Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Οι μυστηριώδεις γραφές της αρχαίας Κρήτης

Είναι πολλές ακόμη οι γραφές που μένει να αποκρυπτογραφηθούν και να μας αποκαλύψουν τα μυστικά των λαών που τις δημιούργησαν, με τη γοητεία του άγνωστου να στραφταλίζει σαν χρυσόσκονη πάνω στην ιστορία και να δίνει λαβή για δεκάδες υποθέσεις και έρευνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γραφή του δίσκου της Φαιστού και φυσικά η Γραμμική Α των Μινωιτών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η “γοητευτική περιπέτεια της Κρητικής αρχαιολογίας”, όπως αποκαλείται, οφείλει σε μεγάλο βαθμό την “επίσημη” γέννησή της στην γραφή καθώς αυτή ήταν που έφερε στην Κρήτη τον Άρθουρ Εβανς, τον άνθρωπο που “επισήμως” ξεκίνησε πρώτος τις ανασκαφές στην Κρήτη, φέρνοντας καταρχήν στο φως το ανάκτορο της Κνωσού και θεμελιώνοντας την Μινωική Αρχαιολογία, δίνοντας της μάλιστα αυτό το όνομα εμπνευσμένος από τον Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.

13 χρόνια (2002-2015) χωρίς την δραχμή – Η εκδίκηση της γιαγιάς

Ήταν τέτοιες μέρες, το 2002, όταν τις δραχμές στα πορτοφόλια μας αντικαθιστούσαν σιγά σιγά τα ευρώ. Μοιάζει σήμερα με μια μακρινή ανάμνηση, κι όμως έχει περάσει μόνο μια δεκαετία.
Και με την δραχμή να επανέρχεται στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην δεκαετία αυτή, αλλά και στην υπερχιλιετή ιστορία του τελευταίου ελληνικού νομίσματος.
Ευρώ, ευρωζώνη, δραχμή: Τρεις λέξεις που συζητιούνται συνεχώς στις μέρες μας, παίρνοντας διαφορετική χροιά και χρωματιζόμενες με διαφορετική έννοια αναλόγως του ποιος και πού τις προφέρει.

CNN: Πάτε διακοπές στην Ελλάδα; Πάρτε μαγιό και... μετρητά

«Συμβουλές» προς τους τουρίστες που ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα δίνει το CNN, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

«Αν σχεδιάζετε διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι να πάρετε μαζί σας μαγιό, καπέλο και... πολλά μετρητά» σχολιάζει η αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του CNN.

Κίνα: Ανακαλύφθηκαν οστά άγνωστου έως τώρα ανθρώπινου είδους

Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος,
αποκαλύπτει η μελέτη μιας διεθνούς ομάδας....
επιστημόνων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ. Η ανάλυση των οστών έδειξε ότι τα άτομα αυτά είχαν ανθρώπινα ανατομικά χαρακτηριστικά, αρχαϊκά και σύγχρονα ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι παλαιοανθρωπολόγοι, η έκθεση των οποίων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PloS One.Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην Ανατολική Ασία ένα νέο είδος το οποίο να έχει ζήσει σε μια τόσο κοντινή με τη δική μας περίοδο.
Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα άτομα αυτά έζησαν περίπου 14.500-11.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.

Νέο βίντεο: Απίστευτο υβρεολόγιο Μπέου για Παπανδρέου και... έξω από την αίθουσα

Οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου του Βόλου για τον πρώην πρωθυπουργό δεν περιορίστηκαν μέσα στην αίθουσα, αλλά ακόμα και αφού απομακρύνθηκε
Μετά από την αρχική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου εντός του ξενοδοχείο και την απομάκρυνση του, ο δήμαρχος Βόλου παρέμεινε μπροστά από την είσοδο και συνέχισε να βρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ "Ανασταίνεται" ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς (Πύργος)-Αλεξανδρούπολη - Δηλώσεις από Α.Νόβακ

"Ανασταίνεται" ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς (Πύργος ήταν το ελληνικό όνομα) – Αλεξανδρούπολη όπως δήλωσε σήμερα κατά από την Αγία Πετρούπολη ο ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.
 
"Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, από το σχέδιο κατασκευής του οποίου αποχώρησε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας τον Δεκέμβριο του 2011".

Β.Πούτιν προς Α.Τσίπρα: "Έχεις δίκιο Αλέξη - Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα"! (Βίντεο)

Μήνυμα προς τη Δύση στέλνει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας δίκιο στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

"Ηλεκτροσόκ" στους δανειστές από τον Α.Τσίπρα: "Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται να ταξιδέψει σε νέα λιμάνια"!

Με την σιβυλλική αναφορά σε "Νέα λιμάνια" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν στέλνει καθαρά μηνύματα στην ευρωζώνη ότι δεν πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους, ενώ η συνέχεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ  των BRICS της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη» και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης"!
Που σημαίνει ότι λέει με σαφήνεια στους δανειστές ότι "Εσείς πρέπει να αλλάξετε ότι εμείς. Εμείς θα βρούμε το δρόμο μας ακόμα και αν εσείς βουλιάξετε".

Αν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί την προσφορά τότε χρεοκοπία, λέει ο Τουσκ(Βίντεο)

Να σταματήσει το λεγόμενο «chicken game» (ποιος θα κάνει πρώτος πίσω) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στέλνει σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση σε δήλωσή του σχετικά με την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.