Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η μουσική και το χαμόγελο

Tου Ν. Λυγερόυ

Έπρεπε να την πιστέψεις για ν' ακούσεις εκείνη τη μουσική που ερχόταν από τα βάθη του χρόνου για να μας αγγίξει. Αυτό σκέφτηκε ο Δάσκαλος μπροστά στο χαμόγελο του πορτραίτου. Το τέρας είχε την πεντάμορφη στο μυαλό του κι αν αυτό δεν άλλαζε τίποτα, δεν θα άλλαζε γι' αυτό. Το χρώμα του αοράτου ήταν πάνω στις σελίδες που μελετούσε. Οι αιώνες είχαν περάσει αλλά είχε πάντα την ίδια αγάπη για το τριαντάφυλλό του. Αυτό του έδινε τη δύναμη να παλέψει ενάντια στη βαρβαρότητα. Ήταν το στίγμα του από τότε. Όταν η διασταύρωση της βελανιδιάς και της ελιάς ανακάλυψε το τριαντάφυλλο… Ποτέ δεν φοβήθηκε τα αγκάθια. Πάντα τα έβλεπε σαν μια προσπάθεια άμυνας. Χαιρόταν που είχε αγκάθια το λουλούδι του. Η μουσική έλεγε το ίδιο. Την είχαν ακούσει μαζί σε μια στιγμή μοιρασιάς για να μη χαθεί. Την έδεσαν πάνω στη σχέση τους για να είναι σίγουροι και οι δύο ότι δεν θα ξεχνούσαν να πιστέψουν σε αυτή αφού έλεγε την αλήθεια για το παρελθόν.

Την ακρωτηρίασε για να μη σπουδάσει

Την ακρωτηρίασε για να μη σπουδάσει
Σε ισόβια κάθειρξη αναμένεται να καταδικαστεί ένας 30χρονος ονόματι Rafiqul Islam ο οποίος έκοψε τα δάχτυλα της συζύγου του επειδή εκείνη φοιτούσε σε πανεπιστήμιο χωρίς την άδεια του.
 
Ο διεστραμμένος άνδρας έδεσε τα μάτια της συζύγου του Hawa Akhter και της έκλεισε το στόμα λέγοντας της ότι θα της έκανε ένα δώρο έκπληξη.

Κρατώντας το χέρι της, της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα του δεξιού της χεριού, ενώ ένας συγγενής του τα πέταξε στη συνέχεια στα σκουπίδια, ώστε  να διασφαλίσουν ότι δε θα μπορούν να τα ξανακολλήσουν οι γιατροί.

Ν.Λυγερός "Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας"(Βίντεο)

                                                      Εισήγηση του Νίκου Λυγερού                    
                                            με θέμα: "Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας"
                                                 στην Αλεξανδρούπολη, Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ,
                                                                  αίθουσα Σαμοθράκη.

ΣΟΚ στην ΠΑ: Έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων στους πιλότους!!!


Τελικά η «θεόσταλτη» αυτή κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της μένοντας στην ιστορία του νέο-ελληνικού κράτους όχι μόνο ως η πλέον κοινωνικά ανάλγητη αλλά πλέον και ως η πιο επικίνδυνη για την ίδια την εθνική ασφάλεια.
Όπως αναφέρει το YENED.blogspot.com έκπληκτο το προσωπικό της ΠΑ και ιδιαίτερα το ιπτάμενο, οι πιλότοι δηλαδή που πραγματοποιούν τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο ή σβήνουν τις πυρκαγιές στα δάση διαπίστωσαν σήμερα πως δεν πρόκειται να λάβουν δώρο Χριστουγέννων!
Αυτό διαπιστώθηκε με την παραλαβή του φακέλου μηνιαίας μισθοδοσίας –οι οποίοι αποστέλλονται αυτές τις ημέρες-  φάκελοι οι οποίοι περιείχαν μια δυσάρεστη έκπληξη: Απουσίαζε το δώρο Χριστουγέννων.
Η δικαιολογία; Νόμος που εμπεριέχεται στο Μεσοπρόθεσμο ο οποίος ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου και θέτει πλαφόν –κάτω από τις επιταγές της τρόικα- στις μηνιαίες απολαβές οι οποίες σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 – κατ άλλες πηγές 3000  ευρώ-  μηνιαίως. 
Και μην σας ξεγελούν τα νούμερα γιατί πρόκειται περί μικτών αποδοχών! 

Τρόϊκα σε Reuters: "Ούτε η δανειακή σύμβαση, ούτε το PSI προχωρά"!


