Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΡΒΟΡΕΟΙ ΚΑΙ ΔΗΛΟΣ

Α. Απόσπασμα από την διδακτορική διατριβή της Ζώζης Παπαδοπούλου. 
Ιονίου Πανεπιστημίου Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Η βασικότερη πηγή μας για τους Υπερβόρεους είναι ο Ηρόδοτος , ο οποίος λέει ότι οι Δήλιοι είχαν στενή σχέση μαζί τους φέροντας τακτικά προσφορές από τη μακρινή τους χώρα.Μας πληροφορεί ότι -σύμφωνα με τους Δήλιους- έφθασαν στο νησί δύο ζεύγη παρθένων η ΄Ωπις και η ΄Αργη " μαζί με τους θεούς" χωρίς να γυρίσουν πίσω και αργότερα η Λαοδίκη και η Υπερόχη. 

Ποιες ήσαν οι 154 ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης κατά την εποχή του Ιησού Χριστού;

Ποιες ήσαν οι 154 ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης κατά την εποχή του Ιησού Χριστού;
Διαβάστε τις μέχρι τούδε ανευρεθείσες 154 Ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης, κατά την εποχή του Ιησού Χριστού, η οποία περιλάμβανε τα σημερινά κράτη Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία, σύμφωνα με χάρτη του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης!.. 

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο

Του Ν. Λυγερού

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο θα μπορούμε ν’ αξιολογήσουμε εντελώς ελεύθερα το πρόγραμμα του καθενός και τις ευθύνες του καθενός, χωρίς παρεμβάσεις που είναι πάντα τεχνητές. Διότι τα πράγματα είναι απλά, αφού όλοι γνωρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ως Ελλάδα. Έτσι θα δούμε ντόμπρα και σταράτα ποιος θα μιλήσει με ανοιχτό τρόπο κι όχι με λόγια μασημένα για την ελληνική ΑΟΖ, για τη θέσπισή της, για τις οριοθετήσεις, για τον ελληνικό ζεόλιθο και την άμεση αξιοποίησή του, για την ελληνική καινοτομία. Διότι αυτές οι έννοιες είναι πλέον χειροπιαστές και δεν χωρούν πια αμφισβήτηση.

Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας

Του Ν. Λυγερού

Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να πωλούν το πολύτιμο ελαιόλαδό τους που είναι βέβαια έξτρα παρθένο σε βαθμίδα. Με άλλα λόγια η ποιότητα μας, η αποδεδειγμένη ποιότητα μέσω των σεμιναρίων, φεύγει με φορτηγά. Έχουν λοιπόν καταφέρει να έχουμε βυτία ποιότητας.

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«GREEKLISH - Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ;»

Ὁλοκληρώθηκαν μὲ ἐπιτυχία οἱ ἐργασίες τῆς Ἡμερίδας : «GREEKLISH - Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ;», ποὺ πραγματοποιήθηκε στὸ ξενοδοχεῖο Χίλτον, στὴν αἴθουσα «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 4-5-6» τὴν 20η Δεκεμβρίου 2014, στὸ πλαίσιο τοῦ Πολυσυνεδρίου «Money Show Athens 2014».

Ἡ Ἡμερίδα διοργανώθηκε ἀπὸ τὸν Ὀργανισμὸ γιὰ τὴν Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Τὸν συντονισμὸ τῆς ἐκδηλώσεως εἶχε ὁ κ. Β. Σηφακάκης, Πρόεδρος τοῦ Ὀργανισμοῦ γιὰ τὴν Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας.

Γκορμπατσόφ: Ο Πούτιν έσωσε τη Ρωσία από τη διάλυση

Η μεγαλύτερη αξία του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι που έσωσε τη χώρα από τη διάλυση, πιστεύει ο πρώην σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Νομίζω ότι όλοι μας- οι Ρώσοι πολίτες, πρέπει να θυμόμαστε ότι έσωσε τη χώρα από τη διάλυση, καθώς είχαν ξεκινήσει περιοχές που δεν αναγνώριζαν το Σύνταγμά μας», είπε ο Γκορμπατσόφ κατά την παρουσία του νέου του βιβλίου «Μετά το Κρεμλίνο».

Τόνισε ότι ο Πούτιν έχει διαπράξει ένα ιστορικό επίτευγμα- τη σωτηρία της χώρας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μόνος του και όλοι τους… Δια χειρός Πούτιν το θανατηφόρο πλήγμα στην Νέα Τάξη Πραγμάτων! (Βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ταχθεί επανειλημμένα εναντίον της παγκόσμιας ελίτ που επιχειρεί να αιχμαλωτίσει με τα ορατά και αόρατα πλοκάμια της ολόκληρο τον πλανήτη. Γι” αυτό άλλωστε έχει αναδειχθεί και σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Νεοταξιτών, οι οποίοι τον πολεμούν λυσσαλέα.


Ακόμα όμως και οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που σχεδόν ολόκληρη η Δύση υιοθέτησε κατόπιν εντολής των «αόρατων» αφεντικών, δεν κατάφεραν να γονατίσουν τον Πούτιν.

Λήξη συναγερμού με το πλοίο-«φάντασμα» στην Κέρκυρα

Εκτός ελληνικού FIR το πλοίο - «Δεν έχουμε πρόβλημα» είπε ο καπετάνιος -Τα δύο ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από το πλοίο δεν είδαν κανέναν πάνω στο φορτηγό «Blue Sky» σημαίας Μολδαβίας - Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επιβαίνουν οπλισμένοι άντρες - Πληροφορίες ότι μεταφέρει εκατοντάδες λαθρομετανάστες
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το πλοίο φάντασμα που κατά πληροφορίες μεταφέρει παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου SOS δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Εισαγγελέας Μπάρι: Δεν γνωρίζουμε την τύχη τουλάχιστον 179 επιβαινόντων στο Norman Atlantic

«Ενδέχεται να βρίσκονται στα πλοία της επιστροφής» αναφέρει ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε - Στους 499 ανεβάζουν τους επιβαίνοντες τώρα οι Ιταλοί - Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις λαθρομετανάστες
Συνεχίζεται η κατάσταση χάους σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων και των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic», ενώ οι ιταλικές αρμόδιες αρχές δεν έχουν καταφέρει περίπου τρεις ημέρες μετά το δραματικό περιστατικό να δώσουν μία σαφή εικόνα των θυμάτων.