Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο Ζεόλιθος: Η απελευθέρωση από τον κατσίγαρο

Του Ν. Λυγερού

Αν υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να λύσει οριστικά ο ζεόλιθος με την εφαρμογή του, είναι το θέμα του κατσίγαρου για τους ελαιοπαραγωγούς. Όσοι δεν γνωρίζουν τη δυσκολία του θέματος λόγω οσμής και τοξικότητας, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι πιέσεις ασκούνται πάνω στους ελαιοπαραγωγούς με πάτημα το κατσίγαρο. Ενώ με τη χρήση του ζεόλιθου η επίλυση είναι απλή. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα πειραματικό στάδιο που έχει γίνει αποκλειστικά σε ερευνητικό εργαστήριο. Λόγω διάλεξης για το ζεόλιθο στη Νεμέα ήρθαμε σε επαφή με ελαιουργεία τριών φάσεων.

Συρία: το 2ο (και τελειωτικό) μέρος του Τουρκικού/Ισλαμικού Project «Σμύρνη 1922»


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Εκ των υστέρων παρατηρώντας την ιστορία βλέπουμε πολλά πράγματα που οι μέτοχοί της δεν είδαν τότε. Ή δεν πρόβλεψαν, καλύτερα:

Εάν πχ το 1919 οι απερίσκεπτοι Έλληνες δεν είχαν προελάσει στην Τουρκική ενδοχώρα καταδιώκοντας τον δειλό Ατατούρκ και είχαν πεισματικά περιχαρακωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και την Ανατολική Θράκη που τους έδιναν οι Σύμμαχοι – εκκαθαρίζοντάς τες από κάθε τουρκική αντίσταση - αυτό που θα είχε συμβεί θα ήταν το εξής:

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2012 Ο Άσσαντ νικητής στο προπύργιο των ανταρτών – Επίσκεψη στην Νταράγια

Με μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Daraya  άλλοτε πόλη προπύργιο των ανταρτών ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη νίκη του Στρατού της Συρίας εναντίον των εισβολέων μισθοφόρων και ισλαμιστών ανταρτών.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ο Assad ο οποίος διακρίνεται πλέον από τον αέρα του νικητή που τον διακατέχει  μίλησε στα συριακά στρατεύματα που ελέγχουν την πόλη λέγοντας πως η νίκη για τη Συρία είναι πια κοντά.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ... Ετοιμάζουν "κεφαλικό φόρο" για τα σκουπίδια - Θα τον εισπράττουν μέσω ΔΕΗ!!!

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.
Τα όσα σκέφτονται στην κυβέρνηση για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αγγίζουν πλέον τα όρια του παρανοϊκού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κι’ όλας. Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια.

Τα κριτήρια για την κινητικότητα – Ολη η απόφαση

Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές οι τέσσερις αρχές αναδεικνύονται ιδιαίτερα στην Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στη Λακωνία με 36 συλλήψεις

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν ελεγχθεί 510 άτομα, 280 οχήματα, έχουν προσαχθεί 167 άτομα κι εξ αυτών έχουν συλληφθεί 36 άτομα, 26 Έλληνες και 10 αλλοδαποί

Επιχείρηση «σκούπα» έχει εξαπολύσει από το πρωί σήμερα η αστυνομία στη Λακωνία, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, εστιάζοντας τις έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά και τουριστικές περιοχές.

«Γιούχα» κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων Αποδοκιμάστηκε η Φώφη Γεννηματά στην Τρίπολη(Βίντεο)

Δείτε βίντεο - Συνθήματα εναντίον της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη - Για «προβοκάτσια ακροδεξιών στοιχείων» κάνει λόγο η κυρία Γεννηματά Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά στην Τρίπολη, όπου μετέβη για την ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την εμφάνιση της κυρίας Γεννηματά στο χώρο της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, κάποιοι από τους πολίτες αποδοκίμασαν έντονα την αναπληρώτρια υπουργό. Ενας από τους πολίτες που φώναζαν συνθήματα και γιουχάιζαν εξέφραζε παράπονα για τις μεταθέσεις των σμηνιτών. Η κυρία Γεννηματά, όπως και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς που τη συνόδευε δεν αντέδρασαν στις αποδοκιμασίες.

FT: Η Ευρωζώνη πρέπει να απαλλάξει το ΔΝΤ από τον «νεκρό» τους γάμο


Βέβαια, η αποχώρηση του Ταμείου, δε συνεπάγεται και τη λύση του ελληνικού προβλήματος - Θα χρειαστεί και δεύτερο «κούρεμα», σχολιάζει η εφημερίδα«Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να σηκώσει το βάρος των δικών της προβλημάτων», γράφουν οι Financial Times σε σημερινό τους editorial, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να απελευθερώσουν το ΔΝΤ από τον «νεκρό γάμο» του με την Ευρώπη.

