Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το ψεύδος περί του Κιναιδισμού των Αρχαίων Ελλήνων

Πλουτάρχου, Περί Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής Λόγος Α’ 12

"Αλέξανδρος δε, Φιλοξένου του της παραλίας υπάρχου γράψαντος, ότι παίς εν Ιωνία γέγονεν οίος ουκ άλλος ώραν και είδος, και πυνθανομένου δια των γραμμάτων ει αναπέμψη, πικρώς αντέγραψεν ω κάκιστ’ ανθρώπων, τι μοι πώποτε τοιούτο συνέγνως, ίνα τοιαύταις με κολακεύσης ηδοναίς;"
"Και ο Αλέξανδρος, όταν του έγραψε ο Φιλόξενος, ο κυβερνήτης της παραλίας ότι υπάρχει στην Ιωνία ένα παιδί που, όμοιο στην ομορφιά του δεν ξανάγινε ποτέ, και ζητούσε να πληροφορηθή με γράμμα, αν ήθελε να του το στείλη, ο Αλέξανδρος του έγραψε απαντώντας αυστηρά: "Ω πιο κακέ απ’ όλους τους ανθρώπους, με ξέρεις ανακατεμένο, ποτέ, με τέτοιες βρωμοδουλειές, για να με κολακεύσης με τέτοιου είδους απολαύσεις;".


Από το knossopolis

Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την...
Ελληνική γλώσσα.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο "χ" ή "ψ" όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.

K.Περιστέρη: "Το μνημείο της Αμφίπολης ανήκει στο νεκρό Ηφαιστίωνα"!

Σχόλιο από ALEXANDER: Περισσότερα για την εκδήλωση που έγινε στο Α.Π.Θ. και για τις αποκαλύψεις τις κυρίας Περιστέρη και του κυρίου Λεφαντζή θα έχουμε αύριο.
 
Μία πολύ σημαντική ημέρα για την αρχαιολογία ήταν η σημερινή, καθώς η Αμφίπολη «άνοιξε τις πύλες» της και αποκάλυψε τα μυστικά της, σε μια εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, έπειτα από πολύ καιρό «σιγής» για την ιστορική αυτή ανακάλυψη στον Τύμβο Καστά.
 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν διαπιστευθεί στον πολυσυζητημένο λόφο Καστά.

Καταλονία: Το ελληνικό παρελθόν της Ισπανίας

Ο θεός της Ιατρικής «ταξίδεψε» περίπου 2.000 χιλιόμετρα,
από τη Δήλο μέχρι τις ακτές της Καταλονίας.

Εμπόριον, Emporiae, Empuries· όποιο όνομα και να διαλέξουμε, η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει: ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Ισπανία αλλά και ολόκληρη την ιβηρική χερσόνησο, φέρει ελληνική υπογραφή, είναι ηλικίας 2.000 και πλέον ετών και, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποτελεί για τους Καταλανούς εθνική υπόθεση!

Το ότι οι αρχαίοι Ελληνες είχαν φροντίσει να «γεμίσουν» τα παράλια της Μεσογείου με αποικίες, είναι σε όλους γνωστό. Από τις Ηράκλειες Στήλες μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Φοινίκη, οι Ελληνες έχτιζαν λιμάνια και εμπορικές αντιπροσωπείες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του εμπορίου αλλά και την έμφυτη ανάγκη τους να ταξιδεύουν.

ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης.

Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους.

Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, νόμισμα της Αμφίπολης, που χρονολογείται στον 3ο αι. π.Χ. και απεικονίζει Λέοντα, αλλά και το περίφημο Μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ 

Το αρχαίο Μακεδονικό νόμισμα φέρει στην μία όψη την ονομασία "ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ", είναι δηλαδή αυθεντικό νόμισμα της Αμφίπολης, απεικονίζει το λιοντάρι και το ρόπαλο του Ηρακλή, ενώ φέρει το "Α",το λεγόμενο "μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου", συνοδευόμενο από βασιλικό σκήπτρο!

ΔΕΙΤΕ τι ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ στον Τύμβο Καστά: ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ στην Αμφίπολη τμήμα από μάρμαρο Θάσου το οποίο δεν ανήκει στην περίβολο!

Από το amfipolinews
 
ΔΕΙΤΕ τι ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ στον Τύμβο Καστά: 
 
ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ τμήμα από μάρμαρο Θάσου το οποίο δεν ανήκει στην περίβολο!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

CNN: Τα πιο απίθανα θερινά σινεμά -Δεύτερο ένα ελληνικό (Εικόνες)

ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

Στην Ελλάδα οι νοσταλγικοί τα συνδέουν με το άρωμα του γιασεμιού, στις ΗΠΑ με την άνεση των καθισμάτων ενός αυτοκινήτου. Θερινά σινεμά, διαφόρων τύπων, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Κάποια όμως ξεχωρίζουν.
Αν και μοιάζουν βγαλμένα από το παρελθόν, φαίνεται πως αυτά τα σινεμά περνούν μία δεύτερη περίοδο δόξας, σύμφωνα με το CNN. Για αυτό το αμερικανικό δίκτυο φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του μία λίστα με τους 21 καλύτερους κινηματογράφους αυτού του τύπου, σε όλο τον κόσμο.

Ο Πούτιν πήρε το πράσινο φως να μπει στη Συρία - Διπλωματικό θρίλερ για τον Άσαντ

Η ρωσική άνω Βουλή έδωσε άδεια στον Πούτιν για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία. Μόσχα και Ουάσινγκτον ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος
Το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Σοκ για την Άρσεναλ και δέος για τον Ολυμπιακό από τον αγγλικό Τύπο - Οι αντιδράσεις την επομένη της μεγάλης νίκης (2-3) των «ερυθρόλευκων»(Βίντεο-Φωτο)

Arsenalfantv.com: «Οι κανονιέρηδες γελοιοποιούνται ακόμα μια φορά» - Goal.com: «Η Άρσεναλ σοκάρεται από τον Ολυμπιακό» - «Κράξιμο» στο twitter για τον Βενγκέρ - Μαρινάκης: «Η πιο ιστορική νίκη της ομάδας» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη βραδιά των «ερυθρολεύκων» στο Emirates - Η αποστολή των θριαμβευτών του Λονδίνου επιστρέφει στις 17:00 στην Ελλάδα
Σοκ και δέος... Ο βρετανικός Τύπος προσπάθησε να αποτυπώσει με όσο το δυνατόν πιο εμφατικό τρόπο τη μεγάλη νίκη (2-3) του Ολυμπιακού στο «Εμιρέιτς» της Άρσεναλ, ή για να το αποδώσουμε επακριβώς, την ντροπιαστική, όπως αναφέρουν, ήττα των «κανονιέρηδων».

Διπλό χτύπημα με αυξήσεις ορίων ηλικίας και συντάξεις 300 ευρώ

Ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέβουν πάνω απο τα 67 - Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1/7/2015 δεν θα λαμβάνουν πλέον το εγγυημένο ποσό των 486 ευρώ - Από σήμερα το τρίτο χτύπημα με την αναδρομική μείωση των συντάξεων Οκτωβρίου λόγω της αυξημένης εισφοράς για τον ΕΟΠΥΥ
Διπλό χτύπημα για τις συντάξεις φέρνει η πρώτη εφαρμοστική εγκύκλιος του τρίτου Μνημονίου για το συνταξιοδοτικό.

«Παρέλαση» ρωσικών πλοίων στο Βόσπορο(Βίντεο)

Τούρκοι παρατηρητές πλοίων συγκεντρώνονται καθημερινά στο Βόσπορο και φωτογραφίζουν μια παρέλαση ρωσικών πλοίων.

Κάνουν λόγο για στρατιωτικά αλλά και εμπορικά πλοία, που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Μεσόγειο.


Μεταξύ άλλων, περιγράφουν ένα πλοίο γενικού σκοπού με ράμπες εκφόρτωσης οχημάτων στην πλώρη και την πρύμνη.

Εικάζουν πως προορισμός τους ίσως είναι η Συρία.