Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τα στάδια του στόχου

Του Ν. Λυγερού


Όσοι πιστεύουν ότι ο Ελληνισμός δεν έχει να δώσει άλλα, ας συγκεντρωθούν πάνω στα στάδια του στόχου για να καταλάβουν ποια είναι η διάθεσή μας. Πρώτα από όλα είμαστε στο πλαίσιο της συνέχειας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξεχνάμε τίποτα από το παρελθόν μας, γιατί έτσι μάθαμε από τους προγόνους μας και κανένας και καμία δεν πρόκειται να μας το αλλάξει όσο και να προσπαθεί. Αυτό σημαίνει ότι η εργασία μας είναι αδιάκοπη, διότι δεν μας αρέσουν οι διακοπές όταν παράγουμε έργο για την Ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια εργαζόμαστε ασταμάτητα, γιατί δεν υπάρχουν στάσεις στον αγώνα μας. Αλλιώς ποιος θα είναι το παράδειγμα στους άλλους, όταν θα παλεύουν με τη βαρβαρότητα των εχθρών τους;

Η Ελλάδα του Μέλλοντος


ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ... ΚΛΑΜΑΤΑ Αποφάση-εμπαιγμός για την ανεργία στην Ε.Ε.- Ψίχουλα στην Ελλάδα με 58,3% άνεργους νέους

 
 Με το… ιλιγγιώδες ποσό των 6 δις ευρώ που αποφάσισαν να διαθέσουν τα επόμενα χρόνια επιχειρούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανασχέσουν την ανεργία που καλπάζει και απειλεί ολόκληρες οικονομίες. Πρόκειται για αστειότητες και ηγέτες για… κλάματα.
Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής για το θέμα της ανεργίας στην Ευρώπη αποτελεί άλλη μία απόδειξη πώς η Γερμανία κάνει «κουμάντο» και όλοι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, τρέχουν πίσω της. Χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα (με ανεργία πάνω από 27%), η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιταλία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εισακουστήκαν καν.

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ Η τρόικα έχει... ξεφύγει. Διέλυσε το deal με Εθνική και ζητά πώληση όσο-όσο της Eurobank

Η τρόικα, αφού διέλυσε το deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank αποτρέποντας τη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού τραπεζικού πυλώνα, τώρα ζητάει από την κυβέρνηση να ξεπουλήσει το 25% των μετοχών της Eurobank για να καλυφθεί μέρος της «τρύπας» των εσόδων.
Απαιτεί μάλιστα αυτό να γίνει μέχρι τον Νοέμβρη είτε με την πώληση των μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή ή με την προσφορά μετοχών με δημόσια εγγραφή.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών Τόμσεν, Μόρς και Μαζούχ διαμηνύουν στην κυβέρνηση πώς η πώληση του 25% των μετοχών της τράπεζας συνιστά μνημονιακή υποχρέωση. Από ποιο ακριβώς μνημόνιο απορρέει αυτή η υποχρέωση;

Στο «σφυρί» σπίτι άνεργου για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία!

Ο... «δράστης» είναι μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών – Εδώ και 7 μήνες η οικογένεια είναι χωρίς ρεύμα

Μία απίστευτη ιστορία για κατάσχεση του σπιτιού ενός άνεργου μεταλλεργάτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, για χρέη 1.677,95 ευρώ προς την εφορία, έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Ο μεταλλεργάτης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι που απέκτησε στα Καμίνια, δουλεύοντας χρόνια στα καράβια των εφοπλιστών, για χρέη προς την ΔΟΥ Δ' Πειραιά, τα οποία έφτασαν μετά τις προσαυξήσεις στο... προκλητικό ποσό των  2.173,81 ευρώ!

ΟΠΑΠ: Σοβαρή εμπλοκή στην πώλησή του λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές

Φήμες για παραίτηση Λουρόπουλου - Μαξίμου: Δεν ξέρουμε τίποτα για παραίτηση Λουρόπουλου - Αγωνία στην κυβέρνηση για να μην τιναχτεί στον αέρα η αποκρατικοποίηση - Financial Times: Email για σκληρές προσωπικές πιέσεις των επενδυτών στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του προέδρου του ΟΠΑΠ Κώστα Λουρόπουλου, επισημαίνει συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του protothema.gr

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πρόσβαση στον «Guardian»

Μπορεί ο αμερικανός πρόεδρος να σνομπάρει τον 29χρονο, αλλά ο πανικός για τις αποκαλύψεις δεν κρύβεται...

Ένα 24ωρο μετά την δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με εναν Αμερικανό χάκερ, οι HΠΑ μπλοκάρουν  την πρόσβαση των Αμερικανών χρηστών σε άρθρα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που αναφέρονται στο «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών, Εντουαρντ Σνόουντεν και αποκαλύπτουν το μυστικό πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

Νόμος-εξπρές για τις απολύσεις συμβασιούχων

 Χαράλαμπος Αθανασίου: Μπαίνει τέλος στις μακροχρόνιες προσωρινές διαταγές – Με αυτές, συμβασιούχοι κρατούσαν τη θέση για χρόνια μετά τη λήξη της σχέσης εργασίας


Τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου αναμένεται να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

Παράταση στην υποβολή του πόθεν έσχες

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα δημοσιευτεί εντός της ημέρας, παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης,

όλων ανεξαιρέτως των υπόχρεων του νόμου 3213/2003, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, ούτως ώστε να προηγηθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε,

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό...

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Από το  real.gr

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό και καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος αναμένεται να προτείνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που παρουσιάζει στα Χανιά τις θέσεις του κόμματός του για το πολιτικό σύστημα και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Είναι ώριμο το αίτημα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και το λέω εγώ που παλιά είχα αντίθετη άποψη» δηλώνει στο Real.gr ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της Επιτροπής Εργασίας για τις αλλαγές στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.  «Πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται υπερεξουσίες ή υπερβατικές εξουσίες αλλά να διαθέτει τις λειτουργικές ευχέρειες ώστε να μην χειραγωγείται από τους εκάστοτε κυβερνώντες».

Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες φεύγει στη Γερμανία

Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες φεύγει στη Γερμανία
Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου αναδείχθηκε η «πρώτη των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας συγκεντρώσει 19.728 μόρια.
Και όμως, αντί να επιλέξει τη Νομική Αθηνών ή κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, έχει αποφασίσει να μεταναστεύσει για σπουδές στη Γερμανία. Μάλιστα, έχει εξασφαλίσει και σχετική υποτροφία.
Η ίδια αποδίδει την απόφασή της όχι τόσο στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και τους νέους της, όσο στη διάθεσή της για αλλαγή. «Θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό, τώρα που είμαι νέα. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης», δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα. Βέβαια, «δεν θα βάλω πότε καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ».

Σύνδεση-ρίσκο με την Τουρκία

Σύνδεση-ρίσκο με την Τουρκία
Από το 2019 που ο αγωγός TAP στο ελληνικό έδαφος θα υποδεχτεί τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το Σαχ Ντενίζ ΙΙ του Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα γίνεται «αιχμάλωτη» της Τουρκίας, η οποία σαν προηγούμενη χώρα από την οποία θα διέρχεται το αέριο πριν μπει στην Ελλάδα, θα μπορεί κλείνοντας τις βάνες ροής να διακόπτει την παροχή του αερίου στην Ελλάδα.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση με την Τουρκία λόγω αγωγού TAP περιέχει και το ρίσκο δυνατότητας εκβιασμού των Τούρκων με διακοπή του αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς τη χώρα μας, σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η επιλογή του αγωγού TAP

Ανακοινώθηκε και επίσημα η επιλογή του αγωγού TAP
Ικανοποίηση σε Αθήνα και Αζερμπαιτζάν 
Η κοινοπραξία Shah Deniz επέλεξε το σχέδιο του αγωγού TAP για την αποστολή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. 
Τη συμφωνία επιβεβαίωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της βρετανικής ΒΡ Γκόρντον Μπιρέλ.
O αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας προς την Ευρώπη.
Ο αγωγός TAP θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2015. Θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού θα έχει πρώτα διασυνδεθεί με τον επί τουρκικού εδάφους αγωγό TANAP, και κάνοντας μια διαδρομή 478 χλμ. στη βόρεια Ελλάδα, θα περνά στη γειτονική Αλβανία.
Από εκεί θα βυθίζεται μέχρι και τα 810 μέτρα κάτω από τη θάλασσα της Αδριατικής και θα καταλήγει στις ακτές της Ιταλίας.

ΠΑΤΡΑ: Σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις κινείται ο Δήμος για την απόκτηση της οικίας του Κωστή Παλαμά

Σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις κινείται ο Δήμος για την απόκτηση της οικίας του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα (Κορίνθου 241)
Η Επιτροπή διαχείρισης για την απόκτηση της οικίας Παλαμά που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να υλοποιήσει τη σχετική απόφαση του Σώματος, συνεδρίασε με προεδρεύοντα τον Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Παναγιώτη Βαφέα, και αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες προς δύο κατευθύνσεις:
1. Να αποστείλει ολοκληρωμένο φάκελο στο «Πράσινο Ταμείο» για να αντλήσει από αυτό τα χρήματα για την αγορά της οικίας Κωστή Παλαμά.

Τ.Χατζηγεωργίου και Αν.Παπαδοπούλου τα είπαν στους Τούρκους - «Ή θα αποσύρετε τον στρατό σας είτε θα φύγετε ντροπιασμένοι»

Λευκωσία: Παρέμβαση στη 72η συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας στις Βρυξέλλες έκαναν Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου υπέδειξε προς τους Τούρκους βουλευτές πως «θα χρησιμοποιήσετε τον νου σας και θα αποσύρετε τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο ώστε να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία και να ενταχθείτε στην Ε.Ε. ή θα φύγετε ντροπιασμένοι! Γιατί δεν επιλέγετε τη λογική; Λέτε πως δεν ανοίγουν τα ενταξιακά κεφάλαια και καταγγέλλετε πως οι λόγοι είναι πολιτικοί. Αυτό το παραδεχόμαστε όλοι. Ο λόγος είναι πολιτικός. Είναι το Κυπριακό».

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Αμελητέα κέρδη παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη, στις 12:46, να βρίσκεται στις 96,41 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 20.101 ευρώ. Ανοδο σε ποσοστό 0,35% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,48 μονάδες.

Τα blue chips επαναφέρουν το Χ.Α. πάνω από τις 840 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Παρά τις πιέσεις έως 6% νωρίτερα στον τίτλο του ΟΠΑΠ, ο οποίος διαπραγματεύεται από σήμερα χωρίς το μέρισμα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση του α’ εξαμήνου, σε θετικό έδαφος και πάνω από τις 840 μονάδες.

Με κέρδη διαπραγματεύεται η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η άνοδος 5,69% για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και ακολουθούν ενισχυμένες άνω του 4% οι μετοχές των ΕΤΕ, ΜΕΤΚΑ, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.