Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/4-12-2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/4-12-2011/16.00ΜΜ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΣΤΟ 65% ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
*ΣΤΟ 36.6%ΤΟ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΣΤΟ 24.4% Ο ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ AL NOUR.
*ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ.
*ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.

ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΘΕΜΑ» ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΘΕΜΑ» ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ./ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ «ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕ ΒΡΗΚΑΝΕ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΟΜΩΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.
1)Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ(ΣΣΕ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ(ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…ΠΧ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ(ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΗΣΕΙ Ή ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ/ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ).

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 04 Δεκ. 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 04 Δεκ. 2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr


Ο ΄΄Πρωθυπουργός΄΄ του Κοσσόβου πιστεύει ότι η KSF θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Ο Χασίμ Τάτσι δήλωσε ότι η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF), που απόκτησε τις απαραίτητες δυνατότητες χάρη στη βοήθεια του ΝΑΤΟ και φιλικών χωρών  επιθυμεί να αποτελέσει σύντομα τις επίσημες Ένοπλες Δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου και στη συνέχεια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το ιδρυτικό της κείμενο η KSF, αποτελεί ένα πολιτικό οργανισμό που είναι επιφορτισμένος να ενεργεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτή η πλατφόρμα μπορεί να αλλάξει, είπε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν διαθέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις της.
Η KSF περιλαμβάνει όλους τους κλάδους των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μεταφορών, αλλά δεν διαθέτει ακόμη αεροσκάφη. Μεταξύ των μελών υπάρχουν και 8 σερβικής καταγωγής αλλά κανείς τους δεν είναι αξιωματικός ή με σημαντικά καθήκοντα.
Η δύναμη αυτή αποτελεί μόνιμη πηγή διαμάχης με τους Σέρβους, που δεν αναγνωρίζουν την KSF ούτε αναμένεται να το κάνουν. Πόλυ περισσότερο αν της ανατεθούν καθήκοντα επιτήρησης των διοικητικών γραμμών (συνόρων), που είναι μια επιδίωξη των Αλβανών, τότε αυτό θα αποτελέσει άλλη μια αιτία δυναμικής κρίσης.

Νέα από τη Σερβία

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
04.12.2011.
 Μετά από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα για τις συνοριακές διαβάσεις στο Κοσσυφοπέδιο, έχουν αυκηθεί οι ευκαιρίες της Σερβίας για να αποκτήσει η ίδια το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να εγκρίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, την υποψηφιότητα της Σερβίας, και να μεταφέρουν αυτήν την άποψή τους στους κρατικούς ηγέτες των είκοσι επτά της Ευρώπης, που πρόκειται να συναντηθούν στις 9 Δεκεμβρίου. Όμως, οι Ευρωπαίοι επίσημοι παράγοντες ισχυρίζονται ότι εξαρτάται κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία κατά πόσον θα γίνει σεβαστή η αδιάψευστη πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας, πράγμα το οποίο είχε θέσει, προπαντός το Βερολίνο, μαζί με την άρση των οδοφραγμάτων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, σαν όρο για έγκριση της αίτησης της Σερβίας για την απόκτηση του στάτους υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, οπότε θα κριθεί τελικά η τύχη της υποψηφιότητας της Σερβίας, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αποκλιμακωθεί επιπρόσθετα. Επίσης, ευρωπαϊκοί διπλωματικοί κύκλοι τόνισαν πως στη διάσκεψη κορυφής, στις 9 Δεκεμβρίου, οι κρατικοί ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν και τις δυνατότητες της παραπέρα επέκτασης της Ένωσης και στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, εκφράζοντας την καθήλωσή τους προς την ιδέα αυτή, και, τέλος, ότι το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εξετάσει τι έχει κάνει μέχρι τώρα η κάθε μία από τις χώρες αυτής της περιοχής στο δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και, τέλος, ότι το Συμβούλιο Υπουργών θα υιοθετήσει, στο τέλος, της διάσκεψης κορυφής, και το κείμενο των πορισμάτων σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο Ν.Λυγερός στο εργοστάσιο ζυθοποιίας "Magnus Magister"

Ο κύριος Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ζυθοποιίας "Magnus Magister"  στη Ρόδο, όπου ο ιδιοκτήτης του κ. Μανώλης Παπαδημητρίου διηγήθηκε την ιστορία  της βιομηχανίας απο την ίδρυσή της και εξέφρασε την επιθυμία του για ανάπτυξή της παρά τους προβληματισμούς του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Τέλος, ο κ. Ν. Λυγερός ξεναγήθηκε  στους  εκσυγχρονισμένους χώρους της βιομηχανίας, γνώρισε όλα  τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και δοκίμασε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα

Ο Ν.Λυγερός στις εγκαταστάσεις κατασκευής ποδηλάτων Fidusa


Ο κύριος Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις κατασκευής ποδηλάτων Fidusa. Ο κύριος Βογιατζής ξενάγησε και ανέλυσε όλα τα στάδια δημιουργίας των high tech ποδηλάτων στον κύριο Λυγερό δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε τεχνικές λεπτομέρειες και γεωμετρικές ιδιότητες που στην ουσία διαφοροποιούν τα ποδήλατα του λόγω της μοναδικοτητάς τους.

O N.Λυγερός στο στο Μουσικό Σχολείο της Ρόδου

 Το Μουσικό Σχολείο της Ρόδου επισκέφτηκε ο κύριος Νίκος Λυγερός.Κατά τη διάρκεια της επισκέψης του ο κύριος Λυγερός είχε την ευκαιρία να μιλήσει  στους  μαθητές του σχολείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς και να έχει μια πρώτη προσωπική επαφή με την προοπτική μιας μελλοντικής συνεργασίας τόσο με  κλασικά όσο και με παραδοσιακά  σύνολα του σχολείου. Η συνάντηση και η συνομιλία που ακολούθησε έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του σχολείου το οποίο ήταν γεμάτο από μαθητές, παρά το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτός σχολικών ωρών.

58.069 Τ/κ είναι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων Πάνω από 99 χιλάδες Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Ν.Συλικιώτης, 93.308 Τ/κ έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και 58.069 κυπριακά διαβατήρια.

Λευκωσία: Τους 99.000 έφθασαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις» οι Τουρκοκύπριοι που έχουν πάρει πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σημειώνει ότι ενώ διενεργείται απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έφθασαν τις 93.308.

Όπως δήλωσε ο κ. Συλικιώτης στην «Κίπρις», μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 οι Τουρκοκύπριοι που έχουν πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέρχονται στους 99.120 και οι Τουρκοκύπριοι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας 58.069. Τα καινούργια βιομετρικά διαβατήρια έχουν δοθεί ήδη σε 7.376 Τουρκοκύπριους.

Δωρεάν νερό έναντι ε/κ περιουσιών !!!


Αναφορά στην πρόταση για δωρεάν μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο έκανε και ο Ντ.Έρογλου σε συνάντηση που έγινε πριν την τριμερή στο Greentree του Λογκ Άιλαντ.


Λευκωσία: Δωρεάν νερό από την Τουρκία έναντι των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Αυτή είναι η νέα θέση που προωθεί η Άγκυρα την τελευταία περίοδο και θεωρεί πως έτσι θα «λυθεί» ένα ακανθώδες ζήτημα στο Κυπριακό, το περιουσιακό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», τη θέση αυτή παρουσιάζουν Τούρκοι αξιωματούχοι σε ξένους συνομιλητές τους, θέλοντας να προτάξουν μια νέα δήθεν προσέγγιση στο Κυπριακό με την υποβολή ιδεών. Ιδεών, οι οποίες παρουσιάζονται με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για «αμοιβαία οφέλη».

Τουρκική (επανα)διείσδυση στα Βαλκάνια



Του Κώστα Τζεβελέκου από το newscode


Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο βαλκανική συνδιάσκεψη από Τούρκους που ζουν στα Βαλκάνια. 
Συμμετείχαν διπλωμάτες πολιτικοί , επιχειρηματίες , δημοσιογράφοι , καλλιτέχνες , αντιπρόσωποι βαλκανικών ενώσεων με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων. Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 160 Βαλκανικές ενώσεις.
Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας το δόγμα του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κ . Νταβούντογλου για επέκταση του νεοθωμανισμού, υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική διείσδυση με χρονοδιάγραμμα.
Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των οργανώσεων έχουν ενωθεί και τώρα με τη συνδιάσκεψη στο Τουρκικό κοινοβούλιο τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν όχι μόνο με Ερντογάν και Νταβούντογλου , αλλά με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ,σχεδόν με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και με άλλους βουλευτές, οι οποίοι κατέχουν κύριες θέσεις στην προώθηση “του προγράμματος” κατάκτηση των Βαλκανίων .

Πυκνώνουν τα σύννεφα πoλέμου στη Συρία


Πυκνώνουν τα σύννεφα πoλέμου στη Συρία Του Κώστα Τζεβελέκου από το newsbomb

Οι Ευρωπαίοι, τα Ηνωμένα Έθνη ,οι ΗΠΑ ,ο Αραβικός Σύνδεσμος και ιδιαίτερα η Τουρκία είναι εναντίον του καθεστώτος Ασαντ και προσπαθούν πάση θυσία να το «γκρεμίσουν».

Υπάρχουν όμως και φωνές που διαμαρτύρονται για αυτές τις εξελίξεις όπως για παράδειγμα οι Ρώσοι.
Υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ και τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν ξένη στρατιωτική επέμβαση γιατί τα θέματα που απασχολούν τη Συρία είναι εσωτερικά. Προτείνουν μάλιστα σχέδιο ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος. Κύκλοι του Κρεμλίνου τονίζουν προς όλους ότι : «Οι Ρώσοι δεν θα κρατήσουν στάση παρατηρητών για τις εξελίξεις στη Συρία όπως κράτησαν στη Λιβύη».
Τελικά τι συμβαίνει;

Σπατάλες στην αυλή του Παπαδήμου

Από το newsbomb

Τι και αν η οικονομία της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αμείλικτη ύφεση συμπαρασύροντας τους Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση και την ανέχεια, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί υπο συνθήκες ευμάρειας σπαταλώντας σημαντικά ποσά ακόμα και για δαπάνες που θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί.

Συγκεκριμένα, το newsbomb.gr παρουσιάζει τρία ενδεικτικά έγγραφα που υπογράφει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει έως και 2.000 ευρώ το μήνα προκειμένου να τρώνε κρουασαν οι υπουργοί στα υπουργικά συμβούλια!
Αναλυτικά:

«Τρομάζει» τις ΗΠΑ η εξάπλωση της κρίσης χρέους Αποστολή Γκάιτνερ στην Ευρώπη με κωδικό «βρείτε λύση!»

Στην Ευρώπη θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, με αποστολή να πιέσει τους πολιτικούς ηγέτες να λάβουν μέτρα αναχαίτισης της κρίσης χρέους της περιοχής.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Γκάιτνερ θα συνεχίσει την πίεση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για ταχύτερη και πιο αποφασιστική δράση, προκειμένου να αποφευχθεί, κατά το δυνατόν, η επιδείνωση της κρίσης χρέους.

Ελληνοσκοπιανό θρίλερ Ράπισμα (;) για την Ελλάδα η απόφαση της Χάγης

Σχόλιο από ALEXANDER
Το πώς λύνετε το θέμα είναι γνωστό σε όλους μας.
Υπάρχουν όμως άντρες στην Ελλάδα για να το…λύσουν;


Από το protothema

Μπλόκαρε η Ελλάδα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008; Είναι η Ελλάδα που παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και υποσκάπτει την προοπτική διευθέτησης του προβλήματος της ονομασίας της πΔΜ ή μήπως για το αδιέξοδο ευθυνεται η FYROM που καπηλεύεται ελληνικά σύμβολα όπως ο ήλιος της Βεργίνας, δημιουργεί ψεύτικες ρίζες για να προσκολληθεί σε ένα παρελθόν που δεν της ανήκει τοποθετώντας παντού αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και καλλιεργεί στους πολίτες της την ψευδαίσθηση ότι η "Μακεδονία" φτάνει μέχρι το Αιγαίο;