Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση "Παράγοντες ισχύος στο διεθνές σύστημα"

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση "Παράγοντες ισχύος στο διεθνές σύστημα". Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, ώρα: 18.30.

Εισηγήσεις του Νίκου Λυγερού σε Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση


Ο Καντάφι έδωσε στον Παπανδρέου 20 εκατ. δολάρια. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

Ο Καντάφι έδωσε στον Παπανδρέου 20 εκατ. δολάρια
Από το newsbomb

Ο προσωπικός μάγειρας του Μουαμάρ Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς αφηγείται τη ζωή του πρώην Λίβυου ηγέτη σε εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης και αποκαλύπτει άγνωστες χρηματοδοτήσεις Ευρωπαίων ηγετών.
Κατά την αφήγηση όμως ο μάγειρας δέχεται ερώτηση από τον δημοσιογράφο για το αν ο Καντάφι κατά καιρούς έχει βοηθήσει Ευρωπαϊκές χώρες για να έρθει η απάντηση «βόμβα».
Ο Καντάφι το 2005 έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου αυτός να κατασκευάσει τουριστικό θέρετρο στη Βεγγάζη. Ναι καλά ακούσατε!
Δείτε το βίντεο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο 9:51 όπου ο μάγειρας εξομολογείται το μεγάλο μυστικό το οποίο όπως και να χει θα συζητηθεί πολύ.

Διαχρονική Omerta για τα παραμάγαζα των κομμάτων




Από το zougla

Όταν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προέβη στην δραστική μείωση ή ακόμη και την διακοπή των επιχορηγήσεων στα Ιδρύματα των «ιερών αγελάδων» της Μεταπολίτευσης, ορισμένοι πίστεψαν πως τελειώσαμε με τις χρηματοδοτήσεις από την πίσω πόρτα των κομματικών μηχανισμών.

Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη… Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ωστόσο η αλήθεια όπως πάντα είναι διαφορετική.

Έμφραγμα στην ελληνική ακτοπλοΐα

Έμφραγμα στην ελληνική ακτοπλοΐα αφού ο κίνδυνος να μπει λουκέτο σε επιχειρήσεις του κλάδου είναι ορατός γεγονός που θα επιφέρει  ανυπολόγιστη ζημιά για την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα η κατάσταση  χειροτερεύει με την αλματώδη αύξηση των καυσίμων. Ήδη από σήμερα θα  γίνει νέα αύξηση και ο τόνος  θα πωλείται 620 ευρώ αντί 599 που ήταν μέχρι χθες αφού αυξήθηκε το κόστος της διύλισης κατά 20 δολάρια όπως ανακοίνωσαν χθες οι εταιρείες πετρελαίου στις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Οι «γύπες» των funds απειλούν ανοικτά την Ελλάδα

Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών  πιστωτών της επί του φλέγοντος  θέματος της σε εθελοντική βάση αναδιάρθρωσης  κατά 50% του ελληνικού χρέους «πάγωσαν».

Εξέλιξη καθόλα αρνητική καθώς η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής στήριξης της Αθήνας από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Χωρίς αυτά τα χρήματα η ελληνική κυβέρνηση θα … ξεμείνει από ρευστό και συνεπακόλουθα το σενάριο της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη φαντάζει ως το πιο πιθανό.

Σάρωσε την Ευρωζώνη η S&P

Πολλαπλό «χτύπημα» στην καρδιά της Ευρωζώνης κατάφερε η Standard & Poor’s προχωρώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου, που δημοσιοποιήθηκε αφού ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της Wall Street, η Γαλλία και η Αυστρία υποβαθμίζονται κατά μία βαθμίδα, χάνοντας όμως έτσι την κορυφαία αξιολόγηση (ΑΑΑ), γεγονός που αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην προσπάθεια ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας συνολικά, από τη στιγμή που Γαλλία και Γερμανία αποτελούν τους κύριους χρηματοδότες – «εγγυητές» του Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF) και η αρνητική αυτή εξέλιξη με πρωταγωνίστρια τη Γαλλία απειλεί την ίδια τη δυναμική και πάντως σίγουρα τη ‘δύναμη πυρός’ του Ταμείου! Mάλιστα και οι προοπτικές της γαλλικής οικονομίας (outlook) χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές του αμερικανικού οίκου ως αρνητικές!

Τραγωδία ανοιχτά της Τοσκάνης(Βίντεο)

Ο νομάρχης του Γκροσέτο Τζιουζέπε Λινάρντι ανακοίνωσε ότι σε τρεις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την προσάραξη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia αργά τη νύχτα χθες, ανοιχτά της Τοσκάνης, ενώ συνεχίζεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

ΠΑΤΡΑ: Έσωσε φοιτήτριες από ληστεία… βρέθηκε κατηγορούμενος!!!

Εσωσε δύο φοιτήτριες από ληστεία, αλλά... πάει ο ίδιος κατηγορούμενος! Πρόκειται για μία από τις πιο απίστευτες υποθέσεις που είναι το αποτέλεσμα της «τυφλής» νομοθεσίας που στρέφεται εναντίον ακόμα και σε όσους τολμούν να προστατέψουν ανυπεράσπιστες γυναίκες που κινδυνεύουν. Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε απόσταση μερικών μέτρων από το χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας. Δύο νεαρές φοιτήτριες κατευθύνονταν με τις βαλίτσες τους προς τον σταθμό για να επιβιβαστούν λε λεωφορείο και να ταξιδέψουν προς Αθήνα για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Ήταν βραδινή ώρα και ενώ οι δύο νεαρές βρίσκονταν επί της Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν νεαρό τοξικομανή ο οποίος απαίτησε να του δώσουν όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Τα δύο κορίτσια τρόμαξαν και φώναζαν σε βοήθεια. Ο τοξικομανής κρατούσε ένα αντικείμενο κρυμμένο στο μανίκι τους όμως από το σοκ που είχαν πάθει οι νεαρές δεν μπορούσαν να καταλάβουν εάν επρόκειτο για κάποιο μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Ο Νίκος Λυγερός στο Blue Sky σήμερα στις 20:00

Δείτε την συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή
του Νίκου Αργυρόπουλου "Η ώρα των βετεράνων"
στο  Blue Sky, Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, ώρα: 20.00.
Γιά όσους είναι εκτός Αθήνας δείτε την συνέντευξη
από την ιστοσελίδα

 http://www.blueskytv.gr/index.php/live-tv/

Κέρδη στην εβδομάδα για την Wall

Dow12.422,06-48,96 -0,39%  



  Nasdaq2.710,67-14,03 -0,51%  

H Wall Street χθες

Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή αγνοώντας την άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποβάθμιση των χωρών της Ευρωζώνης από την Standard & Poor΄s και τα αποτελέσματα της JP Morgan Chase για το τέταρτο τρίμηνο.


Ωστόσο, το κλείσιμο βρήκε τους δείκτες μακριά από τα χαμηλά ημέρας με ορισμένους αναλυτές να επισημαίνουν πως η υποβάθμιση έχει ήδη αποτιμηθεί στις μετοχές στο ταμπλό της Wall.

Σε επίπεδο εβδομάδας η εικόνα είναι θετική με τον Dow να εμφανίζει άνοδο 0,5%, τον Nasdaq 1,4% και τον S&P 500 κέρδη 0,9%.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Dow Jones Newswires ο οίκος θα μπορούσε να ανακοινώσει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας για έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών ακόμα και σήμερα. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία Γαλλία και Αυστρία, Ιταλία και Ισπανία φέρονται να βρίσκονται στη λίστα με τις υποβαθμίσεις της S&P. Η S&P αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες. Υπενθυμίζεται ότι η S&P έθεσε στις 5 Δεκεμβρίου σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές συνέπειες 15 χώρες της Ευρωζώνης.