Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

To Βόρειο Σέλας χορεύει στον ουρανό της Σουηδίας - «Μαγικές» εικόνες!(Βίντεο)

Ο φωτογράφος Chad Blakley απαθανάτισε με την κάμερά του ένα εξαιρετικό σόου στον ουρανό της Σουηδίας όπου φαίνεται το Βόρειο Σέλας να έχει στήσει τρελό χορό τη νύχτα.

Στο Abisko National Park, στα σύνορα της βόρειας Σουηδίας, οι εικόνες που είδε ο νεαρός ήταν εκπληκτικές και μένουν αξέχαστες, ενώ δε συγκρίνονται με τίποτα άλλο παρόμοιο, όπως επεσήμανε, άλλωστε, και ο ίδιος στο Reuters.

Στη συνέχεια καρά-καρέ δημιούργησε ένα όμορφο timelapse βίντεο που κερδίζει τις εντυπώσεις και αποκαλύπτει το μεγαλείο της φύσης.

Στήνουν σκηνικά οι Τούρκοι: Εφιάλτες με τα ελληνικά υποβρύχια - "Το είδαμε στο Καστελόριζο"

Εφιάλτης τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής

Οι Τούρκοι, φαίνεται να μην μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια...

Όπως αναφέρουν στο τουίτερ "εντόπισαν" το ελληνικό υποβρύχιο τύπου 214... στο Καστελόριζο και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται συγκεκριμένα για το S-122 "Ματρώζος".

ΥΠΑΜ ΚΥΠΡΟΥ: Αναβάθμιση δυνατοτήτων της Βάσης 'Ευάγγελος Φλωράκης'

Καταβάλλονται προσπάθειες για αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελου Φλωράκη αλλά και του Ναυτικού μας, πάντα στο πλαίσιο του πολυετούς εξοπλιστικού μας προγράμματος, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή έγινε πρόσφατη συντήρηση του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμένα της Ναυτικής Βάσης.

Σε χαιρετισμό κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στη Ναυτική Βάση, ο ΥΠΑΜ είπε πως το ναυτικό μας, επεκτείνοντας τον ρόλο του πέραν του πλαισίου της εφαρμογής του δόγματος αποτροπής, έχει διευρύνει το εύρος δράσης του με τη διεξαγωγή ανθρωπιστικών αποστολών και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σωτηρία μεγάλου αριθμού ανθρώπινων ζωών στη Μεσόγειο.

Πιο κομπλεξικός πεθαίνεις! Ασύλληπτη “χολή” τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας

Για «κυριαρχικά δικαιώματα» στο Καστελόριζο κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανάρτησή στο twitter. Η ανάρτηση έγινε ως απάντηση σε άρθρο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όπου αναφέρεται ότι δεν θα επιτραπεί στην νεο-οθωμανική Τουρκία να δημιουργήσει μία νέα Γιάλτα στην ανατολική Μεσόγειο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, προσπαθεί να προκαλέσει κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάση μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και εναέριου χώρου.

Το άρθρο του υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την “τουρκική Γιάλτα”, που εξόργισε την Άγκυρα

Συστατικό στοιχείο της νέας Τουρκίας που δημιουργήθηκε το 1923 ήταν η προσήλωση στη Δύση, η προσπάθεια να προσεταιρισθεί το ευρωπαϊκό αφήγημα. Η Τουρκία τον 21ο αιώνα αλλάζει ραγδαία και αλλάζει ριζικά. Ο εθνικισμός αναβιώνει. Και συνδυάζεται πλέον με ένα έντονο αναθεωρητισμό, ένα νεοθωμανικό, έντονο Ισλαμισμό, καθώς και εμφανή αποκλίνουσα πορεία από Δυτικές αξίες, όπως η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός προς το κράτος δικαίου.

Του ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Τα ΝΕΑ (Αναρτημένο στο twitter του ΥΠΕΞ)

Η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, καταλαμβάνει τμήματα γειτονικών