Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ν.Λυγερός "Η στρατηγική της ΑΟΖ"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με τίτλο:
"Η στρατηγική της ΑΟΖ"
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμος Αλεξάνδρειας
10/06/2012

Συνεργάτιδα του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου

Συνεργάτιδα του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος μηχανικός στην Κηφισιά(Βίντεο)

Η τραγική είδηση μιας νέας αυτοκτονίας συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Περίπου στις πέντε και μισή το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας άντρας 75 ετών αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του, στην συμβολή των οδών Χειμάρας και Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.

Οι γείτονες ξύπνησαν από τον πυροβολισμό και λίγο μετά έμαθαν ότι ένας συμπολίτης τους είχε βάλει τέλος στη ζωή του, ευρισκόμενος σε απόγνωση από την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για συνταξιούχo μηχανικό, γνωστό στην περιοχή της Κηφισιάς, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εταίροι και ΔΝΤ ξεκαθαρίζουν "Αντιμνημονιακή κυβέρνηση σημαίνει stop στη βοήθεια!"

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι δεν θα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια, εάν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείξουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, έστειλε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση είναι η αναρχία» δήλωσε η Φέκτερ στην αυστριακή τηλεόραση και πρόσθεσε πως «η ευρωζώνη έχει τη σταθερή θέληση να βοηθήσει και όχι να οδηγήσει μια χώρα σε πτώχευση».

Μίλησαν Αρχαία Ελληνικά μέσα σε... 24 ώρες

Γεννήθηκαν περίπου 2.500 χρόνια μετά τον Σωκράτη και τον Περικλή, σε μία χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία Αθήνα. Κι όμως, αυτό, από ότι φαίνεται δεν τους εμποδίζει να μάθουν τα Αρχαία Ελληνικά μέσα σε μόλις μερικές ώρες.

Κι όχι απλώς να τα μάθουν αλλά και να τα απαγγείλουν στη σκηνή, καθώς θα «ανεβάζουν» ένα κλασικό αρχαιοελληνικό δράμα. Βρετανοί μαθητές ηλικία εννέα και δέκα ετών, του δημοτικού σχολείου St Faith’s του Κέιμπριτζ, κλήθηκαν να μάθουν την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και εν συνεχεία να εφαρμόσουν τα όσα έμαθαν πρωταγωνιστώντας σε μια... μίνι παράσταση αρχαίου δράματος.

Μετωπική Βενιζέλου με Ραγκούση και Πάγκαλο(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θεόδωρο Πάγκαλο οδηγείται αμέσως μετά τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στην Αχαΐα προκειμένου να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου βουλευτής!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πνέει μένεα κατά του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ μετά τις χθεσινές τους αντιδράσεις αποφάσισε να φτάσει τις αντιδράσεις στα άκρα.

Κομισιόν: όλα τα δάνεια έχουν όρους

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου από το  real.gr

Ούτε η Ισπανία θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει την διαδικασία των τριμηνιαίων ελέγχων επί των δημοσιονομικών της στόχων, ασχέτως αν οι στόχοι παραμένουν ίδιοι με την προ μνημονίου διαδικασία. Ο επίτροπος Ρεν διαβεβαίωσε την Μαδρίτη και τον τύπο για το τελευταίο χωρίς να τοποθετηθεί ευθέως για το τι θα ακολουθήσει αν υπάρξουν αποκλίσεις.

Κύπρος:Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης Πολιτική κόντρα για την οικονομία με αφορμή τον Μηχανισμό

Λευκωσία: Νέα αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξέσπασε ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, στη Βουλή, ότι ενδεχόμενη προσφυγή της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης, δεν θα αφορά μόνο τις τράπεζες, αλλά ολόκληρη την οικονομία.

Ο κ. Σιαρλή τόνισε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε, ούτε και να θεωρούμε αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη προσφυγή στον Μηχανισμό Σταθερότητας, τον οποίο παρομοίασε με τα Συνεργατικά Ιδρύματα.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης στο ΧΑΚ

Λαυκωσία: Σημαντική πτώση παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά τα μεγάλα κέρδη τη Δευτέρα πέρα του 4%.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωνε στις 13:12 σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,24%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 123,64 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 46,83 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,95%. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα επίπεδα των 213.000 ευρώ.

Χαμηλός τζίρος και ήπιες πιέσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 4,2%, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος, κάτω από τις 490 μονάδες.

Σε ποσοστό έως 3,20% υποχωρεί ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του να διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο και με τη μετοχή της ΕΤΕ να «επιστρέφει» σε επίπεδα κάτω από το 1,00 ευρώ.

Στον FTSE20 η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται με απώλειες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στις μετοχές των Μυτιληναίος, Alpha Bank και Eurobank. Αντίθετα, ενισχυμένη διαπραγματεύεται η μετοχή της Ελλάκτωρ, με κέρδη έως και 2,90 νωρίτερα, καθώς και ο τίτλος της ΜΕΤΚΑ που ενισχύεται έως 0,84% στα 5,97 ευρώ, μετά από κέρδη 6,7% στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις.

Θεματοφύλακες του Έθνους ή φανατικοί μπακαλόγατοι;

Θεματοφύλακες του Έθνους ή φανατικοί μπακαλόγατοι;
Το Μητρικό μας χώμα, ζυμωμένο από αίμα και μόχθο, κρύβει μέσα του τη νέα σπορά και την ιερότητα των Μαρτύρων και Ηρώων, όπως αυτή εξυμνήθηκε από τον Εθνικό μας ποιητή: Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα Ιερά.
Η αειφόρος Ελληνική Γη η ευλογημένη, είχε έναν και μοναδικό θεματοφύλακα μέσα στους αιώνες: Τα παιδιά της. Μυστηριακά και αυτά γνώριζαν τον υπερχρονικό κοινό τους πρόγονο, ιερότερο όλων: Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς.

Μόνο ο Τράγκας έκανε την καλύτερη ανάλυση για τα κλωτσομπουνίδια…

Σχόλιο από ΑLEXANDER

Επειδή ακόμα και σήμερα ειπώθηκαν κάποια πράγματα
δείτε την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ΕΧΤΡΑ3
και τα συμπεράσματα δικά σας

ΠΗΓΗ hellasxg

Ν.Λυγερός "Η θέσπιση της ΑΟΖ"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με τίτλο: "Η θέσπιση της ΑΟΖ"
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Stratfor: Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Stratfor: Έρχονται εξεγέρσεις  σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι η Ευρώπη, σύμφωνα με τους αμερικανούς, οι οποίοι προβλέπουν συρράξεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Ιταλία.
Σύμφωνα με το Stratfor, οι παραπάνω χώρες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού η οικονομική κρίση ίσως ξεσηκώσει τον λαό τους και έτσι θα οδηγηθούν σε εμφύλιους πολέμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις δύο αυτές «περίεργες» εκθέσεις, που εμπλέκουν ακόμα και τη Ρωσία σε παιχνίδια «πολέμου».
Για την Ελλάδα μάλιστα, τα αμερικανικά think tanks, (stratfor και jssnews) αναφέρουν πως τυχόν εξέγερση του λαού, θα παρασύρει και τους Κύπριους, αφού είναι αδελφή χώρα. Στην ανάλυση του jssnews αλλά και του stratfor, αναφέρεται πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές οι οποίες ίσως και να μην βγάλουν κυβέρνηση.

«Πολιτική σκοπιμότητα» η έκθεση της Εθνική

«Πολιτική σκοπιμότητα»  η έκθεση της Εθνικής
Για πολιτική σκοπιμότητα που δεν επηρεάζει την ψήφο τους κάνει λόγο η πλειοψηφία των αναγνωστών του Newsbomb.gr , απαντώντας σε δημοσκόπηση σχετική με την έκθεση της ΕΤΕ για έξοδο από το ευρώ και πιθανή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πολλοί είναι εκείνοι που  δεν φοβούνται την επιστροφή στην δραχμή .
Αναλυτικότερα,  το 50,28% (7.387 αναγνώστες) υποστηρίζει πως δεν θα επηρεαστεί καθόλου η ψήφος τους και πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Νέο «σενάριο» Reuters: Περιορισμός σε αναλήψεις από ΑΤΜ!

Νέο «σενάριο» Reuters: Περιορισμός σε αναλήψεις από ΑΤΜ!
Κάνει λόγο για συνοριακό έλεγχο της διακίνησης κεφαλαίων
αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος
Συνοριακός έλεγχος  και ο  περιορισμός αναλήψεων από το ATM «πρωταγωνιστούν» σε νέα σενάρια που φιλοξενούνται στο Reuters, όπως έγραψε νωρίτερα  το newsbomb.gr.
Όπως αναφέραμε, αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται , αναφέρει το σχέδιο αυτό, ενόψει της αβεβαιότητας που υπάρχει στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά ο πλήρης  έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη είναι η «πρόταση» των «ισχυρών» κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδας.

"Βουτιά" 140 μονάδων για τον Dow!!!

Dow12.411,23-142,97 -1,14%  



  Nasdaq2.809,73-48,69 -1,70%  

Η Wall Street χθες
Πτώση κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας με τις απώλειες να διευρύνονται σημαντικά στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τη συμφωνία διάσωσης των ισπανικών τραπεζών έδωσε τη θέση του στις ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

"Περιμένουμε η μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών και ομολόγων να παραμείνει υψηλή αυτή την εβδομάδα καθώς πλησιάζουν οι ελληνικές εκλογές την Κυριακή," αναφέρει σε σημειώμά του ο Fred Dickson της Davidson Cos.

«Ο αρχικός ενθουσιασμός για την είδηση πως οι ισπανικές τράπεζες θα λάβουν ενίσχυση έχει μετριαστεί από την πραγματικότητα πως το χρέος της Ισπανίας θα αυξηθεί,» αναφέρει o Peter Boocvar της Miller Tabak. «Τελικά, οποιαδήποτε ανακούφιση θα αποδειχθεί πιθανότατα προσωρινή καθώς τα δομικά προβλήματα στην καρδιά της Ευρωζώνης συνεχίζουν να μην αντιμετωπίζονται,» αναφέρει σε σημείωμά του ο Fawad Razaqzada της GFT Markets.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 142,97 μονάδες (-1,14%) κλείνοντας στις 12.411,23 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 48,69 μονάδων (-1,7%) και έκλεισε στις 2.809,73 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 16,73 μονάδων (-1,26%) κλείνοντας στις 1.308,93 μονάδες.