Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αλλαγή τάσης σε χαμηλές "ταχύτητες"

Dow16.274,87-93,01 -0,57%  



  Nasdaq4.234,277,88 0,19%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτωτικά πρόσημα κυριαρχούν στο αμερικανικό ταμπλό παρά τη θετική εκκίνηση σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου που βρίσκει τη μετοχή του Facebook να χάνει 5,5% στον απόηχο της νέας εξαγοράς-μαμούθ.

Τα κέρδη που πυροδότησαν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και οι ελπίδες για πρόσθετα μέτρα στήριξης σε Ευρώπη και Κϊνα είχαν σε μεγάλο βαθμό εξανεμιστεί το απόγευμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα λόγω κυρίως της μεγάλης αύξησης στις παραγγελίες για πολιτικά και πολεμικά αεροσκάφη.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Ιανουαρίου σε πτώση 1,3%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,8%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 46,610 μονάδες (0,28%) και βρίσκεται στις 16.321,27 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 30,58 μονάδων (0,72%) φτάνοντας τις 4.203,68 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 4,60 μονάδων (0,25%) και βρίσκεται στις 1.861,02 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Merck καθώς διαπραγματεύεται στα 56,26 δολάρια με άνοδο 1,07 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,94%. Ακολουθούν η Pfizer με κέρδη 1,16% στα 32,19 δολάρια και η Cisco Systems στα 22,495 δολάρια με άνοδο 0,69%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η IBM (-1,17%), η Microsoft (-1,09%) και η JP Morgan Chase (-0,97%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο μεταξύ, επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα της Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων της με αφορμή τις δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Federal Reserve.

Ο πρόεδρος της St. Louis Federal Reserve, James Bullard μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι ο δείκτης ανεργίας  αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 6% μέχρι το τέλος του 2014.

Μιλώντας σε συνέδριο της Credit Suisse, ο Bullard δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής η FOMC θα χρησιμοποιεί "πιο τυπική" και "ποιοτική" γλώσσα αντί να βασίζεται σε ποσοτικά όρια για να καθορίσει τις προσδοκίες στην αγορά όσον αφορά τις μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια.

Επανέλαβε ταυτόχρονα τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen απλά απηχούσε τις προσδοκίες της αγοράς όταν δήλωσε ότι η "σημαντική" περίοδος που περιμένουν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας μεταξύ του τερματισμού του προγράμματος αγορών ομολόγων και της πρώτης αύξησης των επιτοκίων είναι περίπου έξι μήνες.

Από την πλευρά του ο Charles Plosser, πρόεδρος της Philadelphia Fed, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι ενδεχομένως να έχει φτάσει η ώρα για να εξεταστεί μία αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πάντως ότι θα πρέπει να προηγηθούν ορισμένα βήματα πριν την αύξηση των επιτοκίων. "Δεν νομίζω ότι θα ήταν συνεπές από την πλευρά μας να αυξήσουμε τα επιτόκια ενώ συνεχίζουμε να αγοράζουμε χρεόγραφα", σημείωσε.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει σήμερα η είδηση της εξαγοράς της Oculus VR Inc. μιας εταιρείας μόλις 20 μηνών που κατασκευάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, από το Facebook έναντι 2 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές.

Το βασικό μοντέλο της Oculus, το Rift, είναι μια οπτική συσκευή για βιντεοπαιχνίδια. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg δήλωσε την Τρίτη ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει μεγαλύτερα σχέδια για την συσκευή. "Θα κάνουμε την Oculus μια πλατφόρμα για πολλές άλλες εμπειρίες", σημειώνει ο Zuckerberg σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της King Digital Entertainment PLC σημειώνει βουτιά 12,84% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού για smartphone "Candy Crush Saga" τιμολόγησε χθες την αρχική δημόσια προσφορά της στα 22,50 δολ. ανά μετοχή, αντλώντας συνολικά 500 εκατ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου