Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Λόρδος Βύρων (1788 – 1824)

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Ιστορική ανακάλυψη: Βρήκαν τον τάφο της Κλεοπάτρας;(Βίντεο)

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη: αυτή του τάφου του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.
Όπως ισχυρίζονται μάλιστα, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «σύντομα».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το σημείο που αναπαύονται  βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια.
Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε».

Σχεδιάζονται γεωτρήσεις στο φεγγάρι έως το 2025 - Ζωτική η επί τόπου εξόρυξη και παραγωγή πρώτων υλών

Για πρώτη φορά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σχεδιάζει μια επιστημονική αποστολή στη Σελήνη με την προοπτική να αρχίσει γεωτρήσεις στο φεγγάρι έως το 2025.
Για τον σκοπό αυτό η ESA υπέγραψε ετήσιας διάρκειας συμβόλαιο με την αεροδιαστημική ευρωπαϊκή εταιρεία ArianeGroup, με έδρα το Παρίσι, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane της Ευρώπης, προκειμένου η δεύτερη να κάνει μια προκαταρκτική μελέτη για τη δυνατότητας μιας αποστολής εξόρυξης ρεγόλιθου στη σεληνιακή επιφάνεια.
Ο ρεγόλιθος αποτελεί ένα στρώμα που καλύπτει την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης σε βάθος τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων και αποτελείται από ένα μείγμα διαφόρων υλικών και χημικών ουσιών.

Συγκίνησε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου: Περήφανος που είμαι Έλληνας - «Εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία»(Βίντεο)

Συγκίνηση, γέλιο και προσωπικές εξομολογήσεις: τα είχε όλα η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους δημοσιογράφους, μετά την πανηγυρική του πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6). Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τενίστας πετυχαίνει την πρόκριση στους «4» ενός τουρνουά
γκραν σλαμ.

 Επί δεκαπέντε λεπτά, οι δημοσιογράφοι «βομβάρδιζαν» τον Έλληνα τενίστα με παντός είδους ερωτήσεις: από το μαλλί του και τα viral βίντεο στο Youtube μέχρι το πως πέρασε μετά τη μεγάλη νίκη του απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ την Κυριακή.

Τέλος τα βιβλιάρια υγείας: Πώς θα γράφονται τα φάρμακα

Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι
Τίτλοι… τέλους για τα βιβλιάρια υγείας, καθώς η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.
Την ίδια ώρα, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αναγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παροχή.