Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2012 Ο Άσσαντ νικητής στο προπύργιο των ανταρτών – Επίσκεψη στην Νταράγια

Με μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Daraya  άλλοτε πόλη προπύργιο των ανταρτών ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη νίκη του Στρατού της Συρίας εναντίον των εισβολέων μισθοφόρων και ισλαμιστών ανταρτών.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ο Assad ο οποίος διακρίνεται πλέον από τον αέρα του νικητή που τον διακατέχει  μίλησε στα συριακά στρατεύματα που ελέγχουν την πόλη λέγοντας πως η νίκη για τη Συρία είναι πια κοντά.

«Εάν δεν ήμασταν σίγουροι πως θα νικήσουμε, δε θα είχαμε την ικανότητα να αντιστεκόμαστε και να συνεχίζουμε τη μάχη εδώ και δύο χρόνια εναντίον του εχθρού», είπε ο Assad απευθυνόμενος στους στρατιώτες.
Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως η  σημερινή επίσκεψη του Assad στην Daraya είναι πολύ σημαντική καθώς είναι η πρώτη εμφάνιση του προέδρου της Συρίας από το Μάρτιο του 2012 όταν είχε επισκεφτεί το προάστιο Baba Amr στην πόλη Homs.
Αν και η τηλεόραση της Συρίας δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Assad η σελίδα του Σύρου προέδρου στο Facebook έδωσε στη δημοσιότητα μιας φωτογραφία όπου φαίνεται ο πρόεδρος της Συρίας να χαιρετίζει δύο  Σύρους στρατιώτες.
Η Daraya Η οποία βρίσκεται νότια της Δαμασκού ήταν υπο τον έλεγχο των ανταρτών για μήνες και χρειάστηκαν σκληρές μάχες από τον συριακό Στρατό για να την ανακαταλάβει και να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή.
«Έχετε κατακπλήξει όλο τον κόσμο με την αποφασιστικότητά σας και την ικανότητά σας να υπερβαίνετε τις όποιες δυσκολίες και να πετυχαίνετε μεγάλα κατορθώματα στον πλέον βάρβαρο και αποτρόπαιο πόλεμο που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ιστορία», είπε ακόμη ο Assad απευθυνόμενος στα συριακά στρατεύματα στην Daraya.

Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Συρία;
Ερωτήματα έχει προκαλέσει η τεράστιας ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη πόλη Χόμς την οποία ελέγχουν στο μεγαλύτερο μέρος τα κυβερνητικά στρατεύματα η οποία σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών. Σύμφωνα με τους αντάρτες «μια αποθήκη πυρομαχικών ανατινάχθηκε αφού κτυπήθηκε από ρουκέτες Grad του «Ελεύθερου συριακού στρατού»  στο προάστιο Wadi al-Thahab προάστιο της Χομς το οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανταρτών.
Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της Συρίας από την έκρηξη σκοτώθηκαν 200 άτομα. Αυτό π΄’αντως που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι η μεγάλη ισχύ της έκρηξης η οποία είναι άγνωστο εάν προήλθε από την πτώση ρουκέτας,  καθώς ως κυριότερη αιτία φαίνεται να είναι η αεροπορική προσβολή . Τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν οι αντάρτες είχαν προσπαθήσει να εμφανίσουν επιθέσεις  ως δικές τους ενέργειες αλλά τελικά ήταν η ισραηλινή Αεροπορία η οποία είχε πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου