Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ξανά στη Βουλή οι διατάξεις που καταψηφίστηκαν

Αποφασισμένος να περάσει με κάθε τρόπο τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Πότε θα κατατεθούν εκ νέου στη Βουλή.

Κι αυτό γιατί,  σύμφωνα με Τα Νέα, ο υπουργός Οικονομικών θα επαναφέρει τις συγκεκριμένες διατάξεις, ως προαπαιτούμενο, στο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.
Στο πακέτο των μέτρων θα κατατεθεί και η τροπολογία που καταψηφίστηκε κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης και περιλαμβάνει την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των υπαλλήλων των τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και American Express και του δημοσιογραφικού ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι απουσίες των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη από την ψηφοφορία έχουν προκαλέσει αίσθηση. Το ίδιο συνέβη και με τις 17 διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε διάφορα άρθρα και χωρίς συγκροτημένο τρόπο.
Έντεκα ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασαν τη διαφοροποίησή τους από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, για το άρθρο 2, που αφορούσε στις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο με μόλις μία ψήφο (148) πάνω από την πλειοψηφία των βουλευτών έγινε αποδεκτό.
"Απώλειες" είχε το ΠΑΣΟΚ και στο άρθρο 4, καθώς επτά βουλευτές του το υπερψήφισαν, παρά την κομματική γραμμή να ψηφίσουν "παρών".
Πάντως, στο άρθρο 3, το οποίο αφορά ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, η παραχώρηση αιγιαλού και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων, ψήφισε "όχι" η Άντζελα Γκερέκου.
Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ τεσσάρων ταμείων, σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, που ήταν η καταψήφισή της, θετική ψήφο έδωσαν οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Δήμας, Δ. Κρεμαστινός, Λ. Γρηγοράκος, Θ.  Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Γ. Ντόλιος και Α. Χατζή Οσμάν.
Την ίδια στιγμή, σε δικαστικές προσφυγές έχουν προχωρήσει διάφοροι επαγγελματικοί φορείς, όπως τραπεζικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κλπ για να "παγώσουν" την κυβερνητική προσπάθεια να τους εντάξει στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Ήδη υπέβαλαν αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ η ΟΤΟΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΤΕΕ, ενώ θα ακολουθήσει «μπαράζ» παρόμοιων ενεργειών και από άλλους φορείς.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου