Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

H Eλλάδα «πυξίδα» του κόσμου – Ποια καλοριφέρ; Οι Έλληνες είχαν ενδοδαπέδια θέρμανση και βιοκλιματικά παλάτια το 7.000 πχ όταν οι «Ευρωπαίοι» δεν είχαν ούτε καλύβια(Βίντεο - Φωτο)

Από το pentapostagma

Θαύμα αρχιτεκτονικής θεωρούνται τα βιοκλιματικά παλάτια του Μίνωα τα οποία είχαν ανέσεις του 2017 το 7000 πχ με ενδοδαπέδια θέρμανση και ανέσεις πρωτόγνωρες και κυρίως αδιανόητες ακόμη και σήμερα .
Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία. Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα.
Η πρώτη είναι ανακάλυψη των Μινωιτών  υλοποιήθηκε στα  βασιλικά δωμάτια της Κνωσού, και κάτω από το δάπεδο, υπήρχαν σωλήνες, μέσα από τις οποίες περνούσε ζεστό νερό και ζέσταινε τους χώρους.

Ντοκουμέντο: Αμερικάνοι και Ρώσοι αναγνωρίζουν στους επίσημους χάρτες τους την ελληνικότητα των Ιμίων!

*
Γράφει Δημήτρης Διακομιχάλης 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Αποτελεί απύθμενο Ανατολίτικο θράσος όταν οι Τούρκοι καταγγέλλουν ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει καταλάβει τρία Τουρκικά νησιά και κατασκευάζει σε αυτά στρατιωτικές υποδομές, νησιά τα οποία έχει υπό την εποπτεία του ο Διοικητής του στρατιωτικού σχηματισμού της περιοχής κύριος Δημήτρης Χούπης. Μάλιστα ο Τούρκος συνταγματάρχης ε.α, E.Yalimδήλωσε για το θέμα ότι: θα πρέπει να ζητούν άδεια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να κατασκευάσουν έργα υποδομής στο «……..Τουρκικό Έδαφος».

Αναθηματική επιγραφή στα ελληνικά ανακαλύφθηκε σε πόλη της Σικελίας

Αναθηματική επιγραφή γυμνασιάρχου βρέθηκε εντοιχισμένη σε τοίχο οικίας στην πόλη Κεντόριπα (Centuripe) στην επαρχία Enna της Σικελίας.

Θραύσμα τοπικής ασβεστολιθικής πλάκας με επιγραφή στα ελληνικά που χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ. αποκαλύπτει ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής στην αρχαία ελληνική πόλη.

Ο Αlessandro Barbagallo, ο οποίος βρήκε την επιγραφή εντοιχισμένη σε οικία όπου είχε χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό, ήρθε αμέσως σε επαφή με τον Giordana La Spina, έφορο αρχαιοτήτων της SiciliAntica στην περιοχή.

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Αντιόχεια της Πισιδίας (Μικρά Ασία)

Στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στη Μικρά Ασία, η οποία χτίσθηκε από τον Σέλευκο τον Νικάτορα (πριν το 280 π.Χ.) ανακαλύφθηκαν πολυάριθμα αποσπασματικά γλυπτά που ανήκουν σε αρχιτεκτονικά υπολείμματα και (ελληνικές) αναθηματικές στήλες καθώς και δύο μαρμάρινα γλυπτά, όπως αναφέρει το Sputnik στην τουρκική έκδοσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι ανασκαφές που έλαβαν χώρα στην αρχαία πόλη Αντιόχεια της Πισιδίας έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα.

Βρέθηκε γερμανικό υποβρύχιο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με 23 σορούς

Ο διοικητής της Δυτικής Φλάνδρας, Κάρλ Ντεκαλάβε, δήλωσε στο Associated Press ότι ανακαλύφθηκε μια ‘εξαιρετικά μοναδική’ ανακάλυψη.
Στο βυθό της βόρειας Θάλασσας, ανοικτά των ακτών του Βελγίου, βρέθηκε ένα γερμανικό υποβρύχιο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και μέσα σε αυτό περιέχονται οι σοροί 23 ατόμων, όπως δήλωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές.
«Είναι καταπληκτική αυτή η ανακάλυψη. Στο μπροστινό μέρος του υποβρυχίου, υπάρχει μια μεγάλη παραμόρφωση  που προκλήθηκε από χτύπημα, αλλά παρέμεινε κλειστό το υποβρύχιο με τα 23 μέλη του πληρώματός του», δήλωσε ο Ντεκαλάβε

Ο Fitch υποβάθμισε την Deutsche Bank

O Οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την γερμανική τράπεζα σε ΒΒΒ+ από Α-
Adtech Ad
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική βαθμολογία της γερμανικής Deutche Bank  ενώ εκτίμησε πως θα πάρει περισσότερο χρόνο στην τράπεζα να αναβιώσει την ανάπτυξη, στο πλαίσιο των σχεδίων αναμόρφωσης που αποκαλύφθηκαν το Μάρτιο.
Έτσι, η βαθμολογία της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε σε ΒΒΒ+ -δηλαδή στην τρίτη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα στον Fitch, από «Α». To outlook διαμορφώθηκε σε «σταθερό».

Βρετανία:«Κυνηγός» θησαυρών ανακάλυψε σπάνια νομίσματα της εποχής του Μάρκου Αντώνιου(Βίντεο - Φωτο)

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αυτού του μεγέθους είναι εξαιρετικά σπάνια και χρονολογούνται στην εποχή της συμμαχίας του Μάρκου Αντώνιου με την Κλεοπάτρα
προστά σε μία αναπάντεχη έκπληξη βρέθηκε ένας 35χρονος «κυνηγός θησαυρών», ο οποίος με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων ανακάλυψε σε κτήμα στο Bridport της Βρετανίας ρωμαϊκά νομίσματα 2.000 ετών και αξίας 267.000 δολαρίων.

Μάλιστα, μερικά από τα νομίσματα χρονολογούνται στην εποχή της συμμαχίας του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αυτού του είδους είναι εξαιρετικά σπάνια.

Έρχεται «χαράτσι» 3 λεπτά στις πλαστικές σακούλες - Σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018

Βγήκε το ΦΕΚ - Άλλο ένα «καπέλο» στις καθημερινές αγορές - Διαβάστε τι θα ισχύσει - Το 2019 η τιμή σκαρφαλώνει στα 9 λεπτά 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2812 Β) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (180036/952/2017) με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακούλων από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.


Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ και σκοπό έχουν την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Αγγλικά μαθήματα για την Ελλάδα(Βίντεο)

Του  Ν. Λυγερού

Όσοι ήθελαν και θέλουν ακόμα την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μιλούν για τα χάλια της Αγγλίας που δυσκολεύεται από τώρα, ενώ είναι μόνο σε μια διαδικασία χωρίς να είναι εντελώς γνωστό το τέλος. Δεν μας εξηγούν πόσα χρήματα πρέπει να δώσει η Αγγλία για να πάρει αυτό το πολιτικό διαζύγιο. Δεν τους ακούμε να μιλούν για τα πενήντα δισεκατομμύρια που χρωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που αποφάσισε με ένα στημένο δημοψήφισμα να αποχωρήσει. Βεβαίως και δεν συζητούν για τον λόγο για τον οποίο, η Αγγλία μπήκε σε αυτόν τον κυκεώνα.

Κανένα μέτρο

Του  Ν. Λυγερού

Κανένα μέτρο
δεν προσφέρει
τίποτα
αν δεν ενεργοποιηθεί
η εμβέλεια
της ελληνικής ΑΟΖ