Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Πολιτική σκοπιμότητα» η έκθεση της Εθνική

«Πολιτική σκοπιμότητα»  η έκθεση της Εθνικής
Για πολιτική σκοπιμότητα που δεν επηρεάζει την ψήφο τους κάνει λόγο η πλειοψηφία των αναγνωστών του Newsbomb.gr , απαντώντας σε δημοσκόπηση σχετική με την έκθεση της ΕΤΕ για έξοδο από το ευρώ και πιθανή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πολλοί είναι εκείνοι που  δεν φοβούνται την επιστροφή στην δραχμή .
Αναλυτικότερα,  το 50,28% (7.387 αναγνώστες) υποστηρίζει πως δεν θα επηρεαστεί καθόλου η ψήφος τους και πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Το 27,08% (3.978 αναγνώστες) πιστεύει πως είτε με ευρώ, είτε με δραχμή έρχεται πείνα, το 18,06% (2.653 αναγνώστες) απαντούν πως είναι αντιμέτωποι με έναν άγνωστο εφιάλτη, ενώ το 4,59% δηλώνει πως γίνεται λόγος για ένα σενάριο που δεν έχει δοκιμαστεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη της ΕΤΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα  αναφέρει  πως η  ανεργία θα φτάσει  το 34% και η υποτίμηση του νομίσματος το 65%.
Επίσης,  μία έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, καθώς θα καταγραφόταν μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά τουλάχιστον 55% σε ευρώ.
Το περιεχόμενο της μελέτης προκάλεσε σάλο σε περισσότερα  κόμματα, έγινε μάλιστα και συζήτηση για τον συντάκτη της, υποστηρίζοντας πως είναι άνθρωπος του ΔΝΤ.
Ο κόσμος, πάντως,  από ότι διαπιστώνεται από την δημοσκόπηση δεν έλαβε υπ’ όψιν του το περιεχόμενό της και δεν τρομοκρατήθηκε…
Η ψήφος της Κυριακής είναι όμως εκείνη που θα δείξει τα πραγματικά πιστεύω των πολιτών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου