Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ελληνική σημαία 500 τ.μ. με πέτρες στην Άγρα (φώτο)

Μια ομάδα νεαρών ατόμων πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια διαφορετική σημαία στην Άγρα Λέσβου. Με μεθοδικότητα και υπομονή δημιουργήσουν σε περιοχή της Άγρας μια ελληνική σημαία με πέτρες  έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων.

Η σημαία είναι στην περιοχή Αγία Θεοδώρα της Άγρας, ένα από το πιο εμφανής σημεία του χωριού.

Τη νεαρή ομάδα παιδιών βοήθησαν και κάτοικοι του χωριού που κάλυψαν τα έξοδα για την

Δεν θα έχει άνεμο να παρασύρει το «Φατίχ»

Κώστας Βενιζέλος    
Από το  philenews

Η γεωγραφία δεν αλλάζει. Το θέμα μερικές φορές είναι πώς «διαβάζει» κάποιος τον χάρτη. Η Τουρκία προσπαθεί, για παράδειγμα, να καταστήσει προτεκτοράτο της τη Λιβύη, να κάνει γεωτρήσεις νοτίως της Κύπρου, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Το δικό της αφήγημα, αν και παράλογο, εξελίσσεται, υλοποιείται και φέρει τον κωδικό «Γαλάζια Πατρίδα».  Όταν δε αυτός ο σχεδιασμός αποτυπωθεί στον χάρτη, όλα γίνονται «τουρκικά». Μια τρομακτική εικόνα. 

Το ζητούμενο είναι γιατί αυτό το επεκτατικό, παράνομο, παράλογο αφήγημα δεν αποτρέπεται,

ΑΟΖ : Η ακτινογραφία της συμφωνίας Ελλάδας με Ιταλία

Η συμφωνία προβλέπει ότι η «οριοθέτηση που έγινε προς το παρόν δεν σκοπείται να βαίνει πέραν του σημείου 1 προς Βορρά και πέραν του σημείου 16 προς Νότο 
Τον δρόμο για την έγκριση από τη Βουλή παίρνει πλέον η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας, το πλήρες κείμενο της οποίας και οι ακριβείς συντεταγμένες δόθηκαν στους τομεάρχες των κομμάτων χθες το απόγευμα.

Οι πρώτες σελίδες της συμφωνίας παρουσιάστηκαν αποκλειστικά από το in.gr και παρατίθενται σε pdf.

Ανάλυση FAZ για την σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung για την νέα ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με φόντο τις γεωτρήσεις. Για το ίδιο θέμα μιλάει στην Welt ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. 

Υπό τον τίτλο «Σύγκρουση στη Μεσόγειο» η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιχειρεί να εξηγήσει στους αναγνώστες της τη νέα ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με φόντο τις επιδιωκόμενες από την Άγκυρα γεωτρήσεις στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας, η ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εδώ και δεκαετίες πεδίο αντιπαλότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η κρίση των Ιμίων είχε οδηγήσει τις δυο χώρες σχεδόν σε πόλεμο που αποσοβήθηκε

Σύρος μισθοφόρος του Ερντογάν μπροστά στον χάρτη με την Ελλάδα επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Οι «μετριοπαθείς» Σύροι «αντάρτες» του πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που μετονομάστηκε σε Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), είναι τζιχαντιστές αφοσιωμένοι στον νεο-οθωμανισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες αποδείξεις για τον ρόλο αυτών των παραστρατιωτικών τζιχαντιστών.

Πρωτοπαλίκαρο των φιλότουρκων Σύρων, των ίδιων που στρατολογούν μισθοφόρους για να τους μεταφέρει ο Ερντογάν στη Λιβύη, να υπερασπιστούν την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης,

Δέχονται επήρεια των νησιών οι Τούρκοι

Διπλή γλώσσα χρησιμοποιεί το τελευταίο 24ωρο η Αγκυρα με αφορμή την ελληνοϊταλική συμφωνία για ορισμό θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος. Χθες, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία είναι θετική, αποδέχθηκε ότι τα νησιά έχουν έστω και περιορισμένη επήρεια, αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε στη θέση ότι δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, υποστηρίζοντας, δηλαδή, δύο μάλλον αντικρουόμενες έννοιες. Από την Αθήνα έγινε σύσταση στον κ. Τσαβούσογλου να διαβάσει τη συμφωνία πιο προσεκτικά, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τη Ρώμη κατοχυρώνει πλήρως τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Βαρύ χαστούκι για τον Ερντογάν… Η USAF αγοράζει τα F-35 της Τουρκίας!

Η Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της αμερικανικής Γερουσίας έχει εξουσιοδοτήσει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να τροποποιήσει έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 που είχαν πωληθεί στην Τουρκία, για να χρησιμοποιηθούν από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ανέφερε το Reuters την Πέμπτη. Η απόφαση αποδεικνύει ότι στο θέμα αυτό οι νομοθέτες και η αμερικανική κυβέρνηση συμφωνούν απόλυτα. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές ζητούν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Όμως, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακόμα εναντιώνεται…

Αναλυτής ΗΠΑ για ελληνοτουρκικά σε ΣΚΑΪ: Δεν θα αφήσουμε 2 χώρες του ΝΑΤΟ να πολεμήσουν

Δεν θα αφήσουμε δύο χώρες του ΝΑΤΟ να πολεμήσουν η μία με την άλλη δηλώνει ο Χένρι Μπάρκι, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων / Council on Foreign Affairs, σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά, μέσω αποκλειστικής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.
ΕΡ. : Κύριε καθηγητά, Πιστεύετε ότι υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας θα μπορούσε να σταματήσει την Τουρκία από το να προχωρήσει με τις δραστηριότητες εξόρυξης όπως ήδη έχει διακηρύξει πως θα κάνει μετά την συμφωνία που υπέγραψε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη;