Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Όταν ο Χάξλεϊ μιλούσε για φάρμακο που θα "κάνει τους ανθρώπους να λατρεύουν τη δουλικότητά τους" (Βίντεο)

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ το 1962, ο σπουδαίος συγγραφέας Αλντους Χάξλεϊ σκιαγραφούσε το όραμά του για την «ύστατη επανάσταση»... Πρόκειται για μία τεχνολογικο-επιστημονική δικτατορία, στην οποία οι άνθρωποι θα «ντρεσάρονται» κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απολαμβάνουν το καθεστώς δουλείας τους, μη φέροντας την παραμικρή αντίσταση στην «κυριαρχούσα τάξη των ολιγαρχών».

Επίσης, μιλάει για το βιβλίο του Brave New World και το συγκρίνει με το 1984 του Τζορτζ Οργουελ, χαρακτηρίζοντας την τεχνική του τελευταίου πολύ ξεπερασμένη για να εφαρμοστεί.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΘΛΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Του ΔΡ. Αθανασίου Δρούγου
 Στρτατιωτικού αναλυτή, ειδικού σύμβουλου ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
 
Είμαι από αυτούς που δεν ξεχνάνε! Θα περίμενα χθες, 6η Απριλίου, πολλά αφιερώματα γαι την επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων στην οχυρωματική γραμμή ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Σαν σήμερα, πριν 72 χρόνια, τα SS, η Wehrmacht, η Γκεστάπο, μαζί με τους ανεκδιήγητους φασίστες του Ferrero, έπληξαν την γραμμή Μεταξά και τα 21 ιστορικά οχυρά της. Σήμερα, σε μια πατρίδα που είναι υπό την κατοχή αθλίων και βρώμικων οικονομικών δυνάμεων, δεν τολμούνε κάποιοι να γράψουν γι αυτά που μας θαύμασαν σύμμαχοι, φίλοι, εχθροί...

Τελικά, που βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδας;

Από το thesecretrealtruth


Σχόλιο attikanea: ΚΑΘΑΡΜΑ, ΣΗΜΙΤΗ!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΩΦΕΥΕΙ;
Οπως καταλάβατε, η υπόθεση Ελληνικός Χρυσός, έχει και δεύτερο μέρος, γιατί κάποιος πρέπει να απαντήσει ποιος αποφάσισε την μεταφορά χρυσού στις τράπεζες αυτές! Ηταν Ελληνας πολιτικός, Τραπεζίτης ή μήπως και τα δύο μαζί; !


Μετά απο μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα τα παρακάτω... Διαβάστε και προβληματιστείτε...
 

Θαυματουργό ποτό σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό..

Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας προστατεύσει από τα...

μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους! Ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα. Του σύστησε να πίνει αυτό το ποτό ένας διάσημος βοτανολόγος από την Κίνα. Έπαιρνε αυτό το ποτό επιμελώς για 3 μήνες, τώρα η υγεία του έχει αποκατασταθεί, και ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής. Χάρη σε αυτό το ποτό! Δεν βλάπτει σε τίποτα να δοκιμάσετε.

Wikileaks: Υπόγειες επαφές Τουρκίας-ΗΠΑ από το '70 για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο

Τα απόρρητα τηλεγραφήματα για τις επαφές των ΗΠΑ με την Τουρκία σχετικά με τις ελληνικές αντιδράσεις στις απόπειρες της Άγκυρας να διεξάγει έρευνες για πετρέλαιο έρχονται στη δημοσιότητα. Οι συμφωνίες, οι πιέσεις και η ελληνική στάση.
Θερμά επεισόδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκαλούσε η πλεύση ερευνητικών σκαφών στο Αιγαίο από τη δεκαετία του '70.
Όπως δημοσιεύουν τα Νέα, αξιοποιώντας την εφαρμογή Public Library of US Diplomacy του Wikileaks, εντόπισαν αμερικανικά τηλεγραφήματα που αποκαλύπτουν το διπλωματικό παρασκήνιο των ερευνών των σκαφών ''Τσανταρλί'' το 1974 και ''Σισμίκ'' το 1976.

