Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος κι ο Λαλιώτης να «μιλήσει»!

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος κι ο Λαλιώτης να «μιλήσει»!

Δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα και ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάλυσης - Απομονωμένος και χωρίς «συντρόφους» ο Βενιζέλος
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την τραγική δημοσκοπική  του πορεία, έχουν ανοίξει νέα  δεδομένα τα οποία παραπέμπουν σε ανατροπές, σε νέες ισορροπίες, σε αλλαγές συσχετισμών, με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάλυσης!
Ήδη, όπως ομολογούν ακόμα  και στενοί του συνεργάτες, ο Β. Βενιζέλος έχει πολιτικά απομονωθεί, βρίσκεται χωρίς εσωκομματικούς συμμάχους, περιορισμένος κι εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον συνεργατών σαν τους Κουκουλόπουλο, Δατσέρη, Παναγιωτάκη, Πρωτόπαπα, Αγγελούδη…

Τον έχουν εγκαταλείψει παραδοσιακοί του –εσωκομματικοί- σύμμαχοι.
Κορυφαίες τέτοιες περιπτώσεις  είναι αυτές του Κ. Σκανδαλίδη και Δημ. Ρέππα.
Τα δύο ιστορικά στελέχη  του ΠΑΣΟΚ είχαν στηρίξει τον  Βενιζέλο την τελευταία, κρίσιμη και γεμάτη γεγονότα και ανατροπές περίοδο της πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου. Ουσιαστικά αυτοί ήταν το «σκαλοπάτι» για να αναρριχηθεί στη θέση του πρόεδρου του Κινήματος. Αποτέλεσαν τη «γέφυρα» μεταξύ του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ και του στρατοπέδου του νέου προέδρου.
Σήμερα και οι δύο είναι  εμφανέστατα αποστασιοποιημένοι.
Ο Κ. Σκανδαλίδης βρίσκεται σε ρήξη με τον Βενιζέλο. Και αν επιμείνει μέχρι τέλους στην άρνησή του να ψηφίσει τα νέα μέτρα (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα επιμείνει), τότε οι δρόμοι τους θα χωρίσουν οριστικά.
Ο Δημ. Ρέππας έχει αποστασιοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, απογοητευμένος απ’ τις επιλογές Βενιζέλου.
Αποκλειστικές πληροφορίες  μας αναφέρουν, ότι ο Αρκάς  πολιτικός θα μιλήσει μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Έτοιμος για να κινηθεί  τότε είναι και ο Α. Λοβέρδος.
Το ίδιο και ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, επίσης πρώην υποστηρικτής του Βενιζέλου, όπως επίσης και η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ Ραγκούσης, Μόσιαλος και άλλοι του πρώην παπανδρεϊκού μπλοκ ήδη βρίσκονται εκτός των κομματικών τειχών και «τα ρίχνουν» στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Η αποχώρηση της Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου σηματοδότησε εξελίξεις στην «αριστερή-κοινωνική» πτέρυγα του Κινήματος. Η Μαριλίζα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Λ. Κατσέλη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένα άλλο ιστορικό στέλεχος, ο Χρ. Παπουτσής, ο οποίος επίσης θα «μιλήσει» τις επόμενες μέρες…
Αλλά, σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του Newsbomb, η μεγάλη έκπληξη που θα φέρει πιο κοντά τις –έτσι κι αλλιώς αναμενόμενες- ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα είναι η δημόσια τοποθέτηση του Κ. Λαλιώτη!
Το ιστορικό στέλεχος του  ΠΑΣΟΚ που έχει για χρόνια επιλέξει τη σιωπή, πιέζεται από φίλους του αλλά και από αρκετά κομματικά στελέχη να σταματήσει τη σιωπή του και να κάνει παρέμβαση, αφού το Κίνημα έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης!
Και κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση  να μιλήσει… 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου