Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Boeing 777: «Ζουμ» σε 122 αντικείμενα που «έπιασε» ο δορυφόρος

-Γαλλικός δορυφόρος "έπιασε" στο Νότιο Ινδικό, 2.500 μίλια από το Περθ, 122 αντικείμενα που ίσως σχετίζονται με το χαμένο Boeing - Τα αντικείμενα έχουν διαστάσεις από ένα έως και 23 μέτρα - 12 αεροπλάνα συνεχίζουν τις έρευνες.
Εκατόν είκοσι δύο αντικείμενα που επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines αποκάλυψαν νέες φωτογραφίες από δορυφόρο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χισαμουντίν Χουσεΐν είπε ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Μαρτίου από την εταιρεία Airbus Defence and Space, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, τα αντικείμενα αυτά έχουν μήκος μέχρι και 23 μέτρα και η σύστασή τους είναι από κάποιο συμπαγές υλικό.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Μπόινγκ σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.Σήμερα μάλιστα μαλαισιανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι «έχουμε στοιχεία για το αεροσκάφος, τα οποία όμως δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε».

Συγκεκριμένα είπαν πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν δεδομένα από ραντάρ αλλά και ηχογραφήσεις από την ασφάλεια του αεροδρομίου.


Η ενημέρωση, η οποία έγινε στο Metropark Lido Hotel στο Πεκίνο, επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα των αναλύσεων των δορυφόρων που οδήγησαν τη Μαλαισία στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 χάθηκε μια για πάντα κάπου το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Μάλιστα ένας από τους συγγενείς των επιβαινόντων είπε πως «ζητούμε να αποσυρθεί η ανακοίνωση ότι το MH370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και πως θα συνεχιστούν κανονικά οι έρευνες».

Συνεχίζονται οι έρευνες
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για την ανεύρεση των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας, επανελήφθησαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό όπου φαίνεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν οδηγήσει χθες, Τρίτη, σε διακοπή των ερευνών που οργανώνονται από το Περθ, τη μεγάλη πόλη της δυτικής Αυστραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χλμ. από την εκτεταμένη ζώνη των ερευνών.

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επωφεληθούν σήμερα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να επιστρέψουν στη ζώνη και να επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο και μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου