Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κατακόρυφη πτώση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/329841.html

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα νέα και δυσβάσταχτα μέτρα με αποκορύφωμα την μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και την έκτακτη εισφορά της τάξεως του 5% για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα οριστικοποιημένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000, ενώ από τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10%.
Θα εξαιρεθούν οι νέοι έως 30 ετών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

Επίσης θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις μόνο.

Για τα ακίνητα δήλωςσε ότι θα παραμείνει στο αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ και δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Όπως τόνισε ότι προϋπόθεση για το Μεσοπρόθεσμο είναι να οριστικοποιηθεί, καθώς πρέπει να επιβεβαιωθούν ποσά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 28 που προβλέπει το πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος αποτελείται πρώτον από τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεύτερον η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης και τρίτον ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσό του νέου δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου