Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Kωνσταντίνος Χολέβας

Η πρόσφατη επίθεση της τουρκικής κυβερνήσεως στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη χρήση του όρου Γενοκτονία μας θυμίζει ότι η γείτων χώρα ουδέποτε ζήτησε συγγνώμην για τα εγκλήματα των Οθωμανών και των Νεοτούρκων. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022, αλλά δεν πρέπει να πτοηθούμε. Θα τιμήσουμε όπως πρέπει τα θύματα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής: Με σοβαρότητα, με μελέτη των ιστορικών πηγών, με ανάδειξη της θυσιαστικής προσφοράς των κληρικών μας, χωρίς φανατισμό, χωρίς εκδικητικότητα.

Αυτές είναι οι ΕΔ μας! Συγκλονιστικές φωτό και βίντεο από τον απεγκλωβισμό πολιτών(Βίντεο - Φωτο)

Του Ηλία Προύφα

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η κινητοποίηση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό οδηγών οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί.

Το συντονισμό των μονάδων οι οποίες έδρασαν επιτυχώς, ανέλαβε προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια την νύχτας βρισκόταν στο γραφείο με τους επιτελείς του, δίνοντας κατευθύνσεις στις μονάδες που επιχειρούσαν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι Ένοπλες Δυνάμεις έδρασαν ως εξής:

Ανακοίνωση κόλαφος στρατιωτικών για την ανεπάρκεια κράτους και ιδιωτικού τομέα στην κακοκαιρία!

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και σε κάθε μία και κάθε έναν υπεύθυνη/ο, ασκεί κριτική και διαμαρτύρεται για ακόμη μία φορά για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργεια που ξεφεύγει του σκοπού και του ρόλου τους, αυτή του απεγκλωβισμού πολιτών από τον σε εξέλιξη χιονιά. 

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Σ., τονίζει ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και ο ιδιωτικός μηχανισμός (στην περίπτωση της Αττικής Οδού) αποδείχτηκε ανεπαρκής και με καυστικό τρόπο ζητά από τους υπευθύνους όχι να χειροκροτήσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Διαβάστε την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Π.Ο.Ε.Σ.:

Πολεμικό Ναυτικό: Σε περιπολικά κλάσης Island αποτιμάται η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ; Όχι σε αντιτορπιλικά Arleigh Burke;

Γιάννης Νικήτας

Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βρίσκεται στη τελική ευθεία για τη πρόσκτηση των αμερικανικών περιπολικών κλάσης Island. Για το ζήτημα είχαμε αναφερθεί προ δύο ετών. Ειδικότερα στις 22 Ιουνίου 2020 στο άρθρο μας με τίτλο: «ΠΝ: Η εξοπλιστική ατζέντα από το ταξίδι του ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ» αναφέραμε πως «Το ΠΝ και ειδικότερα το ΓΕΝ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες επικεντρώνεται ως άμεσο και ρεαλιστικό στόχο στα πλοία κλάσης Island της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ ως αντικατάσταση των Παράκτιων Περιπολικών τύπου Nasty και τύπου Αντωνίου».

Η “ΑΣΦΑΛΕΙΑ” ως όρος δεν αφορά αποκλειστικά άρματα, πλοία και μαχητικά… Ιδού αγαπητοί γιατί την πατήσαμε ξανά

Πόσες φορές έχουμε αναφέρει τον όρο “κουλτούρα ασφαλείας” (security culture); Πόσες φορές έχουμε αναφέρει τον όρο “αποτροπή” (deterrence); Ασκώντας κριτική αφενός για την απουσία της πρώτης, αφετέρου για την αδυναμία κατανόησης σε βάθος της δεύτερης; Η κακοκαιρία “Ελπίς” με τις χιονοκαταιγίδες και τις “χιονολαίλαπες” έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ας ελπίσουμε ότι το όνομα που επελέγη για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, αντιπροσωπεύει το καλό σενάριο, δηλαδή τη συμμόρφωσή μας με τους κανόνες της λογικής. Διότι ο όρος ασφάλεια είναι κάτι πολύ περισσότερο από άρματα μάχης, πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Στην προκειμένη περίπτωση αφορά την καθημερινότητά μας.

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Συμπληρωματικά μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ολιστική κατανόηση του φαινομένου και η

Η Ελλάδα δεν θα ξαναγονατίσει στην Τουρκία(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Μήνυμα σε Ακάρ! Η Ελλάδα δεν θα ξαναγονατίσει στην Τουρκία. Δεν θα ξαναγίνουμε ραγιάδες.

Τρία θέματα ανέλυσε στην αποψινή εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης.

Το πρώτο αφορά την εξέγερση σε φυλακή που κρατούνταν μέλη του ISIS στη Χασάκα της Συρίας.

Το δεύτερο σχετίζεται με δηλώσεις του Ακάρ

Το τρίτο με το πρωτόκολο που υπογράφηκε την 5η Σύνοδο της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας στις 24 Ιανουαρίου 2022, στην Αθήνα.

Δίνουμε έμφαση στην οικονομική συνεργασία με την Τουρκία ;;;;

Η Τουρκία κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου, απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, υπονομεύει την κυριαρχία της στην Θράκη και αμφισβητεί την κυριαρχία σε μεγάλα νησιά…

Γιατί πρέπει εμείς να προωθούμε την οικονομική συνεργασία και τις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία ;

Μετά πως θα ζητάμε από την ΕΕ κυρώσεις όταν οι ¨κόκκινοι¨ βγάλουν ξανά το γεωτρύπανο έξω από την Κύπρο ;

«Βόμβα» από το Forbes: Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει μαχητικά από Πακιστάν και Κίνα! - Επιτακτική πλέον η συμμαχία με την Ινδία

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σημαντικές πληροφορίες από τον Paul Iddon για το Forbes, o οποίος έδωσε αρκετές πληροφορίες για το νέο τουρκικό μαχητικό.

Το έχω τονίσει αρκετές φορές, ο άξονας Κίνα, Τουρκία, Πακιστάν αποτελεί μία απειλή για τα εθνικά συμφέροντα. Το γεγονός ότι το Πακιστάν συμπλέει με την Άγκυρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε μπορεί να αγνοηθεί. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να παράσχει στην Τουρκία “πυρηνική ομπρέλα”, αν και όποτε η Τουρκία απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την Δύση.

Η “κρίση” στο Καζακστάν.- Ποιός έχασε και ποιός κέρδισε;

Γράφει ο Ιωάννης Κόντης (*)          

Το Καζακστάν, χώρα της κεντρικής Ασίας, η ένατη χώρα σε μέγεθος στον κόσμο, με έκταση 2.724.900 τ.χλμ, με πληθυσμό περί τα 19 εκατομμύρια, [10 εκατ. Καζάκοι, 2 εκατ. Ρώσοι και οι λοιποί Ουκρανοί, Γερμανοί, Ουζμπέκοι, Τάταροι, Ουιγούροι κλπ, συνολικά 131 διαφορετικές φυλές].

Παλαιά πρωτεύουσα ήταν η Αλμάτι και νέα πρωτεύουσα από τον Μάρτ. 2019 η Νουρσουλτάν, (τέως Αστανά) προς τιμήν του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεβ. Θρησκεία: 70% μουσουλμάνοι, 26% χριστιανοί, 4% διάφοροι. Ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991 με πρώτο πρόεδρο τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεβ. Σημερινός Πρόεδρος ο Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ.

Σερβία: «Το ‘non paper’ για την αλλαγή των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια υπάρχει!»

Βελιγράδι.

Ο πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη,  Βαλεντίν Ίνζκο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης από τότε που έφυγε από τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έδωσε συνέντευξη σε σλοβενικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ίνζκο είπε ότι το ‘non paper’ ήταν στο συρτάρι του για σχεδόν τέσσερα χρόνια, απέκρυψε ωστόσο τον συντάκτη και την πραγματική πρόθεση του εγγράφου.

 Τμήμα της συνέντευξης στην οποία ο Ίνζκο κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Twitter από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, όταν ειπώθηκε ότι ήταν ο συντάκτης ή ένας εκ των συντακτών αυτού του εγγράφου, γράφει το «B92».

Η ενεργειακή κρίση οδηγεί σε εξελίξεις– Το «λάθος» με το φυσικό αέριο

Λάμπρος Καλαρρύτης


Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για το επικείμενο κύμα φτωχοποίησης λόγω ενεργειακής κρίσης

Η ενεργειακή κρίση η οποία σαρώνει κυρίως την Ευρώπη με αποτέλεσμα την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους δεν είναι κάτι παροδικό, ούτε πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστο το πολιτικό πεδίο.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται δεν είναι κοινωνικά βιώσιμη και επίσης δεν είναι διαχειρίσιμη

Ανακοίνωση Άρδην: Η πολιτική Μηταράκη υπονομεύει το μέλλον της Ελλάδας

Ανακοίνωση του Άρδην

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας επί του μεταναστευτικού αντιστρατεύεται την ίδια την ταυτότητα του «προοδευτικού πατριωτικού κέντρου» που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Είναι αντίθετα μια πολιτική εξτρεμιστική, που κυοφορεί πολλά και σημαντικά προβλήματα εθνικής και κοινωνικής βιωσιμότητας:

– Στρέφεται ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία μεταβάλλοντας τις ακριτικές περιοχές σε «ουδέτερες ζώνες» υποδοχής μεταναστών.

– Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε σε 15-20 χρόνια η Ελλάδα να γίνει αγνώριστη, μια μεταναστευτική κοινωνία-καθρέφτης όλων των μεγάλων πολιτιστικών και γεωπολιτικών συγκρούσεων που συμβαίνουν γύρω της.  

– Δίνει στο πιάτο του τουρκικού επεκτατισμού ένα πρώτης τάξεως μέσο εκβιασμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και την διευκολύνει στην τακτική της να ισλαμοποιήσει όλες τις γειτονικές της χώρες με στόχο την υπαγωγή τους στο δικό της άρμα κυριαρχίας.

Γιατί ο πρώτος χρόνος Μπάιντεν ήταν τόσο απογοητευτικός

Της Συντακτικής Επιτροπής του Bloomberg Opinion

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από έναν χρόνο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιμετώπιζε εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις. Έπρεπε να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πανδημία που είχε συντρίψει την οικονομία και είχε μπερδέψει τους ειδικούς.

Έπρεπε να επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες συμμαχίες των ΗΠΑ και να αποκαταστήσει την αμερικανική αξιοπιστία μετά από τέσσερα χρόνια προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα,

Κατηγορώ Μπιλιράκη και Μαλλιωτάκη εναντίον του Προέδρου Μπάιντεν για την εγκατάλειψη των βασικών συμμάχων των ΗΠΑ: Οργή για τον EastMed

Οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη έστειλαν πρόσφατα μια αυστηρή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken), διαφωνώντας έντονα για την πρόσφατη αλλαγή πολιτικής, που αφορά την άρση της υποστήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στον αγωγό EastMed.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, υπονομεύοντας το έργο, η (αμερικανική) κυβέρνηση υπονομεύει τρεις από τους ισχυρότερους συμμάχους μας στην περιοχή: το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τις ελπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία.

“Περικλής Νεάρχου για τις δηλώσεις Ροζάκη και τα 12 μίλια”(Βίντεο)

 

 Δείτε το βίντεο “Περικλής Νεάρχου

για τις δηλώσεις Ροζάκη και τα 12 μίλια” 

Δημ . Πατέλης : Η Παγκόσμια Ειρήνη το επίδικο κι όχι η κρίση στην Ουκρανία(Βίντεο)

Ο Δημήτρης Πατέλης , διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με αντικείμενο τη Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης, μίλησε σήμερα στον 98.4 για την τεταμένη κατάσταση με επίκεντρο την Ουκρανία. 

Όπως σημείωσε , οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την βοήθεια μεγάλων δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα επιθετικής Ρωσίας και μάλιστα περιορίζοντας το θέμα στην Ουκρανία, την ώρα που οι πραγματικές προκλήσεις είναι για την παγκόσμια Ειρήνη, με την εγκατάσταση οπλικών και πυραυλικών συστημάτων στη περίμετρο της Ρωσίας, είναι έτοιμα να πλήξουν σε λιγότερο από 3 λεπτά νευραλγικούς στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.