Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τα χαμένα αριστουργήματα του Φειδία!

Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. - 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.

10 παντελώς άκυροι χάρτες

Οταν το Χονγκ Κονγκ μετακομίζει στο Σάο Πάολο και η Αίγυπτος στο Ιράκ
Οι χάρτες μπορούν να αποτελέσουν ένα σπουδαίο εργαλείο μάθησης: απεικονίζουν τον κόσμο μας και πώς αυτός είναι χωρισμένος σε κράτη.
Μερικές φορές όμως αποδεικνύονται πραγματική καταστροφή, είτε γιατί έχουν κάποιο λάθος είτε γιατί πολύ απλά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ακολουθούν δέκα τέτοια παραδείγματα, όπως τα συγκέντρωσε η ιστοσελίδα vox.com.

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις και μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας στη Σελήνη;;; Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα!!!

Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα..
Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που... ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.
Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης.

«ΑΡΓΩ» το… Αρχαίο Διαστημόπλοιο‏

Η αρχαία Ελληνική μυθολογία δεν αποτελείται από μυθεύματα, αλλά περιέχει πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται κατανοητά και παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις.

Τυπικό παράδειγμα αυτού του τρόπου αποκρυπτογράφησης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αποτελεί η Αργώ, που, όπως αναφέρεται στη Μυθολογία, ήταν ένα πλοίο. Όμως, όπως θα διαφανεί από τα στοιχεία που θα παρατεθούν παρακάτω, η Αργώ ουσιαστικά ήταν ένα διαστημόπλοιο…

Νέο βήμα για τον ελληνικό ζεόλιθο

Του Ν. Λυγερού

Μέσα στο πλαίσιο της άδειας έρευνας για ζεόλιθο στο Βόρειο Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κόκκαλο, που βρίσκεται κοντά στα Πετρωτά, είχαμε και το θέμα της οδοποιίας, που είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στο κοίτασμα ζεόλιθου. Τώρα και αυτό το πρόβλημα λύθηκε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, αφού δόθηκε έγκριση μελέτης της δασικής οδού τύπου Γ΄ για κοιτασματολογικές έρευνες βιομηχανικού ορυκτού, δηλαδή του ζεόλιθου. Το συνολικό μήκος του έργου της οδοποιίας θα είναι 1.440 μέτρων, το πλάτος του 4 μέτρα, ενώ οι κλίσεις του δεν θα ξεπερνούν το 12%.

Σκάκι στα ακριτικά νησιά

Του Ν. Λυγερού

Αφού το σκάκι εντάχθηκε επίσημα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να βοηθήσουμε τα ακριτικά νησιά μας. Διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις και παίζουν ένα ρόλο τοποστρατηγικό αλλά και χρονοστρατηγικό. Είναι καλό, λοιπόν, οι μικροί άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτά τα μέρη να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σκακιστική σκέψη για ν’ αναπτύξουν τη σκέψη τους και σε άλλους τομείς ακόμα κι αν δεν υπάρχουν φορείς τοπικά που να το υποστηρίζουν.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Δυναμικό πεδίο ΑΟΖ". Πολυχώρος "Αίτιον"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Δυναμικό πεδίο ΑΟΖ". Πολυχώρος "Αίτιον", 
Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα.
 Τέταρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ –ΡΩΣΙΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis.gr
 
Την έντονη ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνέπειες της πρόσφατης υπογραφείσης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας, μεταδίνουν τα τούρκικα πρακτορεία ειδήσεων με την υπογράμμιση ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ» ΞΑΝΑ Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis.gr
 
Την «ανάδυση» και μάλιστα κάτω από τις ακτίνες του ηλίου, νέων χρυσών ψηφιδωτών με μεγάλη θρησκευτική αξία τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονταν κρυμμένα από παλαιότερες παρεμβάσεις στον ναό του Παντοκράτορος της Κωνσταντινούπολης, που σήμερα είναι το Molla Zeyrek τζαμί, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της Πόλης. Η ανακάλυψη αυτή προκαλεί μεγάλη αίσθηση, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει καινούργιες εργασίες συντήρησης του τζαμιού με απανωτές εκπλήξεις για τους Τούρκους. Όλο και νέα ελληνορθόδοξα σύμβολα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τονίζοντας τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα αυτού του ιστορικού μεγαλοπρεπούς κτίσματος της βασιλεύουσας.

Καμπάνια-πρόκληση από Bild: Στείλτε μας selfies με «NEIN» στους άπληστους Ελληνες!

Υπό τον τίτλο : «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τουςΈνα ακόμα προκλητικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία εντείνει την ανθελληνική εκστρατεία της για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα παροτρύνοντας τους Γερμανούς πολίτες που λένε «nein» στη παράταση του ελληνικού προγράμματος, να δηλώσουν συμμετοχή.

‘’ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ’’

Όταν το μαντείο των Δελφών έκανε γνωστή την ρήση του ότι ο Σωκράτης ‘’είναι ο πιο σοφός από τους ανθρώπους’’ ,ο Σωκράτης αντέδρασε όταν άκουσε τον χρησμό και σκέφτηκε τι να εννοεί άραγε ο Θεός με αυτό; αφού ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν είναι σοφός, αλλά και ο Θεός δεν μπορεί να ψεύδεται.

Έτσι, και ενώ πολύ καιρό απορούσε αποφάσισε να ελέγξει την εγκυρότητα αυτής της ρήσης, προσεγγίζοντας όλους τους σοφούς της εποχής.

Αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο ενέκρινε η Κρατική Δούμα

http://www.newsit.com.cy/files/Image/2015/FEBRUARY/25/resized/croped/kyprosrvsia_607_364_577_324.jpg Παράταση της εξόφλησης του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο ύψους 2,5 δις ευρώ, από το 2018 στο 2022, και μείωση του επιτοκίου από το 4,5% σε 2,5%, ενέκρινε χθες η Κρατική Δούμα, μετά από πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη τη Μόσχα και σήμερα συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. (Διαβάστε το με προσοχή)

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου, στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες.

Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος, εξ’ ου και το όνομα του τίτλου.

Διαβάστε το με προσοχή και διαπιστώστε αν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 2000+ χρόνια !

Οι γερμανικοί όροι επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Από το infognomonpolitics

Λωτοφάγοι δεν είναι οι Ελληνες - πόσω μάλλον οι αριστεροί. Ούτε ανόητοι είναι. Γνωρίζουμε φυσικά ότι κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, αν ομολογήσει ότι πριν κλείσει ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του υπέκυψε στους εκβιασμούς ξένων δυνάμεων -εν προκειμένω της Γερμανίας- και υποχρεούται πλέον να κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Υπάρχει τεράστια απόσταση όμως από το σημείο αυτό, της ειλικρινούς ομολογίας της αλήθειας, ως αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός. Στο διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε πως... «η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη»!

Ἐπιχείρησις ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ τοῦ τύμβου τῶν Σαλαμινομάχων!(Βίντεο)

Περιῆλθε εἰς γνῶσιν μας ὅτι καταβάλεται προσπάθεια ὁ ἀρχαῖος χῶρος τῆς ναυμαχίας τῆς Σαλαμῖνος νὰ παραδοθῇ πρὸς χρῆσιν ναυπηγοεπισκευαστικὴς ἐταιρείας.

Συμπατριῶτες,
Ἐπὶ 182 χρόνια «Ἐλεύθερης Ζωῆς» τὸ Ἑλλαδικὸ κράτος καταβάλλει κάθε προσπάθεια ἀφανισμοῦ, τοῦ ὁ,τιδήποτε μας ἐνώνει μὲ τὸ παρελθὸν καὶ μᾶς ἐπιτρέπει νὰ ἀναπνέουμε τὴν προγονική μας δόξα.
Κατέστρεψε μπαζώνοντας μὲ μπετὸν μυκηναϊκὸ οἰκισμὸ στὸν Ἀστακὸ
Αἰτωλοακαρνανίας.
Ἀφάνισε τῆς πυραμῖδες στὰ Μεσόγεια Ἀττικῆς.