Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ηράκλειος ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ - ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ - ΜΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ
ΑΠΟ ΤΟ impantokratoros.gr

ΜΕΡΟΣ Α' 


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
 Οι πρώτες εχθροπραξίες μεταξύ Βυζαντίου και Περσίας ξεκίνησαν με τον θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου το 337 μ.Χ., καθώς ο Πέρσης βασιλιάς θέλησε να εκμεταλλευθεί την έλλειψη του ισχυρού αυτοκράτορα για να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην περιοχή της Μεσοποταμίας και να αποκομίσει πολιτικά και εδαφικά οφέλη στην Μικρά Ασία και Αρμενία. Έκτοτε και μέχρι το 628 μ.Χ., έτος της οριστικής καθυπόταξης των Περσών θα ακολουθούσαν κοντά τρεις αιώνες συγκρούσεων.

Παύλος Μπακογιάννης: Συγκλονιστικό βίντεο από την κηδεία του δολοφονημένου πολιτικού

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την δολοφονία του δημοσιογράφου και πολιτικού,Παύλου Μπακογιάννη, από την 17 Νοέμβρη. Ένα βίντεο από την κηδεία του αποτυπώνει το δράμα των συγγενικών του προσώπων, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος του, Κώστας Μπακογιάννης.

Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Η στυγερή δολοφονία γίνεται στην "καρδιά" της Αθήνας και συγκεκριμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου, όπου στεγάζονταν το γραφείο του.

Ενεργειακή Ένωση(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Αντιλαμβανόμαστε όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι πρέπει να υπάρχει μια ενεργειακή ασφάλεια, να μειωθεί η μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία, να επενδύσουμε στις αυτόχθονες πηγές ενέργειας, για να διαφοροποιήσουμε την στρατηγική μας και να απελευθερωθούμε ενεργειακά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταναλώνει συνολικά 400 δισεκατομμύρια Ευρώ μόνο και μόνο για τις εισαγωγές υδρογονανθράκων που αποτελούν το 53% της συνολικής κατανάλωσης. Οι εισαγωγές από τη Ρωσία αποτελούν το 30% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το πέρασμα της καταιγίδας - Εικόνες απόλυτης καταστροφής(Bίντεο-Φωτό)

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ΙΧ -Δρόμοι - χείμαρροι, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πτώσεις βράχων και δέντρων είναι ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί του Ιονίου  -Προβλήματα και στην Κέρκυρα 
Τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την  χθεσινή έντονη βροχόπτωση μετρούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς.


Η τρίωρης διάρκειας σφοδρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.

Οι 14 αλλαγές στα capital controls - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

Μεταφορά έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό ανά μήνα - Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -Επιτρέπεται το πρόωρο σπάσιμο προθεσμιακής κατάθεσης 
Νέα χαλάρωση στους ελέγχους κεφαλαίων που είναι σε ισχύ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Προβλέπονται αλλαγές όσον αφορά στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων.

Ο οίκος S&P αναβάθμισε σε ΒΒ- την Κύπρο - Χαμόγελα στην κυβέρνηση

Λευκωσία: Ο οίκος Standard & Poor`s αναβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στο “ΒΒ-”, από “Β+”, λόγω της άρσης των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων και της ισχυρής δημοσιονομικής απόδοσης.

Παράλληλα έθεσε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας γεγονός που αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Κύπρου στους επόμενους 12 μήνες εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη και σταθεροποιηθεί περαιτέρω ο χρηματοπιστωτικός τομέας μέσω της βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και της περαιτέρω μείωσης του δημόσιου χρέους.

Ξεκίνησε από αυτό το σημείο και δείτε τι έφτιαξε! Όταν τα χέρια πιάνουν γίνονται θαύματα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ κάνουν την εμφάνιση τους.

Συνήθως την δουλειά την αναλαμβάνει κάποια εταιρία.

Γι' αυτό και αυτή η περίπτωση διαφέρει καθώς ο αυτό ο άντρας με μπόλικο μεράκι (και γνώσεις φυσικά) κατασκεύασε ένα ονειρικό σπίτι!

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ : «ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ»

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Για άλλη μια φορά ο Πάπας της Ρώμης, ο Πάπας Francis στο Λευκό Οίκο επανέλαβε ότι έχουν πεί και έχουν κάνει οι προηγούμενοι Οικουμενιστές Πάπες και Πατριάρχες! –«Κοράνι και Αγία Γραφή είναι το ίδιο»!!!
Συγκεκριμένα ανέφερε ενώπιων του προέδρου Ομπάμα και άλλων αξιωματούχων και επισήμων του Λευκού Οίκου τα ακόλουθα :
«Ο Ιησούς Χριστός, ο Ιεχωβά, ο Αλλάχ. Αυτά είναι όλα τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια οντότητα που είναι σαφώς η ίδια σε όλο τον κόσμο. Για αιώνες, το αίμα έχει ρίξει άσκοπα λόγω της επιθυμίας να διαχωρίζουν την πίστη μας. Αυτό, όμως, θα πρέπει να είναι η ίδια η έννοια που μας ενώνει ως άνθρωποι, ως έθνη, και ως έναν κόσμο που δεσμεύονται από την πίστη. Μαζί, μπορούμε να επιφέρει μια άνευ προηγουμένου εποχή ειρήνης, το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί μια τέτοια κατάσταση είναι ο σεβασμός κάθε άλλων πεποιθήσεων, γιατί είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, ανεξάρτητα από την ονομασία που επιλέγουν να τον αντιμετωπίσουν.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ CAPITAL CONTROL ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Σταμάτησαν να λειτουργούν τα ΑΤΜ


Μία γεύση του τι σημαίνει capital controls πήραν εκατομμύρια Γερμανοί.

Χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Γερμανία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το πρόβλημα επηρέασε τα ΑΤΜ πέντε μεγάλων κρατιδίων της Γερμανίας. Οι πελάτες δεν μπορούν ούτε να λάβουν χρήματα άλλα ούτε και να κάνουν άλλες συναλλαγές.

Δείτε τα Ελληνικά οχήματα για ακραίες συνθήκες που… κόλλησαν στην γραφειοκρατία (ΦΩΤΟ)

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Aπό το zougla.gr

Τελικά οι Έλληνες δεν κατασκευάζουμε μόνο... αυτοκίνητα. Κατασκευάζουμε και πολλά επαγγελματικά οχήματα, κάτι που γνωρίζουν κυρίως οι παλαιότεροι. Διαβάζοντας βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα αυτόδιαπιστώνουμε πως η χώρα μας διέθετε βαριά βιομηχανία. Δυστυχώς πολλές μικρές βιομηχανίες έβαλαν λουκέτο, κάτι που δεν θα αναλύσουμε, το πως και το γιατί, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το βραβείο που έθαψαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ teleytaiaexodos

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