Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ "Ανασταίνεται" ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς (Πύργος)-Αλεξανδρούπολη - Δηλώσεις από Α.Νόβακ

"Ανασταίνεται" ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς (Πύργος ήταν το ελληνικό όνομα) – Αλεξανδρούπολη όπως δήλωσε σήμερα κατά από την Αγία Πετρούπολη ο ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.
 
"Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, από το σχέδιο κατασκευής του οποίου αποχώρησε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας τον Δεκέμβριο του 2011".
 
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
 
«Θα συζητήσουμε το σχέδιο αυτό σήμερα, θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας ΤΑΣΣ.
 
Ρωσία, Ελλάδα και Βουλγαρία είχαν υπογράψει στις 15 Μαρτίου του 2007 διακρατική συμφωνία για την υλοποίηση του έργου του πετρελαιαγωγού μήκους 285 χλμ. και μέγιστης χωρητικότητας 50 εκατ. τόνων.
 
Το ότι αυτή η εξαγγελία έγινε αμέσως μετά την υπογραφή δημιουργίας του Greek Stream από τους Νόβακ-Λαφαζάνη φυσικά μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Κατά πολλούς η υπογραφή αυτού του αγωγού είχε οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή του νεότερου.
 
Ο αγωγός αυτός θα προσέφερε και στρατηγική προστασία στην Ελλάδα στον Έβρο καθώς η Τουρκία ούτε θα διανοούνταν να βρεθεί αντιμέτωπη με την Ρωσία, απειλώντας μια μεγάλη ρωσική επένδυση.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου