Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.......(δείτε μέχρι το τέλος το βίντεο)

1. ...μαζί τα φάγαμε....
2. ...εσύ πρέπει να πληρώσεις ....
3....εσύ τα έφαγες .....
4.....εσύ πρέπει να πληρώσεις....
5....εσύ φταις .....
6.....εσύ πρέπει να πληρώσεις...
7.....εμείς τα φάγαμε ...
8......εσύ όμως πρέπει να πληρώσεις....
9.....εμείς θα συνεχίσουμε να τρώμε ....
10.....εσύ όμως θα συνεχίσεις να πληρώνεις....
11.....εμείς θα κάνουμε την κηδεία σου....
12.....ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.......

Ο Χαρούλης βγήκε για shopping therapy.....

Η ειδικότητά μου είναι να κόβω κεφάλια ......
.......αλλά δεν πρέπει να τους χρεώσω και το ξύρισμα πρώτα????

Συντρίμμια του ιαπωνικού τσουνάμι θα «κάνουν το γύρο του Ειρηνικού για μια δεκαετία»



Από το ιστολόγιο http://www.pireasnews.gr/
Από αεροπλάνα και αυτοκίνητα μέχρι παιδικά παιχνίδια και μπουκάλια απορρυπαντικών, ανυπολόγιστες ποσότητες συντριμμιών από το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι στο Βόρειο Ειρηνικό που θα διαρκέσει μια δεκαετία, εκτιμά γαλλική περιβαλλοντική οργάνωση.
Από τους 25 εκατομμύρια τόνους χαλασμάτων στις ακτές της Ιαπωνίας, ένα μεγάλο μέρος παρασύρθηκε στη θάλασσα όταν το σεισμικό κύμα υποχώρησε στις 11 Μαρτίου, εκτιμά η
οργάνωση Robin des Bois (Ρομπέν των Δασών).
Προειδοποιεί μάλιστα ότι καύσιμα, λιπαντικά και άλλα τοξικά χημικά θα διαρρέουν για χρόνια από τα επιπλέοντα χαλάσματα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Robin des Bois, oι τεράστιες μάζες συντριμμιών θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια για να διασχίσουν τον Ειρηνικό και να πλησιάσουν τις αμερικανικές ακτές.
Εκεί, τα χωριστούν σε δύο τμήματα, από τα οποία το ένα θα παρασυρθεί προς τα βόρεια από το Ρεύμα της Αλάσκας. Το άλλο θα κινηθεί προς τα νότια, επιπλέοντας πάνω στο Ρεύμα της Καλιφόρνια.
Αυτός ο νότιος κλάδος συντριμμιών θα χωριστεί ξανά σε δύο τμήματα, από τα οποία το πρώτο θα καταλήξει στη λεγόμενη Υποτροπική Ζώνη Σύγκλισης του Βορείου Ειρηνικού, περισσότερο γνωστή ως η Μεγάλη Κηλίδα Σκουπιδιών: μια περιοχή ανάμεσα στη Χαβάη και την Καλιφόρνια όπου τα θαλάσσια ρεύματα τείνουν να συσσωρεύουν πλαστικά αντικείμενα και άλλα απορρίμματα.
Το δεύτερο τμήμα θα αρχίσει αργότερα να κινείται προς τα δυτικά, παρασυρόμενο από το Βόρειο Ισημερινό Ρεύμα, και θα καταλήξει στη λεγόμενη Δυτική Κηλίδα Σκουπιδιών.
«Το όλο ταξίδι γύρω από το Βόρειο Ειρηνικό θα διαρκέσει γύρω στα δέκα χρόνια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Robin des Bois.
Οι εκτιμήσεις της οργάνωσης βρίσκονται σε συμφωνία με προηγούμενη πρόβλεψη του Πανεπιστημίου της Χαβάης, σύμφωνα με την οποία τα συντρίμμια θα αρχίσουν να ξεβράζονται στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ σε περίπου τρία χρόνια.
πηγή: in.gr

Β-92: «Ελλάδα- είναι το πρώτο θέμα στις Βρυξέλλες»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/92.html#more


Ιούνιος 23, 2011
Η ελληνική οικονομική κρίση θα επισκιάσει όλα τα άλλα θέματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης των οποίων οι ηγέτες στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουν για τους νέους τρόπους, ώστε η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να προστατεύσουν την σταθερότητα  το ευρώ.


Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αυτήν την εβδομάδα καθυστέρησαν την απόφασή τους για μια νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και έθεσαν το όριο της 3ης Ιουλίου, μέχρι να ψηφίσει η Αθήνα τις  νέες μαζικές περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, την πώληση της κρατικής περιουσίας και της μεγάλης οικονομικής μεταρρύθμισης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, θα καλέσει τους ηγέτες να βοηθήσουν  την Ελλάδα, δίνοντας της ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται να βοηθήσουν τις υποανάπτυκτες περιοχές ώστε να καλύψουν τη διαφορά με τις πλουσιότερες περιοχές των 27 χωρών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι για τη σωτηρία της ζώνης του ευρώ,  δήλωσε ότι είναι  πρόθυμη η ΕΕ να χρηματοδοτήσει το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, μέχρι να καταφέρει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα.
--


Πηγή: B 92, Σερβία


Η αλβανική ταινία «Ballkan Bazar» εμφανίζεται στην Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/ballkan-bazar.html#more



Ιούνιος 23, 2011.
Η ταινία «Ballkan Bazar»  του αλβανού σκηνοθέτη Edmond Budina έφτασε στην Ιταλία και εμφανίστηκε ενώπιον της ιταλικής κριτικής στη Ρώμη.

Η ταινία θα εμφανιστεί στους ιταλικούς κινηματογράφους, τον επόμενο μήνα.  Από τις 8  Ιουλίου θα είναι προς διάθεση των Ιταλών κινηματογραφιστών.


Σύμφωνα με την δημοσιογραφικές αναφορές η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια  ‘ζεστή’ ταινία του αλβανικού σκηνοθέτη.

Περιγράφει ένα κωμικοτραγικό γεγονός, το οποίο αντανακλά μια όψη της πραγματικότητας των Βαλκανίων.

Σχολιάζεται  επίσης και η διαμάχη που έγινε με την ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία καθώς και η αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας που  ισχυρίστηκε ότι  η ταινία συκοφαντεί τους Ορθόδοξους Αλβανούς ιερείς.

Ο σκηνοθέτης, Edmond Budina, δήλωσε ότι αυτό που φαίνεται  στην ταινία είναι ότι πολλοί Αλβανοί λαμβάνουν συντάξεις από την ελληνική κυβέρνηση και είναι κάτι το πραγματικό.

