Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Λεωνίδας ο Ρόδιος. Κατέχει ακόμα το ρεκόρ περισσοτέρων Ολυμπιακών νικών.


Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος έλαβε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες, στις 157η, 158η, 159η και 160η που διεξήχθησαν το 164 π.χ έως το 152 π.χ. Ο αήττητος αυτός δρομέας κατέχει το ασύλληπτο ρεκόρ των δώδεκα πρώτων Ολυμπιακών νικών....

Λάμβανε μέρος σε όλα τα αγωνίσματα δρόμου, δηλαδή το Στάδιο, τον Δίαυλο και τον Οπλίτη δρόμο που αντιστοιχούσαν σε αποστάσεις 200 μέτρων, 400 μέτρων και 4.800 μέτρων με στρατιωτική εξάρτηση, και νικούσε σε όλα.

Χθες η καρδιά του ελληνισμού χτυπούσε στην Κορυτσά.


Η χθεσινή μέρα ήταν ιδαίτερη για την Κορυτσά, που ανέδειξε για μία ακόμη φορά το αδιαμφισβήτητο ελληνικό και ορθόδοξο χαρακτήρα της.

Αρχικά, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Εψάλη Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό και κατόπιν, στο κατάμεστο κεντρικό θέατρο της πόλης, τα παιδιά του ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ πραγματοποιήσαν μία γιορτή-υπόδειγμα για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή ενός σύγχρονου ελληνικού σχολείου. Σύντομα, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλη τη γιορτή από το κανάλι μας στο youtube.

Διαχρονικό μήνυμα από τον Καποδίστρια στους σημερινούς προδότες πολιτικούς: "...ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης."

Για το Αρχείο κάθε Έλληνα!

11 Ιανουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απεβιβάσθη στην Αίγινα. Ο Γ. Τερτσέτης στα «Απόλογα για τον Καποδίστρια» περιγράφει συνομιλία του Κυβερνήτη με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη:

«Είναι καιροί πού πρέπει να φορούμε όλοι ζώνη δερματένια και να τρώμε ακρίδες και μέλι άγριο. Είδα πολλά είς την ζωή μου, αλλά σαν το θέαμα όταν έφθασα εδώ εις την Αίγινα δεν είδα τί παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδή… «Ζήτω ο κυβερνήτης ο σωτήρας μας, ο ελευθερωτής μας!» εφώναζαν γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά κατεβασμένα από τις σπηλιές.


Μαυροφορεμένες γυναίκες, γέροντες μου εζητούσαν να αναστήσω τους πεθαμένους τους, μανάδες μου έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω και ότι δεν τους απέμειναν παρά εκείνα κι εγώ και με δίκαιο μου εζητούσαν όλα αυτά, διότι εγώ ήλθα και σεις με προσκαλέσατε να οικοδομήσω, να θεμελιώσω κυβέρνησιν και κυβέρνησις και ως πρέπει ζει, ευτυχεί τους ζωντανούς, ανασταίνει και αποθαμένους διατί διορθώνει την ζημία του θανάτου και της αδικίας. Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του, καρποφορεί, αν ο διοικητής είναι δίκαιος, αν το κράτος έχη συνείδησι, ευσπλαχνία, μέτρα σοφίας.

Μετά το όχι του ΤΑΙΠΕΔ η Lamda Development υπερδιπλασίασε την προσφορά για το Ελληνικό - Στα 915 εκατ. ευρώ το τίμημα με επενδύσεις 5,7 δισ. ευρώ

- Η αρχική προσφορά για το Ελληνικό ήταν στα 430 εκατ. ευρώ και δεν έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ
- Ο ανεξάρτητος εκτιμητής είχε υπολογίσει την αξία για το Ελληνικό Α.Ε. στα 700 εκατ. ευρώ
- Το 33% της νέας προσφοράς θα καταβληθεί άμεσα και τα επόμενα σε διάστημα 10 ετών
- Η Lamda Development αναλαμβάνει και το κόστος 1,25 δισ. για υποδομές και Μητροπολιτικό ΠάρκοΜετά από τη σοβαρή εμπλοκή με την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού φαίνεται πως τελικά ανοίγει ο δρόμος για να αξιοποιηθεί αυτός ο τεράστιος χώρος.

Αγωγή της Δούρου στον Ντινόπουλο -Ζητά 260.000 ευρώ

Αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας της από ψευδείς και συκοφαντικές -όπως τις χαρακτηρίζει-δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, κατέθεσε η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, σε πρόσφατη εκπομπή του Star, ο Αργύρης Ντινόπουλος ψευδώς προσπάθησε να συνδέσει την Ρένα Δούρου με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο (που έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα), εμφανίζοντας την ως δήθεν σύμβουλο του και μάλιστα κατά την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τρικυμία στους ΑΝΕΛ -Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βουλευτές

Φουρτούνες ξέσπασαν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, καθώς σήμερα το πρωί ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος έκαναν γνωστή την απόφαση τους να φύγουν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Στον πιλότο όλες οι ευθύνες για το μοιραίο Boeing: Ακαρπες οι έρευνες -Ισως χρειαστούν χρόνια

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης συνεχίζει να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Boeing της Malaysia Airlines το οποίο έχει ανακοινωθεί πως έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό, ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο ο πιλότος φέρει την ευθύνη για αυτή την τραγωδία.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους που συμμετέχουν στην έρευνα, αναφέρουν ότι ο πιλότος Ζαχάρι Αχμάντ Σαν φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλλαγή πορείας του αεροπλάνου και την τραγική κατάληξή του χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκε η επικοινωνία.

15 Έτη από την Έναρξη των Νατοϊκών Βομβαρδισμών στη Σερβία

ΤΟΥ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ analystsforchange


Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την ημέρα που το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Σερβίας, στην πρώην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Η Συμμαχία είχε αποφασίσει την έναρξη των βομβαρδισμών χωρίς την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, με εντολή του τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ Javier Solana προς τον Στρατηγό Wesley Clark των ΗΠΑ. Ο Clark, ανέφερε αργότερα στο βιβλίο του με τίτλο «Modern Welfare» ότι ο σχεδιασμός του πολέμου είχε ήδη δρομολογηθεί από τα μέσα Ιουνίου του 1998 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου.

Αμετανόητος για το έγκλημα στις φυλακές Μαλανδρίνου «Μου στερήσατε δύο ζωές, σας πήρα μία» λέει ο Αλβανός βαρυποινίτης

Τι «όπλισε» το φονικό χέρι του Ίλια Καρέλι - Σοκάρει η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου με λεπτομέρειες της δολοφονίας του 46χρονου υπαρχιφύλακα - Από το κάσωμα της πόρτας έφτιαξε το μαχαίρι ο δράστης.Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε, ενώπιον του εισαγγελέα Άμφισσας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ίλια Καρέλι, ο οποίος χθες, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, κατέσφαξε στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.

Boeing 777: «Ζουμ» σε 122 αντικείμενα που «έπιασε» ο δορυφόρος

-Γαλλικός δορυφόρος "έπιασε" στο Νότιο Ινδικό, 2.500 μίλια από το Περθ, 122 αντικείμενα που ίσως σχετίζονται με το χαμένο Boeing - Τα αντικείμενα έχουν διαστάσεις από ένα έως και 23 μέτρα - 12 αεροπλάνα συνεχίζουν τις έρευνες.
Εκατόν είκοσι δύο αντικείμενα που επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines αποκάλυψαν νέες φωτογραφίες από δορυφόρο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας.

Ο Νίμιτς προαναγγέλει νέα πρόταση για το Σκοπιανό

Μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ έρχεται σε Αθήνα και Σκόπια ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.Πολλοί θα πουν ότι πρόκειται για μια δοκιμασμένη και πολλές φορές εφαρμοσμένη συνταγή του Αμερικανού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς. Επί 22 χρόνια που διαρκεί η εκκρεμότητα ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας όταν οι διαπραγματεύσεις «βαλτώνουν» ο κ. Νίμιτς επικαλείται τις επικείμενες εκλογές σε Ελλάδα ή και τη FYROM για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει πρόοδος.

16 δισ. δολάρια το συνολικό ουκρανικό χρέος στη Ρωσία

16 δισ. δολάρια το συνολικό ουκρανικό χρέος στη Ρωσία
Η Gazprom προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα στη ροή του φυσικού αερίου προς Ευρώπη

Τη στιγμή που ο πρόεδρος Ομπάμα υπόσχεται στην Ευρώπη αμερικανικό φυσικό αέριο, η ρωσική Gazprom ετοιμάζεται για «πιθανά προβλήματα στη διέλευση του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας».
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρός της Αντρέι Κρουγκλόφ η εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές παρακαμπτήριες εκδοχές για απρόσκοπτη συνέχιση της ροής προς την Ευρώπη, σε περίπτωση, που εμφανιστούν προβλήματα.

ΕΛΑΜίτες προπηλάκισαν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Λεμεσό


Λεμεσός: ΕΛΑΜίτες φορώντας κράνη και κουκούλες εισήλθαν με βίαιο τρόπο αργά το απόγευμα σε εκδήλωση για το Κυπριακό στη Λεμεσό και προπηλάκισαν τον πρώην ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ήταν από τους βασικούς ομιλιτλές της εκδήλωσης.

Τη διάλεξη με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και Επανένωσης της Κύπρου», διαργάνωναν το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Αλλαγή τάσης σε χαμηλές "ταχύτητες"

Dow16.274,87-93,01 -0,57%  



  Nasdaq4.234,277,88 0,19%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο αμερικανικό ταμπλό παρά τη θετική εκκίνηση σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου που βρίσκει τη μετοχή του Facebook να χάνει 5,5% στον απόηχο της νέας εξαγοράς-μαμούθ.

Τα κέρδη που πυροδότησαν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και οι ελπίδες για πρόσθετα μέτρα στήριξης σε Ευρώπη και Κϊνα είχαν σε μεγάλο βαθμό εξανεμιστεί το απόγευμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα λόγω κυρίως της μεγάλης αύξησης στις παραγγελίες για πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιανουαρίου σε πτώση 1,3%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,8%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 46,610 μονάδες (0,28%) και βρίσκεται στις 16.321,27 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 30,58 μονάδων (0,72%) φτάνοντας τις 4.203,68 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 4,60 μονάδων (0,25%) και βρίσκεται στις 1.861,02 μονάδες.

Μικρή πτώση 0,31% κατέγραψε το ΧΑΚ την Τετάρτη-Στις 117,63 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά συνεδρία της Τετάρτης, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,31%, κλείνοντας στις 117,63 μονάδες. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος παρέμεινε στις 57,64 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 179.255,96 ευρώ. Οριακή άνοδο 0,23% κατέγραψε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς, κλείνοντας στις 852,55 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Όλα τα "φώτα" στις τράπεζες

Τραπεζοκεντρική η συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού από τα 206,11 εκατ. ευρώ τζίρου που διακινήθηκαν στο ταμπλό, τα 145,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές στις τράπεζες και τα αντίστοιχα warrants, κυρίως της Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο τέλος της συνεδρίασης, με την αγορά να προσπαθεί να αφομοιώσει τα καινούρια νέα για τον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.331,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21%, ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έκλεισε τις 429,85 μονάδες με άνοδο 0,31%.