Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει άνθρωπο στη Σελήνη

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει άνθρωπο στη Σελήνη
40 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι και η κινεζική κυβέρνηση σκέφτεται να το ξανακάνει!!!
Το ότι η Κίνα έχει ιδιαίτερα φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα είναι κάτι γνωστό. Το ότι χρειάζεται και κάποιες εμβληματικές επιτυχίες για να δείξουν σε όλον τον κόσμο ότι πρόκειται για τη νέα υπερδύναμη και στο διάστημα, είναι αυτονόητο.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξαναστείλει άνθρωπο στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά την αμερικανική αποστολή Apollo 17 το 1972, από τότε που ο Νιλ Άρμστρονγκ περπάτησε στο φεγγάρι.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Παλαιστίνιοι και Ισραήλ

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμαντ Βαχίντι καλεί τον ισλαμικό κόσμο σε «πράξεις αντιποίνων» κατά του Ισραήλ για να τεθεί όπως λέει τέλος στα «εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος» στη Γάζα.

Πάντως η ένταση και η βία στην περιοχή κλιμακώνονται καθώς το νωρίς το πρωί του Σαββάτου το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Η ομολογία του Γερμανού Επιτρόπου στην ΕΕ «Δεν θα αποφύγουμε νέο κούρεμα της Ελλάδας»

Αναπόφευκτη θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκούντερ Έτινγκερ σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου σε κλειστό κύκλο στελεχών του SPD, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο «17,5 δισεκατομμύρια χαμένα;», στο πλαίσιο ομιλίας του σε Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες προχθές στις Βρυξέλλες, ο κ. Έτινγκερ έκανε λόγο για αναπόφευκτο «κούρεμα» του χρέους με την συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών. Όπως τονίζει μάλιστα η «Bild», ο Επίτροπος επιβεβαίωσε την πληροφορία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εφημερίδα, λέγοντας ότι «στο τέλος της ημέρας, δεν θα αποφύγουμε ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

Φορολογική τιμωρία στις οικογένειες με παιδιά

Νέα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Τρόικα. Από το 2103 τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά (ακόμα και οι πολύτεκνες) καθώς καταργείται  το αφορολόγητο όριο, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενοίκια κλπ. Βέβαια όσον αφορά το εφάπαξ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών τα οποία εξηγούν ότι δεν πρέπει να φορολογηθεί. Σχετικό αίτημα έθεσε και ο βουλετυής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Χατζημαρκάκης: «Οι Γερμανοί κέρδισαν από την Ελλάδα 80 δισ. ευρώ»

Ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, επιμένει ότι οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και έχουν αλλάξει στάση απέναντι στη χώρα μας. Σε αυτό πιστεύει ότι συνέβαλε η αξιοπιστία του κ. Γιάννη Στουρνάρα αλλά και η συνείδηση ότι η Ελλάδα είναι παραπάνω από απαραίτητη για την Ευρώπη και τους Γερμανούς.

Ανεβαίνοντας τον τεράστιο διάδρομο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον γνωστό και ως «πέρασμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή», για να συναντήσω τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Χατζημαρκάκη, παρατηρώ ότι το ελληνικό στοιχείο είναι πανταχού παρών στις Βρυξέλλες. Σχεδόν παντού θα συναντήσεις Ελληνες, ακόμη και αυτούς που είδα να συνομιλούν σε κάποια γωνιά με τον Ντανιέλ Κον Μπετίτ, τον οποίο πετυχαίνω λίγο αργότερα στο ασανσέρ του Κοινοβουλίου.

Μητσοτάκης:Δεν φοβάμαι το θάνατο



Για το θάνατο και την απώλεια της συζύγου του Μαρίκας μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης.
Σε κοινή συνέντευξη με τον γιατρό του κ. Σωτήρη Ράπτη στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Μητσοτάκης εξομολογείται: «Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη».
«Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος», αναφέρει.

«70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί»

Την απάντηση αυτή έδωσε στον Χ. Φούχτελ ο δήμαρχος Λαγκαδά, ο οποίος υποδέχθηκε το πρωί τον εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία.

Ο κ. Ιωάννης Αναστασιάδης αναφερόμενος στο δύσκολο κομμάτι διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Δήμος Λαγκαδά έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να επιμεληθούν τον ευπρεπισμό στα 47 χωριά, τις 64 σχολικές μονάδες και τις 40 γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ένταση στο δικαστικό Μέγαρο - Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους έως τη διεξαγωγή της δίκης.

«Την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»

Για προφανή αδυναμία στρατηγικής της κυβέρνησης Σαμαρά κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναλύει διεξοδικά πως βλέπει μια κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Πριν από τα Χριστούγεννα ο ανασχηματισμός

Λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο το οποίο συζητά ο Πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του.

Ο Πρωθυπουργός θέλει μαζί με την εκταμίευση της δόσης να αλλάξει και τα πρόσωπα στην κυβέρνηση δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα που στόχο, όπως έχει πει ο ίδιος, θα έχει την αλλαγή σελίδας. «Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα. Η εκτίμηση είναι ότι αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο» λένε συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά.

ΟΙ "ΝΕΚΡΟΙ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 73, ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ...

Απο το kentripotideas
Σχόλιο από ALEXANDER..................


Η "θλιβερή" ιστορία της Ηλένιας -για όσους δεν την ξέρουν ή δεν την θυμούνται- έχει έτσι: Την πρώτη επέτειο του "Πολυτεχνείου", το 1974. ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων "νεκρών" (σύγχρονων και παλαιότερων, μια και είχαν βάλει φωτογραφίες σκοτωμένων του 1944, του 1950 κλπ) που γέμισαν το πολυπαθές κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο -που έμεινε στην "ιστορία" σαν της Ηλένιας το κάγκελο"- υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: "Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει.
Το "δράμα" το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές δε - η "Αυγή"- έγραψε κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: "Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη οπό σφαίρα. Τι απόγινε", λέει:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ made in USA (Αυτά που "ξέχασαν" να πουν)(Βίντεο)

Μην κομματικοποιήστε, δείτε την πραγματικότητα.
Ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό χώρο του καθενός, όλοι οφείλουμε να δούμε ποιοι και γιατί έστησαν την "εξέγερση" του Πολυτεχνείου. Ποιοι ωφελήθηκαν και πως. Σίγουρα δεν ήταν το Πολυτεχνείο που έριξε τη χούντα και είναι ύποπτο και ψέμα το ότι κάποιοι πάνε να κάνουν αυτή τη σύνδεση για να κρύψουν εντέχνως την αλήθεια. Άλλωστε την επομένη του Πολυτεχνείου δεν έπεσε η χούντα, η "εξέγερση" έγινε το Νοέμβριο του 1973 και η χούντα έπεσε τον Ιούλιο του 1974 και επειδή θα πουν κάποιοι ότι ήταν η αφετηρία για την ανατροπή, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενα μεγάλο ψέμα.

Απίστευτο: Κατέβασαν υποψήφιο σε προεδρικές εκλογές... έναν γάιδαρο!!!(Βίντεο)

Μια ομάδα νέων θέλησε να κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Εκουαδόρ... έναν γάιδαρο!!!

Με την πράξη τους αυτή ήθελαν να «αφυπνίσουν» την εκλογική συνείδηση του κόσμου!

Ο αρχηγός της ομάδας των νέων που ξεκίνησε το κίνημα δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να ξυπνήσουμε τους πολίτες του Εκουαδόρ για να προσέχουν τι ψηφίζουν!».

Μάλιστα, ο Μr. Donkey είχε αρκετούς νέους υποστηρικτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που διεξαγόταν η ψηφοφορία και τον καταχειροκρότησαν,

Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς (Βίντεο)

Παλεύει με την πιο σπάνια ασθένεια του κόσμου η 8χρονη Μαριλένα

Μόνο 4 παιδιά στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί με το σύνδρομο Οκαμότο. Ένα από αυτά είναι η 8χρονη Μαριλένα, η οποία εκτός από το σκληρό παιχνίδι της μοίρας, έχει να αντιμετωπίσει και την απίστευτη αδιαφορία του κράτους.
Το σύνδρομο Οκαμότο, είναι μια σπάνια διαταραχή, αγνώστου αιτιολογίας, που εμποδίζει την ψυχοκινητική ανάπτυξη και προκαλεί σοβαρές παρενέργειες σε όλα τα όργανα του σώματος.Η Μαριλένα επιπλέον έχει στοιχεία αυτισμού, χωρίς να είναι όμως αυτιστική, σοβαρό πρόβλημα στο έντερο, δυσπλαστικό και χαμηλής λειτουργίας νεφρό, πρόβλημα ισχίου.

Κέρδη στην Wall, θετικό το κλίμα στις διαπραγματεύσεις στο Λ. Οίκο

Dow12.588,3145,93 0,37%  



  Nasdaq2.853,1316,19 0,57%  

H Wall Street χθες
Κέρδη κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους Dow και Nasdaq να βάζουν τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί καθώς οι ηγέτες του κογκρέσου μετά τη συνάντησή τους με τον Barrack Obama εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας οι δείκτες κατέγραψαν πτώση άνω του 1,5% με τον Dow να υποχωρεί για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα και τον Nasdaq για έκτη, σερί το οποίο είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών. Συγκεκριμένα, ο Dow και ο Nasdaq υποχώρησαν σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή 1,8% ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,5%.

«Πιστεύω πως το πλαίσιο που σκιαγραφήσαμε στη σημερινή συνάντηση είναι σύμφωνο με το κάλεσμα του προέδρου για μία δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση,» δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή John Boehner. «Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε και να αποτρέψουμε το δημοσιονομικό γκρεμό που βρίσκεται μπροστά μας σήμερα.»

Από την πλευρά της η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Βουλή Nancy Pelosi σημείωσε πως η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πως πρέπει να τεθούν τα Χριστούγεννα ως διορία για την επίτευξη συμφωνίας.