Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα μαγευτικό βίντεο για την Αθήνα τη νύχτα

Ένα μαγευτικό timelapse βίντεο για την νυχτερινή Αθήνα. «City of Athens – A Portrait of a Changing Metropolis», είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους που αποτελεί «πορτρέτο μιας μητρόπολης που αλλάζει».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός, μας παρουσιάζει την πόλη μέσα από τα δικά του μάτια, εστιάζοντας

Τετράχρονο κορίτσι στέλνει γράμμα στη NASA και… παίρνει απάντηση - Διαβάστε τη χαριτωμένη επιστολή της διαστημικής υπηρεσίας

Ένα μικρό κορίτσι είχε κάτι να ρωτήσει τη NASA και πήρε την πιο γλυκιά απάντηση από έναν επιστήμονα της υπηρεσίας.
Ο Cyrus Farivar και η τετράχρονη κόρη του αγαπούν ιδιαίτερα το Διάστημα και ειδικότερα τον φυσικό δορυφόρο του Δία, την Ευρώπη, στην οποία θα στείλει σύντομα μια κάψουλα (Clipper) η NASA για να τραβήξει φωτογραφίες.
Η μικρή έδειξε λοιπόν πόσο μαγεμένη είναι με ένα σύντομο μήνυμα προς έναν επιστήμονα της NASA: «Αγαπητέ Dr David Williams», του γράφει, «διάβαζα για την Ευρώπη σήμερα με τον μπαμπά μου. Έχουμε μια ερώτηση για σας: πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το Europa Clipper να τραβήξει ωραίες φωτογραφίες από το αγαπημένο μου παγωμένο φεγγάρι;».

Χτύπησε την Ιαπωνία ο τυφώνας Τζέμπι - Συγκλονιστικά βίντεο


Η Ιαπωνία εξέδωσε οδηγίες εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και ματαίωσε εκατοντάδες πτήσεις καθώς ο τυφώνας Τζέμπι έπληξε σήμερα τις δυτικές ακτές της προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Ο Τζέμπι -το όνομά του σημαίνει «χελιδόνι» στα κορεατικά- ο οποίος μετατράπηκε για λίγο σε υπερτυφώνα, είναι η τελευταία καταιγίδα που πλήττει φέτος το καλοκαίρι την Ιαπωνία, έπειτα από βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες και καύσωνες με θερμοκρασίες ρεκόρ που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Το ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί - ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ

Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ένας μικρός οινοπαραγωγός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς), ζητώντας την άμεση ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί.

Ζάεφ για WikiLeaks: Ψηφίστε «ναι» στο δημοψήφισμα, πήραμε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα!

Προτάσσοντας την αποκάλυψη των WikiLeaks, σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια είχαν συμφωνήσει να δεχθούν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, ζητώντας, εκτός των άλλων, επιτακτικά και την επίσημη αναγνώριση τόσο της μακεδονικής γλώσσας, όσο και της ταυτότητας, ο Ζόραν Ζάεφ, καλεί τους πολίτες της χώρας να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου
Με... πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, το περίφημο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, το οποίο διέρρευσε μέσω WikiLeaks και έφερε την σκοπιανή κυβέρνηση, το 2008, να αποδέχεται τη «Βόρεια Μακεδονία».
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως πολλές κυβερνήσεις των Σκοπίων επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της προηγούμενης κυβέρνησης, του Νίκολα Γκρουέφσκι.