Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ως Πρωθυπουργός σχηματιζει κυβερνηση και μοιράζει υπουργεία

BBC: Οι «νεοάστεγοι» της παγωμένης Ελλάδας

BBC: Οι «νεοάστεγοι» της παγωμένης Ελλάδας
Στους δρόμους της παγωμένης Αθήνας περπάτησε ο δημοσιογράφος του BBC Μαρκ Λόουεν, που θέλησε να δει το άλλο πρόσωπο της πόλης.
Σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «συναντώντας τους νεοάστεγους στους δρόμους της παγωμένης Ελλάδας», ο δημοσιογράφος εντόπισε το σημερινό πρόσωπο της πρωτεύουσας, που πλήττεται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας.
Πολύ κοντά στα ένδοξα μνημεία, εκατοντάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων.
Το Κέντρο Σίτισης Αστέγων που αρχικά είχε ιδρυθεί για να παράσχει βοήθεια σε ανθρώπους με εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ξαφνικά μετατράπηκε σε κέντρο που αντιμετωπίζει ανθρώπους που μαστίζονται από τη φτώχεια. «Είναι ένα τελείως διαφορετικό φαινόμενο. Είμαστε συγκλονισμένοι» δηλώνει η διευθύντρια του Κέντρου, Δήμητρα Νούση.

Η ελληνική Βουλή... «Πύργος της μίζας» στο Facebook!!!

Μια ομολογουμένως έξυπνη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γυρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται, μετά από επεξεργασία φυσικά, η Βουλή των Ελλήνων να γέρνει σαν τον Πύργο της Πίζας και το μήνυμα είναι "Ο Πύργος της Μίζας". Κάποιοι φαίνεται πως εμπνέονται από την πολιτική επικαιρότητα και με αρκετό χιούμορ και έξυπνο τρόπο τη σατιρίζουν! Εξάλλου η φωτογραφία δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...
Δείτε την:

Επιστολή – κόλαφος στην Μέρκελ από τον σύλλογο «Νέα Φιλική Εταιρεία»


Επιστολή – κόλαφο στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε ο σύλλογος «Νέα Φιλική Εταιρεία», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών- μελών της Ε.Ε.
Στην επιστολή, που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, εκφράζονται τρομεροί υπαινιγμοί και κατηγορίες κατά των γερμανικών κυβερνήσεων για υποθέσεις από το 1998 μέχρι και σήμερα, για οικονομικά σκάνδαλα, δωροδοκίες, εκβιασμούς κ.ά. Την αναδημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη.
Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:
«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ… δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία …για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ……έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.

Πούλησε τη κόρη του για 2.172 ευρώ!


Σχόλιο από ΑLEXANDER

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα δείτε στα τούρκικα σίριαλ της "Ελληνικής" τηλεόρασης!!!

Ο Τούρκος Οσμάν Γ. από την Αττάλεια πούλησε τη 12χρονη κόρη του στον Γιουσούφ Α., έναντι 5.000 τούρκικων λιρών (2.172 ευρώ).
Ο 54χρονος Γιουσούφ, εργοδότης του μεγαλύτερου γιου του Οσμάν, πήρε στην «κατοχή» του τη 18χρονη σήμερα κοπέλα το 2006, υπογράφοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2006, το οποίο διέρρευσε σήμερα σε πολλές τουρκικές εφημερίδες.
«Πούλησα την κόρη μου για 5.000 λίρες. Στις 12 Φεβρουάριου 2006 την παρέδωσα στον Γιουσούφ Α. Μου έδωσε χρήματα σε ρευστό. Η κόρη μου θα είναι υπό τον έλεγχο του Γιουσούφ Α. από την ανωτέρω ημερομηνία.

Ντροπή τους! Κάνουν την Αγιά Σοφιά κινηματογραφικό σκηνικό!!!

Aπό το prionokordela

«Αλλαγές στην Αγία Σοφία λόγω του Άφλεκ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Habertürk!
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μπεν Άφλεκ ο οποίος πραγματοποιεί γυρίσματα στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη για την ταινία του «Argo» ζήτησε την αλλαγή του φωτισμού στο χώρο καθώς οι 2000 άσπρες λάμπες LED δεν έδιναν «έναν τόνο μυστικισμού».
Αυτή τη κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την βεβηλώνει!
Οφείλουν όλοι να σέβονται τον Ιερό Ναό και την ιστορία του… Βέβαια από τη στιγμή που η Αγιά Σοφιά έπαψε να είναι στην κατοχή μας, η βεβήλωσή της είναι καθημερινό φαινόμενο!
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ θα’ ναι!

Το βασίλειο της μιζέριας Διαβάστε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Forbes για το Μαϊάμι. Η εικόνα πλούτου που ξεγελά τους πάντες

|
Ο ήλιος, οι παραλίες με τη λευκή άμμο και οι βίλες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για το Μαϊάμι, το οποίο σύμφωνα με δημοσκόπηση, είναι η πιο μίζερη πόλη στις ΗΠΑ.
Στην "παιδική χαρά" των πλούσιων και διάσημων έχει ξεσπάσει, πλέον, μεγάλη κρίση στον τομέα των ακινήτων, ενώ παράλληλα τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι από τα υψηλότερα, με αποτέλεσμα η πόλη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση της λίστας του Forbes.com με τις μίζερες πόλεις.
"Το Μαϊάμι έχει ήλιο και όμορφο καιρό, όμως άλλα πράγματα κάνουν τους ανθρώπους μίζερους. Υπάρχει η κοινωνία των δύο επιπέδων: η φανταχτερή Νότια Παραλία προσελκύει τους διάσημους, αλλά η ανισότητα εισοδημάτων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια" δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Forbes, Κουρτ Μπάντεχαουζεν.

Αναβλήθηκε για αύριο η σύσκεψη των αρχηγών με τον Παπαδήμο

Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικας διήρκησε περίπου 11 ώρες και ενόψει της σύσκεψης αρχηγών-Παπαδήμου, κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοικτά.
Η σύσκεψη των αρχηγών θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή στις 13:00 μετά το μεσημέρι, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.
Η συνάντηση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 14.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και να συνεχιστεί την Κυριακή λόγω κομματικής υποχρέωσης του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.
Ωστόσο, και λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αποφασίστηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή.

Ο εξευτελισμός της ελληνικής Βουλής

Ο εξευτελισμός της ελληνικής Βουλής
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Είναι βαριά η κουβέντα που γράφω σήμερα για τη Βουλή, το Ναό της Δημοκρατίας, όπως τον ονομάζουν ακόμα λίγοι ρομαντικοί.
Γιατί από Ναό της Δημοκρατίας οι διάφοροι Τόμσεν και Μαζούχ έκαναν τη Βουλή έναν καφενέ, όπου καμιά τριακοσαριά τύποι που πιστεύουν ότι εκπροσωπούν ακόμα το λαό, συζητάνε, πλακώνονται μεταξύ τους, ενίοτε βρίζονται και μετά ψηφίζουν νόμους για να έρθει μετά ο κάθε Γερμανός γκαουλάιτερ και να πετάξει τους νόμους τους στα σκουπίδια.
Και ιδού τώρα μία ακόμα απόδειξη του ευτελισμού Βουλής, βουλευτών και θεσμών από τους ξένους κυβερνήτες αυτής της χώρας (και ξυπνήστε επιτέλους, δεν μας κυβερνά ο Παπαδήμος, οι διάφοροι ανάλγητοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών μας κυβερνούν ).

Σε δημοπρασία η βέρα και η ματωμένη μπλούζα του Καντάφι!!!


Μια μακάβρια δημοπρασία σκοπεύει να κάνει ένας Λίβυος, ο οποίος έχει στην κατοχή του δυο πολύτιμα αντικείμενα. Ο Αχμέντ Ουαρφαλί σκοπεύει να πουλήσει έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ την ασημένια βέρα και την ματωμένη μπεζ μπλούζα, που φορούσε ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, την ημέρα που συνελήφθη από τους αντικαθεστωτικούς και λίγο αργότερα έχασε την ζωή του.
Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την στιγμή της σύλληψης του έξω από την Σύρτη τον περασμένο Οκτώβριο από τους αντικαθεστωτικούς, διακρίνεται η βέρα που φορά ο Καντάφι, καθώς και το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο που είναι γεμάτο αίματα.

Ουρές για ένα τσουβάλι πατάτες(Φωτό και Βίντεο)

 
Ακολουθώντας τα βήματα των συναδέλφων τους στη Βοιωτία, που πριν λίγες μέρες μοίρασαν λαχανικά στον κόσμο στην Αθήνα, οι αγρότες από το Νευροκόπι προχώρησαν σε μία ανάλογη κίνηση.

Κραυγή αγωνίας από τον ιερέα της Μονής Καταρρέει η Μονή Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο


Η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο.
Η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο.

Λευκωσία: Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Κίπρις'', σε σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει ότι η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο καταρρέει.

Γράφει ότι το Ριζοκάρπασο είναι η περιοχή που έχει παραμεληθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των κατεχομένων, σημειώνοντας ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, μεταναστεύουν οι νέοι, ενώ η κατάσταση των αρχαιοτήτων έχει τα χάλια της.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα αντίσκηνα που βρίσκονται στην περιοχή της Μονής, αλλά και στα παράπονα που έχουν εκφραστεί από το λεγόμενο δήμαρχο Μεχμέτ Ντεμιρτζί, ο οποίος δεν μπορεί να παρέμβει επειδή η Μονή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΕΒΚΑΦ.

Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης η Πάτρα - Πού θα βλέπετε τα αγαπημένα σας κανάλια

Στην εποχή της ψηφιακής  τηλεόρασης η Πάτρα - Πού θα βλέπετε τα αγαπημένα σας κανάλια Στη 1.15 τα ξημερώματα ολοκληρωθηκε η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα
Στη 1.15 τα ξημερώματα ολοκληρωθηκε η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα
"Καλημέρα" στην ψηφιακή τηλεόραση είπαντα ξημερώματα η Πάτρα, η Αχαΐα, η Ναύπακτος και άλλες περιοχές που λαμβάνουν το σήμα από την Αρόη. Περίπου στη 1:15 ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση με την πλειοψηφία των αναλογικών σημάτων να χάνεται οριστικά.
Έτσι μην παραξενευτείτε εάν η οθόνη σας δεν πιάνει τα αγαπημένα σας κανάλια. Δεν είναι επειδή χάλασε η τηλεόρασή σας. Απλά χρειάζεστε επειγόντως ψηφιακό δέκτη!
Όσοι δεν διαθέτουν αποκωδικοποιητή θα πρέπει να τον προμηθευτούν άμεσα προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών μιας και σήμερα  ξεκίνησε από το κέντρο εκπομπής «Αρόη – Πάτρας» η ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ, της DIGEA και των περιφερειακών καναλιών. Έτσι το ψηφιακό και αναλογικό τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής (με (Α) συμβολίζεται η αναλογική μετάδοση και με (Ψ) η ψηφιακή):

Σε υψηλό 11 ετών ο Nasdaq και 3 1/2 ο Dow

Dow12.862,23156,82 1,23%  



  Nasdaq2.905,6645,98 1,61%  

H Wall Street χθες
Με τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 3 Ιανουαρίου έκλεισαν οι συναλλαγές της Παρασκευής για τους βασικούς δείκτες Wall Street η ολοκλήρωση των οποίων βρήκε το Nasdaq στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2000 και τον Dow από το Μάιο του 2008.

Ώθηση στη συνεδρίαση της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας έδωσαν τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και κυρίως για την ανεργία η οποία υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών με την αμερικανική αγορά εργασίας να καταγράφει τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων εργασίας από τον Απρίλιο του 2011. Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 243.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 8,3% τον Ιανουάριο από 8,5% τον προηγούμενο μήνα, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2009. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 125.000 νέες θέσεις εργασίας και περίμεναν ο δείκτης ανεργίας να μείνει αμετάβλητος στο 8,5% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε εξάλλου ανοδικά τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενες μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) προσθέτοντας άλλες 60.000 θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 4 cents ή 0,2%, στα 23,29 δολ. όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.