Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

23 Ιουνίου 1913: Η Μάχη της Δοϊράνης

Ένοπλη σύγκρουση μεταξύ ελληνικού και βουλγαρικού στρατού στις23 Ιουνίου 1913, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Αποτελεί συνέχεια της μάχης του Κιλκίς-Λαχανά και έληξε με περιφανή ελληνική νίκη. 
Μετά την καθοριστικής σημασίας ήττα στο Κιλκίς-Λαχανά (19 - 21 Ιουνίου), οι βουλγαρικές δυνάμεις συμπτύχθηκαν και οργάνωσαν την άμυνά τους στα υψώματα νότια της λίμνης Δοϊράνης πάνω στο χωριό Βλαντάγια (σήμερα Ακρίτας Κιλκίς). Τις αποτελούσαν 19 τάγματα πεζικού της 2ας, 3ης και 6ης Μεραρχίας, καθώς και το ανάλογο πυροβολικό.

Ενάντια στη μετριότητα

Του Ν.Λυγερού

Όταν δεν μπορείς να προτείνεις κάτι το εποικοδομητικό και κρύβεσαι πίσω από την μετριότητα, δεν αλλάζεις την κατάσταση, όσο και να το λες. Δεν επαρκούν οι δηλώσεις ούτε οι φιγούρες. Γι’ αυτό το λόγο, η πατρίδα μας χρειάζεται την ελληνική ΑΟΖ, τον ελληνικό ζεόλιθο, την ελληνική καινοτομία πέρα από τον τουρισμό. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ένας κλειστός κόσμος. Πρέπει να έχει την εξωστρέφεια του Ελληνισμού, αλλιώς μετατρέπεται σε μια κοινωνία που εκφυλίζεται με τα ίδια της τα προβλήματα. Δεν αρκεί να δίνει ο ένας στον άλλον, για ν’ αλλάξει η οικονομική κατάσταση, γιατί αυτό είναι απλώς μια ανακατανομή εσωτερική και δίχως ιδιαίτερα προσόντα δεν γίνεται απολύτως τίποτα εκτός από την ισότητα.

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ...

Τα παιδιά ήταν μόνα… η μητέρα είχε φύγει από νωρίς το πρωί και τα είχε αφήσει στη Μαρίνα, μια νέα δεκαοχτώ χρόνων, την οποία έπαιρνε κάποιες φορές για λίγες ώρες προκειμένου να τα προσέχει με αντάλλαγμα μερικά νομίσματα.
Από τότε που είχε πεθάνει ο πατέρας, οι καιροί είχαν δυσκολέψει πολύ για να το ρισκάρει να λείψει από τη δουλειά όταν η γιαγιά αρρώσταινε ή έλειπε από την πόλη.
Όταν ο φίλος της κοπέλας τηλεφώνησε για να της προτείνει μια βόλτα με το καινούριο του αυτοκίνητο, η Μαρίνα δεν δίστασε και πολύ. Άλλωστε, τα παιδιά κοιμούνταν όπως κάθε απόγευμα και δεν θα ξυπνούσαν πριν τις πέντε.

Βρέθηκε πυραμίδα στον Άρη; (Βίντεο)

Μια ανακάλυψη που μπορεί να σημαίνει πολλά ακόμη και για την πιθανότητα εξωγήινης ζωής έκανε το curiosity rover. Το όχημα που καταγράφει εικόνες από τον Άρη, εντόπισε στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη μια τέλεια πυραμίδα, παρόμοια με αυτές που υπάρχουν στην Αίγυπτο, αλλά πολύ μικρότερη σε μέγεθος, καθώς δεν ξεπερνά αυτό ενός μικρού αυτοκινήτου.

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της NASA και εικάζεται πως πρόκειται για κατασκευή που έκανε κάποιος νοήμων οργανισμός που κατοικούσε ή επισκέφτηκε τον Άρη στο παρελθόν.

Θέμα επιβίωσης της κυβέρνησης τέθηκε ξαφνικά από την ίδια την ... κυβέρνηση: "Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης έχει η ψήφιση της συμφωνίας από την Βουλή"!

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 Στην ελληνική Βουλή θα μετακυλιστεί το κέντρο βάρους των εξελίξεων αμέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup (μάλλον τηνΤετάρτη παίρνει την τελική έγκριση).
 
Η συμφωνία πιθανότατα θα έρθει προς ψήφιση μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής, αλλά το πώς θα εξελιχθούν οι ισορροπίες τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι άγνωστο.

Νέα κτηνωδία των τζιχαντιστών: Πνίγουν ζωντανούς αιχμαλώτους σε κλουβί! AΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενα νέο video 7 λεπτών δημοσίευσε η ΙSIS με στόχο την κατατρομοκράτηση. Σε αυτό το video εικονίζονται αρκετοί άνδρες αιχμάλωτοι να κρατούνται σε ένα κλουβί το οποίο βυθίζεται σε μια πισίνα.
Ακόμα κι όταν το κλουβί βυθίζεται η οργάνωση που φέρει τον τίτλο Ισλαμικός Στρατός συνεχίζει να κινηματογραφεί με υποβρύχιες κάμερες το μαρτύριο των αιχμαλώτων που πνίγονται. Στη συνέχεια το video δείχνει άλλους αιχμαλώτους οι οποίοι κλειδώνονται σε ένα αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια βομβαρδίζεται με ρουκέτα, καίγοντάς τους ζωντανούς.

Ελλάδα, η «τραγική πρωταγωνίστρια» των εξώφυλλων του Economist

Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο εξώφυλλο του έγκριτου βρετανικού περιοδικού Economist, όχι μία και δύο, αλλά εφτά φορές μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια
Αν και σπάνια μία μικρή χώρα έχει την τιμή (ή την ατυχία) να πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του έγκριτου βρετανικού περιοδικού Economist, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει όχι μία και δύο, αλλά εφτά φορές μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.


Προς τιμήν αυτής της «διάκρισης», το περιοδικό παρουσιάζει στον ιστότοπό του τα εφτά εξώφυλλα με πρωταγωνίστρια τη χρεωμένη χώρα, ξεκινώντας από το τεύχος Μαΐου του 2010, όταν η κρίση άρχισε να διογκώνεται.

«Χρησμός» Ζωής: Πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις μας «το παράδειγμα της Κύπρου»

Επίθεση της προέδρου της Βουλής στους Ευρωπαίους που «εκβιάζουν» και επιβάλλουν «συνθήκες ασφυξίας» - Η εμπειρία του Κυπριακού Κοινοβουλίου αποτελεί πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου
«Γρίφος» για την στάση που θα κρατήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου την στιγμή που η επιδιωκόμενη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών θα συζητηθεί στην Ολομέλεια αποτελεί η δήλωση που έκανε η πρόεδρος της Βουλής μετά την συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της Γιαννάκη Ομήρου.