Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Βλέπει" ξανά τις 14.000 μονάδες ο Dow Jones

Dow13.954,4272,49 0,52%  



  Nasdaq3.153,66-0,64 -0,02%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο βιομηχανικός Dow Jones πλησιάζοντας το ψυχολογικό επίπεδο των 14.000 μονάδων καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να τροφοδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer με άλμα άνω του 3% οδήγησε σήμερα σε νέα υψηλά πέντε ετών τον βιομηχανικό δείκτη. Τα ισχυρά αποτελέσματα του φαρμακευτικού κολοσσού κατάφεραν να επισκιάσουν τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε αισθητά τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board, με τον σχετικό δείκτη να συμπληρώνει τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2011.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 58,6 μονάδες τον Ιανουάριο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 66,7 μονάδων το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το. Η αρχική εκτίμηση για τον Δεκέμβριο τοποθετούσε τον δείκτη στις 65,1 μονάδες.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση του δείκτη στις 64,0 μονάδες.

Βουλευτές «πήραν» στο κυνήγι μέσα στην Ολομέλεια την Ραχήλ Μακρή για να την δείρουν!!!

Φωτιά πήρε η Βουλή καθώς Βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ κυνηγούσαν την Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρώντας ότι προσέβαλε τη μνήμη του Γιάννη Βούλτεψη,πατέρα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.
Ολα ξεκίνησαν από έναν καυγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Στο χορό της επίθεσης κατά του κ. Νάκου μπήκε με «τσαμπουκά» η Ραχήλ Μακρή προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.

Ποιος είναι ο Έλληνας νέος αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Ο ναύαρχος Τζορτζ Ζαμπέλλας γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε από Έλληνα πατέρα και βρετανίδα μητέρα το 1958. Από τον ερχόμενο Απρίλιο θα λέγεται «σερ» καθώς θα πάρει τον τίτλο του πρώτου Λόρδου της Θάλασσας. Θα είναι δηλαδή ο αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού.

Ο Ζαμπέλλας σπούδασε στη Ζιμπάμπουε (τότε Ροδεσία) και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον από όπου πήρε δύο πτυχία: στην αεροναυπηγική και στην μηχανική της αστρονομίας. Το 1980, ο Ζαμπέλλας εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό. Όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνος» η εξέλιξη της καριέρας του ήταν εντυπωσιακή και γι'αυτό η βασίλισσα της Βρετανίας τον τίμησε δύο φορές.

Βίντεο: Μέχρι και κωμωδία στο Παρίσι έγινε ο Παπανδρέου(Βίντεο)


Βίντεο: Μέχρι και κωμωδία στο Παρίσι έγινε ο Παπανδρέου
Ο άνθρωπος που έπεσε από τον «θρόνο» του Πρωθυπουργού και ανέβηκε στη σκηνή των θεάτρων της Ευρώπης.
Θέατρο στο Παρίσι ήδη έχει ξεκινήσει ένα θεατρικό έργο με τον τίτλο «Ζήτω η Κρίση» και πρωταγωνιστή έναν «σωσία» του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, που σκορπάει άφθονο γέλιο στους θεατές και όπως πραγματεύεται το σατυρικό έργο, εξίσου άφθονους νευρικούς κλονισμούς σε Σαρκοζί, Μέρκελ …..αλλά και τον ελληνικό λαό!

ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ"! Φτιάχνει κλίμα έντασης η Άγκυρα: "Τουρκικό αλιευτικό εβλήθη από ελληνικό περιπολικό"

Σε "θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο, όπου σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού αναφέρεται ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Η Άγκυρα όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό
Προχωρά και στην "καταγγελία" παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά!
Η ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια του τουρκικού γενικού επιτελείου εφευρίσκοντας φανταστικά σενάρια ελληνικών προκλήσεων έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ .

Φιάσκο με το πετρέλαιο θέρμανσης! Οι πρατηριούχοι διαψεύδουν τον Γ. Στουρνάρα και τονίζουν πως η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70%

Φιάσκο με το πετρέλαιο θέρμανσης!
Ηχηρή απάντηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου.
Η ΠΟΠΕΚ χρησιμοποίησε τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε κυριακάτικη εφημερίδα, σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταϊκούρα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εμπορία πετρελαιοειδών μειώθηκε κατά 70% στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2012 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τουρκία: Θέλετε να διορίζουμε εμείς τον Πατριάρχη;

Τουρκία: Θέλετε να διορίζουμε εμείς τον Πατριάρχη;
Σε νέες απειλές προχώρησε η Άγκυρα, με αφορμή την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου να διορίζονται από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι σε τζαμιά και σχολεία των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, μέσω του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς.
Ο Μπουλέντ Αρίντς συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την απόσυρση της ελληνικής απόφασης για τους μουφτήδες της Θράκης. Το «χοντρό παιχνίδι στη Θράκη με τους ιμάμηδες» είχε αποκαλύψει στο newsbomb.gr ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Πόσα αυτογκόλ αντέχει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πόσα αυτογκόλ αντέχει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η εκτόξευση των ποσοστών του και η ανάδειξή του, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ερμηνεύθηκε λανθασμένα από ορισμένα στελέχη του
Το 27% σχεδόν του Ιουνίου, ήταν το θεμέλιο μιας πολυσυλλεκτικότητας.
Σε αυτό αθροίστηκαν αριστεροί, ριζοσπαστικές δυνάμεις, νέοι που απέρριψαν και αποδοκίμασαν το δικομματισμό αλλά και πολίτες που πιστεύουν στο μοντέλο της αστικής δημοκρατίας αλλά θέλουν μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Το ''φούσκωμα'' των ποσοστών του Σύριζα σε αυτούς τους τελευταίους κυρίως οφείλεται. Και η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν πολίτες, που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είχαν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Σοκ: Συνελήφθη καθηγήτρια για παιδική πορνογραφία

Σοκ: Συνελήφθη καθηγήτρια για παιδική πορνογραφία
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μία καθηγήτρια ξένων γλωσσών συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.
 
Πρόκειται για μία 52χρονη, η οποία μάλιστα, τάσσεται υπέρ της παιδοφιλίας, έχοντας καταγεγραμμένες συμμετοχές σε σχετικά φόρουμ και συνέδρια ανά τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, φρίκη προκαλεί η ομολογία της καθηγήτριας ξένων γλωσσών, η οποία παραδέχθηκε την αρρωστημένη δράση της, υποστηρίζοντας πως «και τα παιδιά έχουν δικαίωμα στις απολαύσεις της ζωής».

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση η κηδεία Ντερτιλή...

Η κηδεία του «σκληρού» της Χούντας, Νικόλαου Ντερτιλή, που εξέπνευσε σε ηλικία 92 ετών από παθολογικά αίτια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, αφού υπάρχουν φόβοι πως θα εξελιχθεί σε … ακροδεξιό συλλαλητήριο, με την Χρυσή Αυγή και άλλους εθνικιστικούς σχηματισμούς, να δίνουν δυναμικό παρών.

Μιλώντας στο protothema.gr ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, έκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται, προκειμένου να μην ταφεί ο Ντερτιλής στο Α' Νεκροταφείο, ώστε να μην εξελιχθεί σε συγκέντρωση και «λαϊκό προσκύνημα», όπως είχε συμβεί το 1999 στην κηδεία του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο ακροδεξιός εκδότης, δηλώνει πώς παραχωρεί τον ιδιόκτητο τάφο της οικογένειας του.

Ένοχοι Παπαγεωργόπουλος - Λεμούσιας, λέει ο εισαγγελέας

Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στον δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

«Όποτε γίνουν εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ»

Της  Μαριτίνας Ζαφειριάδου από το real.gr

Καμία αντίφαση στα λεγόμενά του δεν παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για «στροφή» στην πολιτική του και επιμένοντας στην κατάργηση του μνημονίου, με παράλληλη επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της χώρας. Ζήτησε μάλιστα εκλογές άμεσα, και πάντως πριν από τις γερμανικές, ώστε «να σταματήσει η αδιέξοδη πορεία της χώρας», προκειμένου η «επαναδιαπραγμάτευση αυτή να ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο (και τις εκλογές στη Γερμανία).

Ταξίδι στις επενδύσεις

Του Σωτήρη Σταθόπουλου από το real.gr

Μία από τις μεγαλύτερες αποστολές επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ταξιδεύει σήμερα για το πλούσιο εμιράτο του Κατάρ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του είναι να επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές του συμφωνίες οι οποίες θα δώσουν σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία αλλά παράλληλα θα στείλει και έμπρακτα το σύνθημα και προς τις αγορές για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Αναβρασμός επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις των οδηγών στα λεωφορεία, ενώ τα αμαξοστάσια αντιδρούν με την απόφαση του σωματείου των τρόλεϊ για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Και σήμερα δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία, καθώς αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και την διατήρηση και υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ένταση στον κόμβο της Νίκαιας - Στην Εθνική οι αγρότες

Για λίγη ώρα, πεζή οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα κατέλαβαν το ρεύμα της Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα και στη συνέχεια αποχώρησαν όπως μετέδωσε το Mega.

Νωρίτερα, ένταση δημιουργήθηκε και στη Λαμία μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην Εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.

Πάτρα: Καθημερινά τα δράματα στα γραφεία της ΔΕΗ - Πολύτεκνος υπέστη εγκεφαλικό όταν έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειάς του!

Καθημερινά είναι τα δράματα που έρχονται στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστές πολίτες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν οικονομικά στα υπέρογκα ποσά που ζητά η ΔΕΗ μετά την ενσωμάτωση του «χαρατσιού» στους λογαριασμούς για να μην τους κόψει την ηλεκτροδότηση.

Την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολύτεκνη οικογένεια, που κατοικεί στον Άγιο Στέφανο Αχαΐας.

Κύπρος:Παρά το αρνητικό κλίμα οι Ρώσοι φέρνουν χρήματα

Λευκωσία: Όσο κι αν φωνάζουν οι Γερμανοί και άλλοι για ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο, όσο κι αν το κλίμα παραμένει αβέβαιο και το Μνημόνιο ξεκρέμαστο, άλλο τόσο φαίνεται ότι εμπιστεύονται την Κύπρο οι Ρώσοι. Κόντρα σε όλα τα αρνητικά στοιχεία, οι καταθέσεις ξένων στην Κύπρο αυξήθηκαν το 2012 σημαντικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τέλος Δεκεμβρίου υπήρχαν στο σύστημα καταθέσεις κατοίκων τρίτων χωρών ύψους €21,5 δισ. σε σχέση με €20,2 δισ. τον Δεκέμβριο του 2011. Η σχετική καταθετική επέκταση παρουσίασε θετικό ρυθμό 7%. Την ίδια στιγμή η Μόσχα παρουσιάζεται έτοιμη να παραχωρήσει σε συνεργασία με την ΕΕ βοήθεια προς την Κύπρο, ενώ αποκαλύφθηκε πως το Γιούρογκρουπ επιθυμεί επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των €2,5 δισ.

Σε επίπεδο Eurogroup το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας προς την Κύπρο

Λευκωσία: Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο συζητείται σε επίπεδο Eurogroup. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, προσθέτοντας ότι στο επίπεδο αυτό γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα μπορούσε η Ρωσία να συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο και με ποιο ποσό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι από πλευράς Λευκωσίας το μόνο που ζητήθηκε από τη Ρωσία είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρά κέρδη σημειώνει το ΧΑΚ την Τρίτη, με το Γενικό Δείκτη να ενισχύεται στις 12:50 σε ποσοστό 0,40% και να ανεβαίνει στις 111,13 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 σημειώνει άνοδο 0,35% και διαμορφώνεται στις 43,43 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται στις 84.962 ευρώ.

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν την ίδια ώρα οι επιμέρους δείκτες. Συγκεκριμένα, η Κύρια Αγορά σημειώνει άνοδο 0,40%, η Εναλλακτική Αγορά υποχωρεί 0,06%, οι Τράπεζες ενισχύονται 0,43%, οι Επενδυτικές ενισχύονται 0,13%, η Παράλληλη Αγορά σημειώνει αύξηση 0,43% και τα Ξενοδοχεία υποχωρούν 0,53%.

Γραμμή άμυνας στις 1.000 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας δέχεται πιέσεις την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να διασπά καθοδικά το επίπεδο των 1.000 μονάδων.

Η πλειονότητα των μετοχών του FTSE25 διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στον τίτλο του ΟΛΠ, που υποχωρεί έως και άνω του 4%. Ακολουθούν, μεταξύ άλλων, μετοχές όπως των Μυτιληναίος, FF Group. Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΜΕΤΚΑ.

Χριστόδουλος: Ο Αρχιεπίσκοπος όλων των Ελλήνων(Βίντεο)



Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Αρχιεπίσκοπος Κεραυνός ο Χριστόδουλος των Ελλήνων.

Ότι και να αναφέρουμε για τον μακαριστό η Ελληνική γλώσσα είναι μικρή για περιγράψει την δράση του και την προσφορά του.

Εμείς τιμώντας την μνήμη του θα αφήσουμε να μιλήσουν τα βίντεο.

Πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής-Ποιος ήταν - Η Κύπρος, οι μάχες του 1964 και η καταδίκη του

Πέθανε  σήμερα στο  νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός",ο τελευταίος έγκλειστος των "Απριλιανών", απότακτος ταξίαρχος του Ε.Σ, Νικόλαος Ντερτιλής. Ο Ντερτιλής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 6 Δεκεμβρίου με οξύ ισχαιμικό αλλά και εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί μετά τον θάνατο του γιου του που είχε φύγει πρόωρα.
Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής πολέμησε ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64 στην Κύπρο και κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες, σε επίθεση εφ'όπλου λόγχης, το τουρκοκυπριακό προγεφύρωμα της Μασούρας αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την Χάλκη

Της  Αλεξίας Τασούλη από το real.gr

Τρεις επιλογές φαίνεται να έχει μπροστά της η Τουρκία για τη Θεολογική σχολή της Χάλκης, η οποία δεν λειτουργεί από τΟ 1971 στο πλαίσιο της τότε εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Τουρκίας η οποία απαγόρευσε τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Λίγους μήνες μετά τη δέσμευση του Ταγίπ Ερντογαν ότι θα επαναλειτουργήσει η Σχολή, η εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει ότι η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να λειτουργήσει η Σχολή είτε ως τμήμα ορθοδοξίας της σχολής συγκριτικών θρησκειών όπου επικεφαλής θα είναι ορθόδοξος Ρωμιός πολίτης είτε ως τμήμα ξένου Πανεπιστημίου, είτε -με συνταγματική αναθεώρηση- να λειτουργήσει με το καθεστώς του 1971.

«Περιζήτητες οι απόψεις του χρεοκοπημένου Παπανδρέου»

«Απόψεις ενός χρεοκοπημένου», τιτλοφορείται το άρθρο του αυστριακού πολιτικού περιοδικού «Profil», το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το ίδιο περιοδικό που το 2011 είχε ανακηρύξει τον Γιώργο Παπανδρέου «Ανθρωπο της χρονιάς», στο σημερινό του τεύχος αναφέρεται άκρως υποτιμητικά στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός πως ο άνθρωπος που «συνδιαμόρφωσε» τη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει, όπως αναφέρει, και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.

Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall

Dow13.881,93-14,05 -0,10%  



  Nasdaq3.154,304,59 0,15%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών πους τους οδήγησε σε υψηλά πολλών ετών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% έπειτα από έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ο S&P υποχώρησε 0,2% έχοντας καταγράψει ένα ανοδικό σερί οκτώ διαδοχικών συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο θετικό σερί από το 2004.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Nasdaq με τον τεχνολογικό δείκτη να κερδίζει έδαφος στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Το κλίμα σήμερα διαμόρφωσαν τα μικτά μάκρο για την αμερικανική οικονομία με τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας να απογοητεύουν και τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα υποχώρησε 4,3% το Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στις 101,7 μονάδες όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors.

Τα στοιχεία της NAR ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 1%.