Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δίκη Άκη: «Όχι» στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ

Δίκη Άκη: «Όχι» στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ
Στο... κενό έπεσε τελικά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με το δικαστήριο που έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των εισαγγελέων δεν έχουν προκύψει από την έως τώρα αποδεικτική διαδικασία συγκεκριμένα στοιχεία, που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ μπορούν να εισφέρουν νέα στοιχεία για την υπό διερεύνηση κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε δοθεί «μάχη» από τους συνηγόρους του πρώην υπουργού κ.κ. Κοτσαλή και Παγορόπουλο, προκειμένου το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ να γίνει δεκτό.
Μάλιστα, ο κ. Παγορόπουλος κάλεσε το δικαστήριο να τολμήσει να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να λάβει απόφαση, εάν τα μέλη του δεν έρθουν να καταθέσουν.
Η τοποθέτηση αυτή του κ.Παγορόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου Κ. Κατσιάνη,ο οποίος του απάντησε:
«Τα περί τόλμης δεν τα επιτρέπω. Είναι προσβολή προς το δικαστήριο, το οποίο και ελευθερία και ανεξαρτησία έχει».
Άκης κατά Μπόλαρη και Καρχιμάκη
Ακολούθησε νέα παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αφού αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την κατηγορία που του αποδίδεται κατήγγειλε τους άλλοτε «συντρόφους» του για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες με σκοπό την κατασκευή του κατηγορητηρίου.
«Διεθνές νομικό γραφείο σε συνεργασία με τους κυρίους Μπόλαρη και Καρχιμάκη και τις μυστικές υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ δούλευαν συστηματικά για να φτιαχτεί αυτό το κατάπτυστο κατηγορητήριο» είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε:
«Με κατηγορούν ότι δήθεν έχω δωροδοκηθεί ότι δήθεν έχω συστήσει οργάνωση. Υπήρξαν μυστικές υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ που εργάστηκαν και παρουσίασαν παραποιημένες αποφάσεις. Δωροδοκία για μένα δεν έχει υπάρξει. Υπήρξαν εσωκομματικές μη νόμιμες διεργασίες για να διωχθώ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Δεν μπορώ να ξεχάσω την πασχαλινή επιδρομή στο σπίτι μου όταν συλληφθήκαμε όλοι 10άτομα. Εγώ η γυναίκα μου το παιδί μου γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί προεκλογικά η εικόνα ότι πιάσαμε τη διαφθορά. Υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που χάνουν την μπάλα στο πλαίσιο σκοπιμοτήτων. Ελπίζουμε μέσα από το δικαστήριο σας να φτάσουμε στην αλήθεια. Είναι γνωστό ότι η Φέροσταλ πραγματοποιούσε συναλλαγές μέσα από τα συστήματα διακίνησης χρημάτων και μάλιστα νομίμως. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν νόμοι. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στις διαδικασίες».
Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου