Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τελέστηκε στον Μαχαιρά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου

Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955 – ‘59, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος στις 3 Μαρτίου 1957 κάηκε ζωντανός στο κρησφύγετό του στα βουνά του Μαχαιρά από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Του Μνημοσύνου προέστη ο Ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά, Xωρεπίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Λόγος περί Τέχνης"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Λόγος περί Τέχνης".
Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου, 
Καραθεοδωρή 1, στάση μετρό "Περιστέρι". Αθήνα. 
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 19.30 

Nasa: Έτσι μεταφέρεται η σκόνη από την Αφρική (Βίντεο)

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο ουρανός της Ελλάδας καλύφθηκε από τη γνώριμη πλέον κίτρινη σκόνη, τη σκόνη της Αφρικής. Αν μη τι άλλο το ξέρουμε το φαινόμενο.
Η NASA όμως βασιζόμενη στις πληροφορίες που έχει συλλέξει από το 2007 μέχρι το 2013 από το δορυφόρο Calipso μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την πλήρη διαδρομή της.
Σε αυτό το video που έφτιαξε ψηφιακά το Scientific Visualization Studio της NASA

Ρωσία και Ινδία διαγράφουν το δολάριο από τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές - ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Ρωσία και Ινδία ξεκινούν την «αποδολαριοποίηση» από το 2016 ύστερα από απόφασή τους στο πλαίσιο των BRICS να ξεκινήσουν να συναλλάσσονται με τα εθνικά τους νομίσματα, του ρούβλι και την ρουπία. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak στο TASS:
«Θα γίνουμε οι πρώτες χώρες που θα περάσουμε στις εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας τα εθνικά μας νομίσματα από τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Iμάμης διαβάζει το Κοράνι κάτω από τον Παντοκράτορα Ιησού Χριστό

Cami kubbesinde "Hazreti İsa ve havari" figürleri Του Νίκου Χειλαδάκη
 Από το nikosxeiladakis

Σίγουρα κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν έβλεπε το δημοσίευμα-ομολογία της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, με την πραγματικά πρωτοφανή και συνάμα εκπληκτική φωτογραφία όπου προβάλλεται ένας Τούρκος ιμάμης να αναγινώσκει περικοπές από το Κοράνι στους μουσουλμάνους υπό… την σκέπη του Παντοκράτορα Ιησού Χριστού.

Σημεία των καιρών ;

Περιστέρη για την Αμφίπολη: Οι σκελετοί μπορεί να είναι κατάλοιπα θυσιών ή αρχαιοκάπηλοι

«Πρέπει να εστιάσουμε στο ίδιο το μνημείο και όχι στα κόκαλα, που για μένα δεν σημαίνουν πολλά. Δεν μπορείς να χρονολογήσεις από τους νεκρούς. Για μένα οι σκελετοί δεν έχουν νόημα. Αποπροσανατολίζουν την έρευνα».
Αυτά δηλώνει σε συνέντευξή της στη Real News η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη. Μάλιστα, προχωράει ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι «εμένα το θέμα “σκελετοί” δεν μου λέει τίποτε. Hταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.

Γελοιογραφίες με… νόημα! Σκίτσα με χιούμορ που θα σας προβληματίσουν…

 
Σκίτσα που σατιρίζουν την καθημερινότητά μας και προκαλούν μερικά χαμόγελα αλλά πολύ περισσότερο προβληματισμό με τις αλήθειες που μας παρουσιάζουν.