Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Στο μάλλον άγνωστο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών της Νέας Μάκρης(ΦΩΤΟ)

Το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών είναι ένας εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικός χώρος για την Αττική, ο οποίος είναι επισκέψιμος από το 2001, ενώ οι ανασκαφές συνεχίζονται συστηματικά μέχρι σήμερα. 

Πρόκειται για ένα συγκρότημα με πολυάριθμα οικοδομήματα που χρονολογείται γύρω στο 150-160 μ.Χ. και αποδίδεται στον Ηρώδη Αττικό, ενώ εκτός από το κυρίως ιερό έχει ανασκαφεί και πολυτελές λουτρικό οικοδόμημα - βαλανείο, που παραπέμπει σε θέρμες αυτοκρατορικού τύπου σε μικρογραφία, και στο οποίο πραγματοποιούνταν οι απαραίτητοι καθαρμοί πριν από τις λατρευτικές τελετουργίες. Το ιερό ήταν αφιερωμένο στον Σάραπι, εξελληνισμένη μορφή του θεού Όσιρι, κι εκεί τελούνταν οι μεγάλες εορτές του Σάραπι και της Ίσιδας, ενώ λατρευόταν, επίσης, ο γιος τους Ώρος. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών έχουν έρθει στο φως μεγάλης αξίας ακέραια μαρμάρινα γλυπτά και πήλινα τελετουργικά σκεύη, τα οποία φιλοξενούνται σε ειδική αίθουσα στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα.    

ΑΟΖ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ




Στις αρχές του περασμένου Μαΐου με μια αψυχολόγητη φαινομενικά κίνηση, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου κατέθεσε επιστολή του Ηνωμένα Έθνη και κοντολογίς κατήγγειλε την ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης να παραχωρήσει άδεια για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Χαρακτήρισε στην επιστολή του την κυπριακή ενέργεια προκλητική, υποστηρίζοντας ότι μέρος του οικοπέδου βρίσκεται εντός των ορίων της τουρκική υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πατέρας-ήρωας κατέβηκε 21 φλεγόμενους ορόφους με τις κόρες και την έγκυο γυναίκα του Έβγαλε τις δύο έξω και ξαναγύρισε για να σώσει και την τρίτη

Ο 38χρονος Marcio Gomes είναι από τους τυχερούς της τραγωδίας στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, αφού ο ίδιος και η οικογένειά του διασώθηκαν από την πύρινη κόλαση.
Η οικογένειά του Gomes εγκλωβίστηκε στον 21ο όροφο του πύργου με τις φλόγες να τυλίγουν το κτίριο. Όταν η φωτιά έφτασε στο διαμέρισμά του, ο 38χρονος πήρε τη γυναίκα και τις κόρες του και τις οδήγησε, μέσα από φλεγόμενες σκάλες και πάνω από σορούς των γειτόνων τους, στο εξωτερικό του κτιρίου.
Φτάνοντας ωστόσο κάτω, συνειδητοποίησε πως μέσα στον πανικό η 12χρονη κόρη του Luana είχε μείνει πίσω.

Εντάλματα σύλληψης από τις ΗΠΑ για 12 σωματοφύλακες του Ερντογάν - Αφορούν τα επεισόδια του περασμένου μήνα στην Ουάσιγκτον(Βίντεο)

Οι αμερικανικές αρχές γνωστοποίησαν σήμερα ότι εξέδωσαν 12 εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα σε Κούρδους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας στην Ουάσιγκτον.
Οι σωματοφύλακες και τα μέλη της αστυνομικής φρουράς του Τούρκου προέδρου αναγνωρίστηκαν σε βίντεο όπου καταγράφηκαν οι συμπλοκές, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας Πίτερ Νιούσαμ.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ…ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Μεγάλη δημόσια έκθεση στην οποία εκθέτουν κάθε λογής όπλα με τα οποία οι Οθωμανοί έσφαζαν στην ιστορική τους πορεία τους χριστιανούς, γίνεται στην περιοχή του Beykoz, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Την έκθεση αυτή, όπως αναφέρει και η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, την οργανώνει ο δήμος του Beykoz σε συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία παραγωγής όπλων, Sarsılmaz Silah Sanayi.

Bild: Πώς εξαπατά ο Σόιμπλε τους Γερμανούς στην ελληνική διάσωση - ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με τίτλο «Πώς εξαπατά ο Σόιμπλε στην ελληνική διάσωση», η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε την άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χωρίς ρύθμιση χρέους.
«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να κρατήσει την ελληνική διάσωση έξω από τον προεκλογικό αγώνα και το γερμανικό κοινοβούλιο» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: O Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στο κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ θα μετείχε (και θα πλήρωνε επίσης). Το Ταμείο αρνείται όμως εδώ και δύο χρόνια, γιατί επιθυμεί πρώτα να απαλλάξει τους Έλληνες από χρέη – κάτι που ο Σόιμπλε δεν θέλει. Από αυτό το δίλημμα ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να απαλλαχθεί μόνο με κάποιο τέχνασμα.

Στα βαθιά η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Στα βαθιά και σε μεγάλο εύρος θεματολογίας επεκτείνεται η Τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ μετά τη σημερινή Σύνοδο των τριών χωρών στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό καταδεικνύεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, και από την καθυστέρηση, περίπου μιάμισης ώρας, που παρουσιάστηκε στην ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης των ηγετών Νίκου Αναστασιάδη, Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου.

Οι τρεις ηγέτες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους είχαν να διεξέλθουν μιας μεγάλης θεματολογίας, ζητώντας σε κάποιες φορές να εισέλθουν στη συζήτηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί. Κάτι τέτοιο, συνέβη κυρίως στο θέμα της ενέργειας και των αγωγών East Med αλλά και του καλωδίου Εurasia interconnector.

Χρωστάς στη ΔΕΗ; Δες πώς μπορείς να ρυθμίσεις τις οφειλές σου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 18 έως 36 δόσεις.
Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά που οφείλουν μέχρι 1.000 ευρώ, μπορούν να γίνουν έως 24 δόσεις, εφόσον καταβληθεί ταυτόχρονα με τον διακανονισμό η πρώτη δόση.

Ο φανατισμός ως εχθρός Ανθρωπότητας

Tου  Ν. Λυγερού

Δεν υπάρχει συμβιβασμός με φανατικούς διότι κάθε τους κίνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Έτσι ο συμβιβασμός δημιουργεί κίνδυνο για τους αθώους αφού δεν θα ξέρουν να αμυνθούν μετά τις πρώτες κινήσεις. Τώρα βλέπουμε όλοι μας ότι η καθυστέρηση της αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, προκαλεί κόστος λόγω των επεκτάσεων σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Έτσι κάθε κίνηση για την απελευθέρωση των λαών, είναι ταυτόχρονα απελευθέρωση της Ανθρωπότητας.