Εξήγησε, ακόμη,  ότι η βοήθεια αυτή δεν είναι πραγματική σύνταξη, αλλά δόθηκε σε όλους τους Αλβανούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Το ιταλικό κοινό θα είναι σε θέση να γνωρίσει ακόμα καλύτερα, τώρα, τους ηθοποιούς οι  οποίοι έπαιξαν στην αναγνωρισμένη ταινία «Εποχή του Χαρτιού»/ « Letra ere»,  του  2003.



--
Πηγή: Botasot

Ζακ Νταλπλά: «Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 575 δις ευρώ»!


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13413

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί ο κυπριακός διαδικτυακός κόμβος «sigmalive» αναφερόμενος σε ισχυρισμό του Ζακ Ντελπλά, διάσημου Γάλλου οικονομολόγου και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας:
Ο Γάλλος οικονομολόγος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echo εξηγεί πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το τεράστιο ποσό των 575 δισεκατομμυρίων ευρώ και το επεξηγεί με τον μύθο του Αισώπου!
«Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Μόνο που η ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και που βαρύνεται τώρα με τα χρέη του. Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και της γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια μία βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισεκατομμύρια ευρώ σε τίτλους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλοι».
Χωρίς σχόλια…

Στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες - έκτακτη εισφορά στους βουλευτές

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/

Την πλήρη οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου περιγράφει σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα μέτρα που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών:

-το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φτάνει τα 200.000 ευρώ
-έρχεται αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ύψους 60 ανά χιλιόλιτρο
-εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις
-παραμένει η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα από 1% έως 5% και φόρος 10% σε ετήσια εισοδήματα από 8.000 - 12.000 ευρώ
-ειδικό τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες
-μείωση του αφορολογήτου στις 8.000 ευρώ. Εξαριούνται οι νέοι ηλικίας μέχρι 30 ετών, οι συνταξιούχοι άνω των 65 και όλα τα άτομα με αναπηρία που το εισόδημα τους φτάνει τα 12.000 ευρώ
-επιπρόσθετη περικοπή δαπανών ύψους 400 εκατ. ευρώ που έρχεται να προστεθεί στο «μαχαίρι» των 1,3 δισ. ευρώ για το 2011
-επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως βουλευτές, μετακλητά στελέχη και τα αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στόχος είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού μας προβλήματος και συγκεκριμένα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας τους χρέους μας.

Είναι κρίσιμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουμε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο γιατί το Μεσοπρόθεσμο είναι η προϋπόθεση για την 5η δόση.

Οι πυλώνες του νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε τους τρεις βασικούς άξονες του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να δώσει το ακριβές ύψος των χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα στηρίζεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, στη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της «πρωτοβουλίας της Βιέννης» και ένα νέο δάνειο από την τρόικα. «Θα δούμε στη συνέχεια ποιες θα είναι οι τυπικές διαδικασίες του νέου δανείου και θα είναι τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κενό» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Οι νταβατζήδες της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/23/108283/


Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά σήμερα, όπως και η σύνοδος του Λαϊκού Κόμματος, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που κατά καιρούς γράφονται για τα Μνημόνια και τις απαιτήσεις της τρόϊκας. Ότι οι ξένοι λειτουργούν ως νταβατζήδες της Ελλάδας έχοντας και τους επίσημους εκπροσώπους τους εδώ, δηλαδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε για την σκληρή αυτή έκφραση.
Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση υπέγραψε μια δανειακή σύμβαση χωρίς καν να διαπραγματευτεί τους πιο απλούς όρους. Τότε η Ελλάδα ήταν σε δύσκολη θέση, όχι όμως σε δυσκολότερη απ’ ότι είναι σήμερα.
Οι όροι, ωστόσο, που συντάχθηκαν από τους δανειστές μας προκειμένου να μας δοθεί το δάνειο των 110 δις ευρώ, δεν ήταν όροι που οδηγούσαν στη σωτηρία μιας χώρας. Ήταν πολύ αυστηροί, οι σκληρότεροι που είχαν επιβληθεί ποτέ και το κυριότερο είχαν εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς. Ήταν τόσο ασφυκτικό το πλαίσιο που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί μια τέτοια δανειακή σύμβαση. Με λίγα λόγια, συντάχθηκε έτσι ακριβώς ώστε να μην μπορεί να υλοποιηθεί και να μπει σε λειτουργία η δεύτερη φάση του σχεδίου.
Η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο 1 χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό ήταν το πρώτο στάδιο του σχεδιασμούς μιας πραγματικής συμμορίας. Οι πιέσεις προς τον κόσμο να αποδεχθεί ασμένως το Μνημόνιο ήταν τόσο ισχυρές που όλοι πίστεψαν ότι δεν γλιτώνουμε με τίποτε. Με παραπληροφόρηση και δραματικούς τόνους της κυβέρνησης, ο λαός αποδέχθηκε τη μοίρα του.
Διότι εδώ και μήνες ακούμε π.χ. ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί διαμαρτύρονται που δίνουν τα ωραία τους λεφτά για τους τεμπέληδες Έλληνες. Κανείς όμως δε μιλά για το… αζημίωτο, δηλαδή το ληστρικό επιτόκιο με το οποίο μας δάνεισαν.
Όπως επίσης, κανείς δε μιλούσε μέχρι πριν μερικές εβδομάδες για τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να συμπαρασύρει μαζί της κολοσσούς της Ευρώπης, το ίδιο το ευρώ αλλά και προβληματικές χώρες.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή και δέχθηκε το πρώτο Μνημόνιο το οποίο, υπενθυμίζουμε, ήταν έτσι φτιαγμένο για να μας οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα.
Δηλαδή στην ανάγκη να πάρουμε νέα πιο σκληρά μέτρα, αλλά κυρίως να αποδεχθούμε χωρίς κουβέντα τις αποκρατικοποιήσεις έναντι πινακίου φακής.
Και φυσικά να δεχθούμε και ένα ακόμη δάνειο – μαμούθ. Το εντυπωσιακό είναι ότι για το νέο δάνειο δεν ακούγεται κουβέντα σχετικά με τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Μα καλά οι Γερμανοί τώρα δεν διαμαρτύρονται για τους τεμπέληδες Έλληνες; Η Μέρκελ γιατί δεν είναι τόσο τρομοκρατημένη και αντιθέτως μας εκθειάζει κι όλας και προωθεί το δάνειο όσο κανείς άλλος;
Έτσι λοιπόν η Ελλάδα πάει με χίλια σε νέο δάνειο το οποίο μπορεί μεν να δώσει ανάσες αλλά απλά θα μεταθέσει στις επόμενες γενιές το τίμημα. Πώς θα πληρώσουν δηλαδή τα παιδιά μας το τεράστιο χρέος που έχει αρχίσει να συσσωρεύεται;
Και πάλι η κυβέρνηση Παπανδρέου επιλέγει να έχει μπροστά στους νταβατζήδες το ρόλο της φοβισμένης… πόρνης που αποφεύγει να συγκρουστεί μη τυχόν και χάσει το κελεπούρι.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς από τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα. Ακριβώς στο πλαίσιο της προπαγάνδας για την αναγκαιότητα νέου Μνημονίου γίνονται όλα αυτά.
Κάπως έτσι θα κινηθεί το μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια. Οι νταβατζήδες δεν ενδιαφέρονται άμεσα για το πώς θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Να συλήσουν την Ελλάδα θέλουν, να διαμοιράσουν τα ιμάτια της επιζητούν. Και δυστυχώς βρήκαν άξιους υποστηρικτές.


Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά σήμερα, όπως και η σύνοδος του Λαϊκού Κόμματος, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που κατά καιρούς γράφονται για τα Μνημόνια και τις απαιτήσεις της τρόϊκας. Ότι οι ξένοι λειτουργούν ως νταβατζήδες της Ελλάδας έχοντας και τους επίσημους εκπροσώπους τους εδώ, δηλαδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε για την σκληρή αυτή έκφραση.
Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση υπέγραψε μια δανειακή σύμβαση χωρίς καν να διαπραγματευτεί τους πιο απλούς όρους. Τότε η Ελλάδα ήταν σε δύσκολη θέση, όχι όμως σε δυσκολότερη απ’ ότι είναι σήμερα.
Οι όροι, ωστόσο, που συντάχθηκαν από τους δανειστές μας προκειμένου να μας δοθεί το δάνειο των 110 δις ευρώ, δεν ήταν όροι που οδηγούσαν στη σωτηρία μιας χώρας. Ήταν πολύ αυστηροί, οι σκληρότεροι που είχαν επιβληθεί ποτέ και το κυριότερο είχαν εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς. Ήταν τόσο ασφυκτικό το πλαίσιο που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί μια τέτοια δανειακή σύμβαση. Με λίγα λόγια, συντάχθηκε έτσι ακριβώς ώστε να μην μπορεί να υλοποιηθεί και να μπει σε λειτουργία η δεύτερη φάση του σχεδίου.
Η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο 1 χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό ήταν το πρώτο στάδιο του σχεδιασμούς μιας πραγματικής συμμορίας. Οι πιέσεις προς τον κόσμο να αποδεχθεί ασμένως το Μνημόνιο ήταν τόσο ισχυρές που όλοι πίστεψαν ότι δεν γλιτώνουμε με τίποτε. Με παραπληροφόρηση και δραματικούς τόνους της κυβέρνησης, ο λαός αποδέχθηκε τη μοίρα του.
Διότι εδώ και μήνες ακούμε π.χ. ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί διαμαρτύρονται που δίνουν τα ωραία τους λεφτά για τους τεμπέληδες Έλληνες. Κανείς όμως δε μιλά για το… αζημίωτο, δηλαδή το ληστρικό επιτόκιο με το οποίο μας δάνεισαν.
Όπως επίσης, κανείς δε μιλούσε μέχρι πριν μερικές εβδομάδες για τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να συμπαρασύρει μαζί της κολοσσούς της Ευρώπης, το ίδιο το ευρώ αλλά και προβληματικές χώρες.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή και δέχθηκε το πρώτο Μνημόνιο το οποίο, υπενθυμίζουμε, ήταν έτσι φτιαγμένο για να μας οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα.
Δηλαδή στην ανάγκη να πάρουμε νέα πιο σκληρά μέτρα, αλλά κυρίως να αποδεχθούμε χωρίς κουβέντα τις αποκρατικοποιήσεις έναντι πινακίου φακής.
Και φυσικά να δεχθούμε και ένα ακόμη δάνειο – μαμούθ. Το εντυπωσιακό είναι ότι για το νέο δάνειο δεν ακούγεται κουβέντα σχετικά με τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Μα καλά οι Γερμανοί τώρα δεν διαμαρτύρονται για τους τεμπέληδες Έλληνες; Η Μέρκελ γιατί δεν είναι τόσο τρομοκρατημένη και αντιθέτως μας εκθειάζει κι όλας και προωθεί το δάνειο όσο κανείς άλλος;
Έτσι λοιπόν η Ελλάδα πάει με χίλια σε νέο δάνειο το οποίο μπορεί μεν να δώσει ανάσες αλλά απλά θα μεταθέσει στις επόμενες γενιές το τίμημα. Πώς θα πληρώσουν δηλαδή τα παιδιά μας το τεράστιο χρέος που έχει αρχίσει να συσσωρεύεται;
Και πάλι η κυβέρνηση Παπανδρέου επιλέγει να έχει μπροστά στους νταβατζήδες το ρόλο της φοβισμένης… πόρνης που αποφεύγει να συγκρουστεί μη τυχόν και χάσει το κελεπούρι.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς από τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα. Ακριβώς στο πλαίσιο της προπαγάνδας για την αναγκαιότητα νέου Μνημονίου γίνονται όλα αυτά.
Κάπως έτσι θα κινηθεί το μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια. Οι νταβατζήδες δεν ενδιαφέρονται άμεσα για το πώς θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Να συλήσουν την Ελλάδα θέλουν, να διαμοιράσουν τα ιμάτια της επιζητούν. Και δυστυχώς βρήκαν άξιους υποστηρικτές.

Κατακόρυφη πτώση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/329841.html

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα νέα και δυσβάσταχτα μέτρα με αποκορύφωμα την μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και την έκτακτη εισφορά της τάξεως του 5% για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα οριστικοποιημένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000, ενώ από τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10%.
Θα εξαιρεθούν οι νέοι έως 30 ετών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

Επίσης θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις μόνο.

Για τα ακίνητα δήλωςσε ότι θα παραμείνει στο αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ και δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Όπως τόνισε ότι προϋπόθεση για το Μεσοπρόθεσμο είναι να οριστικοποιηθεί, καθώς πρέπει να επιβεβαιωθούν ποσά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 28 που προβλέπει το πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος αποτελείται πρώτον από τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεύτερον η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης και τρίτον ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσό του νέου δανείου.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος αποσυνθέτει την αγορά - Νέο ιστορικό ρεκόρ στα CDS 2200 μ.β. spread 1388 μ.β. και αποδόσεις έως 29,05% - Πουλάνε ΧΑ και τράπεζες Citigroup, Cheuvreux, HSBC, Deutsche bank

Από το ιστολόγιο www.bankingenws.gr

     (upd8)Η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, τα CDS σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά ενώ οι ξένοι πουλάνε τράπεζες και ρευστοποιούν στο ΧΑ το οποίο υποχώρησε -2,33% στις 1241 μονάδες.  Η εικόνα της αγοράς αποκαρδιωτική.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος δεν έχει εκλείψει. Παραμένει καιροφυλακτεί και ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση.
Χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς ίχνος μετριασμού της υφιστάμενης πραγματικά κρίσιμης περιόδου η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο.
Οι ευρωπαίοι ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να μην αποκλίνει από το μεσοπρόθεσμο το οποίο αποσυνθέτει την οικονομία.
Οι ευρωπαίοι θέλουν μόνο να διασφαλίσουν τα κεφάλαια που έχουν δανείσει στην Ελλάδα.
Αν δεν υπάρξει λύση ουσίας για την σωτηρία της χώρας και λύση είναι να επιληφθεί η ΕΕ της διαχείρισης του ελληνικού χρέους τα rollover και άλλα τινά δεν θα λύσουν το πρόβλημα τουναντίον μπορεί να το επιδεινώσουν.
Αν αποτύχει η προσπάθεια το haircut 50% θα είναι μονόδρομος και θα πραγματοποιηθεί βίαια με απώλειες για όλους.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας, αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα, για την συνοχή του ευρώ και βεβαίως για την επιβίωση της Ελλάδος ως οικονομία η ελληνική αγορά άγεται και φέρεται.
Η αγορά ομολόγων δίνει ξεκάθαρα τον τόνο.
Τα CDS συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίπεδα χρεοκοπίας. Τα CDS στην Ελλάδα ουσιαστικά δίνουν πιθανότητα μεταξύ 70% και 80% η χώρα να χρεοκοπήσει. Μπορεί να κάνουν λάθος αλλά αυτή είναι η ακριβής μετάφραση των CDS.
Σήμερα τα CDS βρίσκονται στις 2200 μονάδες βάσης  δηλαδή νέα ιστορικά υψηλά.
Όμως ανοδικά κινούνται και των περιφερειακών χωρών.
Πορτογαλία 845 μονάδες βάσης νέο ιστορικό ρεκόρ  Ιρλανδία 820 μονάδες βάσης νέο ιστορικό ρεκόρ, Ισπανία 309 μονάδες βάση και Ιταλία 202 μονάδες βάσης.
Το spread στην Ελλάδα 1388 μονάδες βάσης ενώ οι αποδόσεις στην μεν 10ετία 16,55% και η υψηλότερη απόδοση στο σύστημα 29,05% στο ομόλογο λήξης Μαΐου 2014.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ και στις τράπεζες

Στο ΧΑ το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο αν και χθες μετά από καιρό υπήρξε κινητικότητα από ξένους.
Σήμερα το ΧΑ υποχώρησε  -2,33% στις 1241,8 μονάδες με όγκο 19 εκατ και τζίρο 57 εκατ ευρώ, ωστόσο ακόμη κρατούν οι 1240 μονάδες που αποτελούν ένα κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης.
Η Εθνική υποχωρεί -4,55% τα 4,61 ευρώ και αποτίμηση 4,4 δις ευρώ.
Η Alpha -4,8% στα 3,17 ευρώ και αποτίμηση 1,69 δις ευρώ.
Η Πειραιώς στα 1,02 ευρώ -3,77% και αποτίμηση 1,16 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ η οποία αύριο ολοκληρώνει την αύξηση κεφαλαίου στα 1,18 ευρώ -4,07% και αποτίμηση 1,49 δις ευρώ.
Από τον εικοσάρη και πλην τραπεζών η  ΜΠΕΛΑ καταγράφει οριακά κέρδη ωστόσο όλες οι υπόλοιπες μετοχές βρίσκονται στο κόκκινο με απώλειες από -0,3% έως 3,8%.
Από τους ξένους σήμερα εμφανίζονται πωλητές αλλά δεν σημειώνονται επιθετικές κινήσεις.
Εθνική 330 χιλ η Cheuvreux, 200 χιλ η Citigroup και 250 χιλ η HSBC.
Στην Alpha 150 χιλ μετοχές η Citigroup
Στην Eurobank 280 χιλ μετοχές η Citigroup
Στην Πειραιώς 200 χιλ μετοχές η Citigroup, 260 χιλ η Deutsche bank και 300 χιλ η Cheuvreux.


www.bankingenws.gr   

Σε συναγερμό από σήμερα Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Βουλή θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Αρχικά θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή, στις 6 το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας καλούν όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους τους «να δώσουν δυναμικό "παρών" στον αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της υψηλής εθνικής αποστολής».
Επίσης, στις 15.30 μεσαία και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εδώ και 20 μήνες αναγκάστηκαν να αλλάξουν με βίαιο τρόπο τη ζωή τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη για τις περικοπές σε μισθούς, επιδόματά και παροχές υγειονομικής περίθαλψης.

MM

730 εκ. € από την Τουρκία για ΑΑ για να "κλειδώσει" την ΠΑ έξω από το Αιγαίο


Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων υπέγραψε η Υπογραμματεία Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας με τις κρατικές εγχώριες εταιρείες Aselsan και Roketsan. Τα τρία νέα συμβόλαια συνολικής αξίας 610 εκατ. ευρώ αφορούν την ανάπτυξη τριών πυραυλικών συστημάτων τα οποία προορίζεται να αναβαθμίσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πρόγραμμα αφορά την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού ρυμουλκούμενου συστήματος χαμηλού ύψους το οποίο θα περιλαμβάνει ένα Κέντρο Ελέγχου Πυρός επί ρυμουλκούμενης πλατφόρμας εξοπλισμένο με ραντάρ ιχνηλάτησης, ραντάρ κατάδειξης και ηλεκτροπτικό σύστημα, ένα ρυμουλκούμενο εξαπλό εκτοξευτή κάθετα εκτοξευόμενων πυραύλων και δύο εκσυγχρονισμένα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα των 35 χλστ GDF-002.
Το συνολικό κόστος του πρώτου προγράμματος φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μόνο τη σχεδίαση αυτού. Κύριος εργολάβος είναι η εταιρεία  Aselsan η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή του Κέντρα Ελέγχου Πυρός (ΚΕΠ) καθώς και τον εκσυγχρονισμό των πυροβόλων.
Image
Το πυραυλικό σύστημα θα αναπτυχθεί από την εταιρεία Roketsan επιτρέποντας στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν ένα σύστημα το οποίο θα είναι απολύτως άγνωστο στους αντιπάλους αφού η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το νέο βλήμα θα είναι τουρκική με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πιλότους της ΠΑ.Συνολικά θα αγοραστούν στο μέλλον 27 πυροβολαρχίες αυτής της διαμόρφωσης.
Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά την ανάπτυξη ενός αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος χαμηλού ύψους. Το σύστημα θα αποτελείται από τεθωρακισμένα επρυστριοφόρα οχήματα τουρκικής κατασκευής επί τον οποίων θα τοποθετηθεί κεραία ραντάρ ιχνηλάτησης, ηλεκτροπτικό σύστημα και τέσσερα βλήματα σε ανακλινόμενους εκτοξευτές που επιτρέπουν στα βλήματα να εκτοξεύονται κάθετα.
Image
Το συνολικό κόστος του δεύτερου προγράμματος φτάνει τα 314,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 121,3 εκατ. ευρώ αφορούν τη σχεδίαση και τα 193,6 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη του συστήματος. Και σε αυτό το πρόγραμμα η κρατική εταιρεία Aselsan θα είναι ο βασικός εργολάβος και η επίσης κρατική Roketsan θα αναπτύξει το βλήμα. Συνολικά 18 πυροβολαρχίες θα κατασκευαστούν στο μέλλον.
Το τρίτο συμβόλαιο περιλαμβάνει την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού αυτοκινούμενου επί τροχοφόρων οχημάτων συστήματος μέσου ύψους. Το σύστημα περιλαμβάνει τρείς μονάδες εκτοξευτών ένα ραντάρ έρευνας Kalkan τουρκικής κατασκευής και ένα κέντρο Ελέγχου και Διοίκησης.
Image
Το συνολικό κόστος σχεδίασης και ανάπτυξης του συστήματος φτάνει τα 241,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 109,3 εκατ. ευρώ αφορούν την σχεδίαση και τα 132 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη του συστήματος. Ανάδοχοι του προγράμματος είναι η Aselsan και η Roketsan και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να κατασκευαστούν τρείς πυροβολαρχίες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2010 η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Aselsan για την ανάπτυξη ενός αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος πυροβόλων συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.Υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 42 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων και 14 αυτοκινούμενα ΚΕΠ.
Και όλα αυτά είναι το έργο μίας κυβέρνησης που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί της Μπαγίς και Νταβούτογλου υποστήριζαν ότι δεν χρειάζονται νέοι εξοπλισμοί ότι οι δαπάνες για νέα οπλικά συστήματα είναι πεταμένα λεφτά και ότι είμαστε φίλοι τελικά οπότε δεν χρειαζόμαστε όπλα.
Τελικά μήπως μας αρέσει να μας περιπαίζουν μπροστά στα μάτια μας ή μήπως είμαστε αφελείς σε σημείο παρεξήγησης ;       
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συλλαμβάνουν κάποιους διακινητές, τους ανακρίνει όμως η ΕΥΠ;


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
diakinisiΗ εισβολή των λαθρομεταναστευτικών ορδών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους αρμόδιους στην ΕΛΑΣ να τραβάνε τα μαλλιά τους, με τα όσα βλέπουν, αδυνατώντας, λόγω της αδράνειας της Πολιτείας, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Προσέξτε τώρα μεθοδολογίες: την 21η Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην παρέβρια περιοχή Αμορίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα έπλεαν εντός του ποταμού Έβρου και προετοίμαζαν (συγκεκριμένα, έδεναν σχοινιά από την τουρκική στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου!), τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου 50 λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Είναι πλέον φανερό, ότι όσο δεν μπαίνει στο χορό ο Στρατός και ειδικότερα οι Ειδικές Δυνάμεις, αυτά τα φαινόμενα θα κλιμακωθούν και η μεθόριός μας, θα δίνει την εικόνα αφύλακτης διάβασης... Φυσικά, συνελήφθη και ένας Λιβανέζος, ο οποίος «επιχειρούσε» με έδρα τις τουρκικές ακτές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πλαστικές βάρκες. Πάλι καλά που τα κλιμάκια που επιχειρούν εκεί, εφοδιάστηκαν με θερμικές κάμερες... Όμως, κανείς δεν μας λέει μετά τι γίνεται με τους διακινητές και τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τη ΜΙΤ ή αξιωματικούς του τουρκικού Στρατού. Απορία: τους ανακρίνει όλους αυτούς η ΕΥΠ, ή όλα αυτά θεωρούνται πλέον «περιττά» από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Σημειώνουμε ότι από την αρχή του χρόνου, έχουν συλληφθεί 32 διακινητές και κανείς δεν έχειτην παραμικρή εικόνα για αυτούς... Και μην κοροϊδευόμαστε: είναι όλοι πράκτορες, που εκτελούν τα συμβόλαια της Νέας Τάξης...

Συνάντηση Βενιζέλου- τρόικας την Πέμπτη - Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Την πλήρη οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Ε.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα συνεδριάσουν τόσο οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα των δύο συνδριάσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Την Παρασκευή ο εφαρμοστικός νόμος θα δοθεί στα κόμματα για επεξεργασία και θα κατατεθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Βουλή, ενώ μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία.

«Θρίλερ» με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων τόσο για το 2011 όσο και για την περίοδο 2012-2015. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Η... επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο και για τις οποίες οι πιστωτές μας δεν έχουν ενημερωθεί κυρίως δεν έχουν... συμφωνήσει. Όταν έφυγαν από την ελληνική πρωτεύουσα γνώριζαν ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο, θα υπάρξει ειδικό τέλος για τα ακίνητα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα ήταν με βάση διαφορετική εισοδηματική κλίμακα, κ.ά.

Οι αλλαγές που προωθούνται με τον εφαρμοστικό νόμο:

• αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
• διεύρυνση των εισοδηματικών κλιμακίων για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης
• εξετάζεται κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες ως αντιστάθμισμα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
• αλλαγές στις επιστροφές φόρου του μέτρου των αποδείξεων
• καθορισμός των όρων πώλησης ΔΕΚΟ και ακινήτων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ
• καθορισμός της εποπτείας του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσια περιουσίας που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις
• οριστικοποίηση του τι θα γίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Πως θα λειτουργήσει τελικά η εργασιακή εφεδρεία και η αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ.

Η Ελλάδα, το fakelaki και το… φαγοπότι

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/fakelaki.html


  • Άρθρο των Fianancial Times για την οικογένεια Παπανδρέου!
Για τους αρχαίους Έλληνες το κέντρο του κόσμου ήταν οι Δελφοί, όπου η Πυθία προέβλεπε το μέλλον.

Για τους σύγχρονους Έλληνες το κέντρο είναι το Σύνταγμα, η κεντρική πλατεία της Αθήνας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται κάθε μέρα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους προς το πολιτικό κατεστημένο, το οποίοι θεωρούν εξίσου χρεοκοπημένο με τα δημόσια ταμεία της χώρας.

“Δεν μπορώ να αντέξω όσα λένε οι πολιτικοί, ότι μας καταλαβαίνουν. Κανείς από αυτούς τους πολιτικούς δεν βασανίστηκε ποτέ από την πείνα”, δηλώνει ένας διαδηλωτής, ο 47χρονος άνεργος Κωνσταντίνος.

Ιδιαίτερη περιφρόνηση εκφράζεται προς το πρόσωπο του Θεόδωρου Πάγκαλου, του αντιπροέδρου της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που παλεύει σε μία απεγνωσμένη μάχη για την αποφυγή της κρατικής χρεοκοπίας. Τον προηγούμενο χρόνο, εξόργισε τους Έλληνες, διακηρύσσοντας στην τηλεόραση ότι ο λαός είναι εξίσου υπεύθυνος με τους πολιτικούς για τη λεηλασία του ελληνικού δημοσίου. “Μαζί τα φάγαμε”, είχε πει.

Ο πυρήνας της αλήθειας της παρατήρησής του χάνεται στα πλήθη που βρίσκονται στο Σύνταγμα, όπου ένα πανό έγραφε “τον Πάγκαλο θα κάνουμε σαλάμι αέρος, εξαγωγές να κάνουμε να σβήσουμε το χρέος”.

Ο κ. Πάγκαλος ανήκει στον “politiκo kosmo”, την οχυρωμένη και σχεδόν κληροδοτούμενη πολιτική κάστα, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση και την κακοδιοίκηση της Ελλάδας για όσο μπορεί να θυμηθεί κανείς. Ο παππούς του προήδρευσε σε μία βραχύβια στρατιωτική δικτατορία κατά τη δεκαετία του 1920.

Ένας άλλος εκπρόσωπος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός, του οποίου ο παππούς και ο πατέρας ήταν επίσης πρωθυπουργοί της χώρας σε διάφορες περιόδους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μοίρα έφερε στα χέρια του νεότερου Παπανδρέου την προσπάθεια διάσωσης της χώρας, παροπλίζοντας το σύστημα της αδηφάγου ευνοιοκρατίας και του παρασιτισμού στο κράτος που οικοδόμησε ο πατέρας του Ανδρέας, ο οποίος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική νίκη του 1981.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά ελάχιστα οφείλει στον κλασικό σοσιαλισμό. Σε μια συγκριτικά οπισθοδρομική χώρα, όπου αφθονούν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες και οι ετερόκλητοι πολίτες της μαύρης οικονομίας, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε η κατάσταση να είναι διαφορετική.

Αυτό που οικοδόμησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μία μηχανή που παρήγε θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα σε αντάλλαγμα ψήφους, που φόρτωσε το κράτος με χρέος και λάδωσε τα γρανάζια της με λαϊκίστικη ρητορική. “Ήταν κοντόφθαλμος, πολύ έξυπνος, μία διαβολική μεγαλοφυΐα”, δηλώνει ο Θάνος Βερέμης, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

16 ΔΙΣ οι τόκοι για το 2011 !!!

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/704-16-2011-.html

Πασόκ και ΛΑΟΣ από την πρώτη ημέρα που υπογράψανε το μνημόνιο η οποία είναι μέρος της Δανειακής σύμβασης και ενεργοποιεί αυτήν, μας είπαν ότι "αν δεν παίρναμε τα χρήματα αυτά δεν θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις..."
για να δούμε μερικά πράγματα επί του ψεύδους αυτού:

Στο παρακάτω βίντεο ο Νότης Μαριάς βασιζόμενος στα στοιχεία που δίνει το ίδιο το ΔΝΤ, αποκαλύπτει τους τόκους που πληρώνουμε γι αυτά τα χρήματα που υποτίθεται πήραμε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Οι τόκοι λίγο πολύ για το έτος 2011 είναι 16 ΔΙΣ!!! ναι δεν είναι φάρσα ούτε τυπογραφικό λάθος, την στιγμή που με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κατάφεραν να εξοικονομήσουν 1,5 ΔΙΣ για το έτος, έδωσαν 16 ΔΙΣ τόκους...
αυτό λέγεται "λογική του παραλόγου"


δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά το φούμαρο που μας πουλάνε δεν έχει όριο...






₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ & Η ''ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ'' ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Νίκου Δαπέργολα*
Είναι γνωστή πλέον η ιστορία με τη λεγόμενη αποδομητική σχολή, δηλαδή μια ομάδα λόγω μεν ιστορικών, έργω δε γραικύλων, που σχετίζονται ενεργά με διάφορα νεοταξίτικα όργανα (όταν φυσικά δεν παίζουν απλώς τον ρόλο των – κατά Βλαδίμηρο Λένιν – «χρησίμων ηλιθίων του συστήματος») και που χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τις ιστορικές πηγές, προωθούν τον στόχο του αποχρωματισμού του ιστορικού μας παρελθόντος.

