Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τα φοβερά λόγια του Κολοκοτρώνη που συγκλονίζουν - Αναδύουν ανδρεία και πατριωτισμό!

 18 φράσεις ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες!

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1770 στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, υπήρξε οπλαρχηγός, πολιτικός και αρχιστράτηγος των Ελλήνων κατά την επανάσταση του 1821, μία ηγετική μορφή του αγώνα για την ελευθερία. Έμεινε γνωστός ως Γέρος του Μοριά. Σε νεαρή ηλικία έγινε αρματολός και γρήγορα απέκτησε τέτοια φήμη ώστε οι Οθωμανικές αρχές να τον επικηρύξουν, καταδικάζοντας τον σε θάνατο. Τον καταδίωξαν στην Πελοπόννησο, διέφυγε στη Ζάκυνθο όπου υπηρέτησε στο αποικιακό ελληνικό σώμα του αγγλικού στρατού και διακρίθηκε αγωνιζόμενος κατά των Γάλλων. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και από το 1821 πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την ανεξαρτησία κυρίως ως στρατιωτικός διοικητής, αξεπέραστος στρατηγός των επαναστατημένων Ελλήνων, αλλά και ως πολιτικός. Πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843 στην Αθήνα και κηδεύθηκε με κάθε επισημότητα, ενώ χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο θάνατος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

kolokotronis nekros
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νεκρός

 Λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, σαν να είχε προαισθανθεί το τέλος του, αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στον Μοριά, για να συναντήσει τους φίλους του και να συμφιλιωθεί με τους αντιπάλους του. Πέρασε και από τις Σπέτσες για να συναντήσει τον Κουντουριώτη. Συγχώρησε ακόμη και τον Κωνσταντίνο Σχινά, τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αντιβασιλείας, που άσκησε πίεση για να τον καταδικάσουν σε θάνατο. Τους αποχαιρέτησε όλους. λες και θα έφευγε για μακρινό ταξίδι.

Την 1η Οκτωβρίου του 1843 ο Κολοκοτρώνης πάντρεψε τον γιο του Κολίνο με την εγγονή του Ιωάννη Καρατζά, ηγεμόνα της Βλαχίας. Ο γάμος αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της Αθήνας την εποχή εκείνη. Ήταν παρόντες όλοι οι επίσημοι αλλά και οι εκπρόσωποι των ξένων πρεσβειών. Ο Κολοκοτρώνης ήταν ευδιάθετος και διασκέδαζε με την καρδιά του. Το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου παραβρέθηκε σε έναν χορό στο παλάτι του Όθωνα και ήταν πολύ ευδιάθετος. Λένε, μάλιστα, ότι ζήτησε από τον Βασιλιά να πει στους μουσικούς να παίξουν ελληνικούς χορούς/ Χαρούμενος ο Γέρος χόρευε με τις κυρίες των τιμών. Όταν ο Αναγνώστης Δεληγιάννης του είπε ότι ήπιε λίγο παραπάνω, ο Κολοκοτρώνης απάντησε ότι ήθελε να γλεντήσει τις τελευταίες του στιγμές.

Το βιβλίο του ΙΗΑ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

 

Η Ελλάδα στην Μικρά Ασία

Το βιβλίο του ΙΗΑ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Μόλις κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο του International Hellenic Association(IHA) το οποίο αφορά κατά το πλείστον διάφορες διαλέξεις σημαντικών προσωπικοτήτων που έγιναν κατά την διάρκεια του 2022 στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ Forum, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το συλλογικό έργο με πλήρη τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1919 – 1922, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» επιμελήθηκε το μέλος του ΙΗΑ, καθηγητής Δημήτριος Θ. Καραμήτσος και εκδόθηκε από το περιοδικό ΕΝΔΟΧΩΡΑ.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην ιερή μνήμη των θυμάτων των ετών 1919-1922 στη Μικρά Ασία και περιλαμβάνει σύντομο πρόλογο του Προέδρου του ΙΗΑ Capt. Ευάγγελου Ρήγου, εισαγωγή του επιμελητή της έκδοσης Καθ. Δημήτριου Θ. Καραμήτσου, κείμενα σημαντικών προσωπικοτήτων σχετικά με τα συγκλονιστικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922 καθώς και δύο παλαιότερα άρθρα του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή (1940-2011), ο οποίος ήταν άριστος γνώστης της τουρκικής πολιτικής και είχε πλουσιότατο συγγραφικό έργο, σχετικό με την Τουρκία.

Διευκρίνιση της «Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος – Αυστραλίας» για την Ψευτομακεδονική Γλώσσα

 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

H ΠAMMAKEΔONIKH ENΩΣH MAKEΔONIKOY AΓΩNA

EΛΛAΔOΣ - AYΣTPAΛIAΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ,ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ

ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 5/12/2022, ΕΠΟΜΕΝΩΣ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ

ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣ ,ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η

ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ”, ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ

Η προεκλογική και η λάσπη στον ανεμιστήρα: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό το βράδυ της Κυριακής;

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Παρακολουθήσαμε μια προεκλογική χαμηλών πτήσεων. Χωρίς να διεξαχθούν ενδελεχώς και σε βάθος, ως έπρεπε, συζητήσεις για τα μεγάλα ζητήματα. Όχι γιατί δεν υπάρχουν θέσεις, αλλά επειδή ο… θόρυβος επικρατούσε του λόγου. Κάλυπτε τη φωνή των υποψηφίων. Οι δημοσκοπήσεις καθόρισαν νωρίς δυο «διαζώματα» υποψηφίων. Οι βασικοί, τρεις επικρατέστεροι και υπόλοιποι. Αυτό διαμόρφωσε υποψήφιους  διαφορετικών ταχυτήτων. Οι βασικοί και τα αουτσάιντερ.

Παρακολουθήσαμε μια προεκλογική, στην οποία κάποια επιτελεία, αλλά και ΜΜΕ, επιχείρησαν-

Οι ΗΠΑ και η θεωρία της πολυπολικότητας

Αλέξανδρος Νίκλαν, Αρθρογράφος
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας - IISCA Sec Group

Ποιοι οι μύθοι που κυριαρχούν για την ισορροπία ισχύος στο γεωπολιτικό στερέωμα.

Foreign Policy: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντισταθεί στον εκβιασμό της Τουρκίας

Ένα πρόσφατο άρθρο του Halil Karaveli στο Foreign Policy σωστά επισημαίνει ότι η απόπειρα εκβιασμού της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αφορά τελικά την απόσπαση παραχωρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο – σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό – διαφωνούμε ότι «για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν το PYD και το YPG στη Συρία».

Δεδομένης της θέσης της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία επιθυμεί εύλογα να προωθήσει τα αιτήματά της, όσο το ΝΑΤΟ δεν «απαντά». Όπως εξηγεί ξεκάθαρα ο Karaveli, δεν θα ήταν ασφαλές και συνετό να στοιχηματίσουμε ότι η θέση της Άγκυρας θα μαλακώσει μετά τις γενικές εκλογές στην Τουρκία τον Μάιο.

Η νέα “επέλαση” των Leopard 2 και η ευκαιρία για την Ελλάδα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η σημερινή ανακοίνωση της Νορβηγίας για την προμήθεια 54 αρμάτων μάχης Leopard 2A7 με δικαίωμα προαιρέσεως για άλλα 18, ανοίγει την αυλαία της νέας “επέλασης” του γερμανικού άρματος στην διεθνή αγορά που αναμένουν πολλοί, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2026.

Την προηγουμένη, ο Γερμανός υπουργός Αμύνης είχε μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη παραγγελίας Leopard 2 νέας κατασκευής, με σκοπό την αντικατάσταση των 14 Leopard 2A6 που θα παραχωρηθούν στην Ουκρανία. Οι ζυμώσεις για την ενίσχυση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και μήνες, καλλιεργούν την ιδέα προμήθειας ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού αρμάτων νέας κατασκευής από την KMW, τάξεως μεγέθους 100, με σκοπό την ανάπτυξη του Όπλου των Τεθωρακισμένων και την συγκρότηση νέων μονάδων μελλοντικώς.

H Ουάσινγκτον προειδοποιεί την Άγκυρα: Μην εξάγετε στη Ρωσία χημικά και μικροτσίπ, ενισχύουν την πολεμική προσπάθεια του Πούτιν

 FILE PHOTO: Vladimir Putin και Recep Tayyip Erdogan σε συνάντησή τους στο Κρεμλίνο. EPA, SERGEI ILNITSKY

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες την Τουρκία σχετικά με την εξαγωγή στη Ρωσία χημικών, μικροτσίπ και άλλων προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον θα μπορούσε ενδεχομένως να προχωρήσει σε κινήσεις για να επιβάλει τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, σύμφωνα με έναν ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο.

Ελικόπτερο MH-60R εξοπλισμένο με πυραύλους NSM: Διδάγματα για το Πολεμικό Ναυτικό

Γιάννης Νικήτας

Αφορμή για το σημερινό άρθρο μερικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα νέου τύπου ελικόπτερα MH-60R να είναι εξοπλισμένα με τα κορυφαία βλήματα NSM. Για το θέμα είχαμε αναφερθεί και σε προγενέστερο χρόνο αλλά αφορμή δοθείσης θα επανέλθουμε καθότι δεν υπάρχουν εξελίξεις προς αυτή τη κατεύθυνση και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού οφείλει να προβληματιστεί.

Αποτελεί κοινό τόπο στα πλαίσια αναβάθμισης της αμυντικής μας ισχύος, πως δεν αρκεί η προμήθεια είτε αεροπορικών είτε ναυτικών είτε χερσαίων συστημάτων δίχως αυτά να συνοδεύονται από τα κατάλληλα όπλα. Κατά το παρελθόν πολλάκις έχει διαπραγματευτεί το προαναφερθέν σφάλμα.

Συνάντηση Υπ/ΓΕΕΘΑ με τον DSACEUR – ΝΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023 ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αναπληρωτή Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Deputy Supreme Allied Commander Europe – DSACEUR) General Τim Radford, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Κατά την συνάντησή τους, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, και αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση ασφαλείας και τις τρέχουσες διασυμμαχικές δράσεις και επιχειρήσεις.

Ποντάρει στα άκρα

 

Γιάννης Τσαπρούνης

Δημοκρατία ή Μητσοτάκης. Αυτό είναι το ψευτοδίλημμα που ξεφούρνισε τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. Προφανώς και προσπαθεί να κρύψει τον εαυτό του. Γιατί ξέρει ότι το πραγματικό δίλημμα για τους πολίτες είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Και σε αυτό το δίλημμα, η απάντηση του ελληνικού λαού είναι δεδομένη.

ΑΥΤΗ είναι η «ρίζα» της μεγάλης στροφής του Αλέξη Τσίπρα προς τη μπαχαλοποίηση του προεκλογικού σκηνικού. Ξέρει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί προγραμματικά με τη Ν.Δ. Ούτε, βέβαια, μπορεί να συγκρίνει το έργο της τετραετίας 2015-2019 με την τετραετία 2019-2023.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν επιβεβαιώνουμε αυτή τη στιγμή επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη Τουρκία αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Όσον αφορά την ερώτησή σας σχετικά με το ταξίδι του Υπουργού, δεν έχουμε να επιβεβαιώσουμε κάποιο ταξίδι αυτή τη στιγμή», απάντησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται τη γειτονική χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Μόναχο θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μεταξύ 20 και 21 Φεβρουαρίου. Σοϊλού στον πρεσβευτή των ΗΠΑ:Πάρε τα βρωμερά σου χέρια μακριά από την Τουρκία

Στο αεροπλανοφόρο USS George Bush ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS George H.W. Bush (CVN 77), το οποίο ναυλοχούσε στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού όρμου, στο πλαίσιο Ξενάγησης Διακεκριμένων Επισκεπτών.

Όπως ανακοινώθηκε, τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας υποδέχθηκαν ο διοικητής της Δύναμης Κρούσης 10 (Commander Carrier Strike Group 10) υποναύαρχος Dennis Velez και ο Κυβερνήτης Πλοίαρχος David-Tavis Pollard, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τόσο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροπλανοφόρου όσο και για το εύρος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.

Γιατί η Τουρκία κλιμακώνει την κόντρα με τις ΗΠΑ;

 Κωνσταντίνος Φίλης

Οι τακτικισμοί και οι ελιγμοί είναι αναπόσπαστο μέρος του dna της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Ακόμη και όταν πιέζεται, όπως στην παρούσα συγκυρία, επιχειρεί να προκαταλάβει την ατζέντα με το συνομιλητή της, θέτοντας τα δικά της προτάγματα μέσω μιας δημόσιας επικοινωνιακής διπλωματίας.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και τις τελευταίες εβδομάδες. Η καθημερινή όξυνση με τις ΗΠΑ έχει ως στόχο να ασκήσει ψυχολογική πίεση στους Αμερικανούς, ενόψει της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Άγκυρα και να δημιουργήσει εκείνη το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συνάντηση. Τακτική που έχουμε δει κατ' επανάληψη και στα ελληνοτουρκικά.

Διακήρυξη αμυντικής συνεργασίας με Βρετανία

Βασίλης Νέδος 

Πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού θα υπογράψουν, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, τη διακήρυξη αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) και Ελλάδα οι δύο αρμόδιοι υπουργοί, Μπεν Γουάλας και Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού θα υπογράψουν, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, τη διακήρυξη αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) και Ελλάδα οι δύο αρμόδιοι υπουργοί, Μπεν Γουάλας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ολοκληρώνεται μια σημαντική εκκρεμότητα που θα επιτρέψει στις Ενοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Η.Β. να συνεργαστούν με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Δεύτερο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στην Αμερική: Γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το καταρρίψουν

Μπορεί το μπαλόνι να έφθασε στις ΗΠΑ λόγω ατυχήματος; Συναγερμός και ερωτηματικά στο Πεντάγωνο

Το κινεζικό μπαλόνι "κατάσκοπος", που πέταξε αυτή την εβδομάδα πάνω από το αμερικανικό έδαφος προκαλώντας την αναβολή της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα, είναι ένα εργαλείο που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με αμερικανό ειδικό.

Η Μολδαβία ζητά αποστρατιωτικοποίηση της Υπερδνειστερίας υπό το φόβο ρωσικής παρέμβασης

Όπως και στην Ουκρανία, υπάρχει επίσης μια ρωσική αυτονομιστική δημοκρατία στη Μολδαβία: η Υπερδνειστερία. Η Μόσχα απειλεί απροκάλυπτα τη μικρή χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ την αποκαλεί νέο "αντιρωσικό σχέδιο". Η Μολδαβία θα ήταν αβοήθητη απέναντι σε μια εισβολή. Τώρα η κυβέρνηση περνάει στην επίθεση, σημειώνει η Welt.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι ο πιο αδύναμος γείτονας της Ουκρανίας. Είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό Ουκρανών προσφύγων σε όρους πληθυσμού. Επιπλέον, στο έδαφός της - όπως και στην ανατολική Ουκρανία - υπάρχει μια φιλορωσική αυτονομιστική δημοκρατία που αποσταθεροποιεί τη χώρα: Υπερδνειστερία. Εκεί σταθμεύουν 1500 Ρώσοι στρατιώτες, καθώς και 10.000 έως 15.000 φιλορώσοι παραστρατιωτικοί.

Σκληρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών στη Μετίνα

Ερμπίλ:Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι σκληρές μάχες  σημειώθηκαν μεταξύ Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού κοντά σε στρατιωτικό σημείο που ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Μετίνα του βόρειου Ιράκ.

Αναφέρθηκε ότι στις συγκρούσεις στο Σερέ Πιρασέ / Serê Pirasê, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μετίνα, χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά και μεσαία όπλα και οι συγκρούσεις διήρκεσαν περισσότερες από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής μετά τις συγκρούσεις, η ηλεκτρική ενέργεια στην υποσυνοικία  Κανί Μασέ /Kanî Masê διακόπηκε.

Ο Αράμ Τζελάλ, Διευθυντής της «Amiye Electricity», δήλωσε στο Rûdaw ότι ενημερώθηκαν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή Καμπινέρκε/Kabinêrkê είχε διακοπεί, αλλά ότι τα πληρώματά τους δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των έντονων καιρικών συνθηκών.

Η ιστορία του Πόντου σε 10 Λεπτά

 

Πατρίδα που την αγαπάς! Ποτέ σου δεν την χάνεις!
ΠΟΝΤΟΣ - PONTOS

Το αποικιακό εγχείρημα του ελληνικού κόσμου - Η διαδικασία και τα χαρακτηριστικά του

 

Το αποικιακό εγχείρημα του ελληνικού κόσμου - Η διαδικασία και τα χαρακτηριστικά του

Δούρειος Ίππος Podcast # 037 Γιατί δεν είναι "λάθος" και "παράδοξο" το καθεστώς των Πεζοναυτών

 

Ο Σάββας Δ. Βλάσσης και ο Βασίλης Χρονόπουλος σχολιάζουν την προσφάτως εκφρασθείσα θέση του πρώην ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι στην Ελλάδα επικρατεί "παράδοξο" και "λάθος" ως προς το καθεστώς λειτουργίας των Πεζοναυτών.

Σάββας Καλεντερίδης: F-16 yok στην Τουρκία, λένε 27 γερουσιαστές

 

Σάββας Καλεντερίδης: F-16 yok στην Τουρκία, λένε 27 γερουσιαστές

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

 

1. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού
2. Αναστασάκης, Καραϊωσηφίδης και Σπανός για τα Ελληνοτουρκικά και την πτώση του Phantom

Συγκινούν οι μικροί μαθητές με τη δασκάλα από τον Έβρο που τίμησαν τους ήρωες πιλότους

 

1. Συγκινούν οι μικροί μαθητές με τη δασκάλα από τον Έβρο που τίμησαν τους ήρωες πιλότους
2. Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους πιλότους της η Τουρκία κάνει συνεχείς παραβιάσεις

Τουρκία: Οι προκλήσεις και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

 

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά.

Τζ. Μπόλτον: Η Τουρκία του Ερντογάν πρέπει να τεθεί εκτός ΝΑΤΟ – Ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 03/02/2023

 


1. Αντιαμερικανικό μένος στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας - Πρωτοφανείς δηλώσεις Σοϊλού
2. Τζ. Μπόλτον: Η Τουρκία του Ερντογάν πρέπει να τεθεί εκτός ΝΑΤΟ – Ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές