Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η ναυμαχία της Πάτρας: Όταν ο Ανδρέας Μιαούλης κατατρόπωσε τον τουρκικό στόλο..

Η ναυμαχία της Πάτρας του 1822, στην οποία έλαμψε το άστρο του Ανδρέα Μιαούλη, ήταν μία από τις πολεμικές εμπλοκές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες.

Στις αρχές του 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος με αρχηγούς τον αντιναύαρχο Καρά Πεπέ Αλή και τον αιγύπτιο υποναύαρχο Ισμαήλ Γιβραλτάρ βγήκε από τον Ελλήσποντο με διαταγή να πλεύσει προς την Πάτρα, προκειμένου να ανεφοδιάσει τους πολιορκούμενους από τους Έλληνες επαναστάτες, Τούρκους. Στο κατόπι του βρέθηκε στόλος 63 ελληνικών πλοίων από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις Σπέτσες με αρχηγούς τον Νικολή Αποστόλη, τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Γκίκα Τσούπα.

Ευρωβουλευτής: “Πετάξτε ΕΞΩ” από την ΕΕ τους Τούρκους “Γκρίζους Λύκους”

Με πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ – S&D) ξεκίνησε αίτημα για συνυπογραφή από τους συναδέλφους του, επιστολής προς τον Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής, για την απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την ΕΕ, και κατ’ επέκταση από τα κράτη-μέλη, της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» και οποιωνδήποτε εξαρτώμενων της οργανώσεων.

Η πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή βρίσκεται σε εξέλιξη και τυγχάνει ήδη ευρείας στήριξης από πολλούς Ευρωβουλευτές από διαφορετικά κράτη-μέλη και Πολιτικές Ομάδες, περιλαμβανομένης της Προέδρου της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Nathalie Loiseau (Γαλλία).

Αναστασιάδης-Φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν στην ανάγκη εκπροσώπησης της ΕΕ στην πενταμερή

Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ενημερώνει μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κυριάκος Κούσιος.

«Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με αφορμή την απόφαση του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά και με στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ» όπως αναφέρεται στη δήλωση.

Ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι: "Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία"

Σφοδρή αντίδραση της κορυφαίας Ελληνίδας πολιτικού Ελένης Θεοχάρους: "Καμαρώστε τα καθάρματα"!

"Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία", γράφει το παιχνίδι “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη” των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Η φράση αυτή προκάλεσε και την σφοδρή αντίδραση της κορυφαίας Ελληνίδας πολιτικού Ελένης Θεοχάρους, η οποία μέσω twitter σχολίασε λακωνικά "Καμαρώστε τα καθάρματα".

Ερντογάν : Οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες μιλούν για σχέδιο εξισλαμισμού μέσω στήριξης της σαλαφιστικής τρομοκρατίας

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο δεδηλωμένος στόχος του Ερντογάν για προώθηση του εξισλαμισμού προωθείται στην τουρκική κοινότητα της Ολλανδίας μέσω «τουρκικών ενώσεων νέων» που λειτουργούν στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Εν εξελίξει σχέδιο εξισλαμισμού μέσω υποστήριξης σαλαφιστικών οργανώσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει έκθεση των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών που ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την 30 σελίδων έκθεση το κόμμα AKP του τούρκου προέδρου υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνδέεται με την αύξηση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Ολλανδία.