Έτσι, όπως σημειώνουν, θα είναι ευκολότερο για τον οργανισμό να πει την αλήθεια όπως τη βλέπει και δυσκολότερο για την Ευρωζώνη να αγνοεί τα δικά της λάθη πολιτικής.

Απογραφή ακινήτων από την εφορία

Απογραφή ακινήτων από την εφορία
Ποια στοιχεία θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι στη νέα δήλωση

Το υπουργείο ανεξάρτητα απ' το εάν οι ιδιοκτήτες συμπλήρωσαν ή όχι το νέο Ε9 το 2012 καλεί τώρα όλους να συμμετάσχουν στη νέα απογραφή συμπληρώνοντας και πάλι ηλεκτρονικά και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου νέα δήλωση στοιχείων του ακινήτου τους.

Όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα ακίνητο από 1/1/2013 θα πρέπει να υποβάλλουν τη νέα δήλωση.

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο
Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο Αττικής και το Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:04.
Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, κοντά σε οικισμό με διάσπαρτα σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν.Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις αυλές των κατοικιών.
Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 125 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

ΣΟΚ στην Ηλεία: Ο 13χρονος θείος τους έριξε τα αδερφάκια στο κανάλι

ΣΟΚ στην Ηλεία: Ο 13χρονος θείος τους έριξε τα αδερφάκια στο κανάλι
Συνελήφθη ο 13χρονος αδερφός της μητέρας των παιδιών - Κίνητρό του πιθανόν η ζήλεια
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του πνιγμού των δύο παιδιών ηλικίας 4 και 7 ετών στο Στρέφι στην Ηλεία.

Ο 13χρονος θείος των παιδιών φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ο ίδιος τα έσπρωξε μέσα στο αρδευτικό κανάλι και έχει συλληφθεί.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, τον 13χρονο «πρόδωσε» κομμάτι από το πουκάμισό του που βρέθηκε κατά την ανάσυρση των άψυχων σωμάτων των παιδιών το πρωί της Πέμπτης.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΗ: Πρωτοφανής απόφαση του ΥΠΠΟ! Απαγορεύει τις ανασκαφές και ζητά... να θαφτούν οι μέχρι τώρα αρχαιολογικές τομές!!!

Για προσωπικές εμπάθειες που παρεμποδίζουν την εξέλιξη της έρευνας στην περιοχή της Αρχαίας Ελίκης, μιλάνε σε κοινή τους ανακοίνωση το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης, μετά την περίεργη απόφαση που υπέγραψε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, απαγορεύει αναιτιολόγητα τη συνέχιση των γεωαρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών το 2013, 8 μήνες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος και του συνοδευτικού πενταετούς προγραμματισμού, όπως ορίζει η σχετική νομολογία. Μάλιστα, δίδεται η εντολή να..."καταχωθούν" οι διερευνητικές τομές, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, να σκεπαστούν με χώμα και να εξαφανιστούν!

Ξέχασαν γάζες στο σώμα λεχώνας στο Νοσοκομείο Λάρνακας!!!

Της Μαριλένας Παναγή
Από το philenews


Λάρνακα: Έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης αναφορικά με την καταγγελία που έφτασε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ξέχασαν γάζες μέσα στην κοιλιακή χώρα γυναίκας κατά τη διάρκεια καισαρικής επέμβασης.

Κύπρος:Διαβάστε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο(Στην αγγλική γλώσσα)


Λευκωσία: Από το philenews

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο (στην αγγλική γλώσσα) όπως αυτό συμφωνήθηκε κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα και παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους πολιτικούς αρχηγούς έχει στην κατοχή του το philenews.

Διαβάστε το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου 

Μικρά κέρδη καταγράφει σήμερα το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στη 13:06, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,34% και βρισκόταν στις 93,54 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 34,43 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,44%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €20.381,67.

"Κρατάει" τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κινούμενος εκ νέου ανοδικά την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καταφέρνει να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων.

Η πλειονότητα των τίτλων της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται σε θετικό έδαφος. Στον FTSE Large Cap τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, ενισχυμένη άνω του 4%, και ακολουθούν οι ΕΥΔΑΠ, Frigoglass, Jumbo, MIG και Intralot με άνοδο πάνω από 2%.