Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε κλοιό "Αγανακτισμένων" η Βουλή - Πέταξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητο της Λ. Κανέλλη

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


10:45 Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας ώστε να εισέλθουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

10:00 Επίθεση από «Αγανακτισμένους» δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο της τη Βασ. Σοφίας για να πάει στη Βουλή όταν έγινε αντιληπτή από ομάδα «Αγανακτισμένων».
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν όταν είδαν τη βουλευτή, σταμάτησαν το αυτοκίνητο και της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίοι έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.



9.55
Ένταση δημιουργήθηκε στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους προς την λεωφόρο Βασ. Ολγας.



9:25
Αστυνομοκρατούμενη περιοχή θυμίζει η Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι δυνάμεις τις αστυνομίας είναι τοποθετημένες περιμετρικά και υπάρχουν εκατοντάδες μηχανές της αστυνομίας ώστε ο δρόμος να μείνει ανοιχτός για τα βουλευτικά αυτοκίνητα προκειμένου να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Δείτε εικόνες από την περιοχή (χωρίς ήχο)



9.15 Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στην Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την παρουσία εκατοντάδων διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή με νέες διμοιρίες.



Την ίδια στιγμή, μικροπεπεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του Χίλτον ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές, ενώ έγινε χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένα άτομο.



8:30 Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας περιμετρικά από την Καλλιρρόης μέχρι το Καλλιμάρμαρο. Σταδιακά έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, ενώ συνεργεία του Δήμου επιχειρούν να καθαρίσουν το χώρο γύρω από τη πλατεία όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές. Από τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν 15 πολίτες, έγιναν 27 προσαγωγές και τραυματίστηκαν 30 άτομα. Aνάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός που ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα όταν μία χειροβομβίδα κρότου - λάμψης έσκασε στα χέρια του. Αμέσως συνάδελφοι του, αστυνομικοί και πολίτες έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε εικόνες από το περιστατικό (χωρίς ήχο)



7.30 'Εφτασαν στην Αθήνα εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" από τη Θεσσαλονίκη.

6:00 «Βομβαρδισμένο τοπίο» το κέντρο της Αθήνας και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Το ξημέρωμα έφερε στο φως τα αποτελέσματα από τα χθεσινά επεισόδια, ενώ σε δύο ώρες θα αρχίσει και πάλι η προσέλευση του κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο.

Εικόνες από την πλατεία Συντάγματος στις 6 το πρωί (χωρίς ήχο)





3:00 Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των ανδρών της αστυνομίας. Νέες συλλήψεις και προσαγωγές σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια του «κλεφτοπόλεμου» στους γύρω δρόμους.

1:20 Αισθητά έχει λιγοστέψει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο, οι αντεγκλήσεις μεταξύ – μικρής πλέον – ομάδας συγκεντρωμένων και αστυνομικών συνεχίζονται. Οδοφράγματα έχουν στηθεί στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.



22:40 Τεταμένη η κατάσταση στους γύρω δρόμους από την πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με ρίψη χημικών και δακρυγόνα. Η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο Αμαλίας είναι αποπνικτική.



22:22 Συνεχίζεται η συναυλία στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί, τραγουδά και φωνάζει συνθήματα.

22:10 Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας.



21:58  Εστίες έντασης αναζωπυρώνονται κάθε τόσο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης

21:23
Έφθασε στην πλατεία Συντάγματος πορεία μοτοσικλετών από όλη την Ελλάδα.

21:03
Ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή.

20:40
Περίπου 150 μοτοσικλετιστές από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 120 από την Πελοπόννησο θα φτάσουν την επόμενη ώρα στην πλατεία Συντάγματος για τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων». 

20:03
Οι «Αγανακτισμένοι», έχοντας ανακαταλάβει πλέον την πλατεία και τον χώρο μπροστά στη Βουλή, συγκεντρώνονται ξανά. Έχοντας σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, μέλη των Επιτροπών Αγώνα και διαδηλωτές, οι περισσότεροι με άσπρα τα πρόσωπά τους από τα αντιόξινα που χρησιμοποίησαν κατά των χημικών, προσπαθούν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά. Για το βράδυ προγραμματίζεται συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

19:22 Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ, οι οποίοι αντιδρούν στην ενδεχόμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

18:51 Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συνολικά 17 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων και συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν.

18:42
Συνολικά 6 άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρας» και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο «Σωτηρία«. Οι τρεις από τους έξι τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.

18:30
Ηρεμία αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

17:50
Το πρακτορείο Reuters μεταφέρει τις εικόνες από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην Αθήνα.



17:41
Εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

17:22
Το BBC φιλοξενεί στα πρώτα θέματα τα επεισόδια και τις πορείες στην Αθήνα. «Η ελληνική διαμαρτυρία εναντίον του πακέτου λιτότητας γίνεται βίαιη» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ.

17:15
Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά σε βαν κινητής τηλεφωνίας.

17:10
Παραμένει η ένταση στο Σύνταγμα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούν τους διαδηλωτές από την οδό Πανεπιστημίου και προχωρούν σε προσαγωγές.

16:51 Οι «Αγανακτισμένοι» παραμένουν στην πλατεία και καλούν από τα μεγάφωνα τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

16:40 Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.  

15.55 Στις φλόγες βαν εταιρείας τηλεφωνίας. Λύθηκε το χειρόφρενο και προσέκρουσε σε περίπτερο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε εικόνες από το Σύνταγμα (χωρίς ήχο)



15.40
Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από την εκτεταμένη χρήση χημικών υποχρέωσε τους διαδηλώτες που ήταν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 4 άτομα.

15.20
Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς BBC και Skynews μεταδίδουν τις εικόνες σε απευθείας σύνδεση.



14.45
Τα επεισόδια συνεχίζονται τόσο στη συμβολή της Σταδίου με τη Βασ. Γεωργίου Α' όσο και πάνω στην πλατεία Συντάγματος.



14.35
"Βροχή" οι πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος αλλά και στην έξοδο της οδού Σταδίου προς την πλατεία. Οι διμοιρίες απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.



14.15
Συνεχίζονται τα μικροεπεισόδια στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος, ενώ φθορές έχουν προκληθεί στις προθήκες παρακείμενων καταστημάτων.



14.10
Φωτιά σε τρεις κάδους στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος.

Εικόνες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα (χωρίς ήχο)



14.05 Με χρήση χημικών, διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του Υπουργείου Οικονομικών επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους που φορούσαν κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

13.55
Στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου