Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ποιούς “στοιχειώνει” ο Καποδίστριας…

Του Θανάσης Κ.  
Από το dailypost

Μέλος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ανέλαβε να… “αποδομήσει” τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια…
Και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό, η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε ότι η Επιτροπή της θα προβάλλει όλες τις απόψεις για τους πρωταγωνιστές της Παλιγγενεσίας…

Κάτι δεν κατάλαβε η κα. Αγγελοπούλου.

Άβατο: Μία ξεχωριστή κοινότητα στον νομό Ξάνθης της Θράκης - (Εικόνες)

Είναι κάποιες φορές που η Ιστορία επιλέγει να σε ξεχάσει. Επιλέγει να μην αφήσει κανένα εξακριβωμένο στοιχείο για το ποιος είσαι και σε κάνει κάτι σαν μύθο. Ίσως αυτό να σου δίνει με έναν άλλο τρόπο πράγματα που σου στέρησαν όσοι καταγράφονται στην Ιστορία.
Δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό πως ο “πολιτισμός” της Δύσης, οι λευκοί, καταπάτησαν, δολοφόνησαν, υποβίβασαν την ανθρώπινη αξία της μαύρης φυλής από τον 18ο αιώνα

Σοβαρό «ατόπημα» στην Θράκη της Σουηδής πρέσβεως

Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Αθήνα, κα. Σαρλότ Σάμμελιν, «νομιμοποίησε» με επίσκεψή της το κατευθυνόμενο από την Άγκυρα ανθελληνικό τουρκόφωνο κόμμα DEB
Δεν επιτρέπεται σέ έναν διπλωμάτη να προσβάλει την χώρα που τον φιλοξενεί.
Δεν επιτρέπεται να αγνοεί τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες.
Και όμως στο ατόπημα αυτό υπέπεσε η πρέσβυς της Σουηδίας στην Αθήνα Σάρλοτ Σάμμελιν. Επεσκέφθη την Θράκη. Και μέχρι εδώ καλά.
Όμως στο πλαίσιο της επισκέψεως αυτής πήγε στο τουρκόφωνο κόμμα DEB. Και ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, της «δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες του κόμματος DEB και περιγράφηκαν τα θέματα τής τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».
Η κ. πρέσβυς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότης στην Θράκη.

Η Τουρκία διεισδύει στην Σερβία: Υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας - Η Ελλάδα που είναι;

Τουρκία και Σερβία υπέγραψαν πρόσφατα μία αμυντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αυξάνει σημαντικά την επιρροή της Άγκυρας σε μία παραδοσιακή σύμμαχο της Ελλάδας. Μάλιστα ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει η Σερβία οπλικά συστήματα από την Τουρκία.
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία για να συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019.

Μη φιλική ενέργεια της ΕΕ προς ένα κράτος μέλος της… την Κύπρο!

Πολλά ερωτηματικά αλλά και έντονη δυσφορία προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair που εξασφάλισε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. για τη φετινή θερινή περίοδο, θα σταθμεύουν στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου αντί στο αεροδρόμιο Πάφου. Η άφιξη των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Του ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Κύριος σκοπός της διαδικασίας εξασφάλισης των δύο πρόσθετων σημαντικών πυροσβεστικών

Που είναι η Σημαία και ο Σταυρός κυρία Πρόεδρε;

ΤΑ ΠΟΛΛΑ σχόλια περιττεύουν


Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη κατά την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Προεδρία της Δημοκρατίας αμέσως μετά την ορκωμοσία του τον Ιούλιο του 2019.

Πίσω από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διακρίνεται η επίσημη Σημαία της Προεδρίας με τον θυρεό και τον Σταυρό .

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας . Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συνηντήθη με την νέα Πρόεδρο κ. Σακελαροπούλου στην Ηρώδου Αττικού μετά την εκλογή της.