Με ένα τηλεγράφημα του Reuters που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "κουβάς με νερό" στο κεφάλι των Ελλήνων μη κατονομαζόμενο στέλεχος της τρόϊκας στην Αθήνα χαρακτηρίζει την συμφωνία δανειοδότησης της 27ης Οκτωβρίου ως μη δεδομένη δηλώνοντας ότι «Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο»!
Μάλιστα εμφανίστηκε και απαισιόδοξος για την πορεία του  PSI (το defencenet.gr έχει σημειώσει ότι πρακτικά το PSI έχει ναυαγήσει) λέγοντας ότι "δεν είναι εγγυημένος ούτε ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμφωνίας, ούτε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών"! Και μετά, τι; Πτώχευση!

ΥΠΕΞ για αγωγό: «Κοινή η θέση Ελλάδας-Ρωσίας»


Σε δύσκολη διπλωματική θέση αναμένεται να φέρει η Αθήνα τη Σόφια εάν και εφόσον κάνει πράξη τα λεχθέντα του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα αναφορικά με το θέμα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Ο Έλληνας υπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα στο Κοινοβούλιο υπογράμμισε πως θεωρεί την όλη στάση της Βουλγαρικής πλευράς ακατανόητη, αφού το συγκεκριμένο έργο έχει κριθεί ως οικονομικά βιώσιμο αλλά και κυρίως ως ένα από τα πλέον «ασφαλή» σε επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος.
Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, το οποίο αποτελεί το κύριο σημείο – το επίσημο – στο οποίο διαφωνεί η Βουλγαρία, ο Σ. Δήμας υπογράμμισε πως ακόμα και ο ίδιος, έχοντας μάλιστα υπηρετήσει και από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό θώκο ως επίτροπος για το περιβάλλον, που είναι πολύ ευαίσθητος σε ζητήματα προστασίας του φυσικού πλούτου δεν μπορεί να αντιληφθεί το ακριβές σημείο διαφωνίας της Βουλγαρίας.

Αλβανική «γενοκτονία» στους Βορειοηπειρώτες

Αλβανική «γενοκτονία» στους Βορειοηπειρώτες Του Παναγιωτη Σουρελη απο το newsbomb

Όπως μεταδίδεται από τα Τίρανα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας με απόφασή του κατήργησε πλήρως τον όρο «εθνικότητα» ή τον όρο «σύμφωνα με την εθνικότητα των γονέων» από τις ληξιαρχικές πράξεις. Το Δικαστήριο απεφάνθη, ότι οι όροι αυτοί, όπως ορίζονται στα σχετικά άρθρα του Αστικού Κώδικα, παραβιάζουν την αρχή της ασφαλείας δικαίου και είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Συνεπώς στα έγγραφα «περί οικογενειακής κατάστασης», που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα γίνεται αναφορά μόνο στην υπηκοότητα, το ονοματεπώνυμο και τον τόπο καταγωγής.
Η εξέλιξη αυτή πλήττει ευθέως την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, στερώντας από τους Έλληνες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αφαιρώντας συνεπώς από την ΕΕΜ τη δυνατότητα να αποδείξει ή να διεκδικήσει την αναγνώρισή της.

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους Μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα με την βοήθεια της Ξενογιαννακόπουλου.

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους
Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Η υπουργός μάλιστα εξηγεί απροκάλυπτα ότι αρκεί η «καλή πίστη» των ταξιδιωτών και τα «εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία» προκειμένου να παρακαμφθεί  ακόμα και η αυτοπρόσωπη παρουσία στο ελληνικό προξενείο των Τούρκων που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας!
Συγκεκριμένα, το έγγραφο – απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σχετικής ερώτησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει ότι  «έχουν δοθεί οδηγίες εφ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν για τη χρήση δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για την συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών».

Καταιγίδα νέων μέτρων από εβδομάδα!!!

Καταιγίδα νέων μέτρων από εβδομάδα!
Η κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να λύσει τον γρίφο για να καλύψει την «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011.
Θα είναι μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες αυτή που ξεκινάει αύριο για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στην τρόικα πότε και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για το 2011 που φεύγει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 που έρχεται.
Με μια διαφορά: οι εξηγήσεις στην τρόικα, δεν θα δοθούν δια ζώσης, για τον απλό λόγο ότι τα μέλη της ή τουλάχιστον οι επικεφαλείς της θα έχουν …φύγει.

Καίνε υπουργεία στο Κάιρο


Συγκλονίζεται το Κάιρο από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις κατά τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 10 άτομα και τραυματιστεί άλλα 500.

Ο στρατός, σύμφωνα με μαρτυρίες από ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης χτυπάει αλύπητα όποιον βρίσκεται στο δρόμο, πυροβολεί στο ψαχνό, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ακούγονται και κανονιοβολισμοί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει εντολή να κατάσχονται βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές από όσα διεθνή πρακτορεία καλύπτουν τα γεγονότα. Στρατιώτες ήδη εισέβαλαν σε κτήρια από τα μπαλκόνια των οποίων οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera κινηματογραφούσαν τις συγκρούσεις.

Συμψηφισμός με το Δημόσιο; Ξεχάστε το!!!

«Στα χαρτιά» θα μείνει -όπως όλα δείχνουν- το μέτρο  του συμψηφισμού των χρεών  μεταξύ δημοσίου και επιχειρήσεων. Δεδομένης και της οικονομικής  κατάπτωσης του κράτους, το ελληνικό δημόσιο εφαρμόζει το  μέτρο  όπως το συμφέρει, «παγώνοντας» δηλαδή τις πληρωμές του όταν δεν έχει λεφτά ή του χρωστάνε οι ιδιώτες, ενώ τα απαιτεί στο ακέραιο  και όταν τους χρωστά αλλά δεν τους τα πληρώνει.

Ερμηνεύοντας το «γράμμα» και –κυρίως- «το πνεύμα του νόμου»  3943/11 που ψήφισε τον  περασμένο Μάρτιο και έδινε ελπίδες  για συμψηφισμό των οφειλών τους προς το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών  περιέγραψε όλα τα εμπόδια που  θέτει το κράτος στους πολίτες  που υπολόγιζαν να κάνουν χρήση των  διατάξεών του.

Τη σκότωσε γιατί την…αγαπούσε Στυγερή δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά

«Λυπάμαι και συγγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!. Έναν ολόκληρο χρόνο  μαζί και από εδώ και πέρα για  πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ  μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου).

Τα παραπάνω λόγια  έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο Στάθης Ευσταθίου, δράστης της άγριας δολοφονίας της 22χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαργικιώτη λίγα λεπτά αφού τη σκότωσε, καρφώνοντάς της τουλάχιστον δέκα φορές το κρητικό μαχαίρι που είχε στην καρδιά.

Συνάντηση με Σαμαρά ζητά ο Ν.Γκρούεφσκι

Με επιστολή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προσκάλεσε σε συνάντηση τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Νικολά Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα από το γραφείο του, επισημαίνει ότι «η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου».

«Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας. Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Θύελλα για το κελί 260(Βίντεο)


Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που μεταδόθηκε στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας και δείχνει την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο ξαπλωμένη στο κελί της, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μέση της.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δικηγόρου της, που χαρακτήρισε το βίντεο «έργο ζώων». «Όταν ένας άρρωστος άνθρωπος δεν μπορεί να σηκωθεί και να ζητήσει να μην τον κινηματογραφούν τότε αυτές είναι παράνομες ενέργειες» είπε ο δικηγόρος της πρώην πρωθυπουργού, Σεργκέι Βλασένκο.

Στην... πόρτα της Γαλλίας οι οίκοι - Υποβάθμισαν τον γείτονα

Με ιδιαίτερη ένταση επανήλθαν χθες τα σενάρια για άμεση υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι το Παρίσι θα χάσει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» σίγουρα πριν από τις γιορτές.

Μάλιστα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Les Echos» έκανε λόγο για πιθανή υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας κατά τη χθεσινή ημέρα και σημείωνε ότι οι κερδοσκόποι κάνουν «πάρτι» στις αγορές γύρω από το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης.

Πτώση 3% στην εβδομάδα για την Wall Street

 Dow11.866,39-2,42 -0,02%  



  Nasdaq2.555,3314,32 0,56%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο των προειδοποιήσεων της Fitch για νέες υποβαθμίσεις στην Ευρώπη, ενώ στην εβδομάδα σημείωσαν απώλειες περίπου 3% τερματίζοντας το θετικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

Ειδικότερα, σε επίπεδο εβδομάδας ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 2,7% διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 12.000 μονάδων, ο S&P 500 υποχώρησε σε ποσοστό 2,9%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες χάνοντας 3,5%.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μονοπώλησαν και σήμερα το ενδιαφέρον με τον οίκο Fitch να υποβαθμίζει σε αρνητικό από σταθερό το outlook της Γαλλίας και να τοποθετεί έξι άλλες χώρες της Ευρωζώνης σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές συνέπειες.

Νωρίτερα η Standard and Poor΄s είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε επιδείνωση της εξωτερικής ζήτησης.

Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία και Φινλανδία είναι ευάλωτες σε ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας ή ύφεση αν αποτύχουν οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης χρέους, εκτίμησε η S&P.