Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα στην Απτέρα Χανίων - Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Στο πλαίσιο συστηματικής ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων που διεξάγεται στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Βάννας Νινιού-Κινδελή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε στο φως μοναδικό για τον τόπο εύρημα.
Υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Βάννας Νινιού-Κινδελή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε στο φως μοναδικό για τον τόπο εύρημα σε ανασκαφή όπως ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για σύνταγμα γλυπτών, μικρού μεγέθους, της Αρτέμιδος και του Απόλλωνος (συνολικού ύψους με τη βάση περίπου 0,54μ., χωρίς τη βάση 0,35μ.). Η Άρτεμις, προστάτιδα θεά της Απτέρας, έχει κατασκευαστεί από χαλκό, ενώ ο αδελφός της Απόλλων από μάρμαρο.

Η Ιστορία της Μανιάτισσας με το δρεπάνι - Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο ...;

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας

Το Σπήλαιο του Δυρού πηγαίνοντας στη Μάνη θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου και κάθε χρόνο εκεί συρρέουν χιλιάδες επισκέπτης από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ακολουθήσουν μια θαυμαστή υπόγεια διαδρομή με βαρκάκι μέσα στο νερό και μέσα από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Στην καρδιά της Μάνης λοιπόν , στο δρόμο για το «τουρισταδικο» σπήλαιο μερικά μέτρα πριν ένα μεγάλο άγαλμα που ξεπροβάλλει μέσα από θάμνους και ελιές προκαλεί ερωτηματικά.

Είναι η κλασσική φιγούρα της κυράς του χωριού, που είναι τόσο γνώριμη σε όλους μας, αυτής με τη μαντήλα, το φακιόλι, στο κεφάλι, με το μακρύ μέχρι τις πατούσες των ποδιών φόρεμα. Φιγούρα αγριεμένη, με βαθιές σκαμμένες ρυτίδες στο πρόσωπο που κραδαίνει απειλητικά ένα μεγάλο δρεπάνι…

Γιατί δεν μου το δίδαξες!!! Η χαμένη γνώση που κάποιοι ξέχασαν να μας πουν;


Tου Γιάννη Σαντουρτζή

Μόνο αυτό;
Να φανταστείτε αυτό είναι η αρχή!
Από αριστερά: Αν προσθέσετε κάθε γινόμενο, π.χ 9Χ4 = 36=3+6=9!!!! ή 9Χ8= 72 = 7+2= πάλι 9!!!

Το ίδιο και δεξιά: Όλα τα γινόμενα 9,18,27, 36,45,54,63,72.81, όλα αν τα προσθέσουμε μεταξύ τους δίνουν άθροισμα 9!!!!!!
Αυτό δεν συμβαίνει με ΚΑΝΕΝΑ άλλον άριθμό, παρά μόνο με τον αριθμό που πολλαπλασιάζεται (που έρχεται σε "αγαπησιάρικη" επαφή με το 9 με αγαθή και δημιουργική διάθεση, ένα πράγμα σαν "συνεύρεση")!
Για του λόγου το αληθές: Πάρτε ένα τυχαίο διψήφιο αριθμό και πολλαπλασιάστε τον με το 9 π.χ το 68 Χ 9 = 612 = 6+1+2 = 9!!!

Η εντυπωσιακή κυκλική γέφυρα με την όμορφη θέα! Γιατί την κατασκεύασε έτσι ο δημιουργός της(Φωτογραφίες και Βίντεο)

Το 2015 έκλεισε με την ολοκλήρωση ενός πολύ εντυπωσιακού έργου στην Ουρουγουάη. Πρόκειται για μια κυκλική γέφυρα που ανιπροσωπεύει μια «λιμνοθάλασσα μέσα σε μια λιμνοθάλασσα» σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Rafael Viñoly.

Η εντυπωσιακή γέφυρα που εκτείνεται σε όλη τη Laguna Garzon, μεταξύ των πόλεων Rocha και Maldonado στη νότια ακτή της Ουρουγουάης αντικαθιστά τις παραδοσιακές ευθείες γέφυρες. Γιατί όμως είναι κατασκευασμένη έτσι;

Φάρμακα με συνταγή από την Οδύσσεια του Ομήρου

Διαθέτουμε ως χώρα το 40% των φαρμακευτικών φυτών της Ευρώπης. Και όμως, δεν παράγουμε ούτε εξάγουμε κανένα φυτικό σκεύασμα.

Η μόνη παραγωγή αφορά αρωματικά φυτά, αλλά γίνεται σε μικρή κλίμακα (0,05% της καλλιεργήσιμης έκτασης). Με 700 ιθαγενή φυτά, η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μία αγορά που γνωρίζει μεγάλη αύξηση. Παρά την πλούσια και γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη χλωρίδα, η χώρα μας δεν περιλαμβάνεται καν στον ευρωπαϊκό χάρτη εξαγωγής φαρμακευτικών φυτών με… συνταγή από την Οδύσσεια.

Δανία: Πέρασε ο νόμος για την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών από πρόσφυγες

Οι αρχές θα μπορούν να κρατούν αντικείμενα αξίας μέχρι και 1.340 ευρώ και να δεσμεύουν ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως βέρες κτλ - Όλα τα άλλα αντικείμενα που έχουν μαζί τους θα κατάσχονται
Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τη Βουλή της Δανίας ο αμφιλεγόμενος νόμος για την κατάσχεση των χρημάτων και όσων πολύτιμων έχουν στην κατοχή τους οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στη σκανδιναβική χώρα.

Η ανακοίνωση της πρότασης προκάλεσε έντονες κριτικές, ωστόσο, τελικά κατάφερε να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας οι αρχές της οποίας ισχυρίζονται πως για να ζητήσουν τις αντίστοιχες παροχές με τους ανέργους της Δανίας, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα θα πρέπει τουλάχιστον να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία!

Μουζάλας: Τη Δευτέρα μας ζήτησαν στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα-«Aνησυχώ. Δύσκολη η κατάσταση για την Ελλάδα» η δραματική ομολογία του υπουργού

Το κολέγιο των Επιτρόπων μπορεί να εξετάσει το αίτημα για διετή αναστολή της συνθήκης Σένγκεν το συντομότερο, ακόμα και αύριο - Πρόταση-σοκ στους Financial Times: Να κρατήσει η Αθήνα τους μετανάστες και να της διαγραφεί χρέος
Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας. «Ο βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.