Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ... ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ Ένοπλες εργατικές ομάδες και πολιτοφυλακές ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις εσωτερικές διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την ριζοσπαστική πτέρυγα να διεκδικεί αυξημένο ρόλο στην κεντρική επιτροπή έγιναν γνωστές οι προτάσεις πρωτοβουλιών για την «αναδιαμόρφωση» του Στρατού αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Φυσικά δεν είναι σίγουρο πόσες από αυτές θα υιοθετηθούν στην έγκριση του Σχεδίου Απόφασης του κόμματος αλλά  η «ποιότητα» των προτάσεων αυτών (τις οποίες ενθαρρύνει θερμά η «τάση Λαφαζάνη») είναι ενδεικτική για τις προθέσεις κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή οριοθετούνται οι ισορροπίες με την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από 200(!) μέλη.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο  για τη συνολική αναμόρφωση του Στρατού όπως αυτό έχει προταθεί από την ριζοσπαστική πτέρυγα ή αριστερή πλατφόρμα, ή εσωκομματική αντιπολίτευση ή αριστερές τάσεις κ.ο.κ  έχει ως εξής:
Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.
Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα.
Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας.
Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.
Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.
Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.
Για τη "ριζική αναμόρφωση" των σωμάτων ασφαλείας προβλέπεται:
Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας.
Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.
Προφανώς πρόκειται περί ενός σχεδίου όχι αναδιαμόρφωσης αλλά διάλυσης του Στρατού και στην θέση του να δημιουργηθεί ένα ένοπλο τμήμα το οποίο θα συνεπικουρείται από εργατικά αποσπάσματα –εν είδη ταγμάτων εφόδου- τα οποία φυσικά κανείς δε θα ελέγχει.
Στο σημείο ιδιαίτερα όπου γίνεται λόγος για τις εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών που θα α[αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα εδώ μάλλον κάποιοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν ρίξει στην πλάκα.
Οι αξιωματικοί με άλλα λόγια θα παίρνουν εντολές από τις επιτροπές για παράδειγμα το πότε θα γίνει μια άσκηση. Θα έρχεται ο αξιωματικός και θα ρωτά τι αποφάσισε η επιτροπή και κάποιοι θα απαντούν  ότι το  σώμα δεν είχε απαρτία θα συνέλθει αργότερα!
Σίγουρα και πρόκειται περί κωμωδίας και θα ήταν εάν το συγκεκριμένο κόμμα δεν διεκδικούσε και την εξουσία.
Απλώς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες θέσεις αφορούν μόνο αυτούς που με χιούμορ οφείλουμε να διαπιστώσουμε τις συνέταξαν και δεν πρόκειται να υιοθετηθούν από τα κεντρικά όργανα του κόμματος όποια και όσα είναι αυτά.
Διαβάζοντας βέβαια  όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να φέρουμε στη μνήμη μας τα γεγονότα της εξέγερσης της Κροστάνδης (1921)
Το σύνθημα πριν την Οκτωβριανή επανάσταση που είχε επικρατήσει  ήταν Συλλογική ευθύνη με αιρετή ηγεσία σε όλα τα επίπεδα
Με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου όμως στη Ρωσία, οι κόκκινοι και αφού με αποφάσεις είχαν εκδιώξει όλους τους επαγγελματίες στρατιωτικούς από το στρατό, είδαν ότι δεν μπορούσαν ούτε καν να μετακινήσουν στρατιωτικούς σχηματισμούς με τις αιρετές διοικήσεις!
Έτσι ο Λένιν έδωσε εντολή στον Τρότσκι να επαναφέρει τους τσαρικούς αξιωματικούς στο στράτευμα για να αποκτήσει υπόσταση, αφού πρώτα αυτοί  θα δήλωναν πίστη στην επανάσταση.
Ο Τρότσκι εκτέλεσε τις εντολές του Λένιν –λίγο αργότερα όμως κατηγορήθηκε για δεξιά απόκλιση(!)- αλλά σε αυτές δεν υπάκουσαν οι 160.000 ναύτες στο ναύσταθμο της Κροστάνδης. Την επίλυση του» προβλήματος» ανέλαβε ο στρατάρχης Τουχατιέκφσκι ενώ από τους 160.000 ουδείς επέζησε.
Προφανώς οι συντάκτες των παραπάνω προτάσεων δεν γνωρίζουν ούτε ιστορία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου