Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Βενιζέλου- τρόικας την Πέμπτη - Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Την πλήρη οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Ε.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα συνεδριάσουν τόσο οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα των δύο συνδριάσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Την Παρασκευή ο εφαρμοστικός νόμος θα δοθεί στα κόμματα για επεξεργασία και θα κατατεθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Βουλή, ενώ μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία.

«Θρίλερ» με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων τόσο για το 2011 όσο και για την περίοδο 2012-2015. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Η... επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο και για τις οποίες οι πιστωτές μας δεν έχουν ενημερωθεί κυρίως δεν έχουν... συμφωνήσει. Όταν έφυγαν από την ελληνική πρωτεύουσα γνώριζαν ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο, θα υπάρξει ειδικό τέλος για τα ακίνητα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα ήταν με βάση διαφορετική εισοδηματική κλίμακα, κ.ά.

Οι αλλαγές που προωθούνται με τον εφαρμοστικό νόμο:

• αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
• διεύρυνση των εισοδηματικών κλιμακίων για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης
• εξετάζεται κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες ως αντιστάθμισμα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
• αλλαγές στις επιστροφές φόρου του μέτρου των αποδείξεων
• καθορισμός των όρων πώλησης ΔΕΚΟ και ακινήτων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ
• καθορισμός της εποπτείας του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσια περιουσίας που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις
• οριστικοποίηση του τι θα γίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Πως θα λειτουργήσει τελικά η εργασιακή εφεδρεία και η αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου