Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στον πάτο υπάρχει η μεγαλύτερη άνωση.

Του Νίκου Καραβαζάκη


Στη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε την εκχώρηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και την ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης ( σύσσωμη! ) αλλά σοβαρές διαφοροποιήσεις εκδηλώθηκαν σε άρθρα του νομοσχεδίου που θίγει δικαιώματα κοινωνικών ομάδων ισχυρά συντεχνιακά δικτυωμένων με το κοινοβουλευτικό σώμα ( ” ευγενή επαγγέλματα ” δικηγόρων, τραπεζοϋπαλλήλων, μηχανικών, υγειονομικών κλπ ). Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ η αμφισβήτηση του Βενιζέλου είναι ακατάσχετη με αμφίπλευρες διαρροές προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΔΗΜΑΡ φυλλορροεί.

Κώστας Βαξεβάνης στο BBC : "Γιατί δημοσίευσα τη λίστα"(Βίντεο)

Ο Βαξεβάνης δήλωσε πως οι πολιτικοί που κράτησαν κρυφά τα ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις Ελβετικές τράπεζες, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Συνέντευξη στον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα Mark Lowen έδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο εκδότης και δημοσιογράφος του HotDoc ρωτήθηκε γιατί  στη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Ο Βαξεβάνης δήλωσε πως οι πολιτικοί που κράτησαν κρυφά τα ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις Ελβετικές τράπεζες, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ξανά στη Βουλή οι διατάξεις που καταψηφίστηκαν

Αποφασισμένος να περάσει με κάθε τρόπο τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Πότε θα κατατεθούν εκ νέου στη Βουλή.

Κι αυτό γιατί,  σύμφωνα με Τα Νέα, ο υπουργός Οικονομικών θα επαναφέρει τις συγκεκριμένες διατάξεις, ως προαπαιτούμενο, στο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.
Στο πακέτο των μέτρων θα κατατεθεί και η τροπολογία που καταψηφίστηκε κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης και περιλαμβάνει την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των υπαλλήλων των τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και American Express και του δημοσιογραφικού ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ξυνίδης: Οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης που ήθελαν να γίνουν αρχηγοί και ο πονηρός Σκανδαλίδης

Ένα καυστικό, ειρωνικό κείμενο,  δημοσίευσε την Πέμπτη στο ιστολόγιο του ο Σωκράτης Ξυνίδης.
Ο πρώην υπουργός επιτίθεται κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
"Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου.
Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.

Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στα εργασιακά και ψηφίζει ''παρών''

Χωρίς οριστικές αποφάσεις αλλά και χωρίς τον Φώτη Κουβέλη να κάνει πίσω για τα εργασιακά, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεδρίασε την Παρασκευή για να καθοριστεί η θέση του κόμματος αφενός για το νομοσχέδιο με τα μέτρα αφετέρου για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από την εν λόγω συνεδρίαση δεν προέκυψε κάποια οριστική απόφαση, καθώς αυτή αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα στο πλαίσιο νέας σύσκεψης.

Βίντεο σοκ από ομαδική εκτέλεση 15 Σύρων από τους «ακτιβιστές»-μισθοφόρους(Βίντεο)




Σχόλιο από ALEXANDER

Το βίντεο περιέχει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ  σκηνές βίας.
Απομακρίνετε τα παιδιά και δείτε το με δική σας ευθήνη.

Ακόμη μια μαζική δολοφονία στη Συρία από τον περίφημο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» στην πόλη Sracb στην επαρχία Ar Raqqah.

Στo συγκλονιστικό βίντεο μια ομάδα «ακτιβιστών» όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν τα δυτικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ έχει αιχμαλωτίσει μια ομάδα Σύρων, ανάμεσά τους και άμαχοι σε ένα κτίριο.

Οδυσσέας Ελύτης: Το επίκαιρο σχόλιό του που σαρώνει στα social media

Οδυσσέας Ελύτης: Το επίκαιρο σχόλιό του που σαρώνει στα social media
Μια δήλωση που έκανε το 1979 ο ποιητής μας με αφορμή την βράβευσή του για το Νόμπελ Λογοτεχνίας κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου 
 
Σήμερα συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης με ένα doodle στην αρχική της σελίδα, τιμά τον μεγάλο μας ποιητή.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε σαν σήμερα (2 Νοεμβρίου του 1911), υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος κι ο Λαλιώτης να «μιλήσει»!

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος κι ο Λαλιώτης να «μιλήσει»!

Δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα και ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάλυσης - Απομονωμένος και χωρίς «συντρόφους» ο Βενιζέλος
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την τραγική δημοσκοπική  του πορεία, έχουν ανοίξει νέα  δεδομένα τα οποία παραπέμπουν σε ανατροπές, σε νέες ισορροπίες, σε αλλαγές συσχετισμών, με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάλυσης!
Ήδη, όπως ομολογούν ακόμα  και στενοί του συνεργάτες, ο Β. Βενιζέλος έχει πολιτικά απομονωθεί, βρίσκεται χωρίς εσωκομματικούς συμμάχους, περιορισμένος κι εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον συνεργατών σαν τους Κουκουλόπουλο, Δατσέρη, Παναγιωτάκη, Πρωτόπαπα, Αγγελούδη…

Απέβαλαν μαθήτρια επειδή ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση (Βίντεο)

Απέβαλαν μαθήτρια επειδή ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση (vid)
Ο λόγος για την 17χρονη Νάσια Μπέλια μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αποβλήθηκε επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσει. Τώρα αποβλήθηκε...
«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί.

Σοκ! Δύο αυτοκτονίες στην Κρήτη σήμερα!

Σοκ! Δύο αυτοκτονίες στην Κρήτη σήμερα!
Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη η είδηση ότι μόνο σήμερα δύο άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Η πρώτη αυτοκτονία σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Αλικιανού Χανίων. Ήταν γύρω στις 11:00 όταν εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του ένας 70χρονος άνδρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 70χρονος έκοψε το νήμα της ζωής του καταπίνοντας φυτοφάρμακο.
Λίγες μόνο ώρες αργότερα, ένας άνδρας γύρω στα 34 έμελε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 14:00 στη συνοικία των Λενταριανών της πόλης των Χανίων.

Θίγονται και τα 40 έτη απασχόλησης

Αυξάνεται κατά 2 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν 40 έτη απασχόλησης. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή, από 1/1/2013 με 40 έτη απασχόλησης προαπαιτούμενη θα είναι πλέον η συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας κι όχι του 60ου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα από το νέο έτος αυξάνονται κατά 2 έτη όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως το τέλος του 2012. Το όριο των 65 γίνεται 67 (το 67ο θα ισχύει και για όσους βουλευτές θεμελιώσουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα), το 60ό αυξάνεται στα 62 για όσους συμπληρώνουν τα 40 έτη ασφάλισης. Παράλληλα το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται από 1.1.2013 σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ,τρίτη η Χ.Α.!!!

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,5% στη δημοσκόπηση της PULSE RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ακολουθεί η ΝΔ με 22% χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,5%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες , το ΚΚΕ 5% και η Δημοκρατική Αριστερά 4%. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των αναποφάσιστων που φτάνει στο 8,5%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα ο Σαμαράς έναντι του Τσίπρα, με τους δύο αρχηγούς

Ο Σαμαράς στηρίζει… τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ

Κρύος ιδρώτας και πάλι στο Μαξίμου από τη βόμβα της δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ. «Να προλάβουμε να πάρουμε τη δόση» λένε τώρα όλο και περισσότεροι «γαλάζιοι», εργώδης προσπάθεια από τον Σαμαρά να στηριχθούν… οι «πράσινες» ψήφοι.

Από την ανακούφιση της ψήφισης των αποκρατικοποιήσεων στην αναταραχή και πάλι το Πρωθυπουργικό επιτελείο έπειτα από τη βόμβα που έριξε στην αυλή της τρικομματικής κυβέρνησης η δικαιοσύνη με τη λίστα Λαγκάρντ και τις τυχόν ευθύνες που θα αναζητήσει η βουλή για τους κυρίους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου.

Στα 9 δισ. ευρώ τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες

Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί πλέον τα «φέσια» του δημοσίου σε ιδιώτες. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία γενικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν έως το μήνα Σεπτέμβριο, το Κράτος χρωστά και δεν πληρώνει 9 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που περιμένουν να πάρουν δικά τους λεφτά για να… πληρώσουν νέους φόρους και χαράτσια .

Η πραγματική «στάση πληρωμών» προς τον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε από τον Ιούνιο, αφού έως τον Μάιο τα χρέη που άφηνε απλήρωτα το κράτος είχαν «σταθεροποιηθεί» κάτω από τα 7,5 δισ. ευρώ.  

Δυναμώνει η θύελλα για την λίστα Λαγκάρντ, γράφουν οι FT

Η Βουλή της Ελλάδας καλείται να ερευνήσει γιατί δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών δεν καταδίωξαν περίπου 2.000 ύποπτους για φοροδιαφυγή τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, γράφουν σήμερα οι Financial Times σε ένα άρθρο που είναι κεντρικό στην ιστοσελίδα τους.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος -οι οποίοι κατείχαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τις αρχές του 2012- ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, αν το κοινοβούλιο τους παραπέμψει σε δίκη, σύμφωνα με νομικούς τους οποίους επικαλούνται οι Financial Times.

ΠΑΤΡΑ: 239.400 ευρώ… για το «ηλεκτρονικό καλάθι τοπικών προϊόντων»!!!

«Ηλεκτρονικό καλάθι» για τα τοπικά προϊόντα δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με διαγωνισμό που διενεργεί δίνει.... 186.504,06 ευρώ στην εταιρεία που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (μαζί με το ΦΠΑ το κόστος ανέρχεται σε 229.400 ευρώ)!
Στην εποχή της κρίσης η Περιφέρεια αποφασίζει να δώσει κοντά στις 230.000 ευρώ για μία σελίδα αμφίβολης επισκεψιμότητας και χρησιμότητας, αφού ως γνωστόν για να «προωθηθεί» κάτι και για να έχει την επιθυμητή ανταπόκριση απαιτείται και υποστηρικτική προβολή (διαφήμιση κλπ) αλλά και αρκετό χρόνο.

Διχασμό στην Ευρώπη που απειλεί την ολοκλήρωση βλέπει ο Μ.Σουλτς

Βουκουρέστι: Η Ευρώπη βιώνει ταραχώδη χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Βουκουρέστι.

Μιλώντας την Παρασκευή στη Ρουμανική Εθνική Σχολή Πολιτικών και Διοικητικών Επιστημών (SNSPA), η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορά της, υπογράμμισε πως η Ευρώπη από μεγάλο αριθμό κρατών δεν θεωρείται πλέον λύση, αλλά πρόβλημα, το οποίο έχει αρνητική επίδραση και απειλεί τα θεσμικά σχέδια.

Κύπρος:Οι διαβουλεύσεις με την Τρόικα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, λέει η Λευκωσία

Λευκωσία: Την εκτίμηση ότι με την εξ αποστάσεως διαβούλευση έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εκφράζει η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Στέφανου Στεφάνου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει όσες διευκρινίσεις της είχαν ζητηθεί» κι ότι αυτό που αναμένεται τώρα από την Τρόικα είναι να καθορίσει την ημερομηνία καθόδου του κλιμακίου της στην Κύπρο.

«Πιστεύουμε, ότι τώρα υπάρχει ξεκάθαρο πεδίο για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Ελπίζουμε, την ίδια άποψη να έχει και η Τρόικα», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο, περιορίζοντας σημαντικά τις βαριές απώλειες σχεδόν 9% που κατέγραψε χθες.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:04) βρισκόταν στις 138,5 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 6,15%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχυόταν στις 52,78 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 5,58%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα €578.616.

Ανοδική "ανάσα" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδικά αντιδρά την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από αθροιστικές απώλειες 14,5% σε έξι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις.

Σε ποσοστό έως και άνω του 9% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης, με το σύνολο των τίτλων του να κινείται ανοδικά, ενώ σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται ολόκληρος ο FTSE20.

Από τη σύνθεση του 20άρη, τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, ΕΤΕ και Τρ. Κύπρου, ενώ ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Alpha Bank, Eurobank, MIG αι Μυτιληναίος.