή.

Για τους Γερμανούς είμαστε «φτηνά ξενοδοχεία», για τους Γάλλους «θορυβώδεις, τριχωτοί άνθρωποι» - Οι χάρτες της προκατάληψης (εικόνες)

Ο Ατλας των Προκαταλήψεων είναι μια έξυπνη, σατιρική ιδέα ενός Βούλγαρου που δημιούργησε ευρωπαϊκούς χάρτες, βάσει των κλισέ που έχει κάθε λαός για τον άλλον. 


Για τους Γερμανούς, για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι φτηνά ξενοδοχεία, για τους Ισπανούς κακό λάδι, για τους Βρετανούς αγάλματα, για τους Γάλλους θορυβώδεις, τριχωτοί άνθρωποι.


Οσο για τα κλισέ των Ελλήνων, ολόκληρη η βορειοδυτική Ευρώπη είναι εργασιομανείς, η Τουρκία ανατολική Ελλάδα, οι Ρώσοι ορθόδοξοι βάρβαροι, που εκπολιτίστηκαν από Ελληνες.

Γλέζος σε Τσίπρα: Πριν από εμάς ο Συνασπισμός ήταν στο 3% - Δεν διαλυόμαστε - Εσυ άμα θες διαλύσου, διασπάσου...

Με σαφή και απόλυτο τρόπο ο Μανώλης Γλέζος έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι οι συνιστώσες δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.
«Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προφανώς προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα που ήταν παρών και στο τέλος τον χειροκρότησε μάλλον αμήχανα.

Νέα ιστορικά υψηλά για Dow και S&P

Dow15.460,92169,26 1,11%  



  Nasdaq3.578,3057,54 1,63%  

Η Wall Street χθες
Άνοδο μεγαλύτερη του 1% σημείωσαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους Dow και S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά και τον Nasdaq στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed πως η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί στο ορατό μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Ben Bernanke την Τετάρτη απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο National Bureau of Economic Research στη Βοστόνη για τα 100 χρόνια της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να χρειάζεται τα χαμηλά επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Fed επισήμανε πως η αύξηση του επιτοκίου δεν θα έρθει αυτόματα όταν η ανεργία φτάσει το 6,5% με δεδομένο το χαμηλό πληθωρισμό και την αδυναμία στην αγορά εργασίας. «Η ιδιαίτερα διευκολυντική νομισματική πολιτική για το ορατό μέλλον είναι αυτό που χρειάζεται,» ανέφερε ο Bernanke.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 169,26 μονάδες (1,11%) κλείνοντας στις 15.460,92 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 57,54 μονάδων (1,63%) και έκλεισε στις 3.578,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 22,40 μονάδων (1,36%) κλείνοντας στις 1.675,02 μονάδες.