Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αδικαιολογήτως Απών (τσάμπα μάγκες.....χωρίς καρύδια....!!!)

Από Faceof

Όλες τις τελευταίες ημέρες και κάνοντας κάποιες μικρές επιχειρήσεις , για να διαμορφώσουμε και εμείς μια πραγματική άποψη για το τι αληθινά συμβαίνει και ποιοι νουθετούν τις διάφορες οργανώσεις, τους αναρχοαριστερούς άπλυτους της NWO και της Παγκοσμιοποίησης ........νιώσαμε μια τεράστια απουσία!!!!


Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και πριν από την έναρξη της τελικής επιχείρησης των κατοχικών δοσίλογων αστυνομικών δυνάμεων  διάσπασης του αποκλεισμού του κολαστηρίου της Βουλής , είχαμε μια ελπίδα (ως γνωστόν αυτή η πουτάνα πεθαίνει τελευταία !!), είχαμε μια ελπίδα ότι θα εμφανιστούν τα Πατριωτικά Κινήματα για να διαφυλάξουν , να συσπειρώσουν επιτέλους τους άμοιρους Έλληνες γύρω από έναν αληθινό σκοπό , αυτόν  της διάσωσης της χώρας μας της Ελλάδος!!!!

Δυστυχώς όμως , επειδή γνωρίζω αρκετά από μέσα , αυτών των Πατριωτικών Κινημάτων , είχα πάντα τις αμφιβολίες μου πέρα από το ποιον αυτών που απαρτίζουν αυτά τα ΔΗΘΕΝ Πατριωτικά Κινήματα αλλά και για το σθένος τους !!!!


Μπορεί να μοιάζουν ορισμένοι με το ιδιότυπο πολλές φορές ντύσιμό τους κάποιες φορές λίγο τρομαχτικοί , δυνατοί , σαν πολεμιστές μιας μετααποκαλυπτικής εποχής  .......που όμως στην πραγματικότητα είναι ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ!!!!!


Στην πραγματικότητα είναι fashion victims ενός συμβολισμού που προσπαθούν να το ντυθούν για να καλύψουν την μικρότητά τους ,την ατολμία τους, την δειλία τους ??

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι αποδεικνύουν την  ατολμία τους , είναι ΔΕΙΛΙΑ όμως να γνωρίζεις το καλό, το σωστό  και να μην το κάνεις!!!


Όταν είσαι Αδικαιολογήτως Απών από κάτι που σε χαρακτηρίζει ,  ΔΕΝ νομιμοποιήστε να χρησιμοποιείτε το τίτλο Πατριωτικό Κίνημα , ΈΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΉΣΕΤΕ , ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ NWO ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΉΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ , ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΌΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .....(τσάμπα μάγκες.....χωρίς καρύδια....!!! )!!!!

Έρρωσθε

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: «Παράλογο αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/blog-post_4919.html
«Οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες γνώριζαν ότι αναλάμβαναν κίνδυνο όταν αγόραζαν ελληνικά ομόλογα», τόνισε σε ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.



«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το υπέρογκο βάρος τους χρέους της Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να αναληφθεί από έναν ανεξάρτητο φορέα που θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωσή του με ιδιώτες πιστωτές.
Μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν
Υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συνιστούν στην ουσία υποτίμηση μέσω των περικοπών των μισθών και της αύξησης της παραγωγικότητας που θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.
Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ελλάδα «αποπληρώνει τα χρέη της σε ένα ισχυρό νόμισμα, το οποίο είναι τρέλα».
Μια λύση κατά τον ίδιο θα ήταν να μεταβιβαστεί το ελληνικό χρέος σε έναν φορέα, ένα σχέδιο που είχε υιοθετήσει η Γαλλία τη δεκαετία του 1930.
Στον φορέα αυτό θα υπάρχει συμβολή της ΕΚΤ και της Ελλάδας, με την ελληνική συνεισφορά να προέρχεται εν μέρει από τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.
Ο φορέας θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για το πως, το πότε και σε ποιο βαθμό θα υπάρχει αποζημίωση.
Αναφερόμενος στα υφιστάμενα σχέδια διάσωσης της χώρας, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να προσθέτουμε χρέος σε ένα βάρος που ήδη είναι μη βιώσιμο…οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες γνώριζαν ότι αναλάμβαναν κίνδυνο όταν αγόραζαν ελληνικά ομόλογα».

Ερωτήματα για βίντεο με αστυνομικούς – κουκουλοφόρους (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331207.html

Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών αλλά και ερωτήματα για το αν θα μπορούσε η αστυνομία με ένα πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο να περιορίσει τα επεισόδια αλλά και τη διάρκεια τους κυριαρχούν μετά τα δύο 24ωρα βίας στο Σύνταγμα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ένα βίντεο από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος τις τελευταίες δύο ημέρες, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας. Το οπτικό υλικό αναρτήθηκε στο μπλογκ gmargari.wordpress.com
Καταγράφεται η σύλληψη του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σήφη Καυκαλά, αλλά και ορισμένες περίεργες κινήσεις με κουκουλοφόρους να περπατούν δίπλα σε αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ, φαίνεται να έχουν συνομιλίες με άτομα που φορούν μάσκες και κουκούλες. Στη συνέχεια παίρνουν μαζί τους τον διαδηλωτή, τον κυκλώνουν και ένας από αυτούς τον κλωτσάει.
Στο 1:54 βλέπουμε άνδρες με μάσκες να καταφεύγουν σε μια διμοιρία και στο ίδιο σημείο οδηγείται και ο συλληφθείς.
Όπως φαίνεται στο βίντεο οι συνομιλίες και οι συνεννοήσεις αστυνομικών-κουκουλοφόρων είναι διαρκείς.

Μιλώντας στο ΑLΤΕR ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης μάλλον ήρθε σε δύσκολη θέση όταν είδε το επίμαχο βίντεο:
'' Το συγκεκριμένο βίντεο να τεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Μέσα από μια έρευνα θα φανεί ...Αν υπάρχει κάτι το οποίο είναι μυστήριο ή προβοκατόρικο θα αποδειχθεί... '' δήλωσε.
Το σίγουρο είναι ότι μονο μια εισαγγελική έρευνα μπορεί να δώσει ικανές απαντήσεις ειδικά σε μια περίοδο,  που η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης έχουν καταγγείλει ότι πίσω από τα επεισόδια βρίσκονται παρακρατικοί, που εξυπηρετούν την κυβέρνηση.


Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί στο Σύνταγμα by fon1972

Ψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο ενώ η κοινωνική ένταση κορυφώνεται - Παπανδρέου: Να μην ζήσουμε την χρεοκοπία - Σαμαράς: Οδηγούμαστε στην κατάρρευση

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7) Με 155 ψήφους υπερ ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο από την ελληνική Βουλή και την κυβερνώσα παράταξη, μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης.  Ο κ. Π. Κουρουπλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τελικά το Μεσοπρόθεσμο, όπως εξαρχής είχε επισημάνει. "Ναι" ψήφισαν τελικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος και Χρ. Αράπογλου, όπως και ο Αλ. Αθανασιάδης. "Ναι" από την Ελ. Παπαδημητρίου, βουλευτού της ΝΔ. "Παρούσα" ψήφισε η Ντ. Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Στην τελική του ομιλία στη Βουλή πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια σκληρή διαπραγμάτευση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, ενώ τόνισε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί τον μόνο δρόμο για να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε "δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάρρευση της Ελλάδας".
"Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών, η ώρα της σύγκρουσης με τα κακώς κείμενα. Δεν είναι η ώρα ούτε να λυγίσουμε, ούτε να κάνουμε πίσω" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Ο Πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην κρίση χρέους. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μια Ευρώπη που έχει αφήσει να οργιάζουν οι φορολογικοί παράδεισοι και οι οίκοι αξιολόγησης, για μια Ευρώπη που αν και κατάφερε να αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, δεν έχει βάλει τάξη στο εσωτερικό, για μια Ευρώπη που δεν έχει κάνει ουσιαστικά βήματα για να σταματήσει την κερδοσκοπία στα παράγωγα CDS.
Δεν είναι ευθύνη δική μας η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Η ευθύνη είναι δική σας, ανέφερε, απαντώντας στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς. "Εσείς μιλάτε χωρίς αριθμούς γιατί οι αριθμοί δείχνουν σε ποιον είναι η ευθύνη: Το προσωπικό μου προφίλ κ. Παπανδρέου δεν το κοίταξα ποτέ. Εβαλα πάνω από τον εαυτό μου την Ελλάδα", πρόσθεσε. "Το μεσοπρόθεσμο οδηγεί σε κατάρρευση την Ελλάδα", τόνισε για ακόμη μια φορά ο κ. Σαμαράς.

Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παν. Κουρουμπλής


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τίθεται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ψήφισε κατά του μεσοπρόθεσμου σχεδίου.
Σχετική επιστολή έστειλε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, κατά την οποία ο κ. Κουρουμπλής διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του.

Η Αθήνα καίγεται,ΗΠΑ και Ευρωπαίοι πανηγυρίζουν!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6664

Μεγάλη προβολή δίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ στην έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σημειώνοντας ότι στην Ουάσιγκτον και στη Γουόλ Στριτ επικρατεί ευφορία. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις από εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

   

Με ανταποκρίσεις και αναλύσεις σημειώνεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά παράλληλα και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, οι αντιδράσεις, οι απεργίες και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

   

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η ψήφιση του προγράμματος από τους βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι ένα "αποφασιστικό βήμα" που ανοίγει το δρόμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποδεσμεύσουν 17 δισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται η Ελλάδα να πληρώσει τα έξοδα της μέσα στο καλοκαίρι και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εργασίες για μια δεύτερη διάσωση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 3 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

  

Εν τω μεταξύ, πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για "δραματικές εξελίξεις" στην ευρωζώνη, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, σε περίπτωση που δεν θα εγκρινόταν από τη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

   

Όπως σημειώνεται, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας και την αποφυγή της χρεοκοπίας, η οποία θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, με αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρέαζαν σημαντικά και την αμερικανική οικονομία.

  

Η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" επανήλθε σήμερα με ακόμη ένα κύριο άρθρο για την ελληνική κρίση και γενικότερα την ευρωπαϊκή, επισημαίνοντας την "έλλειψη ηγετικών προσωπικοτήτων" στην Ευρώπη (εννοώντας τις ηγεσίες των ισχυρών κρατών της ΕΕ), που θα μάχονταν για τη σωτηρία της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος που δοκιμάζεται λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με τη σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας.

  

Όπως αναφέρεται, η επιβίωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, η ελεύθερη διακίνηση μέσω των εθνικών συνόρων και η διατλαντική συλλογική ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της άρνησης ή της παράλυσης των ευρωπαίων ηγετών. Τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος, όπως και ο Γάλλος Πρόεδρος ή ο Ιταλός Πρωθυπουργός, στηρίζουν το ευρωπαϊκό όραμα, αλλά σπάνια απομακρύνονται από τα στενά πολιτικά τους συμφέροντα, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

   

"Τα προβλήματα της Ευρώπης είναι και προβλήματα των ΗΠΑ", τονίζεται και "μια διάσπαση του ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ μια διάλυση του ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ θα επωμισθούν ένα ακόμη πιο βαρύ φορτίο για την ασφάλεια. Για πάνω από ένα χρόνο, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, οι σημαντικότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν ακόμη να πάρουν τις αναγκαίες σκληρές αποφάσεις". 

  

Τέλος, η σύνταξη της "Νιου Γιορκ Τάιμς" διατυπώνει την άποψη ότι ο εποικοδομητικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, θα ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους, η ανακεφαλαίωση των πληττόμενων τραπεζών και η χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ώστε να μπορέσουν οι υπερχρεωμένες χώρες, κυρίως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, να ανακτήσουν την πιστωτική τους φερεγγυότητα. 

   

Επίσης, επικροτείται η πρωτοβουλία του Νικολά Σαρκοζί για την "εθελοντική συμμετοχή" των τραπεζών στην επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων που ωριμάζουν, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι τράπεζες των άλλων χωρών, κυρίως της Γερμανίας. Πρόκειται για μια ενέργεια που μείωνε τις πιέσεις για τη λήψη περεταίρω μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

   

Στις εξελίξεις, σε σχέση με την ελληνική κρίση και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται με άρθρο του στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" και ο πρώην διαχειριστής επενδυτικού ταμείου Έντι Κέσλερ, υποστηρίζοντας ότι, εφόσον είναι αδύνατο για τη Γερμανία να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τότε να εκδώσει ομόλογα με ενέχυρο ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (και γη), ώστε να δοθεί μια δεκαετία στους Έλληνες να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους. Τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ισχυρίζεται, θα περιέλθουν σε γερμανικά χέρια ή σε κινέζικα επενδυτικά ταμεία και θα επιβληθούν όροι αγοράς ώστε οι πρώην κρατικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με κερδοφορία. 

    
  

Αν και τυφλός μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/29/109603/#more-109603


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η δυσαρμονία πολιτών και βουλευτών ήταν εμφανής στη Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι ένα εξαπτέρυγο, αλλά είχε ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Κι όταν τα μπιλιετάκια της εφορίας θα επιστρέφονται γιατί κανείς δε θα έχει να τα πληρώσει, τότε θα φανεί το μέγεθος της ανοησίας όσων αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο.
Δυστυχώς μόνο ο Π. Κουρουπλής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από την συνπολίτευση. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν είπε ποτέ ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά εξέφραζε τις αντιρρήσεις του, περίμενε εξηγήσεις και έκανε υπομονή, τελικά επέλεξε το δύσκολο δρόμο.
Δεν έκανε καμιά κωλοτούμπα όπως ο κ. Αθανασιάδης αλλά έμεινε σταθερός στις απόψεις του. Και φυσικά τον διέγραψαν διότι είναι γνωστό τι γίνεται με τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τυφλός από μικρό παιδί, δεν προτίμησε να μείνει στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει σε αντίθεση με τη θέληση του κόσμου που τον εξέλεξε. Αν και τυφλός θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.
Οι άλλοι που βλέπουν να δούμε τι καλοκαίρι θα κάνουν στις περιφέρειές τους.

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε – Η Ελλάδα είναι υπό επίσημη πλήρη κατοχή

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_5694.html


  • Οι πολιτικοί τελικά ψήφισαν αυτό που οι πολίτες καταψήφισαν!
  • H δικτατορία επέβαλε τη γνώμη των λίγων και των συμφερόντων και κόντρα στην κραυγή του λαού ψήφισε υπέρ της μετατροπής της χώρας μας σε οικόπεδο ξεπουλήματος και ευκαιριών για τις "δάνειες δυνάμεις"
  • Το σκοτάδι του φασισμού πέφτει πάνω από τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία
Τελικά, σε αυτή την χώρα, σε αυτή την δύσμοιρη πατρίδα, οι πολίτες υπάρχουν μόνο για να εκτελούν τις αποφάσεις (ή τα εντεταλμένα διατάγματα) που ψηφίζουν οι βολευτές! Αυτή δεν είναι χώρα πλέον. Είναι ένας χώρος στον οποίο κατοικοεδρεύουν ένα τσούρμο πολιτικών, οι οποίοι –φυσικά- έχουν και έναν λαό να εξυπηρετεί τις… απαιτήσεις τους…

Με ψήφους
υπέρ: 155
κατά: 138
παρών: 5
το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποτελεί νόμο του κράτους και η τροϊκανή κυβέρνηση Παπανδρέου έθεσε τα θεμέλια του απόλυτου ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών, της Ευρώπης και φυσικά (θέλει να ελπίζει) και του ιδίου...

Ψήφισαν λοιπόν οι βουλευτές, αυτά που τους ζήτησε η τρόικα και όχι ο λαός. Και μένει η απορία: Οι βουλευτές εκφράζουν την τρόικα ή τον Ελληνικό λαό; Αν υπηρετούν την τρόικα, τότε ποιός λόγος υπάρχει να συνεδριάζουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Και ποια σημασία έχει το αριθμητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας; Καμία απολύτως. Το «παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…»

Μήπως θα έπρεπε εμείς οι πολίτες ως ιδιοκτήτες του Κοινοβουλίου, να τους στείλουμε μία έξωση και να απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους από έναν χώρο που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί την δημοκρατία και όχι την τρομοκρατία των ευρωπαίων ετέρων και τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών;
Μήπως θα έπρεπε οι βουλευτές να φύγουν άμεσα και σύσσωμα από την Ελληνική βουλή, αφού δεν έχουν καμία σχέση πλέον με την Ελληνική Δημοκρατία;

Ψήφισαν, λοιπόν –προσποιούμενοι πως ήταν και στενοχωρημένοι- και αποχώρησαν για να γευματίσουν ήσυχα, αφού κατάφεραν να δώσουν «στεγνά» μία ολόκληρη χώρα και να παραδώσουν κάθε ίχνος της προσωπικής τους αξιοπρέπειας και ηθικής… Ψήφισαν οι «ταγοί» και έγιναν λαγοί, ευελπιστώντας στις επόμενες ημέρες σε δραματικά γεγονότα, προκειμένου να ξεχαστεί η μικροπρέπεια, η ανανδρεία και η μικροψυχία τους…

Ψήφισαν οι πιστοί, ψήφισαν και οι αντάρτες, ψήφισαν και οι επόμενοι υπουργοί… Όλα στον βωμό της ματαιοδοξίας τους… Ένας ολόκληρος λαός παραδόθηκε στο θυσιαστήριο των «αγορών», των τοκογλύφων, των εκβιαστών, των οικονομικών τρομοκρατών!...

Ψήφισαν τα πρόβατα, κατά τη βολή του τσομπάνη…

Καμία απολύτως έκπληξη, αφού είχαν δώσει «δείγματα γραφής» της συνέπειας και της φιλοπατρίας τους. Είχαν δώσει τα χαρακτηριστικά του τρόπου σκέψης τους, όταν ψήφιζαν για να πάρουν οι ίδιοι αυξήσεις στους μισθούς τους και ο λαός αυξήσεις σε φόρους, σε τιμές αγαθών και μειώσεις σε κρατικές παροχές (βλ. Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.α.)… Αυτή την Δημοκρατία υπηρετούν οι καλοβολεμένοι βολευτές μας. Αυτή την Δημοκρατία ορέγονταν στα όνειρά τους και αυτή την Δημοκρατία έχτισαν με φασίζουσα συμπεριφορά, με πραξικοπηματικές ενέργειες που προσβάλουν το όνομα της Ελλάδας και που επαναφέρουν (δια της πλαγίας οδού) πρακτικές και τακτικές του παρελθόντος που ακολούθησαν στυγνοί δικτάτορες στον δρόμο προς την επιβολή της μάταιας εξουσίας τους…

Ψήφισαν τα όρνεα της ψυχής μας, ψήφισαν οι κακόμοιροι στην ψυχή και στην καρδιά, ψήφισαν τα ποντίκια και οι παρατρεχάμενοι των (πάσης φύσεως) «χορηγών»… Ψήφισαν υπέρ του θανάτου του δικού μας, υπέρ της ταπείνωσης αυτής της πατρίδας που δεν είναι πλέον και δική τους… Ψήφισαν για το κόμμα και ξέχασαν πως αυτός ακριβώς είναι και ο ορισμός του ναζισμού! Το κόμμα υπεράνω όλων!!!

Ψήφισαν τον θάνατό μας για να μας αποδείξουν πόσο δίκιο είχαμε όταν τους κατηγορήσαμε ως απάτριδες και ως κοινούς κλέφτες… Νύχτα ψήφισαν την καταδίκη μας, ως άλλοι γραμματείς και φαρισαίοι, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε… την ποινή θανάτου που οι ίδιοι μας επέβαλαν, επειδή εμείς τους εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας…

Από δω και πέρα, τώρα που έπεσε η καταχνιά και έγιναν ολοφάνερες οι διαθέσεις, οι θέσεις και οι προθέσεις, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ότι δεν διάβασε, ότι δεν άκουσε, πως έδωσε το ελεύθερο για την θανάτωση ενός ολόκληρου λαού…!

Η ειρωνεία είναι πως οι βολευτές μας Συνταγματικά κατέχουν θέση υπερασπιστή της χώρας και των πολιτών… Αλλά, για ποιο Σύνταγμα να λέμε τώρα…! Αυτό που τσαλαπάτησαν ή μήπως γι αυτό που θα πάμε όλοι μας για να τους θυμίσουμε και να τους αποδείξουμε πως σε ετούτη τη χώρα ο λαός αποφάσισε να πάρει το κουμάντο στα χέρια του… και να αφαιρέσει τις εξουσίες που εξευτέλισαν οι καταχραστές της εμπιστοσύνης μας και της Δημοκρατίας…

Ο Ελληνικός λαός κηρύσσει έναν διαρκή ανένταχτο αγώνα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, ενάντια στους δούλους των τραπεζών, ενάντια στους μεσίτες των πολυεθνικών…


ΥΓ: Το CNN χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα για την Ελλάδα ως D-Day, παρομοιάζοντάς την με την γνωστή απόβαση της Νορμανδίας. Το ερώτημα έρχεται αυτόματα: Και ποιοί θα κάνουν απόβαση στην Ελλάδα;

Με το μεσοπρόθεσμο, υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Έτσι λέγεται: «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015». Προβλέπει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από ένα «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» Προσέξτε: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...» Και συνεχίζουμε: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί». Για πόσο θα πληρώνουμε; Απλά, μέχρι να έχουν εκποιήσει τα πάντα... «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015... Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015... Οι κινητές αξίες... μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.Α.)... Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα... και άλλα περιουσιακά στοιχεία... Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης... Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο... δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο... Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο... Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου ή υπέρ της εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή υπέρ του ειδικού διαδόχου αυτών, όπως ειδικότερα ορίζεται στην απόφαση με την οποία κηρύσσεται η απαλλοτρίωση». Ναι και τα συνωμοτικά «αλά Μπίλντερμπεργκ»: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο». Και μια από τις πιο εξωφρενικές πρόνοιες: «Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σχέδια πόλεως καθώς και πολεοδομικές μελέτες ή/και να καθορίζονται ειδικές χρήσεις γης και ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για τα εντός σχεδίου πόλεως δημόσια ακίνητα, ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες στην περιοχή όρους και περιορισμούς δόμησης καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος πολεοδομικός-επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο». Και το παρανοϊκό: «Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαeurogroup_ecofinταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα (50) χρόνια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με καταβολή ανταλλάγματος που προσδιορίζεται στην οικεία σύμβαση παραχώρησης. Για την εκτέλεση των έργων στον αιγιαλό ή στην παραλία... Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και τα όργανα προσδιορισμού του ανταλλάγματος και κάθε σχετικό θέμα». Πάνε και οι αιγιαλοί: «Ο κύριος της επένδυσης ή ο έλκων εξ αυτού δικαιώματα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εθνικής ανάγκης, έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής και με αντάλλαγμα χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας που του παραχωρείται με την ως άνω διαδικασία για την κατασκευή λιμενικών έργων, που εκτελεί ύστερα από άδεια των αρμόδιων αρχών». Τι άλλο να σας πούμε;

Σκλάβωσαν την Ελλάδα με 155 ψήφους - Πέρασε η τρομοκρατία (ανανέωση 3)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

(Ανανέωση 16.05): Με 154 της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συν την Έλσα Παπαδημητρίου, επί συνόλου 298 (απουσίαζε ο Γ.Καραγκούνης της Ν.Δ. και ο ανεξάρτητος Γ.Λιάνης), πέρασε το ξεπούλημα της χώρας και η υπερχρέωσή της. Αδιαφορώντας πλήρως για τις λαϊκές αντιδράσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το σκλάβωμα της Ελλάδας...
Συγκεκριμένα είχαμε 155 "ναι", 138 "όχι" και 5 "παρών" στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015.
Τελικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ακολούθησε αυτό που του λέει η συνείδησή του και καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εν συνεχεία διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκανε το λάθος Φλωρίδη και Νασιώκα να παραιτηθεί από βουλευτής και έτσι η κοινοβουλευτή δύναμη του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στους 154 βουλευτές.
"Λάκισε" ο Αλ.Αθανασιάδης της Κοζάνης, ο οποίος με ένα λογίδριο εκτός Κανονισμού, είπε ότι "Τον έπεισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός" και ψηφίζει "Ναι"!
Έξω από την Βουλή οι δυνάμεις καταστολής κτυπάνε κυριολεκτικά "στο ψαχνό" αδιακρίτως
Με μαύρα γράμματα θα γραφεί στην Ελληνική Ιστορία η 29η Ιουνίου 2011...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεσιτάλ τρόμου από την κυβέρνηση μέσα και έξω από την Βουλή. Έξω από την Βουλή σπέρνουν το τρόμο μα αναίτιες επιθέσεις της ΕΛΑΣ κατά των Αγανακτισμένων και μέσα στη Βουλή, πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για "Καταστροφή της χώρας" αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές του το σχέδιο των ξένων τραπεζών για ξεφόρτωμα των ελληνικών ομολόγων. Η επίθεση των ΜΑΤ είναι τόσο βίαιη που είναι πιθανόν αν συνεχιστεί με την ίδια βιαιότητα να θρηνήσουμε θύματα μετά την ψηφοφορία.
Από την Ερμού μέχρι το Παγκράτι τα ΜΑΤ έχουν πνίξει το σύμπαν στα δακρυγόνα, με τους διαδηλωτές να απαντούν με ότι βρίσκουν μπροστά τους και με τους γνωστούς προβοκάτορες να βρίσκουν χώρο να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν.
Οι σκληρότερες μάχες εκτείνονται από την Πανεπιστημίου και την Αμερικής, έως την Αμαλίας και την Καραγιώργη Σερβίας. Τα μέτωπα σήμερα είναι πολλά και σε πολλούς δρόμους έχουν στηθεί οδοφράγματα. Πολλοί από τους κουκουλοφόρους είναι οπλισμένοι με σφεντόνες.
Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.
Στην πλατεία γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ από τα μεγάφωνα οι Αγανακτισμένοι προσπαθούν να εμψυχώσουν τον κόσμο να επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή.
Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον  Άγνωστο στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότoφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών. Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αντίθετα η Έλσα Παπαδημητρίου της Ν.Δ. υπερψήφισε, όπως το είχε δηλώσει

Στιγμές Χούντας!

Τα ΜΑΤ κάνουν επιθέσεις πογκρόμ σε συγκεντρωμένο κόσμο σε όλα τα στενά (Πλάκα,Μοναστηράκι,Ψυρρή,Θησείο). Έχουν ένα και μόνο σκοπό! Να μην ξανασυγκεντρωθεί κανείς στο Σύνταγμα. Δεν θα τους περάσει! Όλοι/Όλες κάτω!
Παρόλη την καταστολή...
ο κόσμος δεν υποχωρεί! Βρίσκεται σε όλο το κέντρο και επανέρχεται κάθε φορά δυναμικά προς την πλατεία!
http://real-democracy.gr/
ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko
 
 

Μοίρασαν ημερολόγιο που δείχνει τον Παρθενώνα με τούρκικη σημαία υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ!!!


Πάλι καλά που αντιδράσαμε και δεν ύψωσαν τούρκικες σημαίες 
Από το ιστολόγιο παρατηρητης

Αίσχος κ. Αναγνωσταρά!
Το φεστιβάλ Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ξεσήκωσε αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι διοργανωτές του έδειξαν από την αρχή τα φιλοτουρκικά σχέδιά τους με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
Στην αρχή επιχείρησαν να κλείσουν χορηγία από την τούρκικη πρεσβεία ενώ είχαν πρόθεση να υψώσουν τη σημαία της Τουρκίας στην πόλη του Ναυπλίου καθώς το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες.
Εκατοντάδες δημοσιογραφικά μέσα ξεσηκώθηκαν εναντίον τους και τελικά δεν είδαμε τη σημαία με την ημισέληνο να κυματίζει, όμως η ξεφτίλα συνεχίστηκε...

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς έβγαλε ανακοίνωση μετά το πέρας του φεστιβάλ στην οποία έκανε λόγο για υπερπατριώτες, για εθνικιστικό παραλήρημα και  για ακραίους χαρακτήρες ντυμένους με εθνικιστικό περίβλημα που μπορούν να καταστούν επικίνδυνοι...

Επίσης διατυμπάνιζε πως δεν αναρτήθηκαν σημαίες στο Μπούρτζι και στο Παλαμήδι, δεν εξέθεσε την Πατρίδα και δεν προκάλεσε κανέναν...

Σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου, ο οποίος έγινε έξαλλος με τα δημοσιεύματα καθώς δεν ήθελε να αντιδράσει ο κόσμος, ιδιαίτερα οι δεξιοί, μιας και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έχει βλέψεις για υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχουμε να γράψουμε άλλα λόγια παρά μόνο να παραθέσουμε την παρακάτω εικόνα.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να μεγαλώσει
Η φωτογραφία που βλέπετε και τη δανειστήκαμε από την έγκυρη εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη, δεν είναι φωτομοντάζ αλλά πίνακας ζωγραφικής της Τουρκάλας ζωγράφου που φιλοξένησε ο Δήμος Ναυπλιέων για το φεστιβάλ.

Σε αυτό τον πίνακα βλέπουμε τον Παρθενώνα, το σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας και του πολιτισμού της, να έχει πάνω του την τούρκικη σημαία και από κάτω πλήθος Τούρκων. Στον ουρανό είναι φανερός ο ήλιος, στον οποίο διακρίνεται η μορφή του μεγαλύτερου χασάπη του Ελληνισμού και ήρωα των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ.

Αυτός ο πίνακας βρισκόταν μέσα στο ημερολόγιο που μοιράσθηκε δωρεάν σε όσους παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση κύριε Δήμαρχε τότε τι είναι; Δηλαδή αν δεν είχαν ξεσηκωθεί όλοι εναντίον σας από την αρχή τι άλλο θα βλέπαμε στην πόλη του Ναυπλίου;;;

Γράψαμε από την αρχή πως πάνω από τα συμφέροντα είναι η Πατρίδα και γι' αυτό δεν κάναμε πίσω καθώς ήταν σίγουρο πως θα βρίσκατε τρόπο να προκαλέσετε την κοινή γνώμη.

Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως ο κ. Αναγνωσταράς είναι λάτρης του οθωμανικού....(πολιτισμού) και πως σε αυτά που γράφαμε μέρες προτού αρχίσει το τούρκικο φεστιβάλ Ναυπλίου θα πέφταμε μέσα. Τώρα δήμαρχε ότι και να γράψεις για υπερπατριώτες και για επικύνδινους εθνικιστές δεν ξεγελάς κανέναν.

Ημερολόγια που δείχνουν τον Παρθενώνα με τούρκικη σημαία και τον Κεμάλ στα δεξιά του μοιράστηκαν στο φεστιβάλ του δήμου στον οποίο ηγείσαι... Μετά μην απορείς γιατί στρέφονται όλοι εναντίον σου και ψάξε τρόπους να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα...


Ιάσονας Μουσταΐρας

500 Τραυματίες στο ιατρείο του μετρό στο Σύνταγμα. Καταγγελία γιατρού στο ALTER


 
Πριν από λίγο ιατρός που βρίσκεται στο ιατρείο που έχει στηθεί στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ανέφερε πως έχουν περάσει 500 τραυματίες.
Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σταθμό λόγο της εκτεταμένων επεισοδίων.
Ο Ερυθρός Σταυρός έκανε έκκληση για  οξυγόνο από το ιατρείο μέσα στο Μετρό. Το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει τραυματίες λόγω χημικών και πετροπόλεμου.
Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι που έχουν πνίγει στα χημικά.
Έκκληση πριν από λίγο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Λουράντου, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα "να σταματήσει η ρίψη χημικών, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα".
Για λόγους ασφάλειας εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George Palace λόγω του ανεξέλεγκτων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος .
 Σε διατεταγμένη υπηρεσία κουκουλοφόροι και ΜΑΤ, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

Νωρίτερα θα αρχίσει......



Δεν το θέλουν αργότερα , τώρα θα το κλείσουν!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΛΟΙ ΕΞΩ!!!!!


ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ!!!!!


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!!

Οδομαχίες σώμα με σώμα μέχρι το Παγκράτι - Στις 14.30 η μεγάλη "έκρηξη";

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Οδομαχίες εκτυλίσσονται αυτή την στιγμή σε διάφορους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος, ειδικά στην περιοχή προς το Χίλτον, με κύριο χαρακτηριστικό την συμμετοχή πολιτών και όχι κουκουλοφόρων, αλλά στη μεγάλη μάχη που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την αναμενόμενη υπερψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος σήμερα στις 14.30, επικεντρώνουν οι δυνάμεις ασφαλείας ολόκλητο τον σχειδασμό τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επεισόδια από ενωρίς το πρωί έφτασαν μέχρι το ... Παγκράτι, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις στην Ερατοσθένους και στην Ευτυχίδου και κάηκαν κάδοι σκουπιδιών. Οδοφράγματα είναι στημένα και από πολίτες και από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία από την Ομόνοια μέχρι το Παγκάτι. Ο έλεγχος των περιοχών αυτών επίναι 50-50! Χημικά από τη μια πλευρά, μολότοφ, πέτρες κια κοντάρια από την άλλη συνθέτουν ένα σκηνικό ακραίας αναρχίας σε μία πόλη που ψυχορραγεί...
Με αυτό δεδομένο, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν μία έκταση που ξεκινάει από την Ομόνοια (ελπίζοντας πάντα ότι στα επεισόδια που θα ξεκινήσουν δεν θα έχουμε εμπλοκή λαθρομεταναστών) και φτάνει μέχρι τον σταθμό του Μετρό των Καλογήρων στο ... Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου!
Αν οι συγκρούσεις γενικευθούν (γιατί χθες μόνο οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε επεισόδια) με την συμμετοχή μαζών Αγανακτισμένων (οι οποίοι σήμερα, μετά την ψήφιση του Μεσορπόθεσμου, θα νιώσουν ότι ο αγώνας τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα) και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν, τότε ίσως να μιλάμε για μια έκταση συγκρούσεων που θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008.
Τα πρώτα επεισόδια στο κέντρο ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, ωστόσο, απομακρύνθηκε από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και στο Καλλιμάρμαρο κατά Αγανακτισμένων πολιτών, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.
Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Παγκράτι, με διαδηλωτές να «πυρπολούν» κάδους απορριμμάτων στην οδό Ερατοσθένους.
Από νωρίς στήθηκαν μπλόκα σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης αλλά και έξω από την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.  Αξίζει να σημειωθεί οτι η Β. Κων/νου είναι από νωρίς κλειστή σε όλο το μήκος της και είναι εντυπωσιακή η παρουσία της αστυνομίας! Εκατοντάδες αστυνομικοί δημιούργησαν ασπίδα ασφαλείας για να περάσουν οι βουλευτές. Από τις μεχρι τώρα συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές τουλάχιστον 8 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο είτε με τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα.
Στις 11.10 οι διαδηλωτές είχαν την πρώτη τους επίτυχία έναντι των αστυνομικών δυνάμεων: Διαλύεται το μπλόκο της Β. Σοφίας και οι διαδηλωτές κατευθυνονται προς το Σύνταγμα για να ενωθούν με τους υπόλοιπους.
Πρώτο "θύμα" η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η οποία δέχθηκε επίθεση με καφέδες και γιουχαϊσματα την ώρα που περνούσε με το ΙΧ της. Εκείνη απάντησε κάνοντας το σήμα της νίκης.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη αποδοκιμάστηκε από τους Αγανακτισμένους και εισεπραξε γιαούρτια και αυγά. Χθες η γραμματέας του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα είχε αποδοκιμάσει από τηλεοράσεως τους Αγανακτισμένους που μούτζωναν τη Βουλή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Reuters: Απίθανη η πτώχευση ακόμα και αν καταψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_3621.html
Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23732&categories_id=69
Ακόμα και αν το ελληνικό κοινοβούλιο καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τα άλλα...  
Reuters: Απίθανη η πτώχευση ακόμα και αν καταψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο
κράτη της ευρωζώνης είναι μάλλον απίθανο να αφήσουν τώρα την Αθήνα να οδηγηθεί σε μία άτακτη πτώχευση, μεταδίδει το Reuters.



Μάλιστα το πρακτορείο τονίζει ότι παρά τις πιεστικές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία Όλι Ρεν, πως δεν υπάρχει Σχέδιο Β αν η Ελλάδα δεν περάσει το νέο πακέτο λιτότητας, «off the record» οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν εδώ και εβδομάδες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα λάβει αρκετά χρήματα ανεξαρτήτως αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή την Τετάρτη.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί η μετάδοση της οικονομικής αστάθειας της αγοράς σε άλλες αδύναμες οικονομίες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, καθώς και στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Ελλάδα να βυθιστεί στην άβυσσο» είπε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διαβάστε ακόμα:
Reuters: Σχέδιο Β για την Ελλάδα αν δεν ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο, 28/06/2011 - 11:27

Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται - Εντολές για ωμή και απρόκλητη βία από την Αστυνομία - Ξύλο και χημικά από νωρίς το πρωί (upd)

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

true-bloodΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:20 Για ενισχύσεις από την πλατεία καλεί το μπλόκο του Ζαππείου για να εμποδίσει τους βουλευτές να προσεγγίσουν την Βουλή - Στο σημείο κατευθύνονται μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.
12:01 Οι βουλευτές περνάνε μέσα από το Ζάπειο. Στο σημείο που οι διαδηλωτες έχουν κλείσει με οδόφραγμα το δρομάκι πίσω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Ζαπείου, καταφθάνουν περιπολικά.
11:40 Περίπου στις 10.000 υπολογίζονται οι συγκεντρωμένοι τώρα στο Σύνταγμα, ενώ καταφθάνουν συνεχώς διαδηλωτές και από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα και από το μπλόκο του Ευαγγελισμού.

11:32
Από τις μεχρι τώρα συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές τουλάχιστον 8 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο είτε με τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα. Μπλόκα αγανακτισμένων διαδηλωτών παντού στα στενά γύρω από τη Βουλή - Ενισχύει τα δικά της μπλόκα η Αστυνομία έξω από το κτήριο- Μόνο 10 βουλευτές έχουν καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να φτάσουν στη Βουλή - 

Εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να "κατέβει" το internet μετά τις 11πμ;

Πληροφορίες θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να πιέζει εταιρίες ιντερνέτ να "κλείσουν" την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην υπάρχει ενημέρωση μέσω blog και sites. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, μιλάμε για ΧΟΥΝΤΑ και επίσημα πλέον, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις από τους αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες.


ΠΗΓΗ tro-ma-ktiko

Καλὰ νὰ πάθουν οἱ «ἀντιπαραγωγικοί»!



«Νὰ μὴν πληρώνονται. Νὰ ἐργάζονται δωρεάν, παρέχοντας τὶς ὑπηρεσίες τους στήν Πατρίδα γιὰ τὴν Πατρίδα, δίχως ἀμοιβή καὶ κορδελίτσες.» Τἂδε ἔφη Πάγκαλος ἐμμέσως…. (Πλὴν σαφῶς!)
Ἀπὸ newsbomb τὸ παρακάτω, γιὰ νὰ τρίβουμε τὰ ματάκια μας καὶ νὰ αὐξάνουμε σὲ ἀριθμὸ τὶς μοῦτζες…. Κι ὅ,τι ἄλλο προκύψῃ…
Πρωταθλητές οι πιλότοι μας πετούν με σαράβαλα αεροπλάνα
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Την ώρα που οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκουκαι σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος πήραν αντίστοιχα, το Α’ και Β’ Βραβείο τουκαλύτερου «πολεμιστή» του ΝΑΤΟ, έπειτα από σκληρά γυμνάσια διάρκειας ενός μηνός στην Ισπανία, μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδα, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, στα γραφεία του υπουργείου ’Αμυνας και του Αρχηγείου Αεροπορίας φθάνουν δραματικές αναφορές διοικητών από διάφορες Πτέρυγες Μάχης σε όλη την Ελλάδα όπου αναφέρονται τα εξής:
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανταλλακτικών σε όλους τους τύπους πολεμικών αεροπλάνων, η συντήρησή τους είναι ελλιπέστατη, προκαλώντας κινδύνους για τους πιλότους, καθώς είναι υποχρεωμένοι να πετούν «σαράβαλα» αεροπλάνα.
Τα καύσιμα που τους δίνονται με το σταγονόμετρο δεν επαρκούν για τον έλεγχο του Αιγαίου. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα περιστατικά του τελευταίου διμήνου, της πτώση Μιράζ 2000 και F16-50BLOG, λόγω τεχνικών προβλημάτων .
Οι δύο Σταυραετοί της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν τα διπλώματα του Α’ και του Β’ «πολεμιστή» στο ΝΑΤΟ, ο Νίκου και ο Θεοχαρόπουλος, ανήκουν στην 343 Μοίρα της Σούδας, από κει που ξεκίνησε και ο ήρωας σμηναγός Ηλιάκης στις 23/5/2006 για να καταρριφθεί λίγα λεπτά αργότερα ανοιχτά της Καρπάθου από τουρκικό μαχητικό.
Μισθοί των δύο πρώτων πιλότων του ΝΑΤΟ:
Υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου €980 καθαρά
Σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος €1300 καθαρά

Και οι δύο πληρώνονται λιγότερα από όλους τους συναδέλφους τους στην Ε.Ε.
Και οι δύο βάζουν σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή τους περισσότερο από κάθε άλλον συνάδελφό τους στην ΕΕ
Μισθός οδηγού πολιτικού της Βουλής: €1520 καθαρά
Εδώ δεν υπάρχουν σχόλια…
Ἔχω ἕνα θέμα στὸ νὰ ἀντιληφθῶ τὰ ποσά… (Σιγὰ τὰ ποσὰ θὰ μοῦ πεῖτε…)  Ὁ πιλότος μὲ μεγίστη ἀμοιβή 1300 εὐρόπουλα κι ὁ ὁδηγὸς μὲ 1520! Ἐὰν λογικὸς ἄνθρωπος τὰ βάλλει κάτω, θὰ γελᾶ ἔως δακρύων! Ἐκτὸς ἐὰν συμπεριλαμβάνονται στὶς ἀμοιβὲς καὶ οἱ διάφοροι βαθμοὶ κινδύνου ποὺ ἀναλαμβάνουν οἱ διάφοροι ὑπάλληλοι. Τί βαθμοὺς κινδύνου ἀναλαμβάνει ἕνας πιλότος, καὶ μάλλιστα δίχως καύσιμα, συντήρησι,  ἀνταλλακτικά τοῦ ὀχήματος ποὺ καβαλάει; Τίποτα… Ἐν ᾦ ὁ ὀδηγὸς τοῦ βουλευτοῦ (καὶ ἰδίως ἐὰν αὐτὸς εἶναι ὁ Πάγκαλος ἢ ὁ ΓΑΠ  ἢ ὁ Παπακωνσταντίνου) ἀναλαμβάνουν ὑψηλότατον βαθμὸ ῥίσκου!!! Διότι:
1ον. Κινδυνεύουν νὰ γίνουν ἠλίθιοι μὲ ὅσα ἀκοῦν καθημερινῶς!
2ον. Κινδυνεύουν νὰ γίνουν τὰ παιδιὰ γιὰ τὰ ψώνια τῆς κυρίας πολιτευτοῦ. Ἐκεῖ νὰ δεῖτε κίνδυνος!!! Νὰ πηγαίνῃ μὲ τὶς σακοῦλες ἀνὰ χείρας ὁ ὁδηγὸς καὶ νὰ τὸν φωτογραφίζουν οἱ ἀδιάκριτοι!
3ον. (Καὶ σημαντικότερον.) Κινδυνεύουν νὰ φᾶνε κάποιο αὐγό, κάποιαν τομάτα, κάποιο σάπιο ἀντίδι, κάτι τέλος πάντων ἀπὸ λᾶθος σημάδι. Μὰ τὸ σημαντικότερον ὅλων, κινδυνεύουν νὰ φᾶνε καμμία ξανάστροφη… Ποῦ τὸ βάζεις αὐτό; Ὁ μέγιστος κίνδυνος ποὺ δικαιολογεῖ καὶ τὴν ἀμοιβή.
Φιλονόη.
Ἐνδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικῶς μὲ τὸν ῥόλο τῶν ὁδηγῶν στὸ
Ἡ φύλαξις πάει ἀναλόγως τοῦ «ὄγκου» ἢ ἀναλόγως τῆς ἀλητείας;

Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας...  
Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.



Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.



Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.



Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.



Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό    

Περνάει "χαλαρά" το Μεσοπρόθεσμο σήμερα στη Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Βέβαια θεωρείται η υπερψήφιση σήμερα του Μεσοπρόθεσμου και αύριο του Εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, όπως έχει σημειώσειεδώ και πολλές ημέρες το defencenet.gr. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι διαφωνούντες ή "διαφωνούντες", όπως γράψαμε από χθες, έχουν "μαντρωθεί". Το μοναδικό ερώτημα είναι ο αριθμός των ψήφων που θα συγκεντρώσει. Αυτό βέβαια, όπως τόνισε και η Β.παπανδρέου χθες στον επικήδειο της ελληνικής οικονομίας στη Βουλή, δεν σώζει με τίποτα την βύθιση της χώρα λόγω υπερχρέωσης...
Από τους 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην χειρότερη περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν περισσότερες από 1-3 απώλειες,χωρίς να αποκλείεται να ψηφιστεί και από τους 155. από εκεί και πέρα υπάρχει και η "χρυσή εφεδρεία" το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και η Έλσα Παπαδημητρίου της Ν.Δ., η οποία ... "ψυχικά" βρίσκεται ήδη στην Δημοκρατική Συμμαχία.
Μπορεί η Ν.Μπακογιάνη να κάλεσε τους βουλευτές της ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά είναι πιθανό ότι 1-2 ψηφοι θα πέσουν "υπέρ" Μεσοπρόθεσμου.
Η ελβετική τράπεζα UBS, που έχει δανείσει αρκετά λεφτά στη χώρα μας, αλλάέχει και καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τα λεφτά που έχουν βγάλει έξω χιλιάδες Έλληνες, μας "τιμά" ως κορυφαίο θέμα στην σημερινή ανάλυσή της.  
Σύμφωνα με τη UBS, το μεσοπρόθεσμο θα υπερψηφιστεί με βάση τον αριθμό των βουλευτών που έχει η κυβέρνηση στη Βουλή. Αναδεικνύει ακόμη το πολιτικό ρίσκο, δεδομένου ότι η ένταση είναι υψηλή και ότι οι διαμαρτυρίες μπορεί να κλιμακωθούν εν όψει της ψηφοφορίας.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου έχει θεωρηθεί ως προϋπόθεση από το ΔΝΤ και την ΕΕ για την καταβολή της δόσης των 12 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο, και για τη διεύρυνση της επιπλέον βοήθειας χρηματοδότησης της Ελλάδας και μετά από το 2012.
Και τα δύο μέτρα θεωρούνται πολύ σημαντικά, αλλά έχουν και μια αίσθηση επείγοντος, καθώς εάν η Ελλάδα δεν λάβει τουλάχιστον μέρος της δόσης, υπάρχει ανησυχία ότι θα χρεοκοπήσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eurobank: Πώς πήρε τζάμπα 950 εκατ. από το κράτος!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

eurobank2Η τράπεζα του πλουσιότερου Έλληνα μεγιστάνα, η Eurobank του ομίλου Λάτση, θα συνεχίσει να κρατά τα 950 εκατ. ευρώ που έχει πάρει από το... άφραγκο Ελληνικό Δημόσιο ως κεφαλαιακή ενίσχυση, παρότι «πονάει» από την πληρωμή τόκων 95 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μια ματιά, όμως, στα «ψιλά γράμματα» των οικονομικών καταστάσεων της τράπεζες δείχνει ότι ο «πόνος» είναι πιο «γλυκός» από όσο φαίνεται, αφού τα 95 εκατ. ευρώ επιστρέφονται στην Eurobank από την εφορία και ουσιαστικά η τράπεζα έχει πάρει τζάμπα τα 950 εκατ. του Δημοσίου!
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Νανόπουλος, εξήγησε χθες στους μετόχους ότι από... φρονιμάδα και υπευθυνότητα η τράπεζα δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ορατό μέλλον τις κεφαλαιακές ενισχύσεις που έχει πάρει από το Δημόσιο: «Κρίνουμε ότι λόγω της συγκυρίας είναι φρόνιμο και υπεύθυνο από μέρους μας να τις κρατήσουμε επ’ ωφελεία των μετόχων (σ.σ.: δηλαδή, πρωτίστως του ομίλου Λάτση, που δεν δείχνει να «καίγεται» να τοποθετήσει νέα κεφάλαια στην τράπεζα)». Και θα κρατηθούν τα 950 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Νανόπουλος, «ακόμη και εάν χρειαστεί να πληρώσουμε τον τόκο των 95 εκατ. ευρώ, ο οποίος μας πονάει».

Τάγματα Ασφαλείας τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Επίορκοι αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες, λειτούργησαν σαν κατοχικά SS.


από symmaxiaellada
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΛΑΔΑ/196706563713798
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582 
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τάγματα Ασφαλείας τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Επίορκοι αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες, λειτούργησαν σαν κατοχικά SS
Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά πάντων προχώρησαν τα ΜΑΤ σήμερα στο Σύνταγμα. Λειτουργώντας ως Τάγματα Ασφαλείας, αντί να κάνουν το καθήκον τους και να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες που ετοιμάζονται να σακατέψουν κάθε περιθώριο ελπίδας επιβίωσης του Ελληνικού Λαού, με την ψήφιση του αναθεωρημένου μνημονίου, διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ξεπερνώντας σε αγριότητα τα Ναζιστικά SS της γερμανικής κατοχής.
Σε ένα απίθανο τσίρκο συνεργασίας με τους «γνωστούς αγνώστους», κατάφεραν για μια ακόμη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, να μετατρέψουν τον Έλληνα Αστυνομικό σε δακτυλοδεικτούμενο εχθρό του Λαού, κόβοντας κάθε νήμα σχέσης του με το σώμα της ελληνικής Κοινωνίας.
Λειτουργώντας με έναν γελοίο και παιδαριώδη σχεδιασμό μεταφοράς της σύγκρουσης των «γνωστών-αγνώστων» μπροστά στη Βουλή, αφήνοντας άθικτο για μια ακόμη φορά και στο απυρόβλητο επιλεγμένα σημεία της Πλατείας Συντάγματος, επέλεξαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο που γίνονταν το Δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Καταστρέφοντας τα πάντα, ξεσχίζοντας τις κάλπες και πετώντας τα ψηφοδέλτια, και ρίχνοντας χημικά,  μέσα στον καλυμμένο χώρο, όπου στεγάζονταν η εφορευτική επιτροπή.
Το ήδη νεκρό πολιτικό σύστημα που εκφράζεται σήμερα από τον θλιβερό ΓΑΠ, παρασέρνει μαζί του μια σειρά από δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Όσοι πιστεύουν πως «θα την βγάλουν καθαρή» να θυμούνται πως οι επίορκοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όπως γίνεται σήμερα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, θα πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους.
Οι καιροί της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι μπροστά μας και τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.
Παρά τα χημικά, τα SS-ΜΑΤ, και τους άθλιους πολιτικούς απατεώνες, το Δημοψήφισμα στο Σύνταγμα θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση και ο ελληνικός Λαός, θα εκφράσει την θέλησή του. Γιατί πολύ απλά, ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

 Δείτε την πλήρη φωτογραφική τεκμηρίωση στην δ/νση http://www.pamet.gr/deltiatypou/ssmat%20syntagma%2028%206%2011.php



Παραβίαση της ιστοσελίδας του ΝΑΤΟ

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16115

nato flags bbc Παραβίαση της ιστοσελίδας του ΝΑΤΟ Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τους εγγεγραμμένους χρήστες της υπηρεσίας του, e-Bookshop, ότι η βάση δεδομένων του έχει κλαπεί από hackers.
Το site λειτουργεί ως ξεχωριστή υπηρεσία για τη διανομή των πληροφοριών του NATO και δεν παρέχει απόρρητες πληροφορίες.
Η υπηρεσία e-bookshop<…>
έχει κλείσει και έχουν ενημερωθεί μέσω email όλα τα μέλη ώστε να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, σε περίπτωση που τους χρησιμοποιούν και σε άλλους δικτυακούς τόπους ή υπηρεσίες.
Ο οργανισμός παίρνει πλέον πολύ σοβαρά τις διαδικτυακές απειλές, γι’ αυτό και στα τέλη του περασμένου έτους όρισε την διαδικτυακή άμυνα ως βασική προτεραιότητα.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την ταυτότητα των hackers, αλλά για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο SecNews.

Ρήτρα για χρεοκοπία ή haircut θέτουν οι τράπεζες στο rollover των ελληνικών ομολόγων – Γιατί η Γαλλία έφερε νέο σχέδιο και γιατί προειδοποιούν με Restricted Default οι οίκοι αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

Τα πρώτα σοβαρά εμπόδια στην πρόταση των Γάλλων για το  rollover του ελληνικού χρέους έχουν ανακύψει και το παράδοξο είναι ότι εμφανίστηκαν πριν καν ξεκινήσει η υλοποίηση του.
Η αναφορά η  ελληνική κρίση χρέους συνιστά ένα πρόβλημα πιο πολύπλοκο από ότι αρχικά πιστεύαμε, του γενικού διευθυντή  του Institute of International Finance (IIF), Charles Dallara.
Το IIF θα είναι αυτό που θα συντονίσει την διαδικασία του rollover.

Το γαλλικό σχέδιο όπως παρουσιάστηκε αρχικά αφορά την 30ετή  χρηματοδότηση της Ελλάδας, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να επανεπενδύσουν ένα μίνιμουμ 70% των ομολόγων που διαθέτουν σε νέα ομόλογα.
Πρόκειται για ομόλογα ωρίμανσης 30ετών που θα λάβουν αρχική εγγύηση από το SPV και αξιολόγηση ΑΑΑ. Το ετήσιο επιτόκιο των εν λόγω ομολόγων πιθανότατα να διαμορφώνεται από 5,5% έως 8%.
Η πρόταση αυτή ευνοεί το ελληνικό δημόσιο καθώς στο διάστημα 2012 με 2014 λήγουν 97-100 δις ευρώ.
Ωστόσο όταν έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση να συμμετάσχουν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια funds και αμοιβαία στο rollover αυτομάτως υπήρξαν αντιδράσεις για την διάρκεια τα 30 χρόνια είναι πολλά και αυτομάτως προέκυψε και δεύτερη εναλλακτική πρόταση
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην επανεπένδυση ενός μίνιμουμ 90% των ελληνικών ομολόγων των σε νέα ομόλογα με διάρκεια 5 έτη και πιθανό επιτόκιο στο 5,5%.
Ωστόσο η πλειοψηφία των επενδυτών και κυρίως τραπεζών ζητούν σαφή εξασφάλιση ότι αν υιοθετήσουν το rollover δεν θα υπάρξει χρεοκοπία ή haircut. Επειδή ουδείς μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια εξέλιξη φαίνεται να πέφτει στο τραπέζι ο ρόλος του EFSF του ευρωπαϊκού ταμείου που θα εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα.
Παρ΄ ότι το EFSF αποτελεί αδιαμφισβήτητα δικλείδα ασφαλείας ωστόσο η κατάσταση περιπλέκεται καθώς επανεμφανίσθηκαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και προειδοποίησαν ότι η Ελλάδα με ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να βαθμολογηθεί ως  Restricted Default δηλαδή περιορισμένη χρεοκοπία.
Τόσο η Fitch όσο και η Standard and Poor’s ήταν σαφείς ότι μοιάζει με χρεοκοπία θα βαθμολογηθεί ως χρεοκοπία.
Προφανώς άφησαν και ανοικτά παράθυρα τονίζοντας εκ νέου τις παραμέτρους για την μη ύπαρξη πιστωτικού γεγονότος.
Ωστόσο όλες οι ενδείξεις φαίνεται ότι συγκλίνουν στο εξής.
Αν δεν αλλάξουν οι βασικές παράμετροι του rollover είναι πιθανό να βαθμολογηθεί η χώρα ως Restricted Default δηλαδή περιορισμένη χρεοκοπία.

Σε κλοιό "Αγανακτισμένων" η Βουλή - Πέταξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητο της Λ. Κανέλλη

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


10:45 Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας ώστε να εισέλθουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

10:00 Επίθεση από «Αγανακτισμένους» δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο της τη Βασ. Σοφίας για να πάει στη Βουλή όταν έγινε αντιληπτή από ομάδα «Αγανακτισμένων».
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν όταν είδαν τη βουλευτή, σταμάτησαν το αυτοκίνητο και της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίοι έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.



9.55
Ένταση δημιουργήθηκε στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους προς την λεωφόρο Βασ. Ολγας.

Τι θα γίνει αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών (default)

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/default.html




Πριν λίγες μέρες το CNBC παρουσίασε ένα slide show, δείχνοντας τι μπορεί να γίνει αν δούμε ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός.
Θα ήθελα σήμερα να σχολιάσω αυτά τα σημεία ένα - ένα.

Έχουμε και λέμε...

Κρατικοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες
Πράγματι, το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι αυτό. Μάλιστα, εγώ λέω να γίνει πριν το γεγονός για λόγους ασφαλείας. Δείτε το άρθρο: Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο.

Ταράζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Πράγματι θα ταραχτούν λίγο, αλλά πέραν από ένα μικρό ταρακούνημα δεν θα πάθουν τίποτα άλλο, ή τουλάχιστον κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τις ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές. Τόσο οι τράπεζες όσο και η αγορά στο σύνολο είναι προετοιμασμένοι για ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός και δεν θα πιαστεί κανένας στον ύπνο.

Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τα CDS’s
Πράγματι κάποιος θα πληρώσει τη λυπητερή, αλλά αυτό θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί αυτός ο κάποιος πριν αναλάβει το ανάλογο ρίσκο. Όποιος βασίζεται στην ικανότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει τις τωρινές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε αυτοί οι κάποιοι να μην πληρώσουν τη λυπητερή, πλανώνται. Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά τα οποία θα πληρωθούν δεν είναι πολλά και δεν θα πτωχεύσει κανένας. Αλλά ακόμα και αν πτώχευε κάποιος, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας.

Παγκόσμια πιστωτική συρρίκνωση
Τίποτα δεν θα γίνει. Επί Lehman Brothers η ζημιά ήταν μεγάλη διότι η αγορά δεν είχε προετοιμαστεί και όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού. Στην περίπτωση της Ελλάδος, όχι μόνο δεν θα ξαφνιαστεί η αγορά, αλλά έχει λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτοί που λένε τα περί του αντιθέτου, δεν ξέρουν πως λειτουργούν οι αγορές.

Απίστευτο αίτημα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Πολεμικό Ναυτικό!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13843

Πριν από λίγες ημέρες, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ο Γιώργος Τσακίρης, αποκάλυψαν ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για να εγκριθεί το αυτονόητο: Το να προμηθευτεί πετρέλαιο για την κίνηση του Στόλου. Οι πληροφορίες της εφημερίδας και του συντάκτη ανέφεραν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έπρεπε να αποφανθεί περί της νομιμότητας της προμήθειας ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίησή της.
Εν ολίγοις, το νόημα ήταν η σοβαρή – όσο και απαράδεκτη – καθυστέρηση στην προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με καύσιμα για την κίνηση του Στόλου, μια υπόθεση η οποία όμως ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, ώστε ο κλάδος να παραλάβει το πετρέλαιο, χωρίς το οποίο, απλά η χώρα μας ΔΕΝ θα διαθέτει ναυτικές δυνάμεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Πριν από λίγες ώρες, αξιόπιστες πηγές μας πληροφόρησαν ότι η υπόθεση είναι λίγο πιο μπλεγμένη από όσο πιστεύαμε και ότι ίσως καθυστερήσει. Αν και «μας έζωσαν τα φίδια», έστω λίγο, αυτό που ακολούθησε έμελλε να μας σοκάρει: Το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο χειρίζεται το θέμα, αφού το εξέτασε, αντί να δώσει με συνοπτικές διαδικασίες την έγκριση ώστε να προχωρήσει η προμήθεια ύψους περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ζήτησε κάτι σχεδόν απίστευτο από το Πολεμικό Ναυτικό: Να παράσχει πληροφορίες για το… μετοχολόγιο της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια από την οποία θα γίνει η παραγγελία, ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα είναι σύννομα!
Η έκπληξή μας δεν περιγράφεται! Πρόκειται για ένα απίστευτο γραφειοκρατικό κώλυμα της τελευταίας στιγμής που καθυστερεί αδικαιολόγητα την τροφοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αίτημα το οποίο στερείται κάθε νοήματος! Ζητούν δηλαδή από το Ελεγκτικό Συνέδριο (δημόσιος φορέας) να λάβουν από το Πολεμικό Ναυτικό (δημόσιος φορέας) πληροφορίες για το μετοχολόγιο της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια (το Δημόσιο συμμετέχει μετοχικά με 35,48%), την μοναδική εταιρία δηλαδή η οποία εμπορεύεται πετρέλαιο πουλώντας το σε όλες τις υπόλοιπες εταιρίες εμπορίας καυσίμων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα!
Επειδή μας έκανε τρομερή εντύπωση, βάλαμε σε μία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο τις κωδικές λέξεις «Ελληνικά Πετρέλαια» και «μετοχολόγιο». Αμέσως μας εμφάνισε μια σειρά σελίδες διαδικτυακών κόμβων οι οποίοι ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά… δρώμενα της χώρας μας. Επισκεφτήκαμε το «capital.gr» και βρήκαμε εντός δύο λεπτών τις πληροφορίες που ζητούσαμε: Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει 108,4 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι ποσοστό 35,4% του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρία POIH INVESTMENT LIMITED (όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Λάτση), 125,3 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι ποσοστό 40,98% του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 23,54% διαπραγματεύεται ελεύθερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ). Παραπέμπουμε και σχετικό γράφημα που περιγράφει τη μετοχική σύνθεση (βασικοί μέτοχοι) της εταιρίας για του λόγου το αληθές.

Γιατί το έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο; Προφανώς κάποιος λόγος υπάρχει και οι πληροφορίες μας μιλούν για τον νόμο περί διαφάνειας ο οποίος περιέχει τις σχετικές προβλέψεις. Πόσο έξυπνο είναι όμως όταν δεν υπάρχει άλλος προμηθευτής εν Ελλάδι, να μπλοκάρεται η προμήθεια με δυσμενείς συνέπειες στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού;
Μήπως ήρθε η ώρα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης να πάρει μια πρωτοβουλία για την κατάθεση κάποιας τροπολογίας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων με γελοίες προβλέψεις; Μήπως το έχουμε παρακάνει με τη «διαφάνεια» και γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί, κάτι που θα καταλάβουμε μόνο αν την πατήσουμε; Και καλά, κάποτε πρόβλημα δεν υπήρχε επειδή διέθεταν οι Ένοπλες Δυνάμεις στρατηγικό απόθεμα σε καύσιμα. Τι γίνεται όμως εν μέσω της κρίσης που τα χρήματα τα οποία διαθέτει η κυβέρνηση δε φτάνουν ούτε για τα βασικά; Τουλάχιστον εξασφαλίστε κύριοι αυτά που απαιτούνται ώστε να είναι σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα διαθέσιμα μέσα.

Време: Αλβανοτσάμηδες και Σλάβοι Αιγαίου διεκδικούν από κοινού τις ιδιοκτησίες τους

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_29.html


Ιούνιος 29, 2011.

«Η πΓΔΜ και η Αλβανία θα ζητήσουν από κοινού από την Ελλάδα να επιστρέψει τις κατασχεθέντες  ακίνητες περιουσίες των  διωγμένων προσφύγων  και θα διεκδικήσουν το δικαίωμά της ελεύθερης επίσκεψής τους στην χώρα την οποία γεννήθηκαν», γράφει η εφημερίδα ‘Време’ των Σκοπίων.

Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων πριν από τρία χρόνια εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δεσμεύτηκε το κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα τους και ένα παρόμοιο ψήφισμα εκπονήθηκε, πρόσφατα, και από την Αλβανία.


Μόλις εγκριθεί, οι ηγεσίες των δύο χωρών θα απευθυνθούν από κοινού στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, όπως στα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, και την Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τόσο η πΓΔΜ όσο και η Αλβανία θεωρούν ότι η τραγωδία των προσφύγων είναι παρόμοια καθώς και η γενοκτονία τους από τις ελληνικές αρχές, έτσι με κοινές δυνάμεις θα έρθει πιο εύκολα ο επιθυμητός στόχος.

Ο Γκόργι Ντονέβσκι/Ѓорги Доневски, πρόεδρος του Συλλόγου των Παιδιών των Προσφύγων, ισχυρίζεται ότι οι Σλάβοι του Αιγαίου και οι Αλβανοτσάμηδες πρέπει να λάβουν δικαιώματα στις περιουσίες των προγόνων τους και ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Η Ελλάδα θα αντιληφθεί ότι το μήνυμα των απαιτήσεων αυτών είναι ρεαλιστικό και ότι δεν έχει καμία πολιτική σκοπιμότητα. Αν εγκριθεί το κοινό ψήφισμα θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά και βρισκόμαστε, ήδη, στη διαδικασία της απόκτησης των απαραίτητων εγγράφων από τους ελληνικούς φορείς (συμβολαιογραφεία), τα οποία θα αποδεικνύουν ότι είμαστε ιδιοκτήτες των ακινήτων», δήλωσε ο Ντονέφσκι.

Το σκοπιανό Κοινοβούλιο τον Αύγουστο του 2008 ενέκρινε ένα ψήφισμα που δεσμεύει την κυβέρνηση να βοηθήσει στον αγώνα για την απόκτηση των απαραίτητων εγγράφων από τους ελληνικούς φορείς, ώστε οι περιουσίες να καταλήξουν στους δικαιούχους τους.

Πριν από το ψήφισμα είχε προηγηθεί επιστολή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι προς τον Έλληνα, τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην οποία είχε ζητήσει την επιστροφή των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων στους Σλάβους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου καθώς επίσης του ζήτησε να αναγνωρίσει και την ‘μακεδονική’ μειονότητα στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε αμέσως τους ισχυρισμούς αυτούς  -γράφει η εφημερίδα- με την εξήγηση ότι θέμα αυτό έχει κλείσει.

Από τότε οι ενώσεις των Σλάβων της αιγαιακής Μακεδονίας διεξήγαγαν απογραφή των περιουσιών τους (μόνοι τους) και τις υπολόγισαν περίπου € 10 δις.

Ωστόσο αυτές οι περιουσίες είναι δύσκολο να αποδειχθούν, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι πράγματι ήταν δική τους περιουσία. Οι ατομικές αγωγές, εξάλλου, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, απορρίφθηκαν, γράφει η εφημερίδα.

Η απάντηση, συγκεκριμένα, του Δικαστηρίου ήταν ότι οι ενάγοντες πρέπει πρώτα να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα στα ελληνικά δικαστήρια και κατόπιν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επιπρόσθετα, ο ιστορικός Μοχάμεντ Νιαζί, δήλωσε ότι οι Τσάμηδες του Αιγαίου (Αλβανοτσάμηδες) και οι Σλάβοι του Αιγαίου έχουν κοινά στοιχεία και είναι εύκολο να διεκδικήσουν από κοινού  τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με αυτόν, είναι ακατανόητη η συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το να ανέχεται δηλαδή αυτή την κατάσταση με την Αλβανία και την πΓΔΜ, χώρες οι οποίες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν μέλη της.

«Η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρατσιστική. Το δικαίωμα στην περιουσία τους και το δικαίωμα της επίσκεψης στον τόπο των προγόνων τους, αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία η κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί», δήλωσε ο Μοχάμεντ.

«Η Τσαμουριά είναι μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς και η οποία παρέμεινε εκτός των συνόρων της Αλβανίας, με την απόφαση της Συνόδου των Πρέσβεων, στο Λονδίνο του 1913. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το 1944, εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα περίπου 30.000 Τσάμηδες και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στον τόπο του, επειδή ο νόμος απαγορεύει την επιστροφή όλων εκείνων που απελάθηκαν και δεν είναι ‘Έλληνες των γένος’.

Εγκαταστάθηκαν κυρίως στη νότια Αλβανία. Στο παρελθόν εδώ αρκετές δεκαετίες οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει ότι όπως και το ζήτημα των Σλάβων έτσι των Αλβανοτσάμηδων είναι κλειστό.


--
Πηγή: Време, 28.6.2011.