Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ… ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Άναυδοι έμειναν οι Τούρκοι όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Küçükçekmece και στην τοποθεσία Göl Havzası, βρέθηκαν προς ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.

Αγορά εργασίας:Επιασε δουλειά η γενιά των €100!

Η νέα γενιά των 100 ευρώ κάνει την εμφάνισή της στην αγορά εργασίας την ίδια ώρα που οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα! Πλέον, μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με δουλειές του ποδαριού αποδεχόμενοι μισθούς πείνας.

Τα νέα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι σήμερα κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι. Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ.

Παιγνίδι παραπλάνησης από την Κομισιόν - Μάχη από τη Λευκωσία για τα Συμπεράσματα - Ανακριβείς δηλώσεις από ΕΕ στο παρά πέντε της Συνόδου

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης
Από το philenews

 Βρυξέλλες: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο εκτυλίσσεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδιώκει όπως περιληφθεί στα Συμπεράσματα αναφορά για την υποχρέωση της Τουρκίας να εκπληρώσει τον οδικό της χάρτη «έναντι όλων των κρατών»  (vis-à-vis all member states) «χωρίς δυσμενείς διακρίσεις». Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία συνολικά προσχέδια που έχουν κυκλοφορήσει δεν ικανοποιούν τη Λευκωσία. Το πλέον πρόσφατο, το οποίο θα τεθεί ενώπιον των ηγετών των «28», αναφέρει: «Η Ε.Ε καλεί για περαιτέρω πρόοδο σε όλο το φάσμα των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στη δήλωση Ε.Ε-Τουρκίας, περιλαμβανομένης και σε σχέση με την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων».

Σύνοδος Κορυφής: Προσφυγικό, Brexit και Ρωσία στην ατζέντα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για το Συριακό – Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων
Οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, η κατάσταση στη Συρία, η έγκριση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ- Καναδά CETA, το Προσφυγικό και το Brexit, θα βρεθούν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Κατά την άφιξή τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέφυγαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ενώ γρίφος παραμένει ακόμα η στάση Γερμανίας και Γαλλίας για το Συριακό και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη Μόσχα.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους(Βίντεο)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (20/10) το βράδυ με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Ερντογάν: Αμφισβητεί εκ νέου τη Λωζάνη και ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία! - Θέτει και πάλι ζήτημα εδαφών

Λέει ότι η χώρα του «εγκλωβίστηκε» με τη Συνθήκη του 1923, ώστε να ξεχαστεί το ένδοξο παρελθόν της - Και η πρεσβεία στην Άγκυρα έγραψε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη
Στη ρητορική του για τη Συνθήκη της Λωζάνης επιμένει ο «σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από την τουρκική νεολαία «να εξετάσει τη Λωζάνη -και ας ενοχληθούν κάποιοι».

Μιλώντας σε κοινοτάρχες, στο κτίριο της προεδρίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης, τονίζοντας: «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού"(Bίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ανασκόπηση Μέλλοντος Ελληνισμού". 
Πολιτιστικός σύλλογος Γαργαλιάνων, Αίθουσα του συλλόγου "Αποθήκη 186". 
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016