Spiegel: Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 162 δισεκατομμύρια ευρώ

Άρθρο του Spiegel για το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ποιο το ποσό που υπολογίζεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
 
Σε 162 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με το Spiegel, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Από αυτά 108 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισεκατομμύρια για το κατοχικό δάνειο, που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944.
Αυτό αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναδημοσιεύει άρθρο στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής".

Καμίνης: Όχι ένα, αλλά τρία τεμένη στην Αθήνα!!!

Υπέρ της ανέγερσης ενός τεμένους στον Ελαιώνα, αλλά και σε δύο μικρότερα, ο δήμαρχος Αθηνών. "Τέλος στην προσευχή σε γκαράζ", είπε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του
"Την ανάγκη ανέγερσης του τεμένους στον Ελαιώνα, και νομιμοποίησης ενός ή δυο συμπληρωματικών τεμενών που χρησιμοποιούν σήμερα οι μουσουλμάνοι σε δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας", επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
"Είμαστε σοβαροί; Έχουμε ανθρώπους που διαμένουν χρόνια με τα παιδιά τους στην Ελλάδα και εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντα σε γκαράζ και υπόγεια σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Έφυγε από τη ζωή η «Σιδηρά Κυρία»

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο θανάτός της οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και μεγάλωσε στην πόλη Grantham της κομητείας Λίνκολνσάιρ.

Ήταν αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975 έως το 1990

Τσίπρας: «Δώστε μας τα κλειδιά να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα»

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει, εμμέσως, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να είπε στην Τρόικα -σύμφωνα με το «Βήμα»- «αν θέλετε άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου και δώστε τα στον Τσίπρα».

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει τίτλο: «Δώστε μας τα κλειδιά».

«Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί - έχοντας όμως κάνει ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς την Τρόικα - να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το φίδι από την τρύπα», γράφει ο κ. Τσίπρας.

Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με Πρετεντέρη και Mega

Σε μετωπική σύγκρουση με βαριές εκφράσεις εξελίσσεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του δημοσιογράφου του MEGA Γιάννη Πρετεντέρη.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το άρθρο του κ. Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη».

Ο δημοσιογράφος έγραφε: «στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί εσχάτως ένα αποτρόπαιο τέρας. Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Ούτε καινούριο ούτε παλιό. Κάτι παράξενο, απροσδιόριστο, ετερόκλητο και ταυτοχρόνως υποδόρια επικίνδυνο... Η μέθοδος που ακολουθεί το ιδιόμορφο αυτό τέρας είναι ένα μείγμα ελέγχου και καταγγελίας. Μόνο που το τέρας υποδύεται ταυτοχρόνως και τον μηνυτή και τον δικαστή... Διότι το τέρας ακούει μόνο τον εαυτό του. Η αντίληψη είναι ο κυνισμός. Μπορεί, ας πούμε να υπερασπίζεσαι βιαστές ή να δέρνεις Πακιστανούς, αλλά ταυτοχρόνως να ελέγχεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή... Και από τη Ζωή ή τον Κασιδιάρη όλο και κάποιος γιατρός ή ψηφοφόρος μπορεί κάποια στιγμή να σε γλυτώσει. Αλλά με τη Ζωή Κασιδιάρη τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα».

Νέα δεδομένα προκαλούν ανησυχία Χτύπησαν τις φυλακές Τρικάλων με οπλοπολυβόλο!

Το αποτύπωμα από τρίποδο πολεμικού οπλοπολυβόλου που βρέθηκε έξω από τις φυλακές Τρικάλων στο σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες κάλυκες των 7,62 χιλιοστών δίνει άλλη διάσταση στην ομαδική απόδραση κρατουμένων το βράδυ της 22ας Μαρτίου. Με απλά λόγια το ίχνος που βρέθηκε αποδεικνύει πως εκτός από τα καλάσνικοφ, οι αλλοδαποί «κομάντος», χρησιμοποίησαν και άλλο βαρύ οπλισμό (πολεμικό οπλοπολυβόλο), ο τύπος του οποίου προβληματίζει ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές. Ίσως, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, εκεί να κρύβεται το μυστικό για τα ακριβή κίνητρα αλλά και την ταυτότητα των δραστών.  Για αυτό άλλωστε και δύο και πλέον εβδομάδες μετά το «γάζωμα» στα Τρίκαλα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές εξετάσεις ενώ στο παιχνίδι, έχει μπει ενεργά και ο ελληνικός στρατός. Οι ελληνικές αρχές φοβούνται νέο δυναμικό χτύπημα της «καταδρομικής ομάδας» σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και μάλιστα σύντομα.

Ηταν να γίνει σήμερα το απόγευμα Αναβάλλεται για αύριο η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας

Για αύριο στις 16:00 το απόγευμα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Σήμερα, στις 13:30 ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Τρόικα και ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως καταλήγουν σε «λύση-πακέτο» και έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις συγκλίνουν σε συμφωνία για τα εξής:

Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί: Απαιτούν από το Δήμαρχο Φλώρινας να μιλά σλάβικα!!!

Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί: Απαιτούν από το Δήμαρχο Φλώρινας να μιλά σλάβικα
Συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Σκοπιανοί οι οποίοι μετά την ανερυθρίαστη προσπάθεια κλοπής της ελληνικής ιστορίας επιχειρούν προπαγάνδα και κατά της ελληνικής γλώσσας.
Μετά τη δημιουργία μνημείων στα οποία εμφανίζεται ο Αριστοτέλης να διδάσκει τον Μέγα Αλέξανδρο, διαβάζοντας του έναν «πάπυρο» που γράφει στα σλαβικά ότι «Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας», οι Σκοπιανοί έχουν τώρα την απαίτηση από τον Δήμαρχο Φλώρινας να μιλά τη γλώσσα τους!
Δημοσιογράφος της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο

Γιατί κατέρρευσε το deal Εθνικής – Eurobank

Γιατί κατέρρευσε το deal Εθνικής – Eurobank
 Οι εκβιασμοί της τρόικας, ο πανικός του Στουρνάρα και η ανησυχία στο Μαξίμου -  Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι μεγαλοτραπεζίτες
Σε «ναυάγιο» οδηγούνται πλέον οι διαδικασίες συγχώνευσης ΕΤΕ - Eurobank  καθώς οι δυο τράπεζες δήλωσαν ότι αδυνατούν να βρουν τα κεφάλαια 10%  από την ιδιωτική αγορά και βασικός μέτοχός τους γίνεται μέσω της ανακεφαλαιοποίησης το ΤΧΣ.
Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και της τρόικας καταγράφηκε αβεβαιότητα ότι οι δυο τράπεζες θα έβρισκαν ιδιωτικά κεφάλια με αποτέλεσμα στην απογευματινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών να κληθεί και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος όπου επιβεβαιώθηκε ότι το deal όπως είχε ανακοινωθεί δεν μπορεί να προχωρήσει.

Εταιρεία-μυστήριο πίσω από την κατασκοπεία

Εταιρεία-μυστήριο πίσω από την κατασκοπεία
Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την εταιρεία μυστήριο πίσω από την κατασκοπεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 
Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μετά το 2005 για να υποκλέπτονται τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυριακάτικης εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο - βιτρίνα.
Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι - κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας- ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς

 Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς
- Δικαίωση του NEWSBOMB, που είχε προαναγγείλει μία εβδομάδα πριν την απαίτηση των Γερμανών να ''σπάσει'' η συμφωνία ΕΤΕ-Eurobank. - Απόλυτος πλέον ο έλεγχος της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας από το Βερολίνο. - Πλήγμα για τον Πρωθυπουργό. Ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα. 
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου θύμισε χθες η ανακοίνωση για τη ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.
To Newsbomb, έγκαιρα και έγκυρα, είχε αποκαλύψει μία εβδομάδα πριν τα σχέδια του Βερολίνου, που ήθελε να ματαιωθεί η συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών, που είχε ήδη συντελεστεί ουσιαστικά.

Γυμνόστηθη «επίθεση» σε Μέρκελ – Πούτιν (Φωτό-Βίντεο)

Δείτε τις απίστευτες αντιδράσεις των δύο ηγετών-Σοκαρισμένη η Μέρκελ, εντυπωσιασμένος ο Πούτιν από το θέαμα!

Γυμνόστηθες διαδηλώτριες αναστάτωσαν σήμερα την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερου, την οποία εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν "Fuck dictator!" (Άι γ..., δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Times: Η Καταλονία είναι η απειλή και όχι η Κύπρος

Η σκηνή μοιάζει να ανήκει στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης απέκτησε έναν καινούργιο τερματικό σταθμό, το κτίριο είναι υπέροχο, αλλά δεν έχει καμιά χρησιμότητα. Οι άνδρες της ασφάλειας περιπολούν στον αχανή χώρο με τα δίτροχά τους, έξυπνα ντυμένοι, άρτια εκπαιδευμένοι, αλλά δεν έχουν τίποτα να φρουρήσουν.

Ο τόπος αυτός είναι ένα σύμβολο, γράφει ο Μάθιου Πάρις στους Τάιμς. Επρόκειτο να συμβολίζει το μέλλον της Καταλονίας ως μιας ανεξάρτητης χώρας. Αντ'αυτού, έγινε ένα σύμβολο της υπέρμετρης φιλοδοξίας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, σε μια περιοχή που έχει σήμερα μεγαλύτερο χρέος από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ισπανίας. Ο μόνος λόγος να επεκταθεί τόσο πολύ το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ήταν να φανεί στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Καταλονία είναι μια άλλη χώρα.

Κύπρος:Λεφτά μέχρι το τέλος του μήνα, παραδέχεται ο Χ.Γεωργιάδης

Λευκωσία: Η κατάσταση της οικονομίας είναι δύσκολη και οριακή, δήλωσε τη Δευτέρα, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι τα δημόσια οικονομικά αυτό το μήνα εξαντλούνται.

Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται και δεν διαθέτει σχέδιο Β΄, επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση η υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με το Μνημόνιο αλλά κυρίως η παραμονή της Κύπρου στη ζώνη του ευρώ και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι υπό συζήτηση.

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο οι Κυπριακές Αερογραμμές

-Τεράστιες ζημιές καταγράφει η εταιρεία
-Η ΕΕ κάλεσε την κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει την παροχή ρευστότητας προς τις ΚΑ
-Δεν υπάρχει ούτε οικονομική ούτε νομική δυνατότητα στήριξης δηλώνει ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του newsit.com.cy και η αποκάλυψη την περασμένη βδομάδα, ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται ένα στάδιο πριν από το κλείσιμο.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ενόσω συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, παρουσιάζοντας στις 12:43μμ κέρδη της τάξης του 0,87% και τις 100,36 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει επίσης άνοδο, της τάξης του 1,32% και τις 39,26 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 47.054,62 ευρώ.

Εντυπωσιακό come-back για τις τραπεζικές μετοχές στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με κατακόρυφη πτώση 30% ξεκίνησαν διαπραγμάτευση τη Δευτέρα οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, στον «απόηχο» της αναστολής της διαδικασίας συγχώνευσης.

Και οι δύο μετοχές άνοιξαν με limit-down. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έφτασε να διαπραγματεύεται στα 0,364 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή με όγκο 19,9 εκατ. τεμαχίων βρίσκεται στο  -10,00% στα 0,47 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank που άνοιξε επίσης με limit-down και έφτασε να διαπραγματεύεται στα 0,105 ευρώ, αυτή τη στιγμή με όγκο 3,65 εκατ. τεμαχίων ενισχύεται σε ποσοστό 7,33% στα 0,161 ευρώ.