Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης (626)

Μία από τις συγκλονιστικότερες σελίδες της βυζαντινής ιστορίας είναι η συνδυασμένη επίθεση των Αβάρων και των Περσών εναντίον της Κωνσταντινούπολης τον Αύγουστο του 626 κι ενώ ο αυτοκράτορας Ηράκλειος είχε εκστρατεύσει στη Μικρά Ασία εναντίον των Περσών. Οι Βυζαντινοί επικράτησαν και απέδωσαν τη νίκη τους στην Παναγία, στην οποία αφιέρωσαν τον «Ακάθιστο Ύμνο».
Όταν ο Ηράκλειος ανέλαβε την εξουσία στο Βυζάντιο (610), η αυτοκρατορία βρισκόταν σχεδόν υπό κατάρρευση, από την άφρονα διακυβέρνηση του στρατηγού Φωκά. Οι Σλάβοι άρχισαν να γίνονται και πάλι απειλητικοί, όπως και οι Άβαροι, νομαδικός λαός μογγολικής καταγωγής, που είχε εγκατασταθεί στις ουγγρικές πεδιάδες.

Στους δρόμους του Μπέλλα Πάις (Εικόνες)

Μαριλένα Παναγή Γιάννης Νησιώτης
Από το philenews
 
Μπήκαμε στην είσοδο του χωριού. Είχαμε ξαναπάει στο Μπέλλα Πάις κατά τις περσινές καλοκαιρινές μας περιηγήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο. Αυτή τη φορά όμως δεν θέλαμε να περιοριστούμε στο φημισμένο αβαείο. Όχι. Αυτή τη φορά είχαμε μαζί μας τον κύριο Βάσο Χρίστου. Ένα άνθρωπο γέννημα-θρέμμα του Μπέλλα Πάις. Ένα άνθρωπο που στα 17 του τότε χρόνια έζησε και θυμάται τα πάντα από το χωριό του, αλλά και από τις ημέρες που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή στο νησί.

Η πανσέληνος και η έκλειψη σε διάφορα σημεία της Γης -Η Ελλάδα ξεχώρισε - ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΛΠ. (Εικόνες)

Οι κάτοικοι της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και φυσικά της Ελλάδας ήταν και οι τυχεροί που μπόρεσαν να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο και την μερική έκλειψη.
Έκλειψη του φεγγαριού συμβαίνει όταν ο ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμιστούν, με τη Γη στη μέση.

Αυτή η ευθυγράμμιση προκαλεί τη σκιά της γης να πέσει στο φεγγάρι, ενώ το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που είχε το φεγγάρι προέρχεται από το ηλιακό φως που έχει υποστεί διαθλάσεις.

Αδειάζουν τους λογαριασμούς -Πάνω από 20.000 κατασχέσεις έγιναν τον Ιούνιο - ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Πυρετός κατασχέσεων έχει ξεκινήσει προκειμένου να κλείσει κάπως η τρύπα του χρέους που έχει δημιουργηθεί, καθώς τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του έτους ανήλθαν σε 5,475 δισ. ευρώ.
Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα έγιναν σχεδόν 21.000 (20.954) κατασχέσεις καταθέσεων και ενοικίων από την ΑΑΔΕ. Πρακτικά αναλογούν 1.000 κατασχέσεις σε κάθε μία από τις 21 εργάσιμες μέρες που είχε ο μήνας ή 125 κατασχέσεις ανά ώρα στο οκτάωρο λειτουργίας των εφοριών -δηλαδή δύο κατασχέσεις το λεπτό.

Συγκινεί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Αυτό έμαθα στην επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος»

Για το θάνατο της μητέρας της μίλησε, μεταξύ άλλων, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
«Η μητέρα μου έφυγε πολύ νέα από τη ζωή, ήταν μόλις 66 ετών. Αυτό με έχει οδηγήσει σε μια σκέψη ότι πρέπει τη ζωή που μας αναλογεί να τη ζήσουμε καλά. Γιατί η γενιά της μητέρας μου ήταν μια γενιά που η γυναίκα θυσιαζόταν για την οικογένεια και δεν είχε μάθει να εκφράζεται. Είχε μάθει πως για να είναι καλά θα πρέπει να είναι μαζεμένο το σπίτι, να είναι καλή νοικοκυρά, καλή μαμά και όλα τα άλλα πίσω», δήλωσε.

Βουτσάς κατά Ρεπούση: Δεν είναι συνωστισμός μαλ...σμένη, 350.000 σφάχτηκαν μεταξύ τους; - Δείτε το βίντεο

Άστραψε και βρόντηξε ο δημοφιλής ηθοποιός όταν θυμήθηκε τι είχε επιχειρήσει να κάνει η πρώην βουλευτής σε σχολείο του δημοτικού
Άστραψε και βρόντηξε ο Κώστας Βουτσάς κατά της πρώην βουλευτή και ιστορικού Μαρίας Ρεπούση για τη λέξη «συνωστισμός» που είχε εντάξει στο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού πριν από μερικά χρόνια για την καταστροφή της Σμύρνης.

Μιλώντας σε συνέντευξή του ενόψει θεατρικής παράστασης στην Οινόη ο δημοφιλής ηθοποιός θυμήθηκε τη φράση που είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε γίνει γνωστή και αρχικά αναφέρθηκε στους Πόντιους.

Ισχυρό μελτέμι και υψηλές θερμοκρασίες έως το Σάββατο - αλλά Η ζέστη αυξάνει την καύσιμη ύλη(Βίντεο)

Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές σε ανατολική και νότια Ελλάδα - Στα δυτικά θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος - Αναλυτικά η πρόβλεψη του Γιάννη ΚαλλιάνουΤον επικίνδυνο συνδυασμό που δημιουργεί η ενίσχυση των ανέμων στην Αττική, την Εύβοια και το κεντρικό Αιγαίο με την αύξηση της καύσιμης ύλης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τελευταία 24ωρα επισημαίνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως σημειώνει ο κίνδυνος ειδικά για την Αττική είναι «τεράστιος» μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Δύο Διεθνείς Διαγωνισμοί στο Ιόνιο και την Κρήτη

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Επιτέλους περάσαμε στο επόμενο στάδιο της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ με την υιοθέτηση από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. της εισήγησης του Υπουργού Ενέργειας για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Με καθυστέρηση σε σχέση με τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων μερικών, ο Υπουργός κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αποδείξει ότι λειτουργεί συνειδητά προς την αξιοποίηση αυτών των περιοχών της ελληνικής ΑΟΖ. Έτσι μετά από τις αιτήσεις της κοινοπραξίας Total-ExxonMobil-ΕΛΠΕ για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης αλλά και της Energean Oil & Gas στη Δυτική Ελλάδα, προωθούνται οι νέες προκηρύξεις.