Για μας τους «άλλους» ιστορικούς, που δεν μάθαμε να συμπεριφερόμαστε στις πηγές με τη γνωστή προκρούστεια μέθοδο, ώστε να «επιβεβαιώνουν» τις ιδεοληψίες μας, ετούτη η ιστορία είναι γνωστή στην Ελλάδα εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, αν και βέβαια ο πολύς κόσμος ήταν μάλλον ανυποψίαστος ως τη στιγμή που εμφανίστηκε το εκκωφαντικό ανοσιούργημα της αξιότιμης κυρίας Ρεπούση (στην οποία βεβαίως για τον λόγο αυτό μάλλον θα πρέπει να χρωστούμε και ευγνωμοσύνη, καθότι με το τόσο βλακωδώς απροκάλυπτο πόνημά της αφύπνισε πολλές συνειδήσεις).
Για τους κάπως πιο υποψιασμένους βέβαια το πρώτο εμβληματικό ίσως έργο αυτού του αποδομητικού κλίματος υπήρξε το διαβόητο «Τι είν’ η πατρίδα μας», το 1997, όπου οι κυρίες Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Αβδελά και άλλα ερίτιμα μέλη από αυτό το κωμικό σινάφι των ελληνοφοβικών που παριστάνουν τους μελετητές, εξέμεσαν διάφορα απίστευτα για την ελληνική εθνογένεση.
Χοντρικά και σχηματικά, σύμφωνα με τον εν λόγω ψευτο-επιστημονικό συρφετό (στον οποίο περίοπτη θέση κατέχουν ακόμη «ιστορικοί» σαν τον Λιάκο, τον Βερέμη, τον Κιτρομηλίδη, την Κουλούρη, την Αναγνωστοπούλου κ.α.), η εθνογένεση αυτή χρονολογείται στον ύστερο 19ο αιώνα, μετά δηλαδή από την Επανάσταση του ’21. Αυτήν δεν την έκαναν συνεπώς εξ αίματος Έλληνες (τέτοιοι δεν υπήρχαν πια), αλλά ένα συνονθύλευμα από απογόνους Σλάβων, Βλάχων και κυρίως Αλβανών, που απλώς χάρη στη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό επιζητούσαν ελευθερία, λαμβάνοντας έμπνευση και από ένα τεχνητό ρομαντικό αρχαιοελληνικό παρελθόν. Το λεγόμενο νεοελληνικό έθνος προέκυψε αργότερα, στην προσπάθεια να επιτευχθεί η εσωτερική ομοιογένεια του ελληνικού βασιλείου. Και επρόκειτο ουσιαστικά για μία εθνογένεση τεχνητή.
Και μετά το πόνημα της Ρεπούση (ευκλεούς εξάλλου τέκνου της ίδιας ομάδας), φτάσαμε βεβαίως και στη νέα μετωπική επίθεση μέσα από το πρόσφατο τηλεοπτικό περίττωμα του Σκάι «1821-Η γέννηση ενός έθνους» (το β΄μέρος του τίτλου παραπέμπει σε αυτό που σας προανέφερα, άσχετα βεβαίως που λόγω αντιδράσεων το απέσυραν αμέσως). Και ασφαλώς για το πρώτο επεισόδιο έχουμε ήδη ξαναμιλήσει, όπου ακούσαμε για την ανεξιθρησκεία και τις ευρύτερες φιλελεύθερες συνθήκες ή για την οικονομική ανάκαμψη και άνθηση των πρώτων αιώνων της Τουρκοκρατίας. Ούτε λέξη φυσικά για τους μαζικούς εξισλαμισμούς, για την απόλυτη καταισχύνη του «ραγιά» και γενικά για την πιο βάρβαρη σκλαβιά που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Σερβικό Αστείο: Η Ελλάδα θα κατασκευάσει ένα μνημείο για τον Γκλιγκόροφ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_23.html#more


Ιούνιος 23, 2011.

»Αφού, λοιπόν, τα Σκόπια άρχισαν να τοποθετούν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των  Σκοπίων, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία του μνημείου του μεγάλου Σκοπιανού ποδοσφαιριστή Ντάρκο Πάντσεφ, στην Ακρόπολη, δίπλα στον Παρθενώνα.


»Το μνημείο για τον Σκοπιανό ποδοσφαιριστή έχει παραγγελθεί σε χυτήριο της Ολυμπίας, κοντά στην Αθήνα και θα είναι  ένα μέτρο μεγαλύτερο από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου της πλατείας των Σκοπίων.

»Η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ήρθε με τη δήλωση ενός Έλληνα ιστορικού ο οποίος φέρεται να είπε ότι «ο παππούς του Ντάρκο, ο Λιούπτσε Πάντσεφ, ζούσε σε ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου καλλιεργούσε λάχανα, οπότε έγινε σαφές ότι  έχει ελληνικές ρίζες (από τα λάχανα).

»Ακόμη, η ελληνική Κυβέρνηση εκτός από το άγαλμα του Ντάρκο Πάντσεφ, σχεδιάζει να ανεγείρει  ένα μνημείο για τον Κίρο Γκλιγκόροφ, επειδή «έχει διαπιστωθεί  ότι ο δεύτερος  σύζυγος  της γιαγιάς του, κατάγεται από την Αθήνα».

»Το σχετικό κείμενο βρίσκεται στο πόρταλ ‘Σερβικά νέα’- српскиот портал Њус
--


Πηγή: ereporter

Σερβική εφημερίδα: Σε αλβανικό βιβλίο η Αλβανία είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά της

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_2257.html#more

Ιούνιος 22, 2011.

«Το έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι πολύ μεγαλύτερο σε έκταση από τα σημερινά σύνορά της. Αυτό παρουσιάζεται στο αλβανικό βιβλίο της  Γεωγραφίας της τετάρτης τάξης».


Τα παραπάνω σημειώνει η σερβική εφημερίδα «Vecernje Novosti», επισημαίνει μάλιστα, ότι το αλβανικό κράτος περιλαμβάνει εδάφη που ανήκουν στη Σερβία, περιοχές του Μαυροβούνιου, την μισή περιοχή της πΓΔΜ και μέρος της βόρειας Ελλάδας.

Στο βιβλίο αυτό έχει αντιδράσει μόνον η Αθήνα, η οποία τονίζει ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν τα γεγονότα και όχι για το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας».


--
Πηγή: ИНПРЕС

6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!...

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/6-10.html
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που προβάλλεται στο Aποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι..
...ο Παπανδρέου εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος της χώρας!

Προσέξτε το ποσοστό, 6 στους 10. Δηλαδή 60 στους 100, 600 στους 1000, 6.000 στους 10.000 60.000 στους 100.000, 600.000 στο 1.000.000, και 6 εκατ. στα 10 εκατ. Ελλήνων πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος της χώρας!
http://karxarias.blogspot.com/2011/06/6-10_22.html

Η Αίγυπτος απέρριψε δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας: "Δεν θα μας υπαγορευόσουν όρους IMF & WB"!

 Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


ImageH κυβέρνηση της Αιγύπτου απέρριψε προσφορά δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα καθώς βρήκε τους όρους του να μην συνάδουν  με τα εθνικά συμφέροντα, δήλωσε η υπουργός οικονομικού σχεδιασμού και διεθνούς συνεργασίας Fayza Abul Naga.
 Η Αιγύπτια υπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνησή της δεν πρόκειται να αποδεχθεί όρους που υπαγορεύονται από την Παγκόσμια Τράπεζα η΄το ΔΝΤ ειδικότερα από την ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρα Hosni Mubarak. Παρόλα αυτά η Fayza Abul Naga δήλωσε πως η Σαουδική Αραβία έδωσε στην Αίγυπτο δάνειο ύψους 200 εκατ. $ και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκληρότερα μέτρα για να καλυφθεί η «τρύπα» στα έσοδα ζητά η Τρόικα και απορρίπτει τις αλλαγές του Ευ. Βενιζέλου – Στο τραπέζι ξανά η μείωση του αφορολογήτου ορίου

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Απορρίπτει η Τρόικα το σχέδιο με τις αλλαγές στα φορολογικά μέτρα που τις πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζητά την άμεση εφαρμογή του «πακέτου» Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έβαλαν ξανά στο τραπέζι τη μείωση του αφορολογήτου ορίου κάτω από τα 12.000 ευρώ εισόδημα, παρά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς.
Οι επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ που έφθασαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα και ενημερώθηκαν ευθύς αμέσως από τα τεχνικά κλιμάκια, διαφώνησαν με το νέο «μίγμα» των μέτρων που τις παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι δανειστές της Ελλάδας δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, πως μία σειρά από μέτρα που είχαν συμφωνηθεί πριν από ένα μήνα ( όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η εξίσωση των ΕΦΚ στα καύσιμα, δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.
Οι ξένοι φέρονται μάλιστα να απέρριψαν ως «μη ασφαλούς απόδοσης», μέτρα ύψους 3,8 δισ. από τα επιπρόσθετα 6,4 δισ. που περιλαμβάνει για φέτος το Μεσοπρόθεσμο.
Αντιρρήσεις φαίνεται να υπάρχουν και ως προς τις αποδόσεις από τις περικοπές και τα εισπρακτικά μέτρα που εφαρμόζονται στο τμήμα των Ασφαλιστικών Ταμείων συνολικού ύψους κοντά 1,4 δις. ευρώ.
Κατά τις πληροφορίες, τα πάνω -κάτω στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς έφεραν οι ανησυχίες της τεχνικής αντιπροσωπείας της Τρόικας που διαπίστωσε ότι η «τρύπα» των εσόδων στα κρατικά ταμεία ξεπέρασε τα 3,2 δις. ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.
Τούτο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας οι οποίοι τόσο οι ίδιοι όσο και ο ο Όλι Ρεν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ήταν έντονα επιφυλακτικοί απέναντι στους νέους σχεδιασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώνοντας το Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι "Αποφασίσαμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις και για αυτό αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα της τάξης των 3,8 δις. ευρώ". Οι διορθωτικές κινήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες αντιδράσεις των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτές από την τρόικα.
Τους επικεφαλής της θα επιχειρήσει να πείσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από το Υπουργικό "να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και τους εφαρμοστικούς νόμους".
Στόχος είναι μέχρι το απόγευμα, και μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών που συνέρχεται το πρωί, να έχουν οριστικοποιηθεί: το ένα άρθρο του Μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός νόμος και το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Και τα τρία είναι τα προαπαιτούμενα για να ανοίξει η συζήτηση στο σημερινό δείπνο στις Βρυξέλλες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, και των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναλυτικότερα, τα μέτρα "ισοδύναμου αποτελέσματος" που αναγκάζεται να αναζητήσει το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις απώλειες εσόδων, είναι:
- Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ στα 6.000 ευρώ. Πρόκειται για μέτρο που σχεδιαζόταν επί Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο Μεσοπρόθεσμο γιατί συνάντησε εντονότατες αντιδράσεις. Στόχος ήταν να εισπραχθούν 400 εκατ. ευρώ το 2011 και άλλα 2,4δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Αντ' αυτού, η ελληνική πλευρά προτίμησε την επιβολή έκτακτης εισφοράς – κεφαλικού φόρου σε μισθωτούς και ειδικό τέλος σε επιτηδευματίες, μέτρα που η Τρόικα αμφισβητεί ότι θα αποδώσουν ισοδύναμο αποτέλεσμα.
- Εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Πρόκειται για μέτρο που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2011 και επρόκειτο να ισχύσει από τον Οκτώβριο, με προσδοκώμενο όφελος για κρατικά ταμεία400 – 600 εκατ. ευρώ. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οδήγησαν στην αναβολή της εφαρμογής του. Εναλλακτικά το οικονομικό επιτελείο πρότεινε την αύξηση στα 60 λεπτά το χιλιόλιτρο, που όμως επίσης η τρόικα αμφιβάλει αν θα αποφέρει το αντίστοιχο οικονομικό όφελος.
Στη νέα δύσκολη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, επανεξετάζονται μέτρα όπως:
- Επιβολή ειδικού τέλους υπέρ ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν και αποσύρθηκε από την κυβέρνηση, φαίνεται πως οι αντιδράσεις της Τρόικα το επαναφέρουν στο προσκήνιο.
- Η επιβολή ΦΠΑ 23% στα προϊόντα και τις υπηρεσίες εστίασης, αντί για 13%.
- Μείωση του αφορολόγητου ορίου στην ακίνητη περιουσία από 400.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ. Η αρχική πρόταση ήταν το όριο για τον ΦΑΠ να υποχωρήσει στα 100.000 ευρώ.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr   

Η Ιρλανδία φλέγεται (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Ireland/329704.html

Όπως όλα δείχνουν αυτή η διαμάχη δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, καθώς σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών στη Βόρεια Ιρλανδία, την Τετάρτη (22/06).

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και η βαθύτερη διαφωνία σχετικά με τη βρετανική κυριαρχία στη Βόρεια Ιρλανδία, οδήγησαν σε έναν νέο κύκλο συγκρούσεων στην περιοχή Άλστερ, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Μάλιστα σημειώθηκαν και πυροβολισμοί στη γειτονιά Σορτ Στραντ, όπου διαμένουν καθολικοί, ενώ επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στις ταραχές, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα.
Επίσης η αστυνομία θεωρεί υπεύθυνα τα μέλη της παραστρατιωτικής τοπικής οργάνωσης UVF που στηρίζει την κυριαρχία των Βρετανών στην περιοχή και στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα μερικών από τις πιο αιματηρές και θανατηφόρες επιθέσεις που έχει δει η Β. Ιρλανδία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ένταση ανάμεσα στους Καθολικούς και τους Προτεστάντες, κορυφώνεται τους θερινούς μήνες λόγω της καθιερωμένης παρέλασης της 12ης Ιουλίου, των προτεσταντών στους δρόμους του Μπέλφαστ, οι οποίοι γιορτάζουν τη νίκη του Άγγλου Βασιλιά Γουλιέλμου Γ' έναντι του καθολικού προκατόχου του Ιάκωβου